basiapron Posted August 22, 2008 Author Posted August 22, 2008 zbieramy bez końca,zapraszamy do współpracy!!!jedna akcja się skończy,znajdziemy następną Quote
tomcug Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Zbieramy, ciułamy - to nic nie kosztuje a można pomóc. Quote
Zmysł Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 [quote name='beam6']Ja tylko dodam, że o Dominiku można poczytać tu: [URL]http://www.zamosconline.pl/text.php?id=1992&rodz=wiad[/URL] i tu: [URL]http://www.hetmanzamosc.com/forum/viewtopic.php?p=10640&sid=392ba1bccf43fac22c7ab7c96b5807e0[/URL][/quote] o, fajnie, dziękuję Quote
_beatka_ Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 ja już też zbieram nakrętki:razz:czy akcja ma ograniczenie czasowe?:roll: Quote
Ziutka Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 [quote name='_beatka_']czy akcja ma ograniczenie czasowe?:roll:[/quote] Nie, nie ma ograniczenia...zbieramy cały czas, co chwilę pojawia się nowy cel zbierania więc zbiera się ile się da :cool3: Quote
HebaNova Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 a czy ta akcja jest sprawdzona? pamiętam kiedys była podobna tylko że trzeba było zbierać kody kreskowe albo papierki z torebek herbacianych, chyba któraś z nich okazała się fałszywym "łańcuszkiem" Quote
beam6 Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 [quote name='HebaNova']a czy ta akcja jest sprawdzona? pamiętam kiedys była podobna tylko że trzeba było zbierać kody kreskowe albo papierki z torebek herbacianych, chyba któraś z nich okazała się fałszywym "łańcuszkiem"[/quote] Zapraszam do lektury linków z mojego postu nr 153 :razz: Quote
basiapron Posted August 25, 2008 Author Posted August 25, 2008 papierki od torebek u mnie w rodzinie też sie zbiera-liptona,z tego co mi wiadomo sprawdzone jest.A nasze nakrętki na 100 %,chyba by nie pisali artykułów o nie sprawdzonej akcji. Quote
HebaNova Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 jak sprawa pewna to dobrze, abieram jak obiecałam :lol: sory ale nie dałam rady przekopać się przez cały wątek a akcji łańcuszkowym ci u nas dostatek niestety :roll: Quote
DG32 Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Ja też słyszałam o zbieraniu papierków od herbaty Lipton, chyba nawet u nas w Dąbrowie w Ośrodku Zdrowia na Hucie wisiało jakieś info o tej akcji. Może też zacznę zbierać Liptonki :p. Quote
HebaNova Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 o tak? to ja nic nie wiem, DG, daj znac komu te liptonki wysyłać, jak to huta to mam blisko to może nawet podrzucę. Quote
Wyjątek Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 [COLOR=RoyalBlue][B]Ooo mój wujcio widzialam, ze zbiera a ja nie miałam pojęcia na co i po co...:cool3::multi:[/B] Teraz już wiem i będę zbierać! [/COLOR] Quote
Zmysł Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Już tak się rozkręciłem, że nawet na wyjeździe zgarniam wszystkie nakrętki. Dziwnie patrzą na mnie Quote
elmira Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 To jest uzalezniające. Ja caly dom, samochody, oraz lodówkei lazienkę przeszukałam. Ale mam juz 30 nakretek. Mąż pytał czy kontener przed domem przeryłam. Powiedziałam, ze nie...Ale już nie mowiłam, że nie...cały:cool3: Quote
irysek Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 a ja zboeram te najbardziej dochodowe, czyli te po power rejdzie i po 5 litrowych wodach, dodalam po keczupie i takie tam, mam juz tego z pol kg. tz wiernie mi towarzyszy. Quote
DG32 Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 [quote name='HebaNova']o tak? to ja nic nie wiem, DG, daj znac komu te liptonki wysyłać, jak to huta to mam blisko to może nawet podrzucę.[/quote] Może na razie zbieraj i trzymaj u siebie, a ja kogoś z rodziny wyśle niech obada dokładnie co i gdzie. I jak będę wiedzieć dokładnie to napisze. Quote
basiapron Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 a ja musze wysłać kolejne pudełeczko bo jakoś leży i czeka tak Quote
HebaNova Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 co to znaczy "te najbardziej dochodowe" jest jakas roznica miedzy nakretkami? Quote
beam6 Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Tak - w wielkości i wadze. Np te od wody z dozownikiem do picia maja wiecej plastiku :) Quote
HebaNova Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 dzięki, już kumam, no u mnie tylko z mineralki 1,5l będą;) Quote
HebaNova Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 wiecie, tak sobie myślałam nad tymi nakrętkami i zaczęłam szperać po necie - wyczytałam że jeśli [I]Dominik zbierze 2 tony nakrętek dostanie 2 tys zł.[/I] [URL]http://www.zamosconline.pl/text.php?id=1992&rodz=wiad[/URL] czyli 1 zł za 1 kg. zakładając, że będziemy optymalnie wysyłać w 2 kg paczkach (wysyłka to 10 zł paczka zwykła, nie priorytet) to tak jakbyśmy wysyłali w paczce nakrętek o wartości 2 zł (2 kg - 2 zł) a płacimy za przesyłke 10 zł. jesteśmy w plecy -8zł wpłacając na konto bezpośrednio tracimy: albo nic (jeśli mamy bank nie pobierający opłat za przelewy) lub w najgorszym razie na poczcie 3,50. czyli z pieniędzy które przeznaczylibyśmy na poczte (10 zł ) można zrobić przelew pocztowy i 6,50 dotrze na konto. pomijając oczywisty fakt dbania o środowisko (mając nadzieję że butelki i opakowania po odnakrętkowaniu znajdą się w stosownym pojemniku na sortowane śmieci) nieśmiało zauważam że wysyłanie nakrętek mija się z celem, lepiej wysłać te 8 zł. co innego przekazywanie osobiste, to nic nie kosztuje i ma sens a teraz mnie bijcie :oops: Quote
Recommended Posts