Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Królisia ma juz domek!! :-)
Kilka dni temu został znaleziony w środku lasu w kartonowym pudle królik. Siedział tam sam jak palec. Uczynku tego nie musze chyba komentowac.
Królik mieszkał kilka dni na dworze,na deszczu w klatce. Po jakims czasie zauwazono ze nie je. Okazało sie ze królik miał w tragicznym stanie zęby które utrudniały mu jedzenie. Był chudy,przez futro wyczuwało się kręgosłup.
W takich warunkach domowy króliczek nie dał by sobie rady, został wzięty przez ludzi,którzy niemogą go zatrzymac. Pilnie potrzebna jest pomoc, chociaz jakis tymczas!
Króliczek pojechał dzis do weterynarza,górne zęby były zawinięte do gardła. Na dole ma tylko jednego zeba,ząbek juz obcięty i króliczek szczesliwy. Tak niewiele mu było potrzeba.
To sliczna, króliczka,o przepięknym rudo-brązowym umaszczeniu. Jest kontaktowa,nie boi sie ludzi.

Prosimy o pomoc,jesli cos sie dla niej nie znajdzie,króliczka bedzie musiała pojechac do schroniska :-(

To co wystaje jej z buzi to ząb :shake:
" class="ipsImage" alt="">

Kontakt do mnie:
Ania 503-557-378, [email protected], gg 3416413

Posted

ja mam miejsca jeszcze o drobinkę,ale niestety całkowity brak kasy na ewentualne leczenie weterynaryjne:( jeśli króliś byłby z klatką i z poidłem oraz zagwarantowaną opieką weterynaryjną, to mogę go przechować przez czas jakiś,na jedzenie od biedy powinno mi styknąć...wlałabym jednak aby naprawdę był to tymczas,bo mam już w domu sporo zwierząt;) w tym królika,który ma olbrzymią klatkę i jest w niej chyba samotny, ale nie mogę wsadzić ich razem bo nie jest wykastrowany:)gdyby nie brak funduszy(oboje z TŻ studiujemy i utrzymujemy się sami,więc...)to wzięłabym króliczkę na zawsze bo jest słodziasta strasznie,no ale w tej sytuacji mogę zaproponować tymczas na takich warunkach jak napisałam wyżej. Może tak być??:)

Posted

Właśnie rozmawiałam z Niewiastą na gg i mogę powiedzieć, że mała na 95% ma domek stały u mnie (o ile przejdę przez przesiew chętnych do adpocji :evil_lol: ) - tylko muszę wrócić z wakacji, bo właśnie wyjeżdżam na tydzień.

Posted

już widzę ten las chętnych do adopcji-ja miałam 3 króliki i żadnego chętnego a teraz 2 chomiki jeden bez nogi a drugi ma odgryzioną rękę i też nikt nie chce.

Posted

Własnie miałam jechac króliczke zawiesc do diladriel kiedy sąsiedzi powiedzieli mi zebym narazie go nie zbaierała bo jutro ma przyjechac ktos chetny obejrzec króliczke. Ze jak cos to dopiero jutro moge ją zabrac jesli adopcja nie wypali.
Dom wariatów.

Posted

chomik bez nogi czeka na dom,jest podobno młody ma ok 4 miesięcy ,ale ma niedobry charakter i jest samotnikiem i gryzie bardzo inne chomiki.także gdyby ktoś chciał to musi wiedziec,że on musi byc sam w klateczce.nie znam się na chomikach,podobno to samotnicy i nocni rozrabiacze.moje chomiki są z takiej jakby hodowli na pokarm dla węża.wzięłam je bo mi strasznie było szkoda,były dwa takie ,,w miarę żywe,,(strasznie to brzmi,wiem)siedziały przytulone w kąciku akwarium.reszta chomiczków była straszliwie pogryziona,bez łapek,oczu,koszmar.Wiem,że może mnie potępicie,ale zapłaciłam za nie i zabrałam,bo one były takie przerażone,przytulały się a ich czarne guziczki oczu patrzyły ze strachem.

Posted

Co za kretyn trzyma chomiki razem?! To samotniki, nie tolerują konkurencji na terytorium. Nie dziwię się, że są pogryzione...:shake:
To dżungarskie?
Tak na marginesie, można by to chyba podciągnąć pod paragraf - z ustawy o ochronie zwierząt...

Posted

Dostałam info ze królisia ma juz domek! :-)
Ciesze sie,dziekuje diladriel za ofiarowaną pomoc i przepraszam za całe zamieszanie.
Martens,jesli jestes zdecydowana na uszatego to zaadoptuj innego w potrzebie,jest ich duzo,wiec napewno cos znajdziesz :-)