Arienka Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Ogłaszam wszem i wobec że suńka ma już nowy domek :multi::multi::multi::multi: [SIZE=2]Gorąca prośba do WSZYSTKICH, którzy weszli w ten wątek!!! Na stronie 3 Majga umieściła ogłoszenie dotyczące młodej (1-1,5 roku) suczki Gorąco prosimy o umieszczanie tego ogłoszenia gdzie się da!!! Niestety jak na razie nie ma odzewu, za mało ludzi wie o jej smutnym losie. :placz: Porzucona, skazana na własny los, przebywa w Świebodzicach koło Wałbrzycha. Nie ma budy, żadnego schronienia, traktowana jest tam jako dodatkowy kłopot!! :placz: Nie wiadomo jak długo pozwolą jej tam przebywać, to ogłoszenie jest szansą na jej uratowanie! Moja znajoma z innego forum prosi o pomoc w znalezieniu domku dla tej ślicznej czarnej suczki. Razem z nią przebywała tam druga kilkumiesięczna, niestety nie przeżyła :( Wszystkie dane w cytacie "grafi" napisał(a):WITAM I KOLEJNY RAZ PROSZĘ O POMOC FORUMOWICZÓW pilnie potrzebny jest nowy dom dla wilkowatej suczki znalezionej w rowie ,skrajnie wyczerpanej z żebrami na wierzchu i rezygnacją w oczach która juz zapomniała co to systematyczne jedzenie i opieka człowieka. Suczka jest bardzo grzeczna i nie przejawia cienia agresji, wręcz przyjmuje postawę podporządkowaną przed każdym, pewnie po swoich doświadczeniach życiowych: TO CO BARDZO WAŻNE TO TO ŻE PSINA PO ZNALEZIENIU BYŁA POD OPIEKĄ WETA JEST ODROBACZONA I ZASZCZEPIONA ,przesyłam kilka fotek a ewentualne pytania proszę kierować pod tel: 502 300 046- Aneta lub do wetki zajmującej się psiakiem:512 366 116- Sylwia to czarna : na każdego patrzy z nadzieją niestety szczęście jeszcze jej nie spotkało ta dziewczynka ma dopiero ok 1-1,5 roku niestety życie ją doświadczyło i jej wygląd mówi co innego: PROSIMY O POMOC W ZNALEZIENIU DOMKU DLA CZARNEJ!! PROSZĘ ROZPOWRZECHNIJ OGŁOSZENIE ZE str 3!!! Część nowych fotek suńki (reszta na kolejnych stronach) Quote
Arienka Posted September 2, 2008 Author Posted September 2, 2008 Mała nie przeżyła nocy :placz: :placz: :placz: Weterynarz przyjeżdżał i je dokarmiał, zalecił żeby im nie dawać byle czego do jedzenia. Jednak dostały kości kurczaka od kogoś z personelu baru i kość małej utkwiła głęboko w przełyku...to było wieczorem..dziś miała mieć zabieg...niestety z wycieńczenia nie przeżyła dzisiejszej nocy :shake: Do tego okazało się że malutka była siostrą Suni z tego wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10784741#post10784741 W mieście widziano jeszcze 3 takie szczeniaki więc ktoś cały miot porozrzucał po całym mieście, co za ludzie!! :placz: Pozostaje szukać domku dla tej starszej czarnej. Quote
majqa Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Arienka napisał(a):Mała nie przeżyła nocy :placz: :placz: :placz: (...) Jednak dostały kości kurczaka od kogoś z personelu baru i kość małej utkwiła głęboko w przełyku...(...). Bezmózgowie jakich mało. :angryy: Pogratulować temu, kto jej zafundował przejazd na drugą stronę w takich męczarniach. :placz: Arienka, zmodyfikuj tytuł - dorzuć lokalizację/miasto. Quote
Arienka Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 DOdałam lokalizację i podnoszę wątek. Quote
majqa Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Arienka napisał(a):Mała nie przeżyła nocy :placz: :placz: :placz: Obie były trzymane na trawniku ośrodka OSIR-U przywiązane do drzew :crazyeye: Weterynarz przyjeżdżał i je dokarmiał, zalecił żeby im nie dawać byle czego do jedzenia. Jednak dostały kości kurczaka od kogoś z personelu baru i kość małej utkwiła głęboko w przełyku...(...). Gdzie ta, która miała więcej szczęścia, przebywa? Nadal uplątana do drzewa? Czy w jakiś sposób zabezpieczono ją (choćby rozmową z personelem baru) przed powtórką z tragedii? Gdzie ją ogłaszaliście? Quote
Arienka Posted September 4, 2008 Author Posted September 4, 2008 Z tego co wiem to nadal przebywa tam gdzie przebywała, ale szzegółów nie znam. Dziewczyny które się nią zajmują pytają znajomych i ogłosiły ją na różnych forach. Quote
majqa Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Zacheć może te osoby, które są najbardziej w temacie, do pojawieniu się na wątku. Staną się skarbnicą bieżących wiadomości o suni. Quote
majqa Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Cisza u Ciebie jak makiem zasiał suniu. Sama na odległość nic nie ugram. Oby pojawili się tu dogomaniacy z rejonu Tobie bliskiego. Arienka, poszukaj takich na mapie dogo. Quote
majqa Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=27419 Quote
majqa Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Napisz Arienko, jak, pomimo odległości, mogłabym pomóc. Ogłoszenia? Wspomniałaś, że sunia już gdzieś była ogłaszana. W necie? Masz może link do ogłoszeń? Są jakieś nowe "sprawozdania" z suni? Coś o jej charakterze, zachowaniu, zdrówku itp? Jak ona ma na imię? Im więcej konkretów tym lepiej. Quote
Arienka Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 Osoby, które się nią zajmują pytają znajomych, ale nie wiem dokładnie gdzie były ogłaszane i czy w ogóle. Także jak możesz to porozsyłaj ogłoszenie gdzie się da i będę wdzięczna. Co do charakteru suczki: łagodna, ufna, spragniona kontaktu z ludźmi, jak dziewczyny do niej przychodzą to się łasi, liże ręce, nadstawia się żeby ją głaskać. Dostaje od nich karmę, siemię lniane,witaminy, jest wyczesywana i wygląda coraz lepiej. Jedna z osób zajmujących się nią próbuje się tu zalogować, ale coś się blokuje :/ (też miałam problem i musiałam na nowo założyć konto). Quote
majqa Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Arienka podaj pełne dane kontaktowe do tekstu ogłoszeniowego, czyli na jedną z tych dziewczyn, najbardziej będących w temacie, zarówno kom. jak i mail. OK? Zrobię tekst i wrzucę Ci na wątek do akceptacji. Quote
grafi2 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 no udało się witam to ja ogłosiłam "czarną " na goldenowym forum i zgodnie z obietnicą jestem..to co na tą chwilkę dzieje się z czarną [ bo tak nazwałyśmy sierotkę] : nie znalazł się nikt kto by chciał zaadoptować czarną, schronisko to dla niej ostateczność bo tam zginęła by jej radość życia i ufność wobec ludzi. Zapewne dom byłby dla niej najlepszy i to taki z odrobiną wolnej przestrzeni bo widać że jest przyzwyczajona do przebywania na zewnątrz. Ale kompletny brak odzewu. W tej chwili opcja jest taka, że jeśli na dniach nie znajdziemy jej domu to zostanie tam gdzie jest jako pies stróżujący, ale próbujemy wynegocjować dla niej jakieś godne warunki bo jak wiadomo to teren rekreacyjny i w sezonie a właściwie od wczesnej wiosny do jesieni pies będzie na uwięzi więc próbujemy proponować pomoc w zakresie wykonania odpowiednio dużego kojca i ocieplonej budy.Warunkiem jest również sterylka psa i zakaz karmienia jej zlewkami z baru,ale wiecie jak to jest z przestrzeganiem takich warunków jeden stóż posłucha[ w końcu to żadna ameryka] a pięciu innych będzie miało to gdzieś więc obaw jest mnóstwo. Jeśli macie jakieś inne propozycja to rozważymy każą opcję a czas ucieka.[ kontakt Iza 606898168 i [email protected]] Dzięki wielkie za zaangażowanie Pozdrawiam Iza[grafi2] Quote
majqa Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Super, że się udała rejestracja. Robię tekst i ruszamy z ogłoszeniami. Czy jesteście w stanie skombinować więcej fotek? Zbliżeń do pycholka etc.? Pytam pod kątem ewentualności allegro. Quote
grafi2 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 oczywiście .jeszcze dzisiaj się postaram że by na jutro były wklejone Quote
Arienka Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 O dzięki Iza że się zalogowałaś :) Może w końcu coś się ruszy. Quote
grafi2 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 dzisiaj już niestety idę do pracy na popołudnie i będę tu dopiero jutro ale za to jutro ma być zebranie i poruszony temat suczki a co z tym się wiąże kosztów do poniesienia z nią związanych zobaczymy co z tym będzie Quote
grafi2 Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 OTO OBIECANE ZDJĘCIA: prawda że piękna z niej kobietka a będzie jeszcze ładniejsza jeśli się o nią zadba:) a to właśnie charakterek czarnej uwielbia spacerować tylko czy będzie miała z kim i gdzie?:-( z prawej czy z lewej świetna z niej dziewczyna:lol: to zdjęcia które udało się nazbierać i gdzie ta czarna dama pokazuje się z każdej strony Quote
Arienka Posted September 10, 2008 Author Posted September 10, 2008 Ślicznotka z niej i pięknieje z dnia na dzień, hop do góry :) Quote
majqa Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Nie zapomniałam dziewczyny o Waszej suni, ani tekście dla niej ale coś się pitoli z netem (stawiałam na swój komp i walczyłam z nim do 3 rano) ale widzę, że mam to samo w pracy. Podobny cyrk mają też inni dogomaniacy. Nie chcą się strony otwierać i zrywa połączenie z netem. Musi ruszyć wszystko na powrót, bym mogła spokojnie prześledzić Wsze wpisy powtórnie i ułożyć na ich podstawie tekst. Dobrze, że są już fotki. Sunieczk jest bomba! :loveu: Quote
Arienka Posted September 10, 2008 Author Posted September 10, 2008 Tak, mi się też dogo psuło i nie dało się wejść :shake: Zadziwia mnie, że ona potrafi tak maksymalnie spłaszczyć uszy, mimo że ma tak mocno postawione do góry :D Quote
majqa Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 OK. Już net chodzi. Postaram się by jutro był tekst. Quote
Recommended Posts