Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 175
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, nic się nie zmieniło, 50 złotych za komplet szczepień (zakaźne i wścieklizna) + czip gratis.
Wydaje mi się, że najlepiej, żeby wiosna po niego jechała, pies może okazać się "trudny", nie każdy da sobie radę. Musimy uzbierać na podróż, w kwestii opłaty za szczepienia spróbuję ponegocjować ze schronem.

Posted

Dea, jak schronisko działa teraz ? W piątek działa ? w sobotę domyślam się, że nie, w niedziele też pewnie średnio.. ?
Jeśli nie, to w poniedziałek.
Mam jeszcze jeden transport, trzeba to jakoś dograć, skoro wszystko załatwione.

Posted

Schron w piątek działa. Jutro pogadam w kwestii opłaty w schronie (czekałam na wstępny termin przyjazdu), jak uda się nie płacić, to dobrze, zawsze lepiej wydać na potrzeby psa. No i mogę zapytać co do niedzieli, choć tutaj raczej mogę napotkać opór... ale spróbować nie zaszkodzi, jeśli Tobie niedziela pasuje. Czyli piątek (to jutro!), niedziela, poniedziałek?
W razie czego mój tel. 0 603 244 518

Posted

basia napisał(a):
Dea, kasa na transport jest! Trzeba tylko go jakoś zorganizować :roll:

No i teraz dopiero doczytałam. To super:multi:

Posted

umowilysly sie na transport na poniedzialek.
Jechanie dzis, jutro lub w niedziele byloby trudne, bo wszyscy jadą na i z cmentarzy, więc zajęłoby nam to dwa razy dłużej :roll:

Posted

Będę w schronie w poniedziałek rano, wszystkie formalności już załatwię, więc Heros będzie tylko "do odbioru":p i jazda po nowe życie:multi:

Posted

wiosna, pieniądze na opłatę adopcyjną nie dojdą do poniedziałku na Twoje konto. Może udałoby się nam wreszcie spotkać to bym Ci je dała osobiście? ;)

Posted

Basiu, myślę, że będziemy chcieli jaknajszybciej wracać, to dość daleko, a i psy i konie czekają.. :roll:
Może dasz się namówić na przyjechanie do nas ?

Opłątę adopcyjną pokryję ze swoich, przelew jak dojdzie to dojdzie.

Posted

W schronie w poniedziałek rano powinnam wszystko pozałatwiać, nic już nie będzie trzeba ani płacić ani podpisywać, tylko brać psa pod pachy i do domu:p Wiosna zadzwonię do Ciebie jak będę wyjeżdżała ze schronu i przekażę co i jak. Możliwe, że uda mi się też przyjechać pożegnać Herosa, zależy, o której będziesz w Cieszynie.

Posted

Uroczyście informuję, że Heros dzisiaj około 12-tej w południe na zawsze opuścił cieszyńskie schronisko:multi::multi::multi: Zaszczepiony, zaczipowany, z książeczką zdrowia i całkiem dobrym humorem pojechał po lepsze życie do Wiosny:p Chłopak zachowywał się całkiem przyzwoicie, widać było, że jest szczęśliwy widząc kawałek przestrzeni. Zobaczcie zresztą sami.
Pierwszy od lat spacer...

Posted

Teraz czekamy na relację Wiosny jak minęła podróż, no i pierwsze godziny w nowym miejscu.
A ja BARDZO SERDECZNIE DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM, KTÓRZY PRZYCZYNILI SIĘ DO WYCIĄGNIĘCIA GO ZE SCHRONISKA, WSZYSTKIM, KTÓRZY DALI MU SZANSĘ NA NORMALNE ŻYCIE!!!

Posted

no, jesteśmy.

Heros po drodze zachowywał się naprawdę ładnie (aż zaczęliśmy podejrzewać, że zamiast szczepionki dostał jakieś usypiacze :evil_lol:).
Narazie zapoznał się z wybiegiem i zaprowadziłam go do boksu - niech się chłopak przyzwyczaja i oswoi z nowym miejscem.
Ogólnie - spodziewałam się lwa, tygrysa, albo conajmniej niedźwiedzia, a tymczasem (jak narazie) wychodzi na to, że przywieźliśmy baranka ;)
Nie chcę narazie nic mówić, zobaczymy, jak się będzie zachowywał.

Serdecznie dziękuję wszystkim, którzy zdecydowali się Herosowi pomóc. Mam ogromną nadzieję (i dołożę wszelkich starań), aby tą szansę wykorzystał.

Posted

lew, tygrys, niedzwiedź, co to za zachcianki?:crazyeye::evil_lol: baranek to już be;)
A tak serio to całym sercem jestem z Herosem, oby mu się udało, przecież on jest fantastyczny!!!
Wiosna nie zapomnij o podaniu konta:p

Posted

Najpierw finanse:
Wpłaty, jakie dotarły to 70zł (Piotr K.), 20zł (Barbara J.), 50,00 (Madzia 828).
Wydatki: 258zł transport, 13 obroża (jeszcze w promocji) i 300zł hotel (03.11 - 02.12)
Na dzień dzisiejszy -381,00zł.

A Heros nadal grzeczny, miły, nie ma kłopotów z głaskaniem, spacerami, bieganiem na wybiegu. Nie wiem, czy to tylko kwestia jeszcze nowego miejsca, i ten tygrys to lada dzień nam się ukaże, czy po prostu ktoś z Herosa zrobił.. Owcę w wilczej skórze :roll:

Posted

I nawet tak nie powarkuje:crazyeye: Nic, zero? O rany... ciekawe jak będzie dalej. Pisz proszę w miarę wolnego czasu jak się chłopak aklimatyzuje, jak reaguje i w ogóle:cool3:
Moją wpłatę dzisiaj zrobiłam, powinno być jutro.