Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dzwoniłam do schroniska, bernardynka jest trochę wystraszona nowym miejscem.
Przyjechała suczka z 7 maluchami, a oprócz niej niewidomy, rudy kudłatek :-(
Pies kłapie ze strachu. Wyobraźcie sobie, jak on musi się czuć, otoczony przez setki psów których nie widzi.
Jak on sobie da tam radę?
Pewnie tak jak Dziadek dla bezpieczeństwa będzie musiał cały czas przebywać w kojcu :-(

Posted

[quote name='esperanza']Dzwoniłam do schroniska, bernardynka jest trochę wystraszona nowym miejscem.
Przyjechała suczka z 7 maluchami, a oprócz niej niewidomy, rudy kudłatek :-(
Pies kłapie ze strachu. Wyobraźcie sobie, jak on musi się czuć, otoczony przez setki psów których nie widzi.
Jak on sobie da tam radę?
Pewnie tak jak Dziadek dla bezpieczeństwa będzie musiał cały czas przebywać w kojcu :-([/QUOTE]
Bosszzz jak on sobie poradzi :( i jeszcze takie zimno...
Znowu suka z maluchami i to 7 szt. Oby tylko czegos nie złapały.

Posted

Tak mało zwierząt znajduje domki... a tak wiele w schronisku :(
Z Benią czyli bernardynką miałam kontakt tylko raz. To taka spokojna i przytulasta sunia. Piękna, gęste, długie futro i spojrzenie "już Cie kocham a Ty?" Na smyczy szła ładnie równo przy nodze, spokojnie i dostojnie jak tylko takie psy potrafią :) Cudna..
Miasto sniegiem zasypane, zimno. Moje polowanie znowu nie udane... Kulawika nie widać ..

Posted

[SIZE=4][COLOR=red][B][U]Potrzebny transport dla Dziadka z Ostrołęki do AlinyS !!! Pomóżcie!!! :([/U][/B][/COLOR][/SIZE]

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/172706-Niewidomy-Dziadek-ZBIERAMY-DEKLARACJE-TO-JEGO-SZANSA-NA-A-YCIE[/URL]

Posted

Bokserka z cieczką, która 2 dni temu trafiła do schroniska jutro z niego wyjeżdża.
Dobre dusze zajmujące się bokserami wezmą ją pod opiekę :-)

Czart- mix nowofundlanda wraca do schroniska- powodem jest agresja przy jedzeniu. Nie jestem przekonana czy faktycznie pies jest agresywny.

Posted

Wróciłam ze spaceru. Teraz jest -16. Jeszcze gorzej będzie w nocy... jak poradzą sobie psiaki w schronisku bez bud? Na mieście ani w parku nie widać żadnego psiaka ani kota. Oby tylko dobrze sie wszystkie poukrywaly...

Posted

Niestety bud brakuje, a te które są bywa, że są niszczone przez psiaki. Z nudów wygryzają dziury w dachu i bokach.
Część psiaków śpi pod drzwiami biura, bo stamtąd czuć ciepłe powietrze.

Posted

Pieniądze ze zbiorki może przeznaczyć na deski... Kilka bud może juz przed świętami pojedzie do Kruszewa bo taka obietnice mi złożono :) ale, żeby to nie były tylko obiecanki... Jedna dla Beni3 , bernardynki blakajacej sie w parku. Moze uda mi sie zrobic troche zdjec bo planuje z chlopcami pojechac po wigilii klasowej, we wtorek.

Posted

[quote name='bebcik']Pieniądze ze zbiorki może przeznaczyć na deski... Kilka bud może juz przed świętami pojedzie do Kruszewa bo taka obietnice mi złożono :) ale, żeby to nie były tylko obiecanki... Jedna dla Beni3 , bernardynki blakajacej sie w parku. Moze uda mi sie zrobic troche zdjec bo planuje z chlopcami pojechac po wigilii klasowej, we wtorek.[/QUOTE]

A o której będziecie jechać? Udałoby mi się z wami zabrać?? :) Chętnie bym pomogła :) Wziełabym aparat :D 501471570 - to mój numer jak coś :)

Posted

Po wigilii czyli po 11. jedziesz? Nie wiem ilu będzie jechało, czy będzie miejsce bo jedziemy ich samochodem. Ja muszę poczekać aż mi paliwo się rozpuści. Zadzwonię :)

Posted

Rozmawiałam dziś na ten temat z właścicielką schroniska. Obowiązuje procedura zgłoszeniowa- poprzez Gospodarkę Komunalną. Jednak sytuacja nie jest za wesoła- w biurze suka z 7 maluchami i kwarantanna zajęta przez psy z ubiegłego tygodnia. Dziś też nowy psiak spod UM w Ostrołęce przyjechał (pogryziona sunia).

bebcik pamiętaj proszę jutro o fotach :cool3:
Reportaż z wycieczki też poproszę- wstawimy na stronę schroniska.

Posted

Aparat już do torebki chowam, aby nie zapomnieć. Szkoda ze nie potrafię robić ładnych zdjęć ale dam z siebie wszystko :)
Zadzwonić do Kadzidła do gminy czy O-ki :) ? Szukam wśród znajomych kogoś z Kadzidła albo znajomych znajomych itp ale nikt nie przejmuje się psiakiem. Bede szukać . Może znajde dobrego czlowieka ktory chocia zna te najtrudniejsze mrożne dni psiaka wezmie...