wiq Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 wysłałam na ten, który mi podała nescca. wszystko, co wysyłam i co dostaję wrzucam do pierwszego postu... Quote
Ania z Bytomia Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Rzeczywiście doszło 42,80 zł. :) W gąszczu przelewów nie zauważyłam - przepraszam:oops: Quote
wiq Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 ok, a to 50 zł? w tytule "na usg pudla" to też ode mnie z bazarków Quote
BoUnTy Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 [quote name='wiq']ok, a to 50 zł? w tytule "na usg pudla" to też ode mnie z bazarków[/QUOTE] A myślałyśmy, że od neccy, to już to zmieniamy :) [B][COLOR="MediumTurquoise"]DOLLY[/COLOR][/B] [B]Wpłaty:[/B] - 50 zł. od wiq - 42,80 - wiq [B]Wypłaty:[/B] - 35 zł. - USG - 37 zł. - badanie krwii - 10 zł. - tabletki na odrobaczanie (PARATEX x2) - 6 zł. - odpchlenie [B]SALDO KOŃCOWE: [/B]4,8 zł. Quote
wiq Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 no uff.. bo już myślałam, że posłałam w złe miejsce :evil_lol: czekam na kolejne wpłaty - 23+19+10, no i zobaczę jak wyjdzie z nadpłatami ;) Quote
BoUnTy Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 [quote name='wiq']no uff.. bo już myślałam, że posłałam w złe miejsce :evil_lol: czekam na kolejne wpłaty - 23+19+10, no i zobaczę jak wyjdzie z nadpłatami ;)[/QUOTE] Dziekujemy ;) Teraz jeszcze RTG i EKG, czyli 130 zł. i wtedy możemy ciachać :) Quote
wiq Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 ode mnie ok. 55 zł, od nescci będzie 60 zł, czyli już prawie te 130 zł :evil_lol: Quote
BoUnTy Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Trzeba szybko nazbierać na RTG! Kto może pmoóc, chćby pożyczyć do uzbierania odpiwiednia kwote (90 zł.)! Sprawa PILNA! Quote
Ania z Bytomia Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 załatwiłam DOLLY inny dogomaniacki dom :multi: niestety państwu nie spodobało się to że sunia sika w mieszkaniu :-( a więc teraz decydujące jest RTG czy sunia nie ma przerzutów i DOLLY jedzie do Torunia :multi::multi::multi: Quote
wiq Posted August 31, 2008 Author Posted August 31, 2008 przez tyle czasu spędzonego w kojcu trudno się dziwić... :( super, trzymam kciuki za rtg! Quote
BoUnTy Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Ten wet nas nie zna i na kryche raczej nie da, a my nie mamy z czego wyłożyć... Quote
Ania z Bytomia Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 DOLLY pilnie potrzebuje espumisan !!! Quote
Ania z Bytomia Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 nescca obiecała przedwczoraj ze mną się skontaktować telefonicznie, do chwili obecnej ani widu na forum, ani słychu na fonie, ani pisu na gg :cool1: mała dzisiaj dostała ostatnią porcje puszki, które otrzymałam wraz z sunią, rezultat - nie mam dla niej już papu... Quote
wiq Posted September 2, 2008 Author Posted September 2, 2008 zaraz sprawdzę wpłaty z bazarku - coś powinno już dojść Quote
nescca Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Aniu.....dzwonilam. Albo bylas po za zasiegiem....albo mialas wyłączoną kom. Ja mam od paru dni dwa szeniaki wyrzucone w nocy w lesie....Nie mają tygodnia. Powiem szczerze...dostaję na łeb. Co godzinkę lub diwe karmienie....masowanie brzuszkow i takie tam. CHODZĘ Z NIMI DO PRACY. Aniu.....Zaraz Ci prześlę coś na puszki......albo podrzuce Ci je... bo będę jechala do Bytomia. Narazie....pozdrawiam. Lece do maluszkow.... Własnie do Ciebie dzwonię....znow poczta glosowa. Quote
wiq Posted September 2, 2008 Author Posted September 2, 2008 a ja wysłałam dziś kolejne 23 zł z bazarku Quote
Ania z Bytomia Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 wiq dziękuje w imieniu suni, pieniążki doszły ;) pojechałam z DOLLY na to RTG i dobrze że sie na nie uparłam :razz: suczka [COLOR=Red][B]MUSI[/B][B] iść pod nóż[/B][/COLOR] jak najszybciej jak sie da, przerzutów na jamę brzuszną i organy wewnętrzne nie ma ale to tylko kwestia czasu !!! guzy ma solidnie rozsiane na obydwu płatach mlecznych, zabieg musi być połączony ze sterylizacją bo samo wycięcie płatów nic nie da, trzeba usunąć także źrudło hormonów czyli macice wraz z jajnikami, wtedy suka może cieszyć sie spokojną starością, inaczej w każdej chwili mogą wystąpić przerzuty na organy wewnętrzne i co za tym idzie pogorszą sie wyniki badań ( praca serca, nerek, wątroby) i wtedy DOLLY będzie skazana na reszte życia w potwornych męczarniach, wiem coś o tym bo to nie mój 1 pies z guzami, aż serce sie krajało jak maleńka pół kilowa chiłka wyła z bólu a leki już nie pomagały... :-( zostało mi tylko jedno - morbital...:placz: więc jeśli w przypadku DOLLY wyniki badań są w granicach normy, stan zdrowia na to pozwala i nie ma przerzutów na inne części ciała poza hormonalnymi [COLOR=Red][B]TRZEBA CIĄĆ ŻEBY URATOWAĆ I PRZEDŁUŻYĆ JEJ ŻYCIE !!![/B][/COLOR] sami sie pewnie ze mną zgodzicie, chyba że wolicie jej przybić już gwóźdź do trumny... :razz: to w/g mnie w takim przypadku lepiej ją odrazu uśpić niż pozwalac na męczarnie w potwornym bólu z rakiem płuc... :shake: na chwile obecną mam opis badania i zdjęcie RTG, oraz po konsultacji z wetką i przedstawieniu jej wszystkich wyników przeprowadzonych badań poza ekg które chce aby było wykonane przed samą narkozą (i to jest także alecenie wetki) [COLOR=Red][B]mam zaświadczenie o braku przeciwskazań do wykonania zabiegu, [COLOR=Black]brak przeciwskazań do wykonania zabiegu mam potwierdzone [/COLOR][/B][COLOR=Black](nie na piśmie ale dla niedowiarków moge podać namiry na te lecznice)[/COLOR][B][COLOR=Black] także przez 3 innych wetów, a zabieg jest przez nich zalecany jeśli chcemy jak najdłużej utrzymać suke przy życiu !!! [SIZE=6]TRZEBA CIĄĆ PUKI JEST CZAS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/SIZE] [/COLOR][/B][/COLOR] Quote
wiq Posted September 2, 2008 Author Posted September 2, 2008 ogólnie się zgadzam, tylko mam wątpliwości, jak zniesie tak duży zabieg (wycięcie macicy i listew).. z drugiej strony, kolejna narkoza, kolejna operacja... :/ chyba już lepiej machnąć to za jednym razem.. ja stoimy z kasą? wiem, że marnie :P ale konkretniej? czy mogę podawać Twoje konto podczas żebraniny? ;) Quote
Ania z Bytomia Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 aha, zapomniałam dodać iż DOLLY nie może jeść jedzenia w puszkach (zalecenie weta) ma po nich potworne gazy stąd ten wielki brzuch i podawanie espumisanu, nie może jeść niczego co powoduje u niej wzdęcia - na czele tego są puszki, musi przejść na diete, najlepiej na jedzenie gotowane typu ryż z mięsem, gotowane mięsko itp edit. BoUnTy jest moją "drugą ręką", zaufaną osobą inaczej nie działałabym z nią w duecie, bez mojej wiedzy nie udziela informacji na temat psów pod moją opieką i ja także nie udzielam bez jej wiedzy oraz zgody informacji o jej tymczasach, unikamy w ten sposób niepotrzebnych sporów i nieporozumień między sobą a wszystkie niejasności omawiamy osobiście na częstych spodkaniach, między innymi w tych celach nasze spodkania są bardzo częste, chcemy w każdej sytułacji móc omówić dany problem osobiście a nie przez internet - dzięki temu mamy mozliwość realnej oceny sytułacji i w miare potrzeby udzielenie expresowej pomocy danemu zwierzęciu, niektóre omawiane tematy i informacje dla dobra naszego i zwierząt zostają tylko między nami dlatego nie wypowiadamy sie na forum bez porozumienia z osobą z duetu;) Quote
BoUnTy Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 [quote name='Ania z Bytomia']edit. BoUnTy jest moją "drugą ręką", zaufaną osobą inaczej nie działałabym z nią w duecie, bez mojej wiedzy nie udziela informacji na temat psów pod moją opieką i ja także nie udzielam bez jej wiedzy oraz zgody informacji o jej tymczasach, unikamy w ten sposób niepotrzebnych sporów i nieporozumień między sobą a wszystkie niejasności omawiamy osobiście na częstych spodkaniach, między innymi w tych celach nasze spodkania są bardzo częste, chcemy w każdej sytułacji móc omówić dany problem osobiście a nie przez internet - dzięki temu mamy mozliwość realnej oceny sytułacji i w miare potrzeby udzielenie expresowej pomocy danemu zwierzęciu, niektóre omawiane tematy i informacje dla dobra naszego i zwierząt zostają tylko między nami dlatego nie wypowiadamy sie na forum bez porozumienia z osobą z duetu;)[/QUOTE] Aż się słońce zawstydziłam :oops: O taaak, nasze spotkania są aż za czeste, chyba się od siebie uzależniłyśmy, poza tym oprócz tego, że razem pomagamy zwierzetom i przy nich sie poznałyśmy, to teraz jesteśmy przyjaciółkami w prywatnym zyciu, a widzimy się prawie codziennie ;) A co do puszek to koniecznie trzeba je czymś zastąpić, bo jak przy gazach suczysko czasami moze brzuszek boleć, a każdy pewnie wie jak to nieprzyjene siedzieć 'po grochówce' :evil_lol: Quote
Ania z Bytomia Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 [quote name='wiq']ogólnie się zgadzam, tylko mam wątpliwości, jak zniesie tak duży zabieg (wycięcie macicy i listew).. z drugiej strony, kolejna narkoza, kolejna operacja... :/ chyba już lepiej machnąć to za jednym razem.. ja stoimy z kasą? wiem, że marnie :P ale konkretniej? czy mogę podawać Twoje konto podczas żebraniny? ;)[/quote] nie ! żeby nie obciążać zbytnio organizmu narkozą DOLLY przez 2 dni przed zabiegiem bedzie miała podawane kroplówki aby przepłukać organizm zabieg bedzie podzielony na 2 razy żeby za długo pod narkozą nie była najpierw bedzie wycinana macica z 1 płatem przy 2 zabiegu 2 płat z kasą niestety marnie, to fakt :shake: na dniach (chyba jutro) bede wystawiała bazarek na nasze zwierzaki - może akurat sie coś sprzeda i bedzie jakiś grosz... nr konta publicznie nie podawaj, jak co tylko zainteresowanym na pw, nie chce mieć takiej sytułącji jak pani od brajla (czy jakoś tak) :diabloti: Quote
wiq Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 racja, odłóżmy kłótnie na bok... cóż, ufam, że Wasz wet ma doświadczenie i wie co robi.. idę szukać kasy :evil_lol: Quote
Recommended Posts