wiosna Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 my możemy jechać za zwrotem kosztów - wg zumi to 215km x 2 x 0,60zł/km - 258zł. jeśli dobrze pamiętam opłata adopcyjna to 50zł - czy nadal tak jest ? Quote
Dea Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 Tak, nic się nie zmieniło, 50 złotych za komplet szczepień (zakaźne i wścieklizna) + czip gratis. Wydaje mi się, że najlepiej, żeby wiosna po niego jechała, pies może okazać się "trudny", nie każdy da sobie radę. Musimy uzbierać na podróż, w kwestii opłaty za szczepienia spróbuję ponegocjować ze schronem. Quote
wiosna Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 no i jak tam ? mamy jechać? miejsce czeka... Quote
Dea Posted October 30, 2008 Author Posted October 30, 2008 Kto może zrzucuć się na transport!?????? Ja mogę dać 50 złotych, więcej obecnie nie dam rady:shake: Quote
basia Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Dea, kasa na transport jest! Trzeba tylko go jakoś zorganizować :roll: Quote
wiosna Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 ja moge jechac wlasciwie w kazdej chwili, czekam na 'start'. Dea, czy wiesz juz co z oplata adopcyjna ? Quote
wiosna Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Dea, jak schronisko działa teraz ? W piątek działa ? w sobotę domyślam się, że nie, w niedziele też pewnie średnio.. ? Jeśli nie, to w poniedziałek. Mam jeszcze jeden transport, trzeba to jakoś dograć, skoro wszystko załatwione. Quote
Dea Posted October 30, 2008 Author Posted October 30, 2008 Schron w piątek działa. Jutro pogadam w kwestii opłaty w schronie (czekałam na wstępny termin przyjazdu), jak uda się nie płacić, to dobrze, zawsze lepiej wydać na potrzeby psa. No i mogę zapytać co do niedzieli, choć tutaj raczej mogę napotkać opór... ale spróbować nie zaszkodzi, jeśli Tobie niedziela pasuje. Czyli piątek (to jutro!), niedziela, poniedziałek? W razie czego mój tel. 0 603 244 518 Quote
Dea Posted October 30, 2008 Author Posted October 30, 2008 basia napisał(a):Dea, kasa na transport jest! Trzeba tylko go jakoś zorganizować :roll: No i teraz dopiero doczytałam. To super:multi: Quote
wiosna Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 umowilysly sie na transport na poniedzialek. Jechanie dzis, jutro lub w niedziele byloby trudne, bo wszyscy jadą na i z cmentarzy, więc zajęłoby nam to dwa razy dłużej :roll: Quote
Dea Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 Będę w schronie w poniedziałek rano, wszystkie formalności już załatwię, więc Heros będzie tylko "do odbioru":p i jazda po nowe życie:multi: Quote
madzia828 Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 no to super wieści;) w pon. zrobię przelew na hotelik Quote
basia Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 wiosna, pieniądze na opłatę adopcyjną nie dojdą do poniedziałku na Twoje konto. Może udałoby się nam wreszcie spotkać to bym Ci je dała osobiście? ;) Quote
wiosna Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Basiu, myślę, że będziemy chcieli jaknajszybciej wracać, to dość daleko, a i psy i konie czekają.. :roll: Może dasz się namówić na przyjechanie do nas ? Opłątę adopcyjną pokryję ze swoich, przelew jak dojdzie to dojdzie. Quote
Dea Posted November 1, 2008 Author Posted November 1, 2008 W schronie w poniedziałek rano powinnam wszystko pozałatwiać, nic już nie będzie trzeba ani płacić ani podpisywać, tylko brać psa pod pachy i do domu:p Wiosna zadzwonię do Ciebie jak będę wyjeżdżała ze schronu i przekażę co i jak. Możliwe, że uda mi się też przyjechać pożegnać Herosa, zależy, o której będziesz w Cieszynie. Quote
Dea Posted November 3, 2008 Author Posted November 3, 2008 Uroczyście informuję, że Heros dzisiaj około 12-tej w południe na zawsze opuścił cieszyńskie schronisko:multi::multi::multi: Zaszczepiony, zaczipowany, z książeczką zdrowia i całkiem dobrym humorem pojechał po lepsze życie do Wiosny:p Chłopak zachowywał się całkiem przyzwoicie, widać było, że jest szczęśliwy widząc kawałek przestrzeni. Zobaczcie zresztą sami. Pierwszy od lat spacer... Quote
Dea Posted November 3, 2008 Author Posted November 3, 2008 słońce, przestrzeń i dobry człowiek, czego chcieć więcej;) Quote
Dea Posted November 3, 2008 Author Posted November 3, 2008 Teraz czekamy na relację Wiosny jak minęła podróż, no i pierwsze godziny w nowym miejscu. A ja BARDZO SERDECZNIE DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM, KTÓRZY PRZYCZYNILI SIĘ DO WYCIĄGNIĘCIA GO ZE SCHRONISKA, WSZYSTKIM, KTÓRZY DALI MU SZANSĘ NA NORMALNE ŻYCIE!!! Quote
wiosna Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 no, jesteśmy. Heros po drodze zachowywał się naprawdę ładnie (aż zaczęliśmy podejrzewać, że zamiast szczepionki dostał jakieś usypiacze :evil_lol:). Narazie zapoznał się z wybiegiem i zaprowadziłam go do boksu - niech się chłopak przyzwyczaja i oswoi z nowym miejscem. Ogólnie - spodziewałam się lwa, tygrysa, albo conajmniej niedźwiedzia, a tymczasem (jak narazie) wychodzi na to, że przywieźliśmy baranka ;) Nie chcę narazie nic mówić, zobaczymy, jak się będzie zachowywał. Serdecznie dziękuję wszystkim, którzy zdecydowali się Herosowi pomóc. Mam ogromną nadzieję (i dołożę wszelkich starań), aby tą szansę wykorzystał. Quote
madzia828 Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 super, że Heros już u wiosny:multi: kaske przelałam 50zł, w najbliższych dniach powinna być na koncie ;) Quote
Dea Posted November 3, 2008 Author Posted November 3, 2008 lew, tygrys, niedzwiedź, co to za zachcianki?:crazyeye::evil_lol: baranek to już be;) A tak serio to całym sercem jestem z Herosem, oby mu się udało, przecież on jest fantastyczny!!! Wiosna nie zapomnij o podaniu konta:p Quote
wiosna Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Najpierw finanse: Wpłaty, jakie dotarły to 70zł (Piotr K.), 20zł (Barbara J.), 50,00 (Madzia 828). Wydatki: 258zł transport, 13 obroża (jeszcze w promocji) i 300zł hotel (03.11 - 02.12) Na dzień dzisiejszy -381,00zł. A Heros nadal grzeczny, miły, nie ma kłopotów z głaskaniem, spacerami, bieganiem na wybiegu. Nie wiem, czy to tylko kwestia jeszcze nowego miejsca, i ten tygrys to lada dzień nam się ukaże, czy po prostu ktoś z Herosa zrobił.. Owcę w wilczej skórze :roll: Quote
Dea Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 I nawet tak nie powarkuje:crazyeye: Nic, zero? O rany... ciekawe jak będzie dalej. Pisz proszę w miarę wolnego czasu jak się chłopak aklimatyzuje, jak reaguje i w ogóle:cool3: Moją wpłatę dzisiaj zrobiłam, powinno być jutro. Quote
Recommended Posts