Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 969
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='beam6']Ja tylko dodam, że o Dominiku można poczytać tu:
[URL]http://www.zamosconline.pl/text.php?id=1992&rodz=wiad[/URL]

i tu:

[URL]http://www.hetmanzamosc.com/forum/viewtopic.php?p=10640&sid=392ba1bccf43fac22c7ab7c96b5807e0[/URL][/quote]
o, fajnie, dziękuję

Posted

[quote name='_beatka_']czy akcja ma ograniczenie czasowe?:roll:[/quote]
Nie, nie ma ograniczenia...zbieramy cały czas, co chwilę pojawia się nowy cel zbierania więc zbiera się ile się da :cool3:

Posted

a czy ta akcja jest sprawdzona? pamiętam kiedys była podobna tylko że trzeba było zbierać kody kreskowe albo papierki z torebek herbacianych, chyba któraś z nich okazała się fałszywym "łańcuszkiem"

Posted

[quote name='HebaNova']a czy ta akcja jest sprawdzona? pamiętam kiedys była podobna tylko że trzeba było zbierać kody kreskowe albo papierki z torebek herbacianych, chyba któraś z nich okazała się fałszywym "łańcuszkiem"[/quote]

Zapraszam do lektury linków z mojego postu nr 153 :razz:

Posted

papierki od torebek u mnie w rodzinie też sie zbiera-liptona,z tego co mi wiadomo sprawdzone jest.A nasze nakrętki na 100 %,chyba by nie pisali artykułów o nie sprawdzonej akcji.

Posted

Ja też słyszałam o zbieraniu papierków od herbaty Lipton, chyba nawet u nas w Dąbrowie w Ośrodku Zdrowia na Hucie wisiało jakieś info o tej akcji.
Może też zacznę zbierać Liptonki :p.

Posted

To jest uzalezniające. Ja caly dom, samochody, oraz lodówkei lazienkę przeszukałam. Ale mam juz 30 nakretek. Mąż pytał czy kontener przed domem przeryłam. Powiedziałam, ze nie...Ale już nie mowiłam, że nie...cały:cool3:

Posted

a ja zboeram te najbardziej dochodowe, czyli te po power rejdzie i po 5 litrowych wodach, dodalam po keczupie i takie tam, mam juz tego z pol kg. tz wiernie mi towarzyszy.

Posted

[quote name='HebaNova']o tak? to ja nic nie wiem, DG, daj znac komu te liptonki wysyłać, jak to huta to mam blisko to może nawet podrzucę.[/quote]

Może na razie zbieraj i trzymaj u siebie, a ja kogoś z rodziny wyśle niech obada dokładnie co i gdzie.
I jak będę wiedzieć dokładnie to napisze.

Posted

wiecie, tak sobie myślałam nad tymi nakrętkami i zaczęłam szperać po necie - wyczytałam że jeśli [I]Dominik zbierze 2 tony nakrętek dostanie 2 tys zł.[/I]
[URL]http://www.zamosconline.pl/text.php?id=1992&rodz=wiad[/URL]
czyli 1 zł za 1 kg.

zakładając, że będziemy optymalnie wysyłać w 2 kg paczkach (wysyłka to 10 zł paczka zwykła, nie priorytet) to tak jakbyśmy wysyłali w paczce nakrętek o wartości 2 zł (2 kg - 2 zł) a płacimy za przesyłke 10 zł. jesteśmy w plecy -8zł

wpłacając na konto bezpośrednio tracimy: albo nic (jeśli mamy bank nie pobierający opłat za przelewy) lub w najgorszym razie na poczcie 3,50. czyli z pieniędzy które przeznaczylibyśmy na poczte (10 zł ) można zrobić przelew pocztowy i 6,50 dotrze na konto.

pomijając oczywisty fakt dbania o środowisko (mając nadzieję że butelki i opakowania po odnakrętkowaniu znajdą się w stosownym pojemniku na sortowane śmieci) nieśmiało zauważam że wysyłanie nakrętek mija się z celem, lepiej wysłać te 8 zł.

co innego przekazywanie osobiste, to nic nie kosztuje i ma sens
a teraz mnie bijcie :oops: