Niewiasta_21 Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Królisia ma juz domek!! :-) Kilka dni temu został znaleziony w środku lasu w kartonowym pudle królik. Siedział tam sam jak palec. Uczynku tego nie musze chyba komentowac. Królik mieszkał kilka dni na dworze,na deszczu w klatce. Po jakims czasie zauwazono ze nie je. Okazało sie ze królik miał w tragicznym stanie zęby które utrudniały mu jedzenie. Był chudy,przez futro wyczuwało się kręgosłup. W takich warunkach domowy króliczek nie dał by sobie rady, został wzięty przez ludzi,którzy niemogą go zatrzymac. Pilnie potrzebna jest pomoc, chociaz jakis tymczas! Króliczek pojechał dzis do weterynarza,górne zęby były zawinięte do gardła. Na dole ma tylko jednego zeba,ząbek juz obcięty i króliczek szczesliwy. Tak niewiele mu było potrzeba. To sliczna, króliczka,o przepięknym rudo-brązowym umaszczeniu. Jest kontaktowa,nie boi sie ludzi. Prosimy o pomoc,jesli cos sie dla niej nie znajdzie,króliczka bedzie musiała pojechac do schroniska :-( To co wystaje jej z buzi to ząb :shake: " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Kontakt do mnie: Ania 503-557-378, [email protected], gg 3416413 Quote
netti1 Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 sprawco tego haniebnego uczynku oby cię zęby bolały za to co zrobiłeś królisiowi! Quote
madziamn Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 przecież to takie maleństwo może znajdzie się dla niej kawałek miejsca. Quote
Niewiasta_21 Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 Jesli tymczas znajdzie sie w Łodzi,to mam do pozyczenia klatke i poidło!!! Quote
ewatonieja Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 czy osoba która da dt moze liczyc na wsparcie weterynaryjne ?tzn da sie załatwic weta za darmo? Quote
Niewiasta_21 Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 Królik jest zdrowy, pierwsza pomoc została mu juz dana. Ale w razie problemów,oczywiscie pkryjemy koszty leczenia,bo za darmo to wątpie. Quote
Ayia Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Krolis szuka domku, domku zglos sie.. dzis wieczorem usiade to wrzuce go troche w internet :cool3: Quote
Niewiasta_21 Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 Sytuacja jest naprawde pilna,jesli dzisiaj nic sie nie znajdzie,to niewiem czy króliczka dzisiaj albo jutro nie trafi do schronu. Nikt niema miejsca? :-( Quote
diladriel Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 ja mam miejsca jeszcze o drobinkę,ale niestety całkowity brak kasy na ewentualne leczenie weterynaryjne:( jeśli króliś byłby z klatką i z poidłem oraz zagwarantowaną opieką weterynaryjną, to mogę go przechować przez czas jakiś,na jedzenie od biedy powinno mi styknąć...wlałabym jednak aby naprawdę był to tymczas,bo mam już w domu sporo zwierząt;) w tym królika,który ma olbrzymią klatkę i jest w niej chyba samotny, ale nie mogę wsadzić ich razem bo nie jest wykastrowany:)gdyby nie brak funduszy(oboje z TŻ studiujemy i utrzymujemy się sami,więc...)to wzięłabym króliczkę na zawsze bo jest słodziasta strasznie,no ale w tej sytuacji mogę zaproponować tymczas na takich warunkach jak napisałam wyżej. Może tak być??:) Quote
Niewiasta_21 Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 Moze byc! :-) Jak masz gg to kliknij do mnie,omówimy szczegóły,taniej będzie :-) Quote
Elurin Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Dajcie znać Stowarzyszeniu Pomocy Królikom. Może uda im się znaleźć jakiś DT. Quote
Martens Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Właśnie rozmawiałam z Niewiastą na gg i mogę powiedzieć, że mała na 95% ma domek stały u mnie (o ile przejdę przez przesiew chętnych do adpocji :evil_lol: ) - tylko muszę wrócić z wakacji, bo właśnie wyjeżdżam na tydzień. Quote
Niewiasta_21 Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 króliczka jedzie zaraz do diladriel na tymczasik. dziekuje bardzo za pomoc dla tego małego stworzonka :-) Do spk juz napisałam z prosbą o pomoc. Quote
netti1 Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 już widzę ten las chętnych do adopcji-ja miałam 3 króliki i żadnego chętnego a teraz 2 chomiki jeden bez nogi a drugi ma odgryzioną rękę i też nikt nie chce. Quote
Niewiasta_21 Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 Własnie miałam jechac króliczke zawiesc do diladriel kiedy sąsiedzi powiedzieli mi zebym narazie go nie zbaierała bo jutro ma przyjechac ktos chetny obejrzec króliczke. Ze jak cos to dopiero jutro moge ją zabrac jesli adopcja nie wypali. Dom wariatów. Quote
Martens Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Jeszcze naprawdę się okaże, że jest tłum chętnych i się nie załapię :razz: Quote
netti1 Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 chomik bez nogi czeka na dom,jest podobno młody ma ok 4 miesięcy ,ale ma niedobry charakter i jest samotnikiem i gryzie bardzo inne chomiki.także gdyby ktoś chciał to musi wiedziec,że on musi byc sam w klateczce.nie znam się na chomikach,podobno to samotnicy i nocni rozrabiacze.moje chomiki są z takiej jakby hodowli na pokarm dla węża.wzięłam je bo mi strasznie było szkoda,były dwa takie ,,w miarę żywe,,(strasznie to brzmi,wiem)siedziały przytulone w kąciku akwarium.reszta chomiczków była straszliwie pogryziona,bez łapek,oczu,koszmar.Wiem,że może mnie potępicie,ale zapłaciłam za nie i zabrałam,bo one były takie przerażone,przytulały się a ich czarne guziczki oczu patrzyły ze strachem. Quote
Elurin Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Co za kretyn trzyma chomiki razem?! To samotniki, nie tolerują konkurencji na terytorium. Nie dziwię się, że są pogryzione...:shake: To dżungarskie? Tak na marginesie, można by to chyba podciągnąć pod paragraf - z ustawy o ochronie zwierząt... Quote
diladriel Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 tymczasem jak królisi u mnie nie było tak jej nie ma...i nie wiem nawet co się dzieje,czy mam czekać na nią czy ktoś ją przygarnął w końcu... Quote
netti1 Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 tak,dżungarski.pod paragraf mogłybyśmy podciągnąc zoologik. Quote
Niewiasta_21 Posted August 31, 2008 Author Posted August 31, 2008 Przepraszam wszystkich ze sie niepokoicie,ale tez nic niewiem. Tych ludzi niema,nie moge sie z nimi skontaktowac.Musze czekac az wrócą. Quote
Niewiasta_21 Posted August 31, 2008 Author Posted August 31, 2008 Dostałam info ze królisia ma juz domek! :-) Ciesze sie,dziekuje diladriel za ofiarowaną pomoc i przepraszam za całe zamieszanie. Martens,jesli jestes zdecydowana na uszatego to zaadoptuj innego w potrzebie,jest ich duzo,wiec napewno cos znajdziesz :-) Quote
Recommended Posts