karusiap Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Mial byc wielkim psem ...mial byc postrachem wsi....mial nie dac do siebie podejsc....mial jechac do schroniska w OL***** Blakal sie juz dlugi czas,oczywiscie nikt nie chcial go przygarnac,wszyscy przeganiali...a on po prostu tak bardzo pragnal czlowieka.... Pojecahlismy,poszukalismy i znalezlismy zagubionego,przestraszonego psa.Kochany,wcale nie taki wielki...wcale nie agresywny....po paru smakolykach dal bez problemu zapiac sie na smycz,a potem wsadzic do samochodu...ani nie warknal....cala droge jechac wtulony,czasem patrzac co sie dzieje za oknem... Czesio...bo tak ma na imie:loveu:jest pieknym kudlatym psem,ocenionym na ok 5 lat.Oaza lagodnosci.Do psow troszke niechetny, co nie dziwi patrzac na jego poszarpany pysk,na stare pogojone rany.... Wazy 24 kg i oczywiscie pilnie szuka domku:) Szukam tez wsparcia bo to juz 5 pies w hotelu...a pieniedzy ciagle brak.... Na razie sie odpchlilismy i odrobaczylismy:) agamika dziekuje za wspolna wyprawe:loveu: a oto Czesio: Quote
epe Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Ciotki! A co to za nowe cudeńko?? A dlaczego Czesio? Dla mnie to od czasu słynnej kreskówki "Władcy Móch"- śmieszne skojarzenie! Jak Krystian zrobi coś głupiego,to mój syn zawsze do niego mówi "Czasio",a on się cieszy- no taki Czesio:evil_lol: Śliczny pies z tego Waszego piesia-chyba szybko domek znajdzie!:lol: Quote
agamika Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 :loveu: kochane maleństwo :loveu: naszczekał troszkę na dobermana, ale zaraz schował sie miedzy moimi kolanami , biedactwo:-( całe pysio ma w bliznach :-( Quote
Ank@ Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 kolejna bida :-(:-( skąd on jest ? z jakiejś wsi ? Quote
karusiap Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 ze wsi z za Skala jeszcze... a Czesio...nie wiem,,,tak patrze na niego i taki sliczny Czeslaw:oops::loveu: Quote
agamika Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 NA DOBRY POCZąTEK, NIEZBYT UDANY BANNER :evil_lol: i zaznaczam ze wg mnie Czesio:loveu: to taka mini wersja bernardyna i tego zamierzam sie trzymać :diabloti: :eviltong: Quote
AgaG Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Śliczny, już wstawiam link na pierwszą :loveu: Quote
karusiap Posted August 5, 2008 Author Posted August 5, 2008 Czesio to cudowny pies.W boksie siedzi i obserwuje,na spacer wychodzi pieknie,suczek nie zaczepia.Skacze do zabawy albo tuli sie:loveu:jest cuuuudowny!! Quote
Ank@ Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 karusiap napisał(a):suczek nie zaczepia to może on jest wykastrowany?? może komuś zwiał i długo się błąkał ?? Quote
karusiap Posted August 6, 2008 Author Posted August 6, 2008 Ank@2 napisał(a):to może on jest wykastrowany?? może komuś zwiał i długo się błąkał ?? nie zaczepia w sensie agresywnym;)nie ejst kastratem...a czy zwial??jelsi tak to najwyzej z lancucha na tej wsi,poza tym mysle ze pies ktory zgubil sie nie trzyma sie jednego,nowego miejsca....moze sie myle,ale bylo duzo czasu by go wlasciciel znalazl:)teraz szukamy kanapy dla niego i bardzo prosze o pomoc w oglaszaniu:) Quote
karusiap Posted August 8, 2008 Author Posted August 8, 2008 Jagienka napisał(a):Na chwile Was zostawić same :shake:;) kurcze mielam Cie uprzedzic ,coby szoku nie bylo,..,,,ostatnio Pan Tomek pytal o nasze psy,tzn ich ilosc....i wlasnie mowie mu,ze o Czesiu jeszcze nie wiesz ale,,,,sie dowiesz....ale zeby w taki sposob:shake::evil_lol: Quote
Jagienka Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 karusiap napisał(a):kurcze mielam Cie uprzedzic ,coby szoku nie bylo,..,,,ostatnio Pan Tomek pytal o nasze psy,tzn ich ilosc....i wlasnie mowie mu,ze o Czesiu jeszcze nie wiesz ale,,,,sie dowiesz....ale zeby w taki sposob:shake::evil_lol: Nic się mną nie przejmujecie... nic a nic... jeszcze o czymś nie wiem? Od poniedziałku wracam do życia... I BERNARDYNA :evil_lol: Czesia poznam... :multi::cool1:;) Quote
karusiap Posted August 8, 2008 Author Posted August 8, 2008 [quote name='Jagienka']Nic się mną nie przejmujecie... nic a nic... jeszcze o czymś nie wiem? Od poniedziałku wracam do życia... I BERNARDYNA :evil_lol: Czesia poznam... :multi::cool1:;) nieee Jaga wiesz o wszytskim...no bo przeciez wiesz o tych 7 psach,3 kotach i byczku,nie??:evil_lol: a w Czeslawie sie zakochasz,gwarantuje:loveu: Quote
Jagienka Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 karusiap napisał(a):nieee Jaga wiesz o wszytskim...no bo przeciez wiesz o tych 7 psach,3 kotach i byczku,nie??:evil_lol: a w Czeslawie sie zakochasz,gwarantuje:loveu: O byczku... ? :eek: A tak.... byczek... :question: Quote
karusiap Posted August 8, 2008 Author Posted August 8, 2008 Jagienka napisał(a):O byczku... ? :eek: A tak.... byczek... :question: no bo ja to z Toba jest??kochamy wszytskie zwierzeta,czy tylko psy i Czeski??:cool1: Quote
agamika Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 POranny spacer większości psów : Szybkie siusiu, czasem qpka - i dłuuuuga do kojca na michę :diabloti: (a przynajmniej takie priorytety ) PORANNY SPACER CZESIA Szybkie siusiu, czasem qpka - PRZYTULANKI, GłASKANIE, DRAPANIE PO BRZUCHU - MICHA NIE WAŻNA - WAŻNY CZłOWIEK - kochany misio, taki prawdziwy misio przytulak Quote
karusiap Posted August 13, 2008 Author Posted August 13, 2008 Czesio bedzie wileka pociecha..nie zna mnie jeszcze bardzo dobrze a na ostatnim spacerze bronil mnie jak prawdziwy brytan przed....moim tata...jest taki boski ..szczeka na kogos i zaraz wtula mi sie w nogi i patrzy slepkami z pytaniem "dobrze??":loveu:ale widac ,ze tylko czeka az obszczekiwana osoba tez go poglaska:)ale zawsze to jednak pies obronny:evil_lol: Quote
epe Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Czyli zamiast gazu w torebce-Czesio na smyczy?:evil_lol: Poczucie bezpieczeństwa jest bezcenne!:lol: Quote
agamika Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 no ja nie wiem ... on ma taaaaaaki groźny wygląd :lol: ze potencjalny napastnik mógłby sie zacząć zwijać ... ze śmiechu :eviltong::diabloti: poza tym tak jak Karolina pisze Czesio szczeka ... i czeka na głaskanie :lol: :loveu:w tym od potencjalnego napastnika tez (potwierdzone tez wczoraj ;) , miał sesje fotograficzna , fotografa obszczekał, ale czekał na głaskanko :loveu: - przekochane psisko )- tak mi sie z dobkiem Braunem trochę kojarzy pod tym względem , tyle ze Braun nie szczekał, ale tez ponad wszystko cenił bycie z człowiekiem i pieszczoty :p Quote
agamika Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 acha i na razie Czesio ma alegratke i gumtree tylko :oops: http://krakow.gumtree.pl/c-Spo-eczno-zwierzaki-Czesio-puchaty-przytulak-W0QQAdIdZ68095460 jak mam jakieś poprawki w tekscie zrobić to proszę o znak :oops:, jeszcze tylko wstawię kontakt d Karoliny bezpośrednio Quote
Recommended Posts