enia Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Rybc!a napisał(a):Kurczę, ja jeździłam, ale teraz nie mogę, nie mam ani samochodu, ani taty ( tymczasowo oczywiście) :) a to pech, a Itske pytałaś? ona z Twoich okolic i jej tz jeździł....... Quote
Rybc!a Posted September 5, 2008 Author Posted September 5, 2008 Jutro sprawdzę czy sunia nadal czeka. Quote
basia0607 Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 Dozia ma straszna biegunkę , boje sie aby nie dostala wyroku, nikt nie lubi sprzatać boksu po biegunce !!! Mam dla niej w Elblagu, tymczas za karmę . Potrzebuję tylko deklaracji czy na 100% suka zostanie zabrana do hotelu i kiedy ? Moja wetka pojedzie ją zobaczyć ! Quote
Rybc!a Posted September 6, 2008 Author Posted September 6, 2008 Dożyca jeszcze bardziej schudła ! Co robimy, dziewczyny? Mój tata wraca w środę . Może udałoby mi się załatwić transport w czwartek, piątek. Co wy na to? Kto pokryje koszty transportu ? Czy ten hotel jest aktualny ? Znajoma Basi proponuje tymczas za karmę - ale musimy być pewni, że ktoś ją odbierze, lub będziemy mieli ją gdzie zawieźć. Ją trzeba ratować ! ! Quote
kasiafo Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 Co z sunią ??? My tu kciuki za nią trzymamy!!! Quote
Rybc!a Posted September 6, 2008 Author Posted September 6, 2008 Post wcześniej napisałam co z nią . Quote
halbina Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 basia0607 napisał(a):Dozia ma straszna biegunkę , boje sie aby nie dostala wyroku, nikt nie lubi sprzatać boksu po biegunce !!! Mam dla niej w Elblagu, tymczas za karmę . Potrzebuję tylko deklaracji czy na 100% suka zostanie zabrana do hotelu i kiedy ? Moja wetka pojedzie ją zobaczyć ! Rybc!a napisał(a):Dożyca jeszcze bardziej schudła ! Co robimy, dziewczyny? Mój tata wraca w środę . Może udałoby mi się załatwić transport w czwartek, piątek. Co wy na to? Kto pokryje koszty transportu ? Czy ten hotel jest aktualny ? Znajoma Basi proponuje tymczas za karmę - ale musimy być pewni, że ktoś ją odbierze, lub będziemy mieli ją gdzie zawieźć. Ją trzeba ratować ! ! przekopiowałam na Molosy... Quote
Rybc!a Posted September 7, 2008 Author Posted September 7, 2008 Gdzie podziały się dziewczyny od dogów :( Quote
kasiafo Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Może ta biegunka to przez stres? Mój Amor też w schronie wyglądał jak kupka nieszczęścia ale domek i jedzonko zrobiło swoje. Całym sercem jestem z sunią Quote
kasiafo Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Czy ta karma będzie dobra dla suni? ROYAL CANIN GIANT ADULT Dla dorosłych psów ras olbrzymich. Powyżej 18/24 miesiąca. Wielkość opakowania:15 kgCena za kg:10.60 zł/kgCzas realizacji: PrzeznaczenieSucha karma Royal Canin Giant Adult dla dorosłych psów od 18/24 miesiąca życia ras olbrzymich (waga psa dorosłego powyżej 44kg). CharakterystykaPrzewód pokarmowy psów ras olbrzymich stanowi zaledwie 2,8% ich masy ciała, podczas gdy u psów małych ras jest to aż 7%. W rezultacie zdolność trawienna psów ras olbrzymich jest słabsza. Koniecznie jest zatem podawanie im karmy wysoko skoncentrowanej, co pozwoli ograniczyć dawki i uniknąć zjawiska przeładowania przewodu pokarmowego. Potrzeby energetyczne są uzależnione od rasy i aktywności fizycznej psa. Na przykład Dog niemiecki ma o 40% wyższe zapotrzebowanie energetyczne niż inne rasy olbrzymie, a Bernardyn pracujący w górach potrzebuje o 25% do 50% energii więcej, niż nie pracujący. Karma zapewnia: • Zachęcenie do żucia i zwolnienie tempa jedzenia, dzięki unikalnej teksturze, kształtowi i rozmiarowi krokietów. • Przeciwdziałanie efektom starzenia, dzięki zredukowanemu poziomowi fosforu (dla ochrony nerek), wzmocnionej dawce witaminy E (500mg/kg) i C (200mg/kg), oraz selenu dla ochrony komórek. • Wspomaganie prawidłowej pracy mięśnia sercowego, dzięki współdziałaniu L-karnityny i tauryny stymulujących skurcze serca. SkładnikiSuszone mięso drobiowe, gluten kukurydziany, drożdże, jaja, pulpa buraczana, tran, olej roślinny, chondroityna i glukozamina. Quote
kasiafo Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Pytam bo może trzeba jakiejś specjalnej? Jeśli nie to worek 15 kg. ja kupię. Quote
basia0607 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Przed chwilą nagrala mi się na sekretarkę pani u której wyprosilam tymczas dla dożki. Nie wiem co mam jej odpowiedzieć ? Wiecie co ? nie lubię partyzantki ! Powiem jedno, suka jest w wielkim niebezpieczeństwie. Oby nie było tak jak u Pinia który na kwarantannie nie przeżył / byl dla niego dom/, Goliat chory z biegunką i wiele innych psow ! Może być tak, że dozia pójdzie na duży wybieg z sukami a te już robią z nią co trzeba -to się nazywa selekcja naturalna. Quote
jayo Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 basia0607 napisał(a):Przed chwilą nagrala mi się na sekretarkę pani u której wyprosilam tymczas dla dożki. Nie wiem co mam jej odpowiedzieć ? Wiecie co ? nie lubię partyzantki ! Powiem jedno, suka jest w wilkim niebezpieczeństwie. Oby nie było tak jak u Pinia który na kwarantannie nie przeżył / byl dla niego dom/, Goliat chory z biegunką i wiele innych psow ! Może być tak, że dozia pójdzie na duży wybieg z sukami a te już robią z nią co trzeba -to się nazywa selekcja naturalna. Poniewaz oferowalismy sie z tymczasem, ale na razie sytuacja nam sie lekko pogmatwala i nie damy rady sunie przyjac, czuje sie troche nieswojo z ta sytuacja.. Moge postarac sie pomoc szukac transportu za wszelka cene - ale nie bardzo zrozumialam dokad..? Sunia jest w schronie w Elblagu, tak? A tymczas jest gdzie ? Czy przed tymczasem sunia ma jechac do kliniki na badania? Quote
Rybc!a Posted September 7, 2008 Author Posted September 7, 2008 Dziewczyny od dogów mówiły o Olsztynie . Quote
kasiafo Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Jessu ciotki pomóżcie suni ja kupię 15kg karmy to na trochę starczy z transportem nie dam rady bo ja z południa ale może dorzucę się do paliwa jak trzeba będzie. Kwarantanna się skończyła jak dobrze policzyłam a jeśli ona osłabiona przy tej biegunce to byle licho może załapać. Strasznie żałuję że mam tak daleko... Quote
basia0607 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Odpowiadam ! Z uwagi na stan suki i niebezpieczeństwo z tym związane i będąc pewna , że hotel na nią czeka znalazlam tymczas , darmowy . Zapewnilam panią , że przetrzyma dozię pare dni. Moja przytuliskowa wetka miala pojechać do niej i w razie potrzeby podjąć leczenie na nasz koszt. Tymczas jest w Elblągu. Quote
kasiafo Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Czekam na sygnał kiedy i gdzie wysłać karmę. Jeśli nie ma mnie na dogo to proszę o info na maila :[email protected] Quote
RESSEL Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Dziewczyny... to co z ta sunią ??? Jeśli jest tymczas w Elblągu to może ją zabrac z tego schronu... RYBCIA pomocy!!!! Jakby co to dzwońcie całą dobę na tel adopcyjny. Jeśli weźmie ją ta Pani. Jeśli potrzeba ją zabrac do Olsztyna to PILNIE dawajdzie znaki, to jutro mogę się postarac po nią jechac ale.... musze o tym wiedziec jak naszybciej!!!!! Bo jeszcze z samego rana muszę potwierdzic hotel, pojecha c do pracy, ok 10:00 wyjechac do Elbląga aby na 12:00 byc w schronie i wracac bo w hotelu przyjmują do 14:00 ......... BARDZO PILNIE PROSZĘ O WSZELKIE INFORMACJE NA TELEFIN ADOPCYJNY!!!! (przepraszam ale mogę z niego tylko odbierac telefony- brak doładowania a mój prywatny mi ukradziono) nIE BEDE MIAŁA DOSTEPU DO NETU!!! jESLI CHCEMY JA ZABRAC JAK NAJSZYBCIEJ, TO MOGE JUTRO PO NIA JECHAC.... Quote
RESSEL Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Dziewczyny... to co z ta sunią ??? Jeśli jest tymczas w Elblągu to może ją zabrac z tego schronu... RYBCIA pomocy!!!! Jakby co to dzwońcie całą dobę na tel adopcyjny. Jeśli weźmie ją ta Pani. Jeśli potrzeba ją zabrac do Olsztyna to PILNIE dawajdzie znaki, to jutro mogę się postarac po nią jechac ale.... musze o tym wiedziec jak naszybciej!!!!! Bo jeszcze z samego rana muszę potwierdzic hotel, pojecha c do pracy, ok 10:00 wyjechac do Elbląga aby na 12:00 byc w schronie i wracac bo w hotelu przyjmują do 14:00 ......... BARDZO PILNIE PROSZĘ O WSZELKIE INFORMACJE NA TELEFIN ADOPCYJNY!!!! (przepraszam ale mogę z niego tylko odbierac telefony- brak doładowania a mój prywatny mi ukradziono) nIE BEDE MIAŁA DOSTEPU DO NETU!!! jESLI CHCEMY JA ZABRAC JAK NAJSZYBCIEJ, TO MOGE JUTRO PO NIA JECHAC.... Quote
halbina Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 kto decyduje, co dalej z suką? Rybc!a? Quote
jayo Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 basia0607 napisał(a):Odowiadam ! Z uwagi na stan suki i niebezpieczeństwo z tym związane i będąc pewna , że hotel na nią czeka znalazlam tymczas , darmowy . Zapewnilam panią , że przetrzyma dozię pare dni. Moja przytuliskowa wetka miala pojechać do niej i w razie potrzeby podjąć leczenie na nasz koszt. Tymczas jest w Elblągu. Czyli jesli nie jedzie do Olsztyna do kliniki - wystarczy ja zabrac ze schronu do Pani na tymczas? Czy nikt nie moze jej przewiezc w obrebie miasta??? Quote
basia0607 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Pani ma samochód i prawdopodobnie moglaby jechać po sunię . To adopcja Rybci, ja suki nie widzialam , mieszkam w innym mieście ale tymczas zalatwilam w Elblagu. Ponawiam pytanie, kto dalej zajmie się suką kto oplaci koszty hotelu ? ja sie adopcji nie podejmuje , ponieważ już mam rottka z fundacji, który mial być parę dni a jest już 2 miesiąc. Nie podejmę sie też dać komuś dużego, chorego psa na tymczas nie określając jak dlugo on będzie. Nie chcę aby pies trafil drugi raz do schroniska. Quote
basia0607 Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Ponawiam pytanie z rana. Ktoś coś mowil o hotelu o forum dozim, czy to jest nadal aktualne ? jeżeli wyszedl w miedzyczasie jakis problem- napiszcie, wowczas bedziemy znaly odpowiedż ? Niepotrzebne nadzieje . Quote
Recommended Posts