Jump to content
Dogomania

Pixie - Pit bull - Sweet bull - nasz SKARB ma DOM!!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='majqa']Łap na dogo Pixie, o ile jest on-line, robiła mapę dogo więc powinna szybko kogoś Ci znaleźć, jeśli nie, sama zerknij w mapę. O jasny gwint...nie rusza się psina? :-([/quote]
nic więcej nie wiem...ta osoba zniknęła i nie odpisuje...to są od niej wiadomości:

"siemka...mam pytanie...jesli zobacze psa ktory lezy i sie prawie nie rusza i jest bezdomny a jest zimno to kogo mam o tym powiadomic???"
[I]-czy to pytanie hipotetyczne czy rzeczywiście znalazłeś takiego psa?
jeśli hipotetyczne to jutro ci dam odpowiedź a jeśli jest taka sytuacja to zaraz będę szukać informacji.[/I]

"teraz znalazłam...ide mu dac jesc
i wody"
[I]-a możesz go wziąść do siebie? w jakim jest stanie?jest chory?ranny?jak oceniasz jego wiek?z jakiego jesteś miasta?[/I]

"świdnik
juz to załatwiam"
[I]-słuchaj, najlepiej wziąć psa i ogrzać
jeśli masz taką możliwość.ostatecznie wezwać straż miejską-ale z nimi różnie bywa i psiak moze marnie skończyć-w najlepszym wypadku zamkną go do schroniska a tam często nie udziela się opieki psom i czeka się az same padną...

-najlepiej do kliniki całodobowej.jeśli jest w ciężkim stanie to w schronisku nie przeżyje.proszę daj znać co z tym psem[/I]

...i cisza

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Agago, nie możesz aż tak zadręczać się. Tym nie pomożesz piesiankom,
a sobie wyłącznie zaszkodzisz. My Cię tu potrzebujemy uśmiechniętą
i wypoczętą, nie wspominając o Twoich bliskich. :loveu:

Posted

[quote name='agaga21']Goniu ale ta osoba jest ze świdnika[/quote] Agatko, w takich sytuacjach dzwoni się do kogokolwiek z organizacji prozwierzęcych, bądź niezrzeszonych, acz sprawdzonych osób. Z racji swojego zaangażowania potrafimy się poruszać po różnego rodzaju portalach, mamy znajomości. Np. Świdnik nie jest dla mnie problemem. Mam tam zaprzyjaźnione, zaangażowane w problemy zwierząt osoby. I tak to działa. Łańcuszek ludzi = siła.
Miej trochę wiary w ludzi. Może ten człowiek zadziałał odpowiednio, a Ty się bez sensu martwisz?

Posted

odpisała tak:
dałam mu jeść i pić i go okryłam, a teraz mój znajomy przyjechał po niego i zabrał go do schroniska chyba...jak zjadł to troche odżył i jest oki z nim w sumie, troszke kuleje...napewno nie zamarznie teraz

Posted

[quote name='GoniaP']Agatko, w takich sytuacjach dzwoni się do kogokolwiek z organizacji prozwierzęcych, bądź niezrzeszonych, acz sprawdzonych osób. Z racji swojego zaangażowania potrafimy się poruszać po różnego rodzaju portalach, mamy znajomości. Np. Świdnik nie jest dla mnie problemem. Mam tam zaprzyjaźnione, zaangażowane w problemy zwierząt osoby. I tak to działa. Łańcuszek ludzi = siła.
Miej trochę wiary w ludzi. Może ten człowiek zadziałał odpowiednio, a Ty się bez sensu martwisz?[/QUOTE]

Goniu kochana to podpowiedz mi:
DT
DLA MALUSZKÓW (SUCZKA PRAWIE SZCZeNIE I MŁODY PIES)
Z PODRADOMKIEGO LASU KTÓRYM GROZI ODSTRZAL LUB ZIMA
gdzie szukać?
Dziewczynę, która jeździ do lasu do nich nie stać na hotel

Posted

to chyba jakaś małolata:
"no lepiej w schronisku niz na zimnie w sumie, ja go sama nie mogłam zabrać bo mam suczkę amstaffkę i mama by sie nie zgodziła...pojechał po niego taki człen co jezdzi w "patrolu zwierzecym" czy jakos tak."

ten "patrol zwierzęcy" to może jakaś nadzieja.
dziękuję dziewczyny, jesteście kochane że nie zostawiłyście mnie samej z moimi obawami i ...strachem.
trzeba się nauczyć spokoju i zimnej krwi jak się "grzebie" w dogomanii.ja tego jeszcze się nie nauczyłam.teraz idę do łóżeczka ...odreagować stresss:cool3:
do jutra PIXOFANI!

Posted

[quote name='lilith27']Goniu kochana to podpowiedz mi:
DT
DLA MALUSZKÓW (SUCZKA PRAWIE SZCZeNIE I MŁODY PIES)
Z PODRADOMKIEGO LASU KTÓRYM GROZI ODSTRZAL LUB ZIMA
gdzie szukać?
Dziewczynę, która jeździ do lasu do nich nie stać na hotel[/quote] Jest link na dogo?

Posted

[quote name='lilith27']cóż liczyłam na inną podpowiedź[/quote]
A czemu? Gonia pyta o link, bo chce się rozpatrzeć w wątku, by coś do rzeczy podpowiedzieć. Mylę się Goniu?

Posted

[quote name='lilith27']cóż liczyłam na inną podpowiedź[/quote] Lilth, z całym szacunkiem, nie jestem cudotwórczynią... Podałaś prawie zero info.

Posted

[quote name='majqa']A czemu? Gonia pyta o link, bo chce się rozpatrzeć w wątku, by coś do rzeczy podpowiedzieć. Mylę się Goniu?[/quote] Nie, nie mylisz się Majguś. Ale zostałam dziwnie zaatakowana, i nie wiem jak się do tego ataku ustosunkować :roll: Swoją drogą biedne psiaki :shake: Ale w Radomiu akurat nikogo nie znam...

Posted

[quote name='lilith27']ja nikogo absolutnie nie atakuję
napisałam coś o kimś?
więc proszę mi nie zarzucać, że kogoś atakuję
bynajmniej[/quote]
nie dziwie się że Gosia poczuła się zaatakowana...obraziłaś się, nie podałaś żadnych informacji i stwierdziłaś że "to już nie ważne"-nie czekając na pomoc.
Strzeliłaś po prostu "focha" i sytuacja zrobiła się nieprzyjemna.
może miałaś zły dzień ale po co wprowadzać taką atmosferę od razu?

Posted

Agago, Goniu, nie ma co robić burzy w szklance wody. Trzeba przejść do porządku dziennego nad tym, że nie sposób usatysfakcjonować wszystkich. Szkoda prądu Dziewczyny! ;)
Miłego popołudnia życzę wszystkim bez wyjątku! :loveu:

Posted

[quote name='majqa']Agago, Goniu, nie ma co robić burzy w szklance wody. Trzeba przejść do porządku dziennego nad tym, że nie sposób usatysfakcjonować wszystkich. Szkoda prądu Dziewczyny! ;)
Miłego popołudnia życzę wszystkim bez wyjątku! :loveu:[/quote]
masz rację Majqa.jak dla mnie to tu są załatwiane ważne sprawy i nie ma sensu się złościć że komuś coś nie pasuje.poza tym atmosfera u Pixie jest zawsze miła,fajnie się tu zagląda chociaż nie zawsze są dobre wieści i nie zmieniajmy tego...a wiadomość na pw zostawię bez komentarza.

Posted

[quote name='Erazm']Wejdź, w allegro na pierwszym poście, tam są wszystkie publikacje:lol:[/quote]

No właśnie nie do końca tak jest, bo tam są linki do zdjęć i do jakiejś publikacji, której pod tym linkiem już nie ma...

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...