Romas Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 O Gosia ,dzieki , to rozumiem tyle linkow , na Ciebie to zawsze mozna liczyc :-) Wiesz ,zebym tak na 100% planowala to nie powiem .Ale.... i tak dalej.W kazdym razie postanowilam sobie poogladac ,poprzygladac sie ,zmierzyc z tematem ,bo jakos ten Ford i Mercedes nie daja sie zapomniec ,wiec.... Quote
Gośka Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Uff nareszcie udało mi się odpalić kompa. Wirus rozwalił mi cały system wszytsko poszło ... Magda to super że planujesz dupla:multi: w dodatku do agility byłby świetny;) Miło mi słyszeć że zapadliśmy w pamięć, w końcu tyle czasu "zmarnowaliśmy" szwendając się po lesie:evil_lol: W Wesołej ciągle działacie czy się przeniosłyście gdzieś z torem? Quote
Romas Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Nie planuje ,ogladam i przygladam sie :-) Tak poprostu wesze obok tego tematu :-) Jesli chodzi o agility to ja musze sie przyznac z zalem ,ze odpadlam.Poprostu nie umialam sobie poradzic ze stopniem trudnosci , wymaganiami i moim psem.Niezdolna jestem w tym temacie. Poszlam sobie na Obedience do doswiadczonego szkoleniowca i tak zaspokajam swoja pasje cosrobienia :-) Gdybym nawet w przyszlosci wziela pudla to chyba juz raz na zawsze z agility dam sobie spokoj ,za wysokie progi na moje nogi :-) Usciskaj ode mnie chlopakow , swoje dziewczatko :-) ,i futrzaki :-) ze szczegolnym uwzglednieniem Forda i Billego :-) Quote
martyna. Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Co myślicie o kosmetykach firmy [B]LES POOCHS ? [/B] Quote
martyna. Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Jak Wam sylwester minął ?:) Mi bardzo fajnie co prawda spędzony z małym gronie ale za to było baaardzo miło ;) Poniżej fotki: [URL]http://picasaweb.google.com/Oliwia01/SylwesterCarmenKudAtyKBuszekFORTUNOMIOAMOREBiBi[/URL] Quote
Gośka Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 [url]http://www.tibetan-lhasa-apso.com/Fr/FrGal/HrNoCom/UsLhasaH03.jpg[/url] :lol::evil_lol:;) Quote
JustynaJK Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 świetne :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Oleniek Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 no popłakałam się ze śmiechu:lol::lol::lol: Quote
Gośka Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Hmm, chciałam tą fotkę dać na temat, który Biraroxy założyła, jak się moja Ala urodziła, ale chyba nie był psowaty i został wywalony, bo go nie ma :roll: [IMG]http://images34.fotosik.pl/151/103bca2a1f63c221.jpg[/IMG] ;) Znalazłam temat [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=47631&highlight=Alicja+Mika&page=3"]tu[/URL]. Quote
Oleniek Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Nie no ten dwunożny mieszkaniec klatki...też super:evil_lol: Na zakupy można iśc samemu bez dziecka - ot zamykasz w klatce i nic sobie nie zrobi:evil_lol::evil_lol::evil_lol: a ja mam pytanie z innej beczki ile powinna ważyć 2letnia pudliczka o wzroście 28cm? W zeszłym roku na wystawie sędzia stwierdził że ma "za mało masy" a ona ważyła 3,5kg. Teraz waży 4 kg. W końcu znalazłam żarcie które lubi:lol: Sama robię:cool3: a ona je jakbym dotychczas ją głodziła:lol::lol::lol: i zastanawiam się jaka waga to norma. nie chciałabym mieć teraz za grubego psa;) Quote
PATIszon Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 [quote name='Oleniek'] ile powinna ważyć 2letnia pudliczka o wzroście 28cm?[/quote] Moja pudliczka ma 30cm i wazy 4.5kg, ale ona pozera wszystko, wiec musze sie pilnowac. Quote
Gośka Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Mafia ma 31cm i waży 5,5 kg, ale ta też pożera wszystko i jest trochę grubaskiem:oops: Quote
pati Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Nasz Elfik tez do chudzinek sie nie zalicza :evil_lol: Quote
aneta Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Wiesz, sam wzrost nie jest wyznacznikiem. Optymalna kondycja to tak aby żeberka były zakryte a kości wyczuwalne. Quote
Oleniek Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Tylko ja nie umiem ocenić kiedy "żeberka są zakryte a kości wyczuwalne" bo Belka w "sierści" chodzi:evil_lol: Na łyso to bym pewno jakoś oceniła:cool3: Ale dzięki za "wymiary" teraz w miarę wiem. będę ją macać:evil_lol: Do Katowić nie pojadę , bo mam zajęcia:shake: ale udało mi się przełożyć [U]jedne [/U]zajęcia - więc wystawiamy się w Częśtochowie:multi: i na pewno w Łodzi - bo wtedy weekend majowy:evil_lol: i zajęć nie będzie!!!! Ech te zaoczne - że też zawsze w weekendy zajęcia mają:lol::lol::lol::lol::lol::lol: Może na klubową wpadniemy, ale potem się urywam - budujemy domek!!!!! Huraaaaaa ale psa to ja na krótko obetnę. ;( Powiedzcie więcej o wystawach Częstochowskich:roll: Quote
Oleniek Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 to ja jeszcze jedno głupie pytanie zadam:oops:. Czy ilość zjadanej przez pudla marchewki (w posiłku) wpływa na kolor sierści????:oops: oczywiście morelki:lol: Jedna Pani mi powiedziała że jak Belce będę dodawac dużo marchwi do jedzenia to jej kolor zrobi się bardziej intensywny:roll: Dotychczas Belka unikała marchwi jak mogła. Ale w nowej "mieszance" o dziwo marchewka powoli się daje przemycać:lol:. Czy zatem ta marchewka naprawdę taka dobra??? Quote
Ewelinaa Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 [quote name='Oleniek']to ja jeszcze jedno głupie pytanie zadam:oops:. Czy ilość zjadanej przez pudla marchewki (w posiłku) wpływa na kolor sierści????:oops: oczywiście morelki:lol: Jedna Pani mi powiedziała że jak Belce będę dodawac dużo marchwi do jedzenia to jej kolor zrobi się bardziej intensywny:roll: Dotychczas Belka unikała marchwi jak mogła. Ale w nowej "mieszance" o dziwo marchewka powoli się daje przemycać:lol:. Czy zatem ta marchewka naprawdę taka dobra???[/quote] z tego co się orientuję nadmierna ilość marchwi źle działa na wątrobę. Moje wcinają ze smakiem marchewkę nie wspomnę o jabłkach :lol: i innych owocach i warzywach Quote
aneta Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Dawać można, ale to nie królik żeby marchew jadła :roll: Takie opienie do mnie docierały ale czy mają w sobie prawdę ? Nie zauważyłam zmian. W intensywności koloru przedewszystkim ma znaczenie genetyka. Quote
Oleniek Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 [QUOTE]W intensywności koloru przedewszystkim ma znaczenie genetyka[/QUOTE]. no ja też tak myślałam;) a ona nie królik i nie bójcie sięsamej marchewki nie wcina;) ostatni hit to: 30 dag wołowinki (lub piersi z kurczaczka lub mieszanki obu) ugotowanej i "zmiksowanej" na wiórki - w przeciwnym razie małpa mięsko wyżerała:lol: 8 dag ryżu (miara sprzed gotowania) - najtańszego bo się fajnie rozgotowuje:cool3: 10 dag marchewki też miksowanej 4 łyżki oleju 2 łyżeczki zmielonego siemienia lnianego I pies w końcu się zajada:multi: Zaczęłam się nad tą marchwią zastanawiać, ale jeśli to "przesad" to nie będę zwiększać ilości marchwii w przepisie A Belka lubi: gruszki!! jabłka śliwki maliny truskawki (w małych kawałeczkach podane) banany! bułeczkę (ale tylko świezutką i chrupiącą) z masełkiem podaną w malutkich kosteczkach, pojedynczo:lol: ugotowane brokuły lub kalafior(te "pieńki" nie kwiatki - ale dostaje sporadycznie) Tyle że dotychczas nie chciała jeść "obiadków". Ja z uporem maniaka kroiłam mięsko na kawałki plus ryż i marchew, ona z uporem godnym innej sprawy wydłubywała mięsko a reszta kisła. Czasem nawet całości jeść nie chciała:lol:. No i ważyła psina 3-3,5kg. A tu wystarczyło zmielić! dodać oleju i szczyptunię soli żeby pies w miesiąc do 4 kg dobił:multi: Quote
Betti Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 [B]Oleniek[/B], Vitka ma 31-32 cm, waga - pewnie za dużo (ale zawsze była taka). Je zawsze i wszystko ( oprócz cebuli ). Sprawdzone. W jej przypadku sprawdza się sucha karma (weterynaryjny Royal), bo przynajmniej kontroluję ilość i jakość. Najlepiej napisała Ci [B] Aneta[/B] - ale generalnie zawsze mi sie wydaje, że lepszy chudszy pudel niż grubszy pudel, bo one ewidentnie mają tendencje do tycia. Z Twojego opisu wydaje mi się, że Twoja Belcia jest akurat. I nie przesadź w druga stronę, ona zdąży utyć!!! Quote
Betti Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Przed chwilą skończył się w TVN program o Dodzie. Kręciła tam teledysk z ...białym pudlem. Czy nie był to Bubi z Joanną ? Jakoś tak mi się wydaje. Quote
.ania Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 [quote name='Betti']Przed chwilą skończył się w TVN program o Dodzie. Kręciła tam teledysk z ...białym pudlem. Czy nie był to Bubi z Joanną ? Jakoś tak mi się wydaje.[/quote] Tak to Bubi i relacja z sesji zdjęciowej do magazynu "Viva" [URL]http://www.polki.pl/viva_galeria.html?galg_id=10001232[/URL] Quote
PATIszon Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 [quote name='Betti']Przed chwilą skończył się w TVN program o Dodzie. Kręciła tam teledysk z ...białym pudlem. Czy nie był to Bubi z Joanną ? Jakoś tak mi się wydaje.[/quote] A w takim jajku z pudlem to juz chyba jedna teledysk miala...? :hmmmm: Quote
Betti Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 [quote name='PATIszon']A w takim jajku z pudlem to juz chyba jedna teledysk miala...? :hmmmm:[/quote] W tym czerwonym jajku to była Kasia Cerekwicka z białym średniaczkiem - ślicznotkiem Cheritki. Ależ ja jestem zorientowana!!!;):lol: Quote
Recommended Posts