olgaj Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Dlaczego nie powiedzialas ze to kundelek? Dlaczego wymyslilas bajke o hodowli kolezanki? dlaczego nie mialas ksiazeczki? Dlaczego rozmawialas z tym rozmanazaczem? Dlaczego pies byl tak glodny ze ugryzł weta jak ozbaczył miske? Dlaczego pies ma zapadniete boki? Dlaczego nie podalas nazwy antybiotyku? Dlaczego 200 a potem 100 pln? Dlaczego nikomu nie powiedzialas o pomysle? Dlaczego nie pod schroniskiem tylko na giełdzie? Czyzby tam było łatwiej spotkac ludzi o dobrym sercu? Dlaczego slamałas ze suka jest zdrowa , jesli potem wysylalas eseesy ze jest na natybiotyku, ktorego nazwy nawet nie wyslalas? Dlaczego twoj dobek biega sam po drodze w srodku nocy? Gdzie jest pies ktorego karmilas a potem zniknał, a na wattku pojawiły sie zdjecia z fotomontarzem? Dlaczego rano nie napisałas ze jeddziesz na giełde? Klamstwo za klamstwem, talent literacki jakiego pozazdroscic. Zmieniłas spiewke jak juz cie złapałam za reke i sie przedstawialam. Bo do tego momentu wszystko było kalmstwem, a wam naprawde zazdroszcze naiwnosci. Moze wezmy wszystkie psy i chocmy na giełde? Zrobimy z nich rasowce. Ja swoja szanse z Kreża sprzedam jako onke bez klamstwa, Ludzie opamietajcie sie!!! Trzeba bylo stanac pod schronem - miejscem gdzie czasami przychodza udzie ktorzy naprawde chca psa. Nie na giledzie i rozmawiac z rozmnazaczem, ktory co rusz ma inne psy i nie wieadomo co dzieje se z poprzednimi. A do tych ktorzy cie bronia powiem tylko zebyscie sie opamietali! Bylam tam i sama w tej sytuacji uczestniczylam, moze gdyby mnie tam nie bylo to bym uwiezryla w te rzewne słówka, ale bylam i wiem co widzialam! Quote
epe Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Ciasteczko założyła taki wątek na "przygarnę psa": [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=120338[/URL] A Karilka podała tam sunię,jako propozycję. Potem Ciasteczko weszła na ten wątek i zaoferowała dom! Quote
Wyjątek Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 [quote name='hanka456']Ktoś się ze mna skontaktował na PW w sprawie Inki. Czekam na podanie nr telefonu.[/quote] [COLOR=RoyalBlue][B] Podobno jest juz druga chetna osoba na Inkę:cool3:[/B][/COLOR] [quote name='Marcik']TYM BARDZIEJ jeśli jest to dom stały i pewny decyzji (choć tego w 100% nigdy nie można być pewnym) nie ma co się spieszyć i oddawać psa pochopnie. Czy jest ktoś w Łodzi kto może sprawdzić domek? Tymczas na kilka dni się znajdzie. Sama ją wezmę jeśli zajdzie taka potrzeba. NA WSZELKI WYPADEK POPROSZĘ JEDNAK NOWE NAMIARY DO OGŁOSZENIA NA ALLEGRO.[/quote] [COLOR=RoyalBlue][B] Najlepszy byłby ktoś z Radomia, żeby sprawdzić domek :) [/B][/COLOR] Quote
Marcik Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 [quote name='Wyjątek'][COLOR=RoyalBlue][B]Marcik, jedziesz za zwrotem kosztów? [/B][/COLOR][/quote] Nie będę o to walczyła jak lew ale jeśli będziesz robiła bazarek to chętnie dorzucę na niego coś od siebie i chociaż parę złotych byłoby przeogromną ulgą. Jestem ostatnio w kiepskiej sytuacji finansowej a paliwo drogie. Zwłaszcza, że wyróżniłam Ince i Pysiowi Allegro w tym miesiącu. [quote name='Wyjątek'][COLOR=RoyalBlue][B]Najlepszy byłby ktoś z Radomia, żeby sprawdzić domek :smile:[/B][/COLOR][/quote] Aj. Cały czas temat rozbija się o Łódź i rzeczywiście napisałam głupotę. Quote
hanka456 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Jakos nie moge dojrzeć numeru telefonu do Ciasteczko. Ale dzowniła do mnie Pani z Warszawy przed chwilą. Bedziemy w kontakcie. Być może. Quote
linka1983 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 kontaktowałam sie z kalinka w tej sprawie, ale nie rozumiem co za szum tu powstal o jakies probie sprzedazy psa. jestem sunia zainteresowana i nie wiem co dalej robic. moj telefon 782 376 039 paulina Quote
rita60 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 [B]karilka[/B] rece opadaja:shake:nawet trudno to skomentowac:roll:hanka ma racje,dzieci nie powinny zajmowac sie sprawami dorosłych,tym bardziej,ze je to przerasta,jest mi po prostu przykro. Quote
Marcik Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 [quote name='linka1983']kontaktowałam sie z kalinka w tej sprawie, ale nie rozumiem co za szum tu powstal o jakies probie sprzedazy psa. jestem sunia zainteresowana i nie wiem co dalej robic. moj telefon 782 376 039 paulina[/quote] Szkoda, że Karilka nic o chętnych nie mówiła :/ Które ogłoszenie czytałaś? Próbuję ustalić czy już nam się zgłosił "tajemniczy obserwator" czy jeszcze nie. Hanka mogę prosić kontakt do Ciebie żeby wstawić do ogłoszenia? Quote
Wyjątek Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 [quote name='Marcik']Nie będę o to walczyła jak lew ale jeśli będziesz robiła bazarek to chętnie dorzucę na niego coś od siebie i chociaż parę złotych byłoby przeogromną ulgą. Jestem ostatnio w kiepskiej sytuacji finansowej a paliwo drogie. Zwłaszcza, że wyróżniłam Ince i Pysiowi Allegro w tym miesiącu. [/quote] [COLOR=RoyalBlue][B] Inka jest w Łodzi. Widzę, że jest potencjalny domek z Radomia, drugi z Warszawy. Zaraz ruszy bazarek zatem żeby zebrać kaskę na paliwka trochę :) jak się w między czasie okaże , że Inka znajdzie dom np w Łodzi to kasa pójdzie na inna bidę.. :) [/B][/COLOR] [quote name='hanka456']Jakos nie moge dojrzeć numeru telefonu do Ciasteczko. Ale dzowniła do mnie Pani z Warszawy przed chwilą. Bedziemy w kontakcie. Być może.[/quote] [COLOR=RoyalBlue][B] Ciasteczko08: 517694991 [/B][/COLOR] [quote name='epe']Z Radomia to ciotka Red!;)[/quote] [COLOR=RoyalBlue][B]Czy ciotka Red mogłaby zatem zajrzeć ew do Ciasteczko08?[/B][/COLOR] Quote
hanka456 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Tak można podawać kontakt do mnie, do Olgaj i do Niewiasty 21. To obojetne. Quote
Wyjątek Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 [quote name='Marcik']Szkoda, że Karilka nic o chętnych nie mówiła :/ Które ogłoszenie czytałaś? Próbuję ustalić czy już nam się zgłosił "tajemniczy obserwator" czy jeszcze nie. [/quote] [COLOR=RoyalBlue][B] Marcik, linka1983 skontaktowała się z Kariną DZIŚ. I to TYLKO przez dogo a dokładnie przez PW. Powiedziałam Karince, żeby lepiej przekierowała linke na wątek :)[/B][/COLOR] Quote
ARKA Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 [quote name='olgaj']Dlaczego nie powiedzialas ze to kundelek? Dlaczego wymyslilas bajke o hodowli kolezanki? dlaczego nie mialas ksiazeczki? Dlaczego rozmawialas z tym rozmanazaczem? Dlaczego pies byl tak glodny ze ugryzł weta jak ozbaczył miske? Dlaczego pies ma zapadniete boki? Dlaczego nie podalas nazwy antybiotyku? Dlaczego 200 a potem 100 pln? [/quote] Dlaczego? Ano dlatego, ze tak postępuje TYPOWY handlarz zywym towarem!!!! Dziewczyny, dokonczcie to co zaczelyscie, proszę. Musi Wam dostarczyc wszystkie umowy adocyjne i sprawdzcie to. Dowiedzcie sie od tych ludzi Z JAKIEGO miejsca od niej psy brali. I jak mozna jakos dojsc KTORE psy do niej trafily, wogole. Moze panienka znalazla sobie "latwy sposob" na dorabianie na np. "swoje zachcianki". To co wypisuje to jakbym sluchala Biedrzyckiej z Kręzla!! Quote
dzodzo Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Karilko, ręcę mi opadły z zażenowania:lookarou: nawet nie chę podejrzewać, ze w podobny sposób znalazłaś na giełdzie dom dla tej suni w typie husky czy shiba inu -już nie pamiętam dokładnie!!!! Quote
Karilka Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 [quote name='Kolia']Marcik, a nie dałabyś rady zawieść suni wcześniej np. we wtorek lub w poniedziałek? Czy ktoś sprawdzi ten domek? Przez telefon ludzie mogą być słodcy, a jak jest w rzeczywistości trzeba to sprawdzić![/quote] Trzeba kogoś z Radomia złapać.. [quote name='hanka456']Pies, to nie przedmiot i niezaleznie od kondycji finansowej i innej traktujemy go jak dziecko. Karilka się go pozbyła stąd straciła nasze zaufanie. Nie ma zmiłuj, w tym momencie. Tak więc jeszcze raz powtarzam, bardzo proszę kontaktować się z nami w tej sprawie.[/quote] Pozbyłam sie? Oddałam Olgaj i Ani. Baardzo ją chciały... [quote name='olgaj'] Dlaczego nie powiedzialas ze to kundelek? [B]Nie widać?[/B] Dlaczego wymyslilas bajke o hodowli kolezanki? [B]Napisałam wyczerującego posta. [/B] dlaczego nie mialas ksiazeczki? [B]Inka nie ma książeczki. [/B] Dlaczego rozmawialas z tym rozmanazaczem? [B]Bo mnie zaczepił i chciał tego psa dla jakiegoś znajomego więc powiedziałam, że chce nr telefonu do ów znajomego[/B] Dlaczego pies byl tak glodny ze ugryzł weta jak ozbaczył miske? [B]Pisałam, że nie jadła rano.[/B] Dlaczego pies ma zapadniete boki? [B]Rośnie. Jadła u mnie 3 razy dziennie. Jak każdy szczeniak, który u mnie był. Rano o 6 po południu o 15 - 16 i o 18 [/B] Dlaczego nie podalas nazwy antybiotyku? [B]Bo mi sie coś popierdzieliło. Podawałam jej wit. C , antybiotyk dostawała w zastrzykach. Już tego nie potrzebuje jest zdrowa. Dawałam jej jeszcze wit C na wzmocnienie... [/B] Dlaczego 200 a potem 100 pln? [B]Bo nie chodzi mi o pieniądze. Było nawet 800zł i 10 też było i 1zł też było..[/B] Dlaczego nikomu nie powiedzialas o pomysle? [B]Wyszło nagle. Ot strzelił "genialny pomysł". A raczej podparcie pod mur.[/B] Dlaczego nie pod schroniskiem tylko na giełdzie? Czyzby tam było łatwiej spotkac ludzi o dobrym sercu? [B]Pod schroniskiem? A tam tak można? Nie wiedziałam...:oops:[/B] [B]Tacy ludzie są podobno wszędzie. Tylko tzreba patrzeć sercem.[/B] Dlaczego slamałas ze suka jest zdrowa , jesli potem wysylalas eseesy ze jest na natybiotyku, ktorego nazwy nawet nie wyslalas? [B]Bo jest zdrowa. Już jest zdrowa. To natłok myśli. Już nie siusia często. Już wcina tylko wit. C[/B] Dlaczego twoj dobek biega sam po drodze w srodku nocy? [B]Ojooj. To włóczęga z meliny. Pracujemy nad tym. Wtedy wykręcił mi sie z obroży. Wieczorem wychodzi zawsze na smyczy.[/B] [B]A że siusiu mu sie zachciało ok. 12 no to co zrobić? Trza lecieć![/B] [B]Sprawdź, przyjedź, poznaj. ;)[/B] Gdzie jest pies ktorego karmilas a potem zniknał, a na wattku pojawiły sie zdjecia z fotomontarzem? [B]To sprawa ewadr z dogo... Nie mam pojęcia gdzie jest Jozinek.... Nikt nie ma pojęcia. Tego psa wysłaliśmy do nej na Dt... skąd "wyjechał do Kanady"... A w sumie to nie wiadomo gdzie.[/B][B]:-([/B] Dlaczego rano nie napisałas ze jeddziesz na giełde? [B]Takie pytanie już było![/B] [CENTER][I],,Dlaczego nikomu nie powiedzialas o pomysle? [B]Wyszło nagle. Ot strzelił "genialny pomysł". [/B] [B] A raczej podparcie pod mur.''[/B] [/I] [/CENTER] Klamstwo za klamstwem, talent literacki jakiego pozazdroscic. Zmieniłas spiewke jak juz cie złapałam za reke i sie przedstawialam. Bo do tego momentu wszystko było kalmstwem, [B]Było. Dziękuję za uznanie. Lubie przelewać swoje mysli i odczucia...[/B] a wam naprawde zazdroszcze naiwnosci. Moze wezmy wszystkie psy i chocmy na giełde? Zrobimy z nich rasowce. [B]Jeśli będzie im dobrze w nowych domach i dasz rade znaleźć im wszystkim idealne domki... Ja nie mam nic przeciwko.[/B] Ja swoja szanse z Kreża sprzedam jako onke bez klamstwa, [B]Prosze bardzo...[/B] Ludzie opamietajcie sie!!! Trzeba bylo stanac pod schronem - miejscem gdzie czasami przychodza udzie ktorzy naprawde chca psa. [B]Nie wiedziałam, ze tam sie też wyadoptywuje psy...[/B] Nie na giledzie i rozmawiac z rozmnazaczem, ktory co rusz ma inne psy i nie wieadomo co dzieje se z poprzednimi. [B]Rozmawiam z różnymi ludźmi. Lubię rozmawiać z ludźmi. To nei jest równoznaczne z oddawaniem, chyba... co? [/B] A do tych ktorzy cie bronia powiem tylko zebyscie sie opamietali! Bylam tam i sama w tej sytuacji uczestniczylam, moze gdyby mnie tam nie bylo to bym uwiezryla w te rzewne słówka, ale bylam i wiem co widzialam! [B]A czy ja gdzieś kłamię? Ja coś przekręcam? Pisze jak było... [/B] [/quote] Cioteczko Olgaj. Jesteś wspaniałą osobą. Dobrą duszą... ...ale proszę: zostaw mojego Dolarka w spokoju. To pytanie zabolało mnie najbardziej. To mój prywatny pies. Moje Słoneczko. Quote
Karilka Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 [quote name='Marcik']Szkoda, że Karilka nic o chętnych nie mówiła :/ Które ogłoszenie czytałaś? Próbuję ustalić czy już nam się zgłosił "tajemniczy obserwator" czy jeszcze nie. Hanka mogę prosić kontakt do Ciebie żeby wstawić do ogłoszenia?[/quote] Dziewczyna napisała do mnie dziś. [quote name='dzodzo']Karilko, ręcę mi opadły z zażenowania:lookarou: nawet nie chę podejrzewać, ze w podobny sposób znalazłaś na giełdzie dom dla tej suni w typie husky czy shiba inu -już nie pamiętam dokładnie!!!![/quote] Oj nie. Nie na giełdzie. Mam umowe adopcyjną, mam gdzieś zdjęcia z zeszłego miesiąca. Sunia mieszka w Kutnie. Właściwie to u przełożonego mojego brata. Quote
Reno2001 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Byłam u suni. Warto poinformowac potencjalny domek, że mała to takie trochę ADHD. Nie ma co się dziwic-szczeniak. W kontaktach z ludźmi strasznie żywiołowa, nieustannie podgryza po nogawkach nie wspomionąc o dłoniach, które mam po prostu pocięte jej igiełkami. Cały czas skacze. Na smyczy trochę pobiegałysmy, bo iśc było po prostu ciężko ...:cool3:. Sunieczka jest baaaardzo pazerna na jedzonko. Pochłanie wszystko w oka mgnieniu. Karilko, czy ona jest ogrobaczona? Ma juz jakieś szczepienia? Nie mamy jej książeczki a póki mała jest w lecznicy warto pozałatwiac pewne sprawy. Quote
ARKA Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 [quote name='Karilka']Pozbyłam sie? Oddałam Olgaj i Ani. Baardzo ją chciały...[/quote] Nie badz bezczelna, mala cwaniaro to dopiero początek z tobą.... Chcialy? One Ją uchronily przed toba i nieznanym losem gdyby zostala w twoich rekach, i nie odzywaj sie juz w sprawie daleszego losu suni, nic tu juz dla ciebie nie ma. Sprawdzcie czy byla sunia faktyczne u jakiegokolwiek weta, ktorego?? Czy sunia byla faktycznie chora, pisac bajki kazdy potrafi..aby kase wyciągnac od innych. Jutro dostarczasz Olgaj lub Ani wszystkie karty adopcyjne, ktore masz, podobno. Nazwisko i adres weta, u ktorego bylas z Inką. Quote
dzodzo Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 a;bo się nie zrozumiałyśmy, o którgo psa chodzi albo ...kłamiesz teraz albo wtedy Karilka, to Twoje słowa z wątku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5233021#post5233021[/URL] [quote name='Karilka']No to na Giełdzie zwierząt (brama obok wystawy, co niedziele odbywa się ta giełda) posiedziałam - potem poszłyśmy sobie na wystawe, pochodziłyśmy, popatrzyłyśmy. Zaczął padać deszcz.. bus za godzine....No to idziemy jeszcze posiedzieć na tej giełdzie. Podchodzi pan, taki tęższy, koło 40...patrzy zamyślonym wzrokiem na nią i mówi: -Ładna jest -Dziękuję -A co to jest za rasa? -Husky z zapewne owczarkiem niemieckim Podchodzi kobieta, ok.50. Patrzy i "O Boże! Jaka ona piękna!" Potem jakiś pan koło 60 i dziewczynka z 6 letnią...Wszyscy zaczynają Lady głaskać, pytać się co i jak... zaczeli mówić ze mają duży dom, z dużą działką w ok. Kutna ( miasteczko (?) w ok. Łodzi), żadnych zwierząt oprócz yorczka, sunia na początku bedzie mieszkała w garażu a potem albo w domu albo w budzie, która należała do ich rottweilerki (podobno zmarła nie dawno ze starości, miała koło 14lat)... Myślę: "sielanka"... Zapytali sie ile ona kosztuje...mówie 'nic'. Dostałam od nich wizytówkę, adres i zaproszenie do siebie jak będe w okolicy:cool3: iPrawie skakali z radości, wepchneli mi 10zł ''za przejazd'', pani założyła jej smycz.. Ja sie poryczałam.:roll: Lady wyła, ciągnęła do mnie... Przekupywali ją smakołykami...miłym słowem... znikneli w tłumie.... Ja oczywiście :placz:. Ale to były raczej łzy radości... takich ludzi jest bardzo mało i wiem że tam Lady będzie bardzo, bardzo, bardzo szczęśliwa.... Z resztą dzisiaj już zadzwoniłam:evil_lol: i dowiedziałam sie, że są bardzo z niej zadowoleni i że biega sobie teraz z ich yorkiem po podwórku.... [B]HAPPY END. PS: Oto dialog jaki przypadkiem usłyszałam jak odchodzili:[/B] Sześciolatka: -Babciu? Jak ją nazwiemy? Pani: - Ma na imie Lady, to bardzo piękne imie i tak już będzie sie nazywała... Sz.: Będe ją kochała bardzo, bardzo mocno i zawsze....[/quote] Quote
Reno2001 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images34.fotosik.pl/362/42f783a93e30a36a.jpg[/IMG][/URL] Quote
Reno2001 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images43.fotosik.pl/10/182170c4f529139c.jpg[/IMG][/URL] Quote
Karilka Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 [quote name='Reno2001']Byłam u suni. Warto poinformowac potencjalny domek, że mała to takie trochę ADHD. Nie ma co się dziwic-szczeniak. W kontaktach z ludźmi strasznie żywiołowa, nieustannie podgryza po nogawkach nie wspomionąc o dłoniach, które mam po prostu pocięte jej igiełkami. Cały czas skacze. Na smyczy trochę pobiegałysmy, bo iśc było po prostu ciężko ...:cool3:. Sunieczka jest baaaardzo pazerna na jedzonko. Pochłanie wszystko w oka mgnieniu. Karilko, czy ona jest ogrobaczona? Ma juz jakieś szczepienia? Nie mamy jej książeczki a póki mała jest w lecznicy warto pozałatwiac pewne sprawy.[/quote] ADHD? nie było tak źle;). Wcina wszystko. Zawsze do końca wcina. Jest odrobaczona. Nie ma szczepień. Szczepić już można. [quote name='dzodzo']a;bo się nie zrozumiałyśmy, o którgo psa chodzi albo ...kłamiesz teraz albo wtedy Karilka, to Twoje słowa z wątku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5233021#post5233021[/URL][/quote] Tak. Sunia mieszka w ok. Kutna. Umowe gdzieś mam - wymieniliśmy sie pocztą. Pan jest właścicielem firmy atline, w której aktualnie pracuje mój brat. Mam kontakt z tymi ludźmi. Znów nie wiem gdzie ja kłamię... [IMG]http://images43.fotosik.pl/10/182170c4f529139c.jpg[/IMG] Króweczko mała! Dajcie jej coś do gryzienia. Ona non stop by coś żuła. Jak nie miała co żuc to zadowalała sie żuciem.. kota. Quote
Reno2001 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 [quote name='Karilka'][B]ADHD? nie było tak źle[/B];). Wcina wszystko. Zawsze do końca wcina. Jest odrobaczona. [B]Nie ma szczepień. Szczepić już można[/B]. [/quote] Może tak, może nie... Mówię co widziałam i nie będę wciskała kitów, bo nie mam po co. ŁASKAWIE DZIĘKUJEMY ZA ZAZWOLENIE NA SZCZEPIENIE MAŁEJ!!! :mdleje: Quote
Wyjątek Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 [COLOR=DarkOrchid][B]BAZAREK: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=120597[/URL] Zaraz dodam biżuterię od Marcik :) [/B][/COLOR] Quote
ARKA Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 [quote name='dzodzo']a;bo się nie zrozumiałyśmy, o którgo psa chodzi albo ...kłamiesz teraz albo wtedy Karilka, to Twoje słowa z wątku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5233021#post5233021[/URL][/quote] No handlara i tyle.... Quote
Recommended Posts