malawaszka Posted September 28, 2004 Posted September 28, 2004 hahahaha u mnie jest to samo - zwłaszcza jak pada deszcz - wtedy to jest jeszcze uciekanie po domu i chowanie się we wszelkie możliwe kąty :lol: :lol: :lol: Quote
KORONA Posted September 28, 2004 Posted September 28, 2004 Małgośka: budzenie dogów wygląda identycznie jak na zdjęciu Piki, a spróbuj je obudzić w nocy, lub nad ranem :-? Gotowe sie obrazić... Beata i Poświata: Prawdziwa królewna z Twojej dziewczynki :) Quote
Szantina Posted September 29, 2004 Posted September 29, 2004 Oj - chyba ktoś mnie tu nie lubi , bo cały czas mnie wylogowuje :( Witam z białego żłobka. Maluchy rosną jak szalone - mają 2 tygodnie a ważą już ponad kilogram. Skończyły się wszystkie problemy zdrowotne z Szantą( dostała lekkiego stanu zapalnego) po porodzie.To przez to,że nie wszystkie łożyska wyszły tak jak powinny. Maleństwa maja piękne otwarte oczka i próbują stawać na łapki.W ciągu dnia śpią spokojnie po 2-3 godziny,ale w nocy.....Dobrze ,że mam wyrozumiałych sąsiadów.Jedna dziewczynka dość długo miała lekkie sranka i teraz ciągle płacze bo pupa piecze.Dostałam płyn od wetki do mycia małej pupci i z dnia na dzień jest lepiej. A z Szanty jest taka matka jak ze mnie baletnica.Owszem nakarmi , posprząta i myk od dzieci. Doszła do wniosku,że noc jest od spania a nie od karmienia,więc cały czas ją pilnuję.Małe mogą się zapłakać a ona ma to w d...... Do tej pory chętnie karmiła,ale maluchy były mniejsze,nie drapały tak mocno jak teraz.Poza tym dość wolno ''produkuje''mleko i małe mlekopije są już głodne a prowiantu mało. Jeśli dzisiaj w nocy bedzie tak samo to zaczynam nocne karmienie maluchów.Muszę przetrzymać jeszcze tydzień i zaczynamy dokarmianie z miseczek. Zrobię im nowe zdjęcia i poproszę Pikę,aby je tu wstawiła. KORONA - obiecałaś wymyziać białe kulki - może zanim sama zostaniesz babcią uda ci się do nas przyjechać? Trzymam mocno kciuki za wszystkie przyszłe mamuśki Pozdrawiam Quote
malawaszka Posted September 29, 2004 Posted September 29, 2004 trzymamy :kciuki: za tygodniową produkcję mleka Szanty :angel: i czekamy na fotkiiii :D Quote
KORONA Posted September 29, 2004 Posted September 29, 2004 No w końcu coś napisałaś!! my tu czekamy i czekamy!! :) Świetnie, ze maluchy są zdrowe i rosną :) Przycinałaś im moze troszkę pazurki? Ja zawsze przycinam maluchom i wtedy mamie przyjemniej je karmić, nie jest tak boleśnie podrapana przez swoje dzieci... Straaaasznie chcę do Ciebie przyjachać, wyściskać białe maluchy. Mam nadzieje, że wkrótce będe mogła :) Może czwartek, lub piątek? co Ty na to? Quote
Szantina Posted September 29, 2004 Posted September 29, 2004 KORONA - czekamy, zadzwoń to dokładnie się umówimy. Pazurki maluszki miały przycinane.....dzisiaj i zniosły to bardzo dzielnie. Zobaczymy czy niechęć do karmienia będzie taka sama, czy jak nie będą drapały to lepiej się nimi zajmie. Pozdrawiam Quote
Szantina Posted September 30, 2004 Posted September 30, 2004 Byłam dzisiaj u ''korniszonków'' Wymyziała i wycałowałam je wszystkie.MamaOgórkowa nie miała nic przeciw ''miętoleniu''jej dzieciaków ale Bej..... Patrzył wzrokiem mówiącym''zostaw to moje'' Zrobiłam troszkę zdjęć i przesłałam do Bei. Moje maluchy dzisiaj na przemian śpią , jedzą i płaczą - jednym słowem kiepski dzień. Korona - czekam na ciebie Pozdrawiam Quote
malawaszka Posted September 30, 2004 Posted September 30, 2004 WOW Szantina ale masz fajnie - nie dość że swoje to jeszcze ogórkowe maluchy widziałaś :angel: :angel: :angel: Bea - czekamy na te zdjęcia :D Quote
Bluebird Posted September 30, 2004 Posted September 30, 2004 hej. sorki, jestem tutaj od czasu do czasu :wink: Bończa była kryta rzeczywiście Oharem, ale dopiero za ok 10dni będzie miec robione USG, no chyba ze nie bedzie potrzeba :wink: A to "maleństwo" to rzeczywiście grzywacz a nie briardzik :D Quote
Bluebird Posted September 30, 2004 Posted September 30, 2004 widocznie małe ogarki poszły w las i fotek nie będzie :D :D :D :D Quote
LAZY Posted September 30, 2004 Posted September 30, 2004 widocznie małe ogarki poszły w las i fotek nie będzie :D :D :D :D Po tak zdolnej mamusi i z tak kochana babcia na pewno szybko pojda w las... :P Quote
bea100 Posted September 30, 2004 Author Posted September 30, 2004 widocznie małe ogarki poszły w las i fotek nie będzie :D :D :D :D Po tak zdolnej mamusi i z tak kochana babcia na pewno szybko pojda w las... :P Mam nadzieję, że będą miały czasem okazję ,,pójść w las" :lol: Robię wszystko by tak było (wiem, że mój Bohun będzie polował i będzie ogarem spełnionym :D ) Cóż. Jestem sama i niestety roboty moc. Przyznam się, że sama jeszcze nawet nie miałam czasu tych zdjęć przesłanych przez Szantinę poogladać i się nimi nacieszyć. Wysłałam póki co troszkę zdjęć do Lazy z prośbą o zamieszczenie 8) Quote
LAZY Posted September 30, 2004 Posted September 30, 2004 Dostalam maila...i juz wstawiam... http://img.photobucket.com/albums/v402/LAZY/HPIM1011.jpg I buzka dla kazdego maluszka...:calus: Quote
malawaszka Posted September 30, 2004 Posted September 30, 2004 Yeeeeheeeeee boskieee :multi: :laola: koffane psiaki :P Quote
malawaszka Posted September 30, 2004 Posted September 30, 2004 hihi LAZ ale mogłaś je troszkę zmniejszyć :wink: :lol: boooskie są - nie mogę się napatrzeć - no i Bej morderca :angel: :angel: :angel: haha a ten mały grubasek wylizujący miskę :lol: :lol: :lol: Quote
tufi Posted September 30, 2004 Posted September 30, 2004 Cudenka! :angel: :angel: :angel: A wujek Bej jest uroczy :) Quote
malawaszka Posted September 30, 2004 Posted September 30, 2004 Czekamy na zdjecia... :o :o :o Agga - chyba przysnęłaś :lol: - fotki już są kilka postów wyżej, tylko zamienione na linki bo były wielkie :wink: :lol: Quote
KORONA Posted September 30, 2004 Posted September 30, 2004 Ale fajne kluseczki, a takie były malutkie :) Śliczności :angel: Szanti, czy jutro będzie dobry dzień na odwiedziny? Quote
bea100 Posted September 30, 2004 Author Posted September 30, 2004 ...Szanti, czy jutro będzie dobry dzień na odwiedziny? Hmmmm o to samo chciałam zapytać ?!? :D Zamówiłam mamę do przedszkola na dyżur specjalnie by (nareszcie) odwiedzić białaski :P A sesja zdjęciowa miała miejsce w trakcie jedzenia twarożku (co widać najbardziej na ,,portrecie" Bajana na jego nosie :lol: ) One jak nie jedzą to śpią a jak nie śpią to strasznie są ruchliwe (gryzą się, biegają, rozłażą, bawią...no szalenie trudno im zrobić zdjęcie, Szantinka dokonała cudu 8) ) Quote
tufi Posted September 30, 2004 Posted September 30, 2004 Ja w sobote odwiedzam Jaha i jego bulliki malenkie :) Ktorego mam zjesc? Tego: Czy tego: A moze tego: A moze ta sunie: :lol: :evilbat: :lol: :evilbat: :lol: Quote
malawaszka Posted September 30, 2004 Posted September 30, 2004 ja bym zjadła tego trzeciego :angel: :D ekstra :P Quote
KORONA Posted September 30, 2004 Posted September 30, 2004 Tuffi, a moze wszystkie :) sa przecież śliczne :) Bea, więc moze spotkamy sie u Szanty :) Quote
bea100 Posted September 30, 2004 Author Posted September 30, 2004 Korona: a o której się wybierasz? Ja jestem ,,uzależniona" od niani zastępczej 8) Tufi: no :D bezwzględnie wybieram maluszka z podzelowanym na czarno limem :lol: Quote
Recommended Posts