agaga21 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 [quote name='majqa']Łap na dogo Pixie, o ile jest on-line, robiła mapę dogo więc powinna szybko kogoś Ci znaleźć, jeśli nie, sama zerknij w mapę. O jasny gwint...nie rusza się psina? :-([/quote] nic więcej nie wiem...ta osoba zniknęła i nie odpisuje...to są od niej wiadomości: "siemka...mam pytanie...jesli zobacze psa ktory lezy i sie prawie nie rusza i jest bezdomny a jest zimno to kogo mam o tym powiadomic???" [I]-czy to pytanie hipotetyczne czy rzeczywiście znalazłeś takiego psa? jeśli hipotetyczne to jutro ci dam odpowiedź a jeśli jest taka sytuacja to zaraz będę szukać informacji.[/I] "teraz znalazłam...ide mu dac jesc i wody" [I]-a możesz go wziąść do siebie? w jakim jest stanie?jest chory?ranny?jak oceniasz jego wiek?z jakiego jesteś miasta?[/I] "świdnik juz to załatwiam" [I]-słuchaj, najlepiej wziąć psa i ogrzać jeśli masz taką możliwość.ostatecznie wezwać straż miejską-ale z nimi różnie bywa i psiak moze marnie skończyć-w najlepszym wypadku zamkną go do schroniska a tam często nie udziela się opieki psom i czeka się az same padną... -najlepiej do kliniki całodobowej.jeśli jest w ciężkim stanie to w schronisku nie przeżyje.proszę daj znać co z tym psem[/I] ...i cisza
agaga21 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 [quote name='majqa']Eh...może się ten ktoś jeszcze odezwie.[/quote] a ja chyba nie zasnę.
majqa Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Agago, nie możesz aż tak zadręczać się. Tym nie pomożesz piesiankom, a sobie wyłącznie zaszkodzisz. My Cię tu potrzebujemy uśmiechniętą i wypoczętą, nie wspominając o Twoich bliskich. :loveu:
GoniaP Posted November 12, 2008 Author Posted November 12, 2008 [quote name='agaga21']Goniu ale ta osoba jest ze świdnika[/quote] Agatko, w takich sytuacjach dzwoni się do kogokolwiek z organizacji prozwierzęcych, bądź niezrzeszonych, acz sprawdzonych osób. Z racji swojego zaangażowania potrafimy się poruszać po różnego rodzaju portalach, mamy znajomości. Np. Świdnik nie jest dla mnie problemem. Mam tam zaprzyjaźnione, zaangażowane w problemy zwierząt osoby. I tak to działa. Łańcuszek ludzi = siła. Miej trochę wiary w ludzi. Może ten człowiek zadziałał odpowiednio, a Ty się bez sensu martwisz?
agaga21 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 odpisała tak: dałam mu jeść i pić i go okryłam, a teraz mój znajomy przyjechał po niego i zabrał go do schroniska chyba...jak zjadł to troche odżył i jest oki z nim w sumie, troszke kuleje...napewno nie zamarznie teraz
lilith27 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 [quote name='GoniaP']Agatko, w takich sytuacjach dzwoni się do kogokolwiek z organizacji prozwierzęcych, bądź niezrzeszonych, acz sprawdzonych osób. Z racji swojego zaangażowania potrafimy się poruszać po różnego rodzaju portalach, mamy znajomości. Np. Świdnik nie jest dla mnie problemem. Mam tam zaprzyjaźnione, zaangażowane w problemy zwierząt osoby. I tak to działa. Łańcuszek ludzi = siła. Miej trochę wiary w ludzi. Może ten człowiek zadziałał odpowiednio, a Ty się bez sensu martwisz?[/QUOTE] Goniu kochana to podpowiedz mi: DT DLA MALUSZKÓW (SUCZKA PRAWIE SZCZeNIE I MŁODY PIES) Z PODRADOMKIEGO LASU KTÓRYM GROZI ODSTRZAL LUB ZIMA gdzie szukać? Dziewczynę, która jeździ do lasu do nich nie stać na hotel
agaga21 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 to chyba jakaś małolata: "no lepiej w schronisku niz na zimnie w sumie, ja go sama nie mogłam zabrać bo mam suczkę amstaffkę i mama by sie nie zgodziła...pojechał po niego taki człen co jezdzi w "patrolu zwierzecym" czy jakos tak." ten "patrol zwierzęcy" to może jakaś nadzieja. dziękuję dziewczyny, jesteście kochane że nie zostawiłyście mnie samej z moimi obawami i ...strachem. trzeba się nauczyć spokoju i zimnej krwi jak się "grzebie" w dogomanii.ja tego jeszcze się nie nauczyłam.teraz idę do łóżeczka ...odreagować stresss:cool3: do jutra PIXOFANI!
GoniaP Posted November 12, 2008 Author Posted November 12, 2008 [quote name='lilith27']Goniu kochana to podpowiedz mi: DT DLA MALUSZKÓW (SUCZKA PRAWIE SZCZeNIE I MŁODY PIES) Z PODRADOMKIEGO LASU KTÓRYM GROZI ODSTRZAL LUB ZIMA gdzie szukać? Dziewczynę, która jeździ do lasu do nich nie stać na hotel[/quote] Jest link na dogo?
majqa Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 [quote name='lilith27']cóż liczyłam na inną podpowiedź[/quote] A czemu? Gonia pyta o link, bo chce się rozpatrzeć w wątku, by coś do rzeczy podpowiedzieć. Mylę się Goniu?
GoniaP Posted November 12, 2008 Author Posted November 12, 2008 [quote name='lilith27']cóż liczyłam na inną podpowiedź[/quote] Lilth, z całym szacunkiem, nie jestem cudotwórczynią... Podałaś prawie zero info.
GoniaP Posted November 13, 2008 Author Posted November 13, 2008 [quote name='majqa']A czemu? Gonia pyta o link, bo chce się rozpatrzeć w wątku, by coś do rzeczy podpowiedzieć. Mylę się Goniu?[/quote] Nie, nie mylisz się Majguś. Ale zostałam dziwnie zaatakowana, i nie wiem jak się do tego ataku ustosunkować :roll: Swoją drogą biedne psiaki :shake: Ale w Radomiu akurat nikogo nie znam...
Margo05 Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Jak się dziś miewa "goła" Pixielinka? :loveu:
ab-agnieszka Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 wrocilam i mam strasznie duzo do nadrobienia. pozdrawiam cieplutko
lilith27 Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 ja nikogo absolutnie nie atakuję napisałam coś o kimś? więc proszę mi nie zarzucać, że kogoś atakuję bynajmniej
agaga21 Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 [quote name='lilith27']ja nikogo absolutnie nie atakuję napisałam coś o kimś? więc proszę mi nie zarzucać, że kogoś atakuję bynajmniej[/quote] nie dziwie się że Gosia poczuła się zaatakowana...obraziłaś się, nie podałaś żadnych informacji i stwierdziłaś że "to już nie ważne"-nie czekając na pomoc. Strzeliłaś po prostu "focha" i sytuacja zrobiła się nieprzyjemna. może miałaś zły dzień ale po co wprowadzać taką atmosferę od razu?
majqa Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Agago, Goniu, nie ma co robić burzy w szklance wody. Trzeba przejść do porządku dziennego nad tym, że nie sposób usatysfakcjonować wszystkich. Szkoda prądu Dziewczyny! ;) Miłego popołudnia życzę wszystkim bez wyjątku! :loveu:
sleepingbyday Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 a ja nawet nie zauwazyłam, ż esie ktoś "pokłócił"...
MonikaP Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Dziewczynki, help, potrzebne mi są linki do wszystkich publikacji prasowych i programów tv o Pixie. Możecie mi je podrzucić? :oops:
agaga21 Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 [quote name='majqa']Agago, Goniu, nie ma co robić burzy w szklance wody. Trzeba przejść do porządku dziennego nad tym, że nie sposób usatysfakcjonować wszystkich. Szkoda prądu Dziewczyny! ;) Miłego popołudnia życzę wszystkim bez wyjątku! :loveu:[/quote] masz rację Majqa.jak dla mnie to tu są załatwiane ważne sprawy i nie ma sensu się złościć że komuś coś nie pasuje.poza tym atmosfera u Pixie jest zawsze miła,fajnie się tu zagląda chociaż nie zawsze są dobre wieści i nie zmieniajmy tego...a wiadomość na pw zostawię bez komentarza.
Erazm Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Wejdź, w allegro na pierwszym poście, tam są wszystkie publikacje:lol:
MonikaP Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 [quote name='Erazm']Wejdź, w allegro na pierwszym poście, tam są wszystkie publikacje:lol:[/quote] No właśnie nie do końca tak jest, bo tam są linki do zdjęć i do jakiejś publikacji, której pod tym linkiem już nie ma...
Recommended Posts