Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

To jest właśnie problem. Pan Roman nie uśmierca szczeniąt i kociąt, które się u niego urodzą i dlatego ma tak dużą ilość zwierząt.
Część psów jest bardzo do siebie podobna, co od razu sugeruje, że to niestety rodzina. Jeśli zahamujemy to teraz poprzez sterylizację, nie dojdzie do chowu wsobnego. Trzymajcie kciuki, by żadna sunia nie urodziła do czwartku...

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Witam
Czy ten biały bull jest nadal w tym schronisku?
Mogę wziać go/nią na DT bo miejsce mi się zwolniło i zawsze łątwiej bedzie znaleźć mu dom.

pzdr

Edited by an12
Posted (edited)

[COLOR=#ff0000][B]Kochani, Kochani, Kochani !!!
[/B][/COLOR]
Bardzo pilna sprawa. Wczoraj dostałam telefon, że został w Ostrołęce znaleziony 10 dniowy kociak. Kobieta która go znalazła nie może się nim zająć. Poszukiwany jest DT (najlepiej z karmiącą kotką). Proszę pomóżcie, ja mam aktualnie bardzo przykrą sytuację rodzinną i nie mam ani głowy ani serca by o tym myśleć i się zamartwiać :-(.

Kontakt do mnie:

[EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] (będę często sprawdzać pocztę, więc jeszcze dziś odpiszę)

501 471 570 (TYLKO SMS!!!! , zakaz dzwonienia i bo i tak nie odbiorę)

Edited by Kika9004
Posted

Ja mam prośbę.
Zrób proszę zdjęcia każdemu kociakowi osobno- jest 8.
Jeśli są szczeniaki, to także zrób proszę osobno, najlepiej na trawie poza schroniskiem. Od strony nowego biura jest fajny teren. Jeśli woliera dla kotów jest już gotowa, to zrób proszę foty.

• 2 weeks later...
Posted

Nie było mnie ostatnio w schronisku z przyczyn zarówno technicznych jak i rodzinnych. Małe problemy, ale wychodzimy na prostą. Z tymi zdjęciami to jest problem jeśli jeżdżę tam sama. Ostatnio była ze mną przyjaciółka, która panicznie boi się psów, zrobiłam jej terapię szokową. Mimo, że chodziła ze mną pod rączkę to bardzo jej się tam spodobało, polubiła Hasię i obiecała jeszcze ze mną wrócić jednak ona nie pomoże mi za bardzo przy robieniu zdjęć jeśli nadal nie ufa psom. Potrzebny jest jeszcze jeden wolontariusz, który będzie ze mną tam jeździł. Rozmawiałam wstępnie z dziewczyną, która fotografuje zwierzęta, ale nie miała w tym tygodniu czasu. Zobaczymy jak się sprawa rozwinie. Naprawdę nie ma tu choć jednej osoby, która by mi pomogła? Ja jeżdżę swoim samochodem, mogę odebrać i przywieźć kogoś z okolic Ostrołęki, Tobolic, Dzbenina, Kamianki, Rzekunia...

Posted

[quote name='beka']może na fb spytać??][/QUOTE]

Zgłosił się jeden chłopak. Notabene znam go z widzenia, ze szkoły :). Miło. Nie zna się na psach, ale na fotografii tak :) więc nie jest źle.

Posted

Kika9004 sprawdzisz, czy Lola nadal jest?
Wiem, że chyba w niedzielę do schroniska wybiera się jayo, więc w razie gdyby inne osoby nie mogły pojechać, to Dorota Ci pomoże w fotografowaniu.

Posted

Lola nadal w schronisku, ale ... dziś przyjeżdża po nią Pan i na 99 % suczka ma domek :).

[B]esperanza [/B]ja mam wpaść do schroniska w poniedziałek, już rozmawiałam z Pania Wiesią i wszystko ustalone. :) Mam chłopaka, który robi zdjęcia, więc będzie wszystko OK :).

Posted

Adopcja się udała?

Kika9004 w mailu prześlę Ci dostęp do flickera. Tam wrzuć foty ze schroniska. Zależy mi bardzo, by ta się znalazły, bo dzięki temu są dla wolontariuszy łatwo dostępne. Ależ żałuję, że w najbliższych miesiącach nie będę w schronisku :-(

Posted

[CENTER][B]Witamy, witamy.
Dzisiaj pomagamy kociakom z Ostrołęki, które żyjąc na ulicach Ostrołęki muszą walczyć o przeżycie. Zbieramy karmę dla karmicielek:

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/230508-G%C5%81ODUJ%C4%84CE-KOTY-kt%C3%B3re-mieli-si%C4%99-w-%C5%9Bmieciarce-Takie-rzeczy-w-Ostro%C5%82%C4%99ce-POM%C3%93%C5%BB-%21%21"]KLIK[/URL]

wpadajcie i przesyłajcie dalej :)[/B][/CENTER]

Posted

Do schroniska postaram się zawitać za dwa tygodnie.
[B]**
KOCHANI, KOCHANI, KOCHANi!!!
[/B]Jestem w trakcie poszukiwań klatek-łapek, które były w posiadaniu Stowarzyszenia i wolontariuszy. Jeżeli wiecie coś na temat aktualnego miejsca pobyty tychże rzeczy jesteście proszeni o kontakt ze mną (tylko sms 501 471 570 - bom ja wyjechana na szkoleniu będę :) ) lub do bebcik (najlepiej do niej) lub do magaaaa (jeszcze lepiej do niej :multi:).
Sprawa pilna.

Posted

[IMG]http://farm9.staticflickr.com/8285/7768699546_c747fdf6d3.jpg[/IMG]

Czy to SUNIA, czy miała niedawno szczeniaki??

[B]JEŻELI TO SUŃKA TO JESTEM NA 89 % PRZEKONANA, ŻE OSTATNIO TRAFIŁ DO MNIE JEJ SZCZENIAK. IDENTYCZNY KOLOR, WZROST, TAK SAMO TROCHĘ JAKBY WADLIWY ZGRYZ, TYLE ŻE SIERŚĆ TROCHĘ DŁUŻSZA. JAKBY SKÓRĘ ZDJĄŁ !![/B]

• 4 weeks later...
Posted

[B]Dogomaniacy! [/B]
Zaczynam "ogarniać" stronę internetową schroniska w Kruszewie. Na razie nie mam możliwości dodawania nowych psiaków, ale powoli uzupełniam inne zakładki. Do POŻEGNAŃ dodałam Fina :-(. Do ZNALAZŁY DOM też kilka nowych psiaków wskoczyło :multi:. Niestety chcąc zaktualizować zakładkę PSY NICZYJE ciągle wyrzuca mnie ze strony :angryy:.
Zgubiłam mój zeszycik w którym notowałam zmiany jakie trzeba wprowadzić, jeśli jeszcze o jakichś psiakach zapomniałam to proszę o przypomnienie !!
pozdrawiam.
Kika.

PS. Tak dla przypomnienia:

[IMG]http://www.kruszewo.schronisko.org/images/stories/wirtual/wirtualnaplakat.jpg[/IMG]