Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rudy i Margo. Miłość i przyjaźń. Oddanie. Wierność. Lojalność. Ludzie mogliby im tego pozazdrościć. Niesamowity psi duet:

MARGO- [SIZE=2]ok. 2, 5 roku. Nieufna w stosunku do obcych, potrzebująca czasu, by poznać człowieka. Bardzo ładna.

[SIZE=3]RUDY- [SIZE=2]ok. 4 letni pies, śmielszy od Margo, odważniejszy w pierwszym kontakcie.

Razem tworzą niezwykle zgrany duet. Wzajemnie o siebie dbają. Na spacery chodzą tylko we dwójkę- gdy jednego nie ma, drugie jest w stanie zdemolować boks, byle tylko nie rozdzielać go z drugim. Rudy chodzi na spacery na smyczy, Margo chodzi luzem- za Rudym. Udało im się nawiać nad rzekę kilkakrotnie, wrócili po kilku godzinach- ufajdani, brudni. Rudy z czułością zajmuje sie Margo, wylizuje ją po tych błotnych nadrzecznych kąpielach. Śpią razem w jednej budzie. Wspólnie wychowali szczeniaka Margo :) Dzielna sie jedzeniem.Czują sie ze sobą fantastycznie. Doskonali stróże. Wspaniale spisałyby się jako psy pilnujące w nocy firmy, posesji. Raczej nie do domu z dziećmi. Nie ma też możliwości zaadoptowania piesków do mieszkania, w którym non- stop przewijają się obcy ludzie majacy z R&M bezpośrednią styczność. Swoich właścicieli, przy odrobinie cierpliwości z ich strony- na pewno obdarzą wielkim oddaniem i miłością. Do adopcji tylko we dwoje. :multi:

Jest ktoś chętny na ten cudny duet???

Rudy:

Margo:

Duet:

Pieski przebywają w Dąbrówce pod Wejherowem. Nr kontatowy: 511- 096- 432, mail: [email protected]

OGŁOSZENIA:
http://www.trojmiasto.pl/ogloszenia/ogloszenie_uzytkownika.html?id_kat=608&id_ogl=1259184

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

R&M nie potrzebują wiele, opieka nad nimi nie pochłonie mnóstwa czasu. One doskonale czują się w swoim własnym psim towarzystwie. Miska jedzenia, wody i ktoś kto codziennie zajrzy, by pogłaskać, sprawdzić, czy wszystko ok... Tylko tyle. Nawet miłości człowieka im tak bardzo nie brakuje i o niej nawet ninie zaczynam marzyć. ( bo mają swoją własną wzajemną- za to najwspanialszą). Dobra opieka i trochę zainteresowania- czy to tak wiele?...

Marzę by miały swojego Pana, a nie były tylko miłym schroniskowym przypadkiem i romantyczną historią w gronie 70 podopiecznych :oops::roll:

Posted

Kasia napisał(a):
I kolejne cudowne stworzenia pokazane przez Agatę!!!
Jeśli chcesz zrobić im allegro to daj znać ;)

No widzisz to masz nas dwie do allegra - no to promujemy twoje pieski z wszystkich wątków

Posted

agatkia i moja propozycja wstawiaj od razu ogłoszenia psiaka ewentualnie banerki do pierwszego postu

ja w weekend porobię allegratki i świstaka również z tych na ktore nie ja wystawiam allegro. Spojrze wtedy do pierwszego postu i mam dane

Posted

danka1234 napisał(a):
Ja opłace tej parce wyróżnione allegro.

:multi::multi::multi:
Jeszcze Wam nie mówiłam, że aby zrobić zdjęcia naszym zakochanym musiałam wejść do ich boksu. Pieski przez miesiąc mnie widziały w schronisku, Margo ostrzegawczo warczała, pokazywała zęby. Przyznam się, że bałam się cholernie. No, ale bez zdjęć nie ma ogłoszeń. Najpierw wszedł Bartek, którego psy akceptują i lubią. Potem ja. Kucnęłam sobie w rogu. Najpierw podszedł Rudy i od razu dał się pogłaskać. Margo natychmiast schowała się do budy. Po chwili wyszła, podeszła na bardzo ostrożnych łapkach... i zobaczyłam, jaka jest ładna. Wcześnie ego nie dostrzegłam :oops:. I ma milutkie futerko :multi: Może dzisiaj odważę się podejść do ich boksu, przyłożyć dłoń, żeby mnie powąchały, może tym razem nie skończy sie ujadaniem. W końcu chyba już trochę sie znamy.A może nawet znowu odwiedzę je w środku i popracujemy nad wzajemnym zaufaniem- ja do nich, a one do mnie. Czuję, ze te psy mają potencjał. To taka charakterystyczna wizytówka Dąbrówki.

Posted

Jak stare, dobre małżeństwo ;), one powinny/muszą znaleźć razem domek , bo osobno .....serduszka mogą im pęknąć z żalu i tęsknoty:placz:
Dzisiaj poszły sobie na spacerek ;)

Posted

agatkia napisał(a):
:biggrina::biggrina: Rossa, ja byłam w schronie około 13: 30 to jeszcze randkowali... Romantyczne spacery w deszczu to ich specjalność :eviltong:

:evil_lol: wybrały się na spacerek gdy jeszcze nie padało ... randka się przeciągnęła:evil_lol:.... przeciez w deszczu nie będą wracały:shake: