Owieczka Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 przepraszam za spam ale sprawa pilna [URL]http://www.dogomania.pl/threads/175735-3-Szczenikai-z-lasu-tracAE-tymczas-potrzebna-PILNA-POMOC?p=13707556[/URL] Quote
esperanza Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 Dzwoniłam do schroniska, bernardynka jest trochę wystraszona nowym miejscem. Przyjechała suczka z 7 maluchami, a oprócz niej niewidomy, rudy kudłatek :-( Pies kłapie ze strachu. Wyobraźcie sobie, jak on musi się czuć, otoczony przez setki psów których nie widzi. Jak on sobie da tam radę? Pewnie tak jak Dziadek dla bezpieczeństwa będzie musiał cały czas przebywać w kojcu :-( Quote
Owieczka Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 [quote name='esperanza']Dzwoniłam do schroniska, bernardynka jest trochę wystraszona nowym miejscem. Przyjechała suczka z 7 maluchami, a oprócz niej niewidomy, rudy kudłatek :-( Pies kłapie ze strachu. Wyobraźcie sobie, jak on musi się czuć, otoczony przez setki psów których nie widzi. Jak on sobie da tam radę? Pewnie tak jak Dziadek dla bezpieczeństwa będzie musiał cały czas przebywać w kojcu :-([/QUOTE] Bosszzz jak on sobie poradzi :( i jeszcze takie zimno... Znowu suka z maluchami i to 7 szt. Oby tylko czegos nie złapały. Quote
esperanza Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 Razem [B]22 maluchy[/B] i kilka podrostków! Quote
bebcik Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Tak mało zwierząt znajduje domki... a tak wiele w schronisku :( Z Benią czyli bernardynką miałam kontakt tylko raz. To taka spokojna i przytulasta sunia. Piękna, gęste, długie futro i spojrzenie "już Cie kocham a Ty?" Na smyczy szła ładnie równo przy nodze, spokojnie i dostojnie jak tylko takie psy potrafią :) Cudna.. Miasto sniegiem zasypane, zimno. Moje polowanie znowu nie udane... Kulawika nie widać .. Quote
Kika9004 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 [B]esperanza [/B]jutro prześlę ci pieniążki... dziś już nie mam siły... przepraszam :( Quote
Kika9004 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 [SIZE=4][COLOR=red][B][U]Potrzebny transport dla Dziadka z Ostrołęki do AlinyS !!! Pomóżcie!!! :([/U][/B][/COLOR][/SIZE] [URL]http://www.dogomania.pl/threads/172706-Niewidomy-Dziadek-ZBIERAMY-DEKLARACJE-TO-JEGO-SZANSA-NA-A-YCIE[/URL] Quote
esperanza Posted December 19, 2009 Author Posted December 19, 2009 Bokserka z cieczką, która 2 dni temu trafiła do schroniska jutro z niego wyjeżdża. Dobre dusze zajmujące się bokserami wezmą ją pod opiekę :-) Czart- mix nowofundlanda wraca do schroniska- powodem jest agresja przy jedzeniu. Nie jestem przekonana czy faktycznie pies jest agresywny. Quote
bebcik Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Wróciłam ze spaceru. Teraz jest -16. Jeszcze gorzej będzie w nocy... jak poradzą sobie psiaki w schronisku bez bud? Na mieście ani w parku nie widać żadnego psiaka ani kota. Oby tylko dobrze sie wszystkie poukrywaly... Quote
malagos Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Jak to bez bud? W schronisku są bez bud? Quote
bebcik Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 w schronisku brakuje bud, tak ok 20. Masz pomysl moze jak zdobyć?.. Quote
esperanza Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 Niestety bud brakuje, a te które są bywa, że są niszczone przez psiaki. Z nudów wygryzają dziury w dachu i bokach. Część psiaków śpi pod drzwiami biura, bo stamtąd czuć ciepłe powietrze. Quote
Kika9004 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 :( Trzeba pomyśleć nad tymi budami :( Kiedyś mój tata z kolegą robili budy dla tego schroniska :) Quote
bebcik Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Pieniądze ze zbiorki może przeznaczyć na deski... Kilka bud może juz przed świętami pojedzie do Kruszewa bo taka obietnice mi złożono :) ale, żeby to nie były tylko obiecanki... Jedna dla Beni3 , bernardynki blakajacej sie w parku. Moze uda mi sie zrobic troche zdjec bo planuje z chlopcami pojechac po wigilii klasowej, we wtorek. Quote
esperanza Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 Mam nadzieję, że się uda :-) Quote
Kika9004 Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 [URL]http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Zmarzniety-pies-szuka-domu-Moze-umrzec-z-zimna-W0QQAdIdZ175664837[/URL] Quote
Kika9004 Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 [quote name='bebcik']Pieniądze ze zbiorki może przeznaczyć na deski... Kilka bud może juz przed świętami pojedzie do Kruszewa bo taka obietnice mi złożono :) ale, żeby to nie były tylko obiecanki... Jedna dla Beni3 , bernardynki blakajacej sie w parku. Moze uda mi sie zrobic troche zdjec bo planuje z chlopcami pojechac po wigilii klasowej, we wtorek.[/QUOTE] A o której będziecie jechać? Udałoby mi się z wami zabrać?? :) Chętnie bym pomogła :) Wziełabym aparat :D 501471570 - to mój numer jak coś :) Quote
bebcik Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Po wigilii czyli po 11. jedziesz? Nie wiem ilu będzie jechało, czy będzie miejsce bo jedziemy ich samochodem. Ja muszę poczekać aż mi paliwo się rozpuści. Zadzwonię :) Quote
Kika9004 Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 To odpadam bo zaczynam wigilię klasową o 13:15, a muszę być na niej :( Quote
idusiek Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 to chyba teren Kruszewa? [url]http://www.dogomania.pl/threads/176092-Jego-dom-to-KARTON-Mieszka-na-DWORCU-Lada-chwila-zamarznie-na-oczach-ludzi?p=13737284[/url] Quote
esperanza Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 Tak, Kruszewo ma podpisaną umowę z Kadzidłem. Quote
bebcik Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Gmina Kadzidło. Czy to teren Kruszewa? Nie wiem ale jutro dopytam się. Nie można tak zwierzaka zostawić.. Quote
bebcik Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 OOO, jednoczesnie napisalysmy :) to moze do Kruszewa zadzwonic? zekolejna bieda... :( Quote
esperanza Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 Rozmawiałam dziś na ten temat z właścicielką schroniska. Obowiązuje procedura zgłoszeniowa- poprzez Gospodarkę Komunalną. Jednak sytuacja nie jest za wesoła- w biurze suka z 7 maluchami i kwarantanna zajęta przez psy z ubiegłego tygodnia. Dziś też nowy psiak spod UM w Ostrołęce przyjechał (pogryziona sunia). bebcik pamiętaj proszę jutro o fotach :cool3: Reportaż z wycieczki też poproszę- wstawimy na stronę schroniska. Quote
bebcik Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Aparat już do torebki chowam, aby nie zapomnieć. Szkoda ze nie potrafię robić ładnych zdjęć ale dam z siebie wszystko :) Zadzwonić do Kadzidła do gminy czy O-ki :) ? Szukam wśród znajomych kogoś z Kadzidła albo znajomych znajomych itp ale nikt nie przejmuje się psiakiem. Bede szukać . Może znajde dobrego czlowieka ktory chocia zna te najtrudniejsze mrożne dni psiaka wezmie... Quote
Recommended Posts