Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O Gosia ,dzieki , to rozumiem tyle linkow , na Ciebie to zawsze mozna liczyc :-)
Wiesz ,zebym tak na 100% planowala to nie powiem .Ale.... i tak dalej.W kazdym razie postanowilam sobie poogladac ,poprzygladac sie ,zmierzyc z tematem ,bo jakos ten Ford i Mercedes nie daja sie zapomniec ,wiec....

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uff nareszcie udało mi się odpalić kompa. Wirus rozwalił mi cały system wszytsko poszło ...
Magda to super że planujesz dupla:multi: w dodatku do agility byłby świetny;) Miło mi słyszeć że zapadliśmy w pamięć, w końcu tyle czasu "zmarnowaliśmy" szwendając się po lesie:evil_lol:
W Wesołej ciągle działacie czy się przeniosłyście gdzieś z torem?

Posted

Nie planuje ,ogladam i przygladam sie :-) Tak poprostu wesze obok tego tematu :-)
Jesli chodzi o agility to ja musze sie przyznac z zalem ,ze odpadlam.Poprostu nie umialam sobie poradzic ze stopniem trudnosci , wymaganiami i moim psem.Niezdolna jestem w tym temacie.
Poszlam sobie na Obedience do doswiadczonego szkoleniowca i tak zaspokajam swoja pasje cosrobienia :-)
Gdybym nawet w przyszlosci wziela pudla to chyba juz raz na zawsze z agility dam sobie spokoj ,za wysokie progi na moje nogi :-)
Usciskaj ode mnie chlopakow , swoje dziewczatko :-) ,i futrzaki :-) ze szczegolnym uwzglednieniem Forda i Billego :-)

• 3 weeks later...
Posted

Jak Wam sylwester minął ?:)
Mi bardzo fajnie co prawda spędzony z małym gronie ale za to było baaardzo miło ;)
Poniżej fotki:
[URL]http://picasaweb.google.com/Oliwia01/SylwesterCarmenKudAtyKBuszekFORTUNOMIOAMOREBiBi[/URL]

• 1 month later...
Posted

Hmm, chciałam tą fotkę dać na temat, który Biraroxy założyła, jak się moja Ala urodziła, ale chyba nie był psowaty i został wywalony, bo go nie ma :roll:
[IMG]http://images34.fotosik.pl/151/103bca2a1f63c221.jpg[/IMG]
;)

Znalazłam temat [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=47631&highlight=Alicja+Mika&page=3"]tu[/URL].

Posted

Nie no ten dwunożny mieszkaniec klatki...też super:evil_lol:

Na zakupy można iśc samemu bez dziecka - ot zamykasz w klatce i nic sobie nie zrobi:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

a ja mam pytanie z innej beczki
ile powinna ważyć 2letnia pudliczka o wzroście 28cm? W zeszłym roku na wystawie sędzia stwierdził że ma "za mało masy" a ona ważyła 3,5kg. Teraz waży 4 kg. W końcu znalazłam żarcie które lubi:lol: Sama robię:cool3: a ona je jakbym dotychczas ją głodziła:lol::lol::lol: i zastanawiam się jaka waga to norma. nie chciałabym mieć teraz za grubego psa;)

Posted

Tylko ja nie umiem ocenić kiedy "żeberka są zakryte a kości wyczuwalne" bo Belka w "sierści" chodzi:evil_lol: Na łyso to bym pewno jakoś oceniła:cool3:

Ale dzięki za "wymiary" teraz w miarę wiem. będę ją macać:evil_lol:

Do Katowić nie pojadę , bo mam zajęcia:shake: ale udało mi się przełożyć [U]jedne [/U]zajęcia - więc wystawiamy się w Częśtochowie:multi: i na pewno w Łodzi - bo wtedy weekend majowy:evil_lol: i zajęć nie będzie!!!! Ech te zaoczne - że też zawsze w weekendy zajęcia mają:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Może na klubową wpadniemy, ale potem się urywam - budujemy domek!!!!! Huraaaaaa ale psa to ja na krótko obetnę. ;(

Powiedzcie więcej o wystawach Częstochowskich:roll:

Posted

to ja jeszcze jedno głupie pytanie zadam:oops:. Czy ilość zjadanej przez pudla marchewki (w posiłku) wpływa na kolor sierści????:oops: oczywiście morelki:lol:

Jedna Pani mi powiedziała że jak Belce będę dodawac dużo marchwi do jedzenia to jej kolor zrobi się bardziej intensywny:roll: Dotychczas Belka unikała marchwi jak mogła. Ale w nowej "mieszance" o dziwo marchewka powoli się daje przemycać:lol:. Czy zatem ta marchewka naprawdę taka dobra???

Posted

[quote name='Oleniek']to ja jeszcze jedno głupie pytanie zadam:oops:. Czy ilość zjadanej przez pudla marchewki (w posiłku) wpływa na kolor sierści????:oops: oczywiście morelki:lol:

Jedna Pani mi powiedziała że jak Belce będę dodawac dużo marchwi do jedzenia to jej kolor zrobi się bardziej intensywny:roll: Dotychczas Belka unikała marchwi jak mogła. Ale w nowej "mieszance" o dziwo marchewka powoli się daje przemycać:lol:. Czy zatem ta marchewka naprawdę taka dobra???[/quote]

z tego co się orientuję nadmierna ilość marchwi źle działa na wątrobę.
Moje wcinają ze smakiem marchewkę nie wspomnę o jabłkach :lol: i innych owocach i warzywach

Posted

Dawać można, ale to nie królik żeby marchew jadła :roll:
Takie opienie do mnie docierały ale czy mają w sobie prawdę ? Nie zauważyłam zmian. W intensywności koloru przedewszystkim ma znaczenie genetyka.

Posted

[QUOTE]W intensywności koloru przedewszystkim ma znaczenie genetyka[/QUOTE]. no ja też tak myślałam;)
a ona nie królik i nie bójcie sięsamej marchewki nie wcina;)
ostatni hit to:
30 dag wołowinki (lub piersi z kurczaczka lub mieszanki obu) ugotowanej i "zmiksowanej" na wiórki - w przeciwnym razie małpa mięsko wyżerała:lol:
8 dag ryżu (miara sprzed gotowania) - najtańszego bo się fajnie rozgotowuje:cool3:
10 dag marchewki też miksowanej
4 łyżki oleju
2 łyżeczki zmielonego siemienia lnianego

I pies w końcu się zajada:multi:

Zaczęłam się nad tą marchwią zastanawiać, ale jeśli to "przesad" to nie będę zwiększać ilości marchwii w przepisie

A Belka lubi:
gruszki!!
jabłka
śliwki
maliny
truskawki (w małych kawałeczkach podane)
banany!
bułeczkę (ale tylko świezutką i chrupiącą) z masełkiem podaną w malutkich kosteczkach, pojedynczo:lol:
ugotowane brokuły lub kalafior(te "pieńki" nie kwiatki - ale dostaje sporadycznie)

Tyle że dotychczas nie chciała jeść "obiadków". Ja z uporem maniaka kroiłam mięsko na kawałki plus ryż i marchew, ona z uporem godnym innej sprawy wydłubywała mięsko a reszta kisła. Czasem nawet całości jeść nie chciała:lol:. No i ważyła psina 3-3,5kg. A tu wystarczyło zmielić! dodać oleju i szczyptunię soli żeby pies w miesiąc do 4 kg dobił:multi:

Posted

[B]Oleniek[/B],
Vitka ma 31-32 cm, waga - pewnie za dużo (ale zawsze była taka).
Je zawsze i wszystko ( oprócz cebuli ). Sprawdzone. W jej przypadku sprawdza się sucha karma (weterynaryjny Royal), bo przynajmniej kontroluję ilość i jakość.
Najlepiej napisała Ci [B] Aneta[/B] - ale generalnie zawsze mi sie wydaje, że lepszy chudszy pudel niż grubszy pudel, bo one ewidentnie mają tendencje do tycia.
Z Twojego opisu wydaje mi się, że Twoja Belcia jest akurat. I nie przesadź w druga stronę, ona zdąży utyć!!!

Posted

Przed chwilą skończył się w TVN program o Dodzie.
Kręciła tam teledysk z ...białym pudlem. Czy nie był to Bubi z Joanną ? Jakoś tak mi się wydaje.

Posted

[quote name='Betti']Przed chwilą skończył się w TVN program o Dodzie.
Kręciła tam teledysk z ...białym pudlem. Czy nie był to Bubi z Joanną ? Jakoś tak mi się wydaje.[/quote]

Tak to Bubi i relacja z sesji zdjęciowej do magazynu "Viva"
[URL]http://www.polki.pl/viva_galeria.html?galg_id=10001232[/URL]

Posted

[quote name='Betti']Przed chwilą skończył się w TVN program o Dodzie.
Kręciła tam teledysk z ...białym pudlem. Czy nie był to Bubi z Joanną ? Jakoś tak mi się wydaje.[/quote]
A w takim jajku z pudlem to juz chyba jedna teledysk miala...? :hmmmm:

Posted

[quote name='PATIszon']A w takim jajku z pudlem to juz chyba jedna teledysk miala...? :hmmmm:[/quote]

W tym czerwonym jajku to była Kasia Cerekwicka z białym średniaczkiem - ślicznotkiem Cheritki.
Ależ ja jestem zorientowana!!!;):lol: