Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

magaaaa napisał(a):
Gadam sama ze sobą, ale to nic.
Kotów jest 13, ale to dziczki. Focić bedzie b. trudno, bo się chowają po kątach. No i do adopcji się nie nadają... :-(

Nie odpisywałam bo sama nie wiem czy są tam koty do adopcji... wiem ze jakies są i czasem bywają jakies nowe...

Posted

Koty nieadopcyjne, bo dzikusy niestety.

Za to mamy 3 koty półroczne z Bemowa. 8 marca 2 kocice będą miały sterylkę , dobrze by było by po kilku dniach po zabiegu nie musiały już wracać do dt, tylko by od razu do domów poszły.
Magaaaa pomożesz znaleźć dla nich domy? Niestety są dzikawe- nie rzucają się z pazurami, ale syczą i uciekają :-(

Posted

Podeślij zdjęcia, porobię ogłoszenia, allegro, miau, dam papierowe w sklepach i u wetów.
W ogóle przed wiosennym wysypem kociąt to ja mogę "obrabiać"schroniskowe kociaki jak oczywiście będą, a pewnie będą :-(
Ale za to z doświadczenia mówię że kruszewskie koty są naukochańsze na świecie, a jakie urodziwe:

Posted

Aha, ustaliłam z włascicielką schroniska, ze nie będziemy focić tych dzikunków.
Pani Wiesia mówi, że one od razu uciekają, chowają się w meble, w kąty - no syzyfowa praca.
Prosiłam o wieści gdyby jakieś nowe się pokazały, moze bardziej proludzkie, albo kocięta do oswojenia...
Bardzo chętnie pofocę i może coś się uda wyadoptować :-)

Aha, mail do zdjęć kotów z Bemowa: [email protected]

Posted

esperanza napisał(a):
Koty nieadopcyjne, bo dzikusy niestety.

Za to mamy 3 koty półroczne z Bemowa. 8 marca 2 kocice będą miały sterylkę , dobrze by było by po kilku dniach po zabiegu nie musiały już wracać do dt, tylko by od razu do domów poszły.
Magaaaa pomożesz znaleźć dla nich domy? Niestety są dzikawe- nie rzucają się z pazurami, ale syczą i uciekają :-(

Te kociaki są super. Owszem są dzikuski ale wetki, które je oporządzały powiedziały, że to bardzo dobry materiał do oswajania. Ja miałam je na rękach i ani mnie nie ugryzły ani nie podrapały. Po prostu trzeba je intensywniw oswajac a będą z nich domowe mruczki. Mają allegro wyróznione (Bazyl, Boni i Bea). Mają ogłoszenia ale im więcej tym lepiej. Jeżeli ktoś potrzebuje zdjęcia kociąt mogę je przesłać mailem. Zachęcam wszystkich do pomocy w szukaniu domów.
Aha syczy tylko Bazyl. Dziewczynki dają się głaskać osobie, u której są w DT.

Posted

Ogłoszenia też mają w różnych miejscach. Ludzie dzwonili ale każdy chce kotka na kolanka, już oswojonego a one jeszcze do ludzi nie przychodzą. Trzeba nad nimi popracować a nie każdy umie i chce. O tę czarną kotkę dopytywało się az trzech chętnych jednocześnie a później wszyscy zrezygnowali.

Posted

Może dlatego, ze jeszcze dzikawe.
Może powinniśmy poszukać im DT, który je oswoi.
Coś ostatnio zaobserwowałam, ze jest chyba moda na czarne koty. To dobrze.
A pozostałe są tak sliczne, że i bez mody znajdą amatorów.

Podrzuciłam ich wątki na dogo i na miau - dziś powieszę papierowe ogłoszenia.

Posted

Maju, nie dziękuj, bo nie ma za co.
Bannerki zrobiły dziewczyny z miau i to im należą się podziękowania.

Nie umiem wstawić kodów, popróbuję jeszcze, ale jak coś poknocę to się nie złośćcie, prosze!

Posted

Wczoraj 5 suczek zostało wysterylizowanych: Volta, nowa Etna, Fantazja, Gobi i Funia.
Okazało się, że Cudniak ma raczej 5 lat i przynajmniej 2 tygodnie temu złamał łapę. Ma założone usztywnienie, by łapka mu się nie wyginała w niewłaściwą stronę.

Niestety Romeo i Julia wrócili do schroniska :-(
Romcio zagryzał kury ozdobne, które opiekunowie hodują.

Posted

Julcia ich nie ruszała. Pani chciała ją zatrzymać, ale właściciele schroniska zdecydowali, że lepiej będzie dla psiaków, jeśli obydwoje wrócą.

W schronisku jest pies, który miał wrośnięty łańcuch w szyję. Ktoś zadzwonił do jayo, że pies się w coś zaplątał, jayo zadzwoniła do schroniska i tak psiak trafił
Łańcuch został już usunięty, rana jest spora, a psiak jest izolowany od innych zwierzaków.

Posted

Ten z łańcuchem trafił do schroniska tego samego dnia co Cudniak.
On ponoć łaził z tym łańcuchem i w końcu zaplątał się i unieruchomił. I stamtąd został zabrany od razu do lecznicy.
Łańcuch wetka pod narkozą wydłubywała mu z szyi.

Posted

Esperanzo, umieściłaś ogłoszenie Cudniaka w cafeanimal?
Jestem trochę przybita małym zainteresowaniem - nikt nawet się nie odzywa w tych wątkach, allegro ma niewiele odsłon i zero obserwacji... Taki słodziak... Jak sobie przypomnę jak się przytulał to... :-(