yulia1984 Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 wiecie co...ja nie musze sie z niczego tlumaczyc..pani z fundacji maja wszystko wie co i jak... moge jedynie napisac ze wlasciciele dali nam jakis czas temu pieska na probe ale ze husky lubia uciekac to zwiala...zadzwonilam do nich i powiedzialam jaka jest sytuacja...przyjechali wzieli dokumenty poszukali jej w naszych okolicach ale ze jej nie znalezli to odjechali...po jakims czasie zadzwonil do nich mąż z zapytaniem czy suka sie znalazla...facet powiedzial ze sie znalazla..tyle ze jak dla mnie to ta ktora jest teraz na forum jest moim zdaniem identyczna..dla mnie samej ta sytuacja jest wyjatkowo skomplikowana.. Quote
andzia69 Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 yulia...ja czegoś nie rozumiem...przecież dopiero co chciałaś adoptować astkę - czy to już po tym jak haska uciekła czy przed? normalnie matrix:shake: Quote
przyjaciel_koni Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Pilne !!! Prosimy Was bardzo o pomoc !!! Sunia zagryzła kota w DT. Mała na dzisiaj wyznaczone USG - i przed pół godziną na nie pojechała. Nie ma dokąd wracać !!! DT odmówił przyjęcia jej po badaniu !!! To jakiś koszmar - ma 1,5 godz. na znalezienie nowego DT !!! Nie możemy zmienić tyt., bo Paros chwilowo niedostępna. Proszę podnoście wątek, może jakiś cud... Kontakt może być do mnie 609 776 794 Sunia nie bardzo akceptuje inne zwierzęta. Jak widać... Nie tylko koty... Quote
Wyjątek Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Wziąć nie mogę, podniosę! I 'pozasmiecam' inne wątki :roll: Quote
agaciaaa Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Podnoszę! I przy okazji -można napisać do któregoś z modów, żeby zmienił tytuł wątku. Quote
Wyjątek Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Przyjacielu koni jakies postępy w sprawie? Quote
emdziolek Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Jaki ona ma stosunek do suczek? wiecie?? Quote
przyjaciel_koni Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Szybszy - bardzo dziękujemy za deklarację pomocy !!! Mam nadzieję, że wszystko się ułoży i już będzie dobrze... Szkoda psiny... Jak do tej pory marnie jej się wiodło. Czekamy na info ! Emdziolek - nie mam pojęcia... Informacje o suni były do tej pory bardzo skąpe i mogą być też po części nieprawdziwe... Myślę, że dowiemy się niedługo. Quote
Wyjątek Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 [quote name='przyjaciel_koni']Pilne !!! Prosimy Was bardzo o pomoc !!! Sunia zagryzła kota w DT. Mała na dzisiaj wyznaczone USG - i przed pół godziną na nie pojechała. Nie ma dokąd wracać !!! DT odmówił przyjęcia jej po badaniu !!! To jakiś koszmar - ma 1,5 godz. na znalezienie nowego DT !!! Nie możemy zmienić tyt., bo Paros chwilowo niedostępna. Proszę podnoście wątek, może jakiś cud... Kontakt może być do mnie 609 776 794 Sunia nie bardzo akceptuje inne zwierzęta. Jak widać... Nie tylko koty... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
przyjaciel_koni Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Dziękuję Wam za podnoszenie wątku ! Sunia już w nowym DT. Dzięki Szybszemu !!! Tym razem ma ogromną szansę na lepsze przyszłe życie ! Liczymy oczywiście na wiadomości ! Nareszcie dowiemy się, jak naprawdę psinka się zachowuje i jaki ma charakter. Quote
szybszy_od_dylizansu Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Suczka prawdopodobnie była domowym psem. Być może miała do czynienia z małymi dziećmi. Od razu położyła się obok niemowlaka który jest u mnie. Jest grzeczna wobec suk i psów. Zobaczymy czy taka będzie gdy się oswoi z nową sytuacją... Mam prośbę o jak najszybszą sterylkę. PK i anouk ciśnijcie Fundację. Quote
anouk92 Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 szybszy_od_dylizansu napisał(a):Suczka prawdopodobnie była domowym psem. Być może miała do czynienia z małymi dziećmi. Od razu położyła się obok niemowlaka który jest u mnie. Jest grzeczna wobec suk i psów. Zobaczymy czy taka będzie gdy się oswoi z nową sytuacją... Mam prośbę o jak najszybszą sterylkę. PK i anouk ciśnijcie Fundację. Sterylkę można zrobić w każdy wtorek lub czwartek na Pl.Hallera. Daj znać czy będziesz mógł ją zawieźć czy P.Joanna będzie musiała się jakoś zorganizować. Quote
szybszy_od_dylizansu Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Piszę się na najbliższy czwartek. Znalazłem u małej 2 kleszcze i jeden ślad po. Napiszcie mi co wiecie o niej. Jak szczepienia i zabezpieczenie przeciw kleszczom. Co z książeczką szczepień? Quote
mortikia Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Z jakiej hodowli jest suczka? Hodowca wie o całym zajściu? Może chce sukę odzyskać? Zgodził się na jej sterylizację i szukanie nowego domu? :roll: Quote
przyjaciel_koni Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 [quote name='anouk92']Sterylkę można zrobić w każdy wtorek lub czwartek na Pl.Hallera. Daj znać czy będziesz mógł ją zawieźć czy P.Joanna będzie musiała się jakoś zorganizować. Zgadzają się dni, ale nie miejsce... To jest na Saskiej Kępie nie na Pl. Hallera. Szybszy - jutro Joanna do Ciebie zadzwoni. Omówicie wszystko. P. kleszczom chyba nie była zabezpieczona. Ale nie chcę nikogo wprowadzać w błąd. Lepiej zapytać "źródło". Z info jakie otrzymaliśmy - Próbowano rozmawiać z hodowcą... Niestety nie był chętny do konwersacji. Delikatnie mówiąc - Suka chyba nie jest w kręgu zainteresowania tegoż hodowcy. Nikt się do niej nie chce przyznać. Ogólnie to dziwna sprawa. Quote
anouk92 Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Tak, tak mój błąd wtorki i czwartki na Saskiej Kępie a nie na Hallera:oops: Quote
przyjaciel_koni Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Ale na Hallera podobno teraz też. Za to tam dni inne... Mam nadzieję, że już wszystko omówione. Z tymi szczepieniami i inne kwestie. Odkleszczana oczywiście nie była... Można było przewidzieć. Quote
Recommended Posts