ania_sami Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 oooooo. super!! wiec bedziemy czekac na wiadomosci od rudego karmela :) Quote
osho Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 rewelacja! i niech to będzie początek dobrej passy dla pozostałych! nogger, ciesz się życiem! Quote
rudy karmel Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 Dzięki Siekowa. Z sympatią odwzajemnioną. Tak więc Nogger jest u mnie w DS. Od czarnej kawy i Inkaskiego Imperium jest teraz Inką. Jest bardzo mądrym i delikatnym psem ... chociaż tempo w jakim się uczy każe podejrzewać, że będzie niezłym ancymonem. Piątkowy wieczór i noc po przyjeździe - pomimo zaproszeń - nieśmiało spędził w przedpokoju. Nic na siłę. Ale w sobotę ugotowane kurze serce na dłoni w kuchni przełamało lody i pokonało progi. Potem rzut serca na jego łóżko w pokoju okazał się w lot pojętą wskazówką – to moje łóżko. Łyknął, położył się i już. Jest w domu. Dzisiaj byliśmy na Błoniach (mieszkamy nieopodal) i gdybym nie zapomniała aparatu, byłyby zdjęcia z cyklu Inka i długa linka. Następnym razem. Cieszę się Siekowa, że zwróciłaś na niego uwagę i zaopiekowałaś się wtedy jeszcze parchatkiem. Quote
pumcia02 Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 super! dziekujemy bardzo za info i za adoptowanie "małego" :lol: oby siersc na nozkach szybko odrosła i zdrowko dopisywało. i aby nie spotkal go juz taki koszmar jak Krężel! Quote
mru Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Nogger u siebie :multi: nie mogę! gratuluję i strasznie się cieszę! Quote
rudy karmel Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Mariolka, no co ty. Przecież to mój Inka. I masz rację, oby tylko zdrówko dopisywało. Chuchając na zimne, na wszelki wypadek idziemy jeszcze do ulubionego weta. No i żeby się przedstawić oczywiście. Zdjęcia obiecuję - wkrótce. Quote
siekowa Posted October 15, 2008 Author Posted October 15, 2008 Nawet nie wiecie jak strasznie jestem szczęśliwa, że po miesiącu leczenia Nodżer/Inka znalazł tak wspaniały dom. :multi: Czy na spacerach Inka uśmiecha się do ludzi? :lol: Jak już będziecie po pierwszej wizycie u weta to daj znać. Już nie mogę się doczekać zdjęć. Na tej fotce widać dom do, którego Inka tak zaglądał wtedy. To on nas wybrał tego dnia. :) http://images32.fotosik.pl/353/b444298552530294.jpg Quote
osho Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 :diabloti: nie zapomnijcie z fotkami i o mnie :diabloti: przydadzą się na zachętę dla innych, pozostałe psiury nadal czekają... Quote
rudy karmel Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 [FONT=Verdana]Daję znać. Jesteśmy po pierwszej wizycie u weta. Stwierdził, że badania krwi są dobre i przepisał jeszcze tylko profilaktycznie szampon. Kazał zgłosić się za 2 tygodnie na przegląd i badanie RTG mające na celu wykluczenie zgorzeli zęba, która mogła być przyczyną guza pod okiem. Mam nadzieję, że wykluczy wszystko. [/FONT] [FONT=Verdana]A teraz postaram się wrzucić kilka zdjęć (kilka - bo robionych telefonem – reszta nie wyszła). [/FONT] Quote
pumcia02 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 slicznie wygląda jak ma dom :) jak widze zdjecie w tej szopie i teraz te to az mi sie twarz cieszy :multi: hmm juz puszczony? az taki grzeczny jest?:crazyeye: Quote
siekowa Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 Jaki szczęśliwy :loveu: Może dasz go na metamorfozy? http://www.dogomania.pl/forum/f80/metamorfozy-21924/ Quote
pumcia02 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 mam za słabe okulary :cool3: pozdrawiamy cieplo i dziekujemy za uratowanie Inki :) Quote
rudy karmel Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 To ja Wam dziękuję za uratowanie i opiekę nad Inkiem. :loveu: Quote
rudy karmel Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 [FONT=Verdana]Ponieważ dobrych wieści nigdy dosyć, dodam jeszcze tylko, że byliśmy dzisiaj z Inkiem na RTG zębów, klatki piersiowej i USG brzucha. I przy okazji dodatkowe badanie krwi. Zdrów jak koń. Mam tylko nadzieję, że w nocy nie będzie świecił.[/FONT] Quote
taks Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Cioteczki ale świat jest mały... a dogo wielkie ;). Inka jest moim sąsiadem:multi: Mam więc okazję podziwiać jak we wspaniałym domku i pod czułą opieką wraca do formy. A ten jego uśmiech to absolutny szlagier - pierwszy raz coś takiego widzę - on się autentycznie szczerzy przy powitaniu:evil_lol: Quote
siekowa Posted November 9, 2008 Author Posted November 9, 2008 Super, że chłopak zdrowiutki a powitalny uśmiech to on ma najwspanialszy na świecie :loveu: Inka łobuzuje troche czy grzeczniutki jest? Taks mogę tylko pozazdrościć takich sąsiadów :) Quote
rudy karmel Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Oj Siekowa:loveu:, dzięki. Coś mi się wydaje, że trochę Twoich pozytywnych uczuć (delikatnie mówiąc) do Nodżera (jeszcze wtedy) dostało się też mnie. He he. I jak tu nie wspomnieć, że kto kocha zwierzęta lubi też ludzi. No i muszę Ci wyznać, że szczęściem jest być sąsiadką Taksa. Już nie raz mi pomogła. A do tego ostatnio to nawet Taks uszyła (własnoręcznie biorąc miarę) na ciężkie mrozy dla Inka kurteczkę. I to z kołnierzykiem. Odpowiadając na Twoje pytanie, Inka przede wszystkim jest bardzo mądrym psem. Jeszcze nie łobuzuje niestety ale nie mogę powiedzieć, że jest grzeczny. Jest raczej uważny. Uważnie wchodzi, na przykład, od kilku dni na moje łóżko. Quote
pumcia02 Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 no bo jak to tak Pani na łóżku Pies na posłaniu? :p Quote
rudy karmel Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 :razz: Inka jeszcze tego nie wie. Z mojego łóżka na razie korzysta pod warunkiem, że nikt inny go nie zajmuje. W innym wypadku napręża wszystkie mięśnie i z udawaną nonszalancją ewakuuje się. Ale to się wkrótce może zmienić ponieważ robi spektakularne towarzyskie postępy już uczestnicząc w kuchennych nasiadówkach. A do niedawna nawet bał się wejść do kuchni... A tak to wygląda: Quote
rudy karmel Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 I zaraz po powrocie ze spaceru tak Quote
ania_sami Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Ooooooojeku!!:loveu: A na pierwszej stronie widac gdzie spal. przed tym jak go wzielas... Quote
Recommended Posts