Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Małgośka: budzenie dogów wygląda identycznie jak na zdjęciu Piki, a spróbuj je obudzić w nocy, lub nad ranem :-? Gotowe sie obrazić...

Beata i Poświata: Prawdziwa królewna z Twojej dziewczynki :)

Posted

Oj - chyba ktoś mnie tu nie lubi , bo cały czas mnie wylogowuje :(

Witam z białego żłobka.

Maluchy rosną jak szalone - mają 2 tygodnie a ważą już ponad kilogram.

Skończyły się wszystkie problemy zdrowotne z Szantą( dostała lekkiego stanu zapalnego) po porodzie.To przez to,że nie wszystkie łożyska wyszły tak jak powinny.

Maleństwa maja piękne otwarte oczka i próbują stawać na łapki.W ciągu dnia śpią spokojnie po 2-3 godziny,ale w nocy.....Dobrze ,że mam wyrozumiałych sąsiadów.Jedna dziewczynka dość długo miała lekkie sranka i teraz ciągle płacze bo pupa piecze.Dostałam płyn od wetki do mycia małej pupci i z dnia na dzień jest lepiej.

A z Szanty jest taka matka jak ze mnie baletnica.Owszem nakarmi , posprząta i myk od dzieci. Doszła do wniosku,że noc jest od spania a nie od karmienia,więc cały czas ją pilnuję.Małe mogą się zapłakać a ona ma to w d......

Do tej pory chętnie karmiła,ale maluchy były mniejsze,nie drapały tak mocno jak teraz.Poza tym dość wolno ''produkuje''mleko i małe mlekopije są już głodne a prowiantu mało.

Jeśli dzisiaj w nocy bedzie tak samo to zaczynam nocne karmienie maluchów.Muszę przetrzymać jeszcze tydzień i zaczynamy dokarmianie z miseczek.

Zrobię im nowe zdjęcia i poproszę Pikę,aby je tu wstawiła.

KORONA - obiecałaś wymyziać białe kulki - może zanim sama zostaniesz babcią uda ci się do nas przyjechać?

Trzymam mocno kciuki za wszystkie przyszłe mamuśki

Pozdrawiam

Posted

No w końcu coś napisałaś!! my tu czekamy i czekamy!! :)

Świetnie, ze maluchy są zdrowe i rosną :)

Przycinałaś im moze troszkę pazurki? Ja zawsze przycinam maluchom i wtedy mamie przyjemniej je karmić, nie jest tak boleśnie podrapana przez swoje dzieci...

Straaaasznie chcę do Ciebie przyjachać, wyściskać białe maluchy. Mam nadzieje, że wkrótce będe mogła :) Może czwartek, lub piątek? co Ty na to?

Posted

KORONA - czekamy, zadzwoń to dokładnie się umówimy.

Pazurki maluszki miały przycinane.....dzisiaj i zniosły to bardzo dzielnie.

Zobaczymy czy niechęć do karmienia będzie taka sama, czy jak nie będą drapały to lepiej się nimi zajmie.

Pozdrawiam

Posted

Byłam dzisiaj u ''korniszonków''

Wymyziała i wycałowałam je wszystkie.MamaOgórkowa nie miała nic przeciw ''miętoleniu''jej dzieciaków ale Bej.....

Patrzył wzrokiem mówiącym''zostaw to moje'' Zrobiłam troszkę zdjęć i przesłałam do Bei.

Moje maluchy dzisiaj na przemian śpią , jedzą i płaczą - jednym słowem kiepski dzień.

Korona - czekam na ciebie

Pozdrawiam

Posted

hej. sorki, jestem tutaj od czasu do czasu :wink:

Bończa była kryta rzeczywiście Oharem, ale dopiero za ok 10dni będzie miec robione USG, no chyba ze nie bedzie potrzeba :wink:

A to "maleństwo" to rzeczywiście grzywacz a nie briardzik :D

Posted
widocznie małe ogarki poszły w las i fotek nie będzie :D :D :D :D

Po tak zdolnej mamusi i z tak kochana babcia na pewno szybko pojda w las... :P

Mam nadzieję, że będą miały czasem okazję ,,pójść w las" :lol: Robię wszystko by tak było (wiem, że mój Bohun będzie polował i będzie ogarem spełnionym :D )

Cóż. Jestem sama i niestety roboty moc.

Przyznam się, że sama jeszcze nawet nie miałam czasu tych zdjęć przesłanych przez Szantinę poogladać i się nimi nacieszyć.

Wysłałam póki co troszkę zdjęć do Lazy z prośbą o zamieszczenie 8)

Posted

hihi LAZ ale mogłaś je troszkę zmniejszyć :wink: :lol:

boooskie są - nie mogę się napatrzeć - no i Bej morderca :angel: :angel: :angel:

haha a ten mały grubasek wylizujący miskę :lol: :lol: :lol:

Posted
...Szanti, czy jutro będzie dobry dzień na odwiedziny?

Hmmmm o to samo chciałam zapytać ?!? :D Zamówiłam mamę do przedszkola na dyżur specjalnie by (nareszcie) odwiedzić białaski :P

A sesja zdjęciowa miała miejsce w trakcie jedzenia twarożku (co widać najbardziej na ,,portrecie" Bajana na jego nosie :lol: )

One jak nie jedzą to śpią a jak nie śpią to strasznie są ruchliwe (gryzą się, biegają, rozłażą, bawią...no szalenie trudno im zrobić zdjęcie, Szantinka dokonała cudu 8) )

Posted

Ja w sobote odwiedzam Jaha i jego bulliki malenkie :)

Ktorego mam zjesc?

Tego:

irokez_2.jpg

Czy tego:

banderas_2.jpg

A moze tego:

zorro_1.jpg

A moze ta sunie:

bella_1.jpg

:lol: :evilbat: :lol: :evilbat: :lol:

Posted

Korona: a o której się wybierasz? Ja jestem ,,uzależniona" od niani zastępczej 8)

Tufi: no :D bezwzględnie wybieram maluszka z podzelowanym na czarno limem :lol: