Jagoda1 Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 kasiafo napisał(a)::modla:Dzięki ci o boska za nowinkę. Hera kochana nasza trzymamy kciuki, zdrowiej maleńka:loveu: Jeżdżę ze stara kruszynką Mimi do Kortowa, widuję spacerującą Sunię. Wygląda lepiej, niż kilka dni temu. Ale, jak zobaczyłam pierwszy raz...:shake: Quote
Ania_i_Kropka Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Hera czuje się lepiej. Jest wesoła, pełna życia. Kupa nadal rzadsza, ale nie jest to już biegunka. Sunia cały czas dostaje leki i karmę .Jutro ciąg dalszy badań. Herunia bardzo cierpi w samotności, strasznie płacze. Gdy tylko ktoś do niej zagląda cieszy się jak szalona i za wszelką cenę stara sie wydostać na spacer. Quote
Rybc!a Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 Więc powinna trafić do domu, w którym nie byłaby sama, tak ? Quote
Ania_i_Kropka Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Sunia aktualnie przebywa w lecznicy gdzie poza spacerami i krótkimi wizytami w pokoju studentów nie ma kontaktu z człowiekiem. Sunieczka bardzo tęskni za ludźmi. Na razie trudno powiedzieć jak bedzie sie zachowywała w domku z ludźmi. Quote
kasiafo Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Ania_i_Kropka napisał(a):Sunia aktualnie przebywa w lecznicy gdzie poza spacerami i krótkimi wizytami w pokoju studentów nie ma kontaktu z człowiekiem. Sunieczka bardzo tęskni za ludźmi. Na razie trudno powiedzieć jak bedzie sie zachowywała w domku z ludźmi. A w domku z dziećmi innym prawie dogiem i kotem? Myślicie że zaakceptuje takie towarzystwo? Quote
kordonia Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Kasiafo??? :) Czyżby to był Twój dom? <ikonka pełna nadziei> Quote
Charly Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 kordonia napisał(a):Kasiafo??? :) Czyżby to był Twój dom? <ikonka pełna nadziei> no ja też cały czas tak jakoś rozumuję, ale nie wiem czy dobrze...:roll: Quote
kasiafo Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 :cool3::multi::grins::megagrin: myślę,myślę:hmmmm: a już wiem:PROXY5: zgadłyście:thumbs: Quote
Charly Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 :multi::multi: no to własnie o to pytałam nieśmialo kilka postów wczesniej:multi::multi::multi::multi: i co teraz...musisz sie zakwalifikowac:razz:? Quote
kasiafo Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Muszę skończyć remont dachu(ok. tygodnia) i podleczyć mojego TZ-ta który dostaje przy mnie zawału (boże ona znowu na dogo! co znajdzie tym razem???!!!:evil_lol:) Quote
Charly Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 to życzymy duuuuuużo zdrówka dla szanownej małżowiny:lol: i udanego remontu:multi:. zastanawiam się swoją drogą o co tym facetom chodzi...brakuje im jakiegos genu czy cuś:hmmmm::evil_lol: Quote
kasiafo Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 A kto faktycznie odpowiada za sunię, kogo mam pytać o błogosławieństwo? Quote
Charly Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 no Ressel:lol: dobrze, że przypomniałaś, bo na razie sunia jest legalnie moja. zaraz wysle do Ressel umowę adopcyjną:lol: i potem będzie jej i ona będzie mogla dać błogosławieństwo:loveu: Quote
kasiafo Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Charly napisał(a):no Ressel:lol: dobrze, że przypomniałaś, bo na razie sunia jest legalnie moja. zaraz wysle do Ressel umowę adopcyjną:lol: i potem będzie jej i ona będzie mogla dać błogosławieństwo:loveu: Wspomnisz o mnie Lu?:cool3: Jak z nią rozmawiałam przez tel. w zeszłym tyg. to mówiłam że chętnie wziełabym sunię ale nie wiem czy jej nie umknęło w ferworze biegunkowym małej:-o Quote
kasiafo Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Charly napisał(a):no jak najbardziej:) :calus:!!!!!!! Quote
kasiafo Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Charly napisał(a):to życzymy duuuuuużo zdrówka dla szanownej małżowiny:lol: i udanego remontu:multi:. zastanawiam się swoją drogą o co tym facetom chodzi...brakuje im jakiegos genu czy cuś:hmmmm::evil_lol: Mojemu nic nie brakuje tylko boi się że kiedyś trafię na słonia:diabloti: Quote
RESSEL Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Dziś byłam u sunieczki..... faktycznie strasznie płacze jak zostaje sama.... Wyniki wszystkie ma ok!!! Teraz tylko musimy kupić jej TETRACYKLINĘ i METRONIDAZOL to bardzo ważne. Najlepiej na ludzką receptę,bo będzie wtedy refundowany...... I tak jak pisałam szukamy DT... odpowiedzialnego, bo trzeba sunię doprowadzić do normalności. Dziś zawiozłam jej ryżyk z marchewką (sama gotowałam ;) ) i zobaczymy.... na razie jakby lepiej ;) Trzymajcie kciuki..... ps. sunia jest na oddziale szpitalnym polikliniki dla zwierząt Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie. piszcie do mnie na [email protected] Quote
Ania_i_Kropka Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Hera ma się coraz lepiej. Dzisiaj na spacerku zaczęła się ze mną bawić. Biegała i podskakiwała jak szczeniak. Sunia ma apetyt. Nie ma już biegunki, choć nadal kupa jest rzadsza. Dzisiaj miała robione badania trzustki i wszystko jest dobrze. Heruni bardzo smakował ryżyk, wybrała z suchej karmy i zjadła jako pierwszy. Quote
Charly Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 a wiadomo skąd biegunka była? złe żarcie? Quote
kasiafo Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Kochana Hera:loveu:, brakuje jej kogoś "swojego" na kim mogła by położyć "maleńką" główkę kto by ją wymiział i poganiał:oops: Quote
Ania_i_Kropka Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Dzisiaj Hera zrobiła normalną kupkę. Ludzie patrzyli se na mnie jak na wariatkę, jak zaczęłam się cieszyć, że dziewczyna zrobiła ładną kupkę. Sunia nadal dostaje leki na biegunkę i jedzonko. Na razie nie dostanie innych leków. Jak biegunka powróci potrzebne będą inne leki. Quote
kasiafo Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Ania_i_Kropka napisał(a):Dzisiaj Hera zrobiła normalną kupkę. Ludzie patrzyli se na mnie jak na wariatkę, jak zaczęłam się cieszyć, że dziewczyna zrobiła ładną kupkę. Sunia nadal dostaje leki na biegunkę i jedzonko. Na razie nie dostanie innych leków. Jak biegunka powróci potrzebne będą inne leki. Dzielna sunia :multi:, brawo za piękną koopkę:klacz: Quote
Recommended Posts