Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostałam maila z fotami i wyjaśnieniem od tego użytkownika, cytat:
Witam! Szczeniaki nie mają rodowodu.Po psie ameryk. championie,wysyłam zdjęcia dokumentów i szczeniaków.Do sprzedania zostanie szczęnię-suczka.Pozdrawiam.

Mam foto rodowodu tego psa, rzeczywiście wygląda na prawdziwy, pies to Ludwik, po ojcu My Special Little Boy Bingo i matce Angel of Mine V

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Bura']Dostałam maila z fotami i wyjaśnieniem od tego użytkownika, cytat:
Witam! Szczeniaki nie mają rodowodu.Po psie ameryk. championie,wysyłam zdjęcia dokumentów i szczeniaków.Do sprzedania zostanie szczęnię-suczka.Pozdrawiam.

Mam foto rodowodu tego psa, rzeczywiście wygląda na prawdziwy, pies to Ludwik, po ojcu My Special Little Boy Bingo i matce Angel of Mine V[/quote]

No dobrze to czemu sprzedaje tak tanio jak najgorsze pety :roll:

Posted

[quote name='Cheritka']No dobrze to czemu sprzedaje tak tanio jak najgorsze pety :roll:[/quote]
Bo bez rodowodu?? Tzn szczeniaki są bez a ojca rodowód mam skan przysłany na maila.

Posted

Wiesz co , nia mam czasu ale bym zerkła w internet i poszperałą czy ten rodowód nie jest wydrukiem z jakiejś dostępnej strony - b. częsty chwyt oszustów, bo już widzę jak ktoś daje Ch.USA do Polski do kryć kundli

Posted

Władczyni stonków, dzięki za odpowiedź! To będę pryskać:razz:
Widzę, że pudlarze zwietrzyli szwindel i nie mają już czasu odpowiedzieć na tak pewnie oczywiste pytanie:eviltong:

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Witam

Jestem absolutnie zakochana w pudlach standart :loveu:
Na przyszłą wiosnę planuję zakup drugiego psa (mam Bulldoga Amerykańskiego). No i ma to być piesek wystawowy. Zastanawiałam się nad Terrierem Tybetańskim (nieduży) ze względu na to, że jednego dużego już mamy. Ale o pudliszonku nie mogę przestać myśleć. A ponieważ TŻ nic nie marudzi odnośnie wielkości syna numer dwa, to chyba jednak się na standarta zdecyduję :multi:

I teraz mam pytanie do pudlarzy: skąd warto sprowadzić? Znam hodowczynię z Anglii (ma piękne psy po imp. ze Skandynawii i Kanady) i przez nią miałabym kontakt do innych hodowców angielskich. Ale jak wygląda
sprawa wzorca (różni się dużo od FCIowskiego?). Bo nie wiem czy warto ryzykować.
Z góry mówię, że chodzi mi o typowego psa show.

A jak nie z UK to skąd? I ile mniej więcej należałoby się spodziewać, że szczenie rokujące wystawowo będzie za granicą kosztować?

Jeśli chodzi o kolorek, to zdecydowanie czarny :loveu:

Z góry dziękuję za odpowiedzi

Posted

[quote name='bonusowa']Witam

Jestem absolutnie zakochana w pudlach standart :loveu:
Na przyszłą wiosnę planuję zakup drugiego psa (mam Bulldoga Amerykańskiego). No i ma to być piesek wystawowy. Zastanawiałam się nad Terrierem Tybetańskim (nieduży) ze względu na to, że jednego dużego już mamy. Ale o pudliszonku nie mogę przestać myśleć. A ponieważ TŻ nic nie marudzi odnośnie wielkości syna numer dwa, to chyba jednak się na standarta zdecyduję :multi:

I teraz mam pytanie do pudlarzy: skąd warto sprowadzić? Znam hodowczynię z Anglii (ma piękne psy po imp. ze Skandynawii i Kanady) i przez nią miałabym kontakt do innych hodowców angielskich. Ale jak wygląda
sprawa wzorca (różni się dużo od FCIowskiego?). Bo nie wiem czy warto ryzykować.
Z góry mówię, że chodzi mi o typowego psa show.

A jak nie z UK to skąd? I ile mniej więcej należałoby się spodziewać, że szczenie rokujące wystawowo będzie za granicą kosztować?

Jeśli chodzi o kolorek, to zdecydowanie czarny :loveu:

Z góry dziękuję za odpowiedzi[/quote]

Niech się wypowiedzą bardziej wtajemniczeni...
Ale....STANDART RODOWODOWY W TRóJMIEśCIE!! KONIECZNY SPACER!!!!!:bigok::laola::cunao::beerchug::evil_lol::evil_lol:

Posted

:p My bardzo chętnie. To i nawet nasz buldoś by poszedł bo jemu pewno kolegów będzie trudno znalezć. Jest bardzo "energetyczny" :cool3: i inne pieski go nie rozumieją :shake:

Posted

[quote name='lilix4']Czy pudel może biegać po betonie?[/quote]
Zupełnie jak człowiek - może ale nie powinien;) (na dłuższą metę, tzn. na dłuższą wycieczkę przy rowerze na betonie to bym go nie wzięła, jak żadnego innego psa z resztą, ale jak sobie troszkę pobryka na spacerze to z pewnością wielkiej krzywdy sobie nie zrobi :P)

• 2 months later...
Posted

[quote name='bonusowa']:p My bardzo chętnie. To i nawet nasz buldoś by poszedł bo jemu pewno kolegów będzie trudno znalezć. Jest bardzo "energetyczny" :cool3: i inne pieski go nie rozumieją :shake:[/quote]
i jak tam? Co wyszło z pudlszonem?:diabloti:

• 2 months later...
Posted

z serii pudle w mediach:
[URL="http://deser.pl/deser/1,83453,5856431,Pies_opoznil_wylot_osmiu_samolotow.html"]Pies op�ni� wylot o�miu samolot�w[/URL]

Posted

Niestety kometnarze odzwierciedlają wątpliwy poziom naszego społeczeństwa.
Mieszkam niedaleko miedzyszkolnego ośrodka sportu i rekreacji i niestety słyszę jak młodzi "kibice" "dopingują" swoje drużyny w trakcie meczu bądź co bądź młodzieżówek... Żenada...
A wracając do artykułu to troszkę przerażające jak wygląda transport lotniczy zwierząt:shake:
P.S. Dzięki misiaczek za poprawienie linka, bo mi wczoraj nijak się tego dobrze wkleić nie udało!

• 3 weeks later...
Posted

Cześć.
Pewnie większość z was ma kamery Video, bądź aparaty cyfrowe z opcją Video.
Filmiki nawet te krótkie więcej oddają szczegółów kamerowanych ulubieńców, niż nieruchome fotki, więc składam propozycję założenia nowego działu w którym można zamieszczać tylko filmiki swoich pudelkowych pupili z różnych okoliczności, zamiast szukać posiane gdzieś w osobistych galeriach.
Jakie jest wasze zdanie ?

• 2 weeks later...
Posted

[url=http://www.allegro.pl/item458220159_buty_dla_psa_firmy_dogi_fashion_rozm_12.html]Buty dla psa Firmy ``DOGI-FASHION``Rozm.12 (458220159) - Aukcje internetowe Allegro[/url]
A comyślicie o tym? sprawdziłoby się u pudla?:roll:

Posted

[quote name='Gaber']Cześć.
Pewnie większość z was ma kamery Video, bądź aparaty cyfrowe z opcją Video.
Filmiki nawet te krótkie więcej oddają szczegółów kamerowanych ulubieńców, niż nieruchome fotki, więc składam propozycję założenia nowego działu w którym można zamieszczać tylko filmiki swoich pudelkowych pupili z różnych okoliczności, zamiast szukać posiane gdzieś w osobistych galeriach.
Jakie jest wasze zdanie ?[/quote]

To ja bede moze pierwsza :D: a cp do nowego wątku to mi obojętne...;)
[URL="http://pl.youtube.com/watch?v=W7qd-Alql-8"]YouTube - Dżeki- domowe sztuczki kiedy pada śnieg[/URL]

Oleniek: buciki niczego sobie:evil_lol: