wrona Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 :new-bday: Dużo zdrowia:tort: Sukcesów na wystawach:huh: , czworonożnych przyjaciół:Dog_run: pociechy z Właścicieli,:iloveyou: cierpliwości przy trymowaniu:shake: , udanych wakacji:painting: , kości na codzień, piszczących zabawek:krolik: . Zyczy Max z Pańcią
Marek z Gromem Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 [quote name='PARSONRK']No bywa i tak. :cool3: Poproszę o staweczke parsonków :razz:[/quote] Bardzo prosze byl az jeden Parson :cool3: Klasa posrednia pies: FORT Mysia Zagłada
PARSONRK Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 [quote name='Marek z Gromem']Bardzo prosze byl az jeden Parson :cool3: Klasa posrednia pies: FORT Mysia Zagłada[/quote] To moje maleństwo :p
Marek z Gromem Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 [SIZE=5][COLOR=Red]No i oczywiscie STO LAT Ziomalowi[/COLOR][/SIZE] :tort: :new-bday: :BIG:
Ziomalka Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Ziomal wszystkim pięknie dziękuje! [IMG]http://vigor.i5.pl/e/121.gif[/IMG] Fanaberii życzymy również wszystkiego najlepszego, a przede wszystkim zdrowych i pięknych maluchów! [IMG]http://vigor.i5.pl/e/17.gif[/IMG] A Marka z Gromem poprosimy o staweczkę JRT.
Gosia_i_Luka Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Abi, może jakieś fotki Didki?? :multi: :cool3: Tak daaaawno jej nie widziałam. :shake: Miałam nadzieję, że będziecie w sobotę. :placz:
wrona Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Witam, czym przemywacie oczy swoim RT, ja kropelkami ze świetlika i czy też waszym psiakom czasami oczy łzawią, małe to to i wszędzie głowę wkłada.:crazyeye:
eloise Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 moj jack nie placze, choc czasem trezba mu czyscic uszy z piachu, bo kocha kopac dziury( teraz na szczescie nie ma gdzie) i kopie dotad dopoki ma sile, a potem kladzie sie na boku i kopie dotad dopoki nie zakopie sie tak gleboko, ze juz nie na jak oddychac ,wiec wychodzi :) ale agresywny jest na wszystkie inne psy, na suki oczywiscie nie :) ale psy.. male, duze, mlode stare, kazdy to najgorszy wrog i trzeba go unicestwic :)
Ludek Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Sto lat dla Fany i Ziomala:new-bday: :BIG: :tort: .
Ludek Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 [quote name='wrona'] Te psy są tak inteligentne, że wyczuwaja najmniejszą niekonsekwencje i wykorzystują ja na swoja korzyść.:scared: [/quote] To prawda, ale to takie trudne. [quote name='wrona']Co do męża też myły problemy ale uparłam się, że ma jeszcze 2 psy w domu i niech udaje że Maxa nie widzi.[/quote] U nas to nie takie proste. Mieszkamy w bloku i w tygodniu, to głównie mąż wychodzi z psami na spacer. Muszę więc wyszkolić męża:lol: .
wrona Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Ludek, popieram szkolenie męża, im tego zawsze brakuje:mad: :loveu: Pozostałe psiaki nigdy nie przychodzą do mnie żebarać przy stole, a mojego męża lhasa apso pogania szczekaniem "daj szybciej, na co czekasz". Mąż twierdzi że nikt tak jak Spaik nie cieszy się kiedy wraca z pracy i będzie go rozpuszczał. Najbardziej rozbawiła mnie opowieść właścicielki white terrierki Bezy przyjaciółki Maxa. Na kolejną aferę o przepuszczanie terrierki pierwszej przez drzwi mąż koleżanki odpowiedział, że od dziecka uczono go szanować kobietki i tak mu zostało.:shake:
Abi Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Witam, ja wcale nie zniklam - jestem prawie codziennie, ale glownie czytam wasze posty:), jak widac rzadko pisze, ALE BARDZO SIE CIESZE, ZE O MNIE PAMIETACIE, JESTESC WSPANIALI:loveu: . Ja Gosiu wiedzialam, ze bedziesz i tym bardziej bylo mi przykro, ze nie bedzie mnie na treningu, niestety mialam dyzur w pracy. Zdjecia obiecuje wstawic w weekend, ale mam nadzieje, ze kogos spotkam na wystawie:)
Gosia_i_Luka Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 My naturalnie będziemy z Luczką pokibicować i potrzymać kciuki za sekretarzy i komisarzy! :cool3: :lol: Do zobaczonka więc! :multi:
Ludek Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 W lutowej gazecie "Przyjaciel pies" jest portret rasy Jack russell terrier :). Niestety nie wiadomo czyjego autorstwa. Jak macie ochotę, to moge zeskanować i wstawić.
PARSONRK Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Lecę zakupić i poczytać :cool3: może w marcowym nr będą parsony ??
Abi Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Dziekuje, choc ja sie raczej "wykpie" z sekretarzowania - zostawiam to mlodszym;) (sprawy zawodowe). Przybede wiec na wystawe w rozsadnych godzinach, ale na 100% bede przy kazdym ringu, a przy tym pracowitym szczegolnie:)
Ludek Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 [quote name='PARSONRK']Lecę zakupić i poczytać :cool3: może w marcowym nr będą parsony ??[/quote] Na to bym nie liczyła, są ze dwa zdania i o parsonach:lol: .
wrona Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 To chyba pierwszy raz opisano tą rasę w gazecie, psiaki też coraz częściej pojawiają się w różnych reklamach np. karmy. Koleżanka zadzwoniła do mnie i ze zgrozą powiadomiła, że JRT i Rottweilery opisane zostały w ksiażce "Okiem Psa" jako psy o zakodowanej obronie czynnej. :2gunfire: Może coś w tym jest, bo Max ma zęby jak sekator wszystkie piłeczki, piszczace zabawki, gumowe gryzaki, pluszaki są w zastraszajacym tempie niszczone.:megagrin: Powinna być specjalna półka z napisem zabawki dla terrierów.
Ziomalka Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 [quote name='"wrona"']Powinna być specjalna półka z napisem zabawki dla terrierów[/quote] O to,to, to! Bardzo popieram! :pissed: :diabloti: Długo wybierałam mu ostanią zabawkę do gryzienia: coś jakby ośmiornica piszcząca z ramionami z grubego na prawie 1cm sznura z węzłami i do tego piękny uchwyt do przeciągania, też z tego sznura i rączka. Sprzedawczyni powiedziała, że będzie conajmniej na tydzień. Rozbroił po 2 godz. [IMG]http://vigor.i5.pl/e/57.gif[/IMG] [quote="wrona']Witam, czym przemywacie oczy swoim RT, ja kropelkami ze świetlika i czy też waszym psiakom czasami oczy łzawią, małe to to i wszędzie głowę wkłada.:crazyeye:[/quote] Ja mojemu jeszcze oczu nie przemywałam. Nie było takiej potrzeby. Tzw. śpiochy czystą chusteczką usuwam na sucho. A uszy też jak już rzeczywiście trzeba, przy pomocy oliwki dla niemowląt i tylko dookoła, nie grzebię w kanałach słuchowych! Pozdrawiam! :kaffee_2:
wrona Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 Ziomalka, ja myślę, że my te zabawki kupujemy dlatego, że nam się podobają, ładne kolorowe. :oops: Mój maż podchodzi do tego racjonalnie "daj mu patyk"i chyba ma rację. Czasem kupuję kawałek liny żeglarskiej wiażę w jakieś supły i to jest super zabawka. Max dostaje do zabawy pustą butelkę po wodzie mineralnej, do środka wrzucam chrupki :p Mam nadzieję, że się spotkamy w Katowicach na wystawie. Może jako forumowe terriery pooznaczamy się w jakiś sposób?:oops2:
Ziomalka Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 [quote name='"wrona"']ja myślę, że my te zabawki kupujemy dlatego, że nam się podobają, ładne kolorowe. [/quote] Może coś w tym jest... Dzieci odchowane, a na wnuki trzeba jeszcze poczekać... A tak naprawdę to ja kupuję po to żeby się nie nudził i mi mieszkania nie zeżarł, dzięki temu nie mam jeszcze poważnych szkód, a właściwie żadnych. Uwielbia spać na butach i nawet ich nie drasnął. Najlepszą zabawką zawsze jest i będzie gumowa piłka wielkości takiej do nogi, tylko dużo hałasu przy tym i zamieszania, więc dostaje wyjątkowo. Plastikowe butelki też są super, ale hałasują. No a patyki w mieszkaniu odpadają i tak mam dużo sprzątania flaków po pluszakach! Z tym zaznaczaniem na wystawę to jest dobry pomysł, chociaż my na pewno się spotkamy przy ringu, nasze psiaki będą wchodzić jeden po drugim, no i razem na porównanie. Nie ma strachu rozpoznamy się po pieskach. Ja już się przedstawiłam w galerii dogomaniaków naszej grupy- zapraszam do udziału! Acha! są jeszcze jakieś chusty dogomaniaków, ale nie wiem gdzie dostać. Zapraszam na stronę Ziomala, rano powinna wmiarę ładnie chodzić:[URL="http://www.ziomal.dog.pl"]http://www.ziomal.dog.pl[/URL] albo kliknąć w bannerek w podpisie.:lol: :p :evil_lol:
Ludek Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 [quote name='wrona'] Koleżanka zadzwoniła do mnie i ze zgrozą powiadomiła, że JRT i Rottweilery opisane zostały w ksiażce "Okiem Psa" jako psy o zakodowanej obronie czynnej. :2gunfire: . Może coś w tym jest, bo Max ma zęby jak sekator wszystkie piłeczki, piszczace zabawki, gumowe gryzaki, pluszaki są w zastraszajacym tempie niszczone.:megagrin: Powinna być specjalna półka z napisem zabawki dla terrierów.[/quote] Z tym stwierdzeniem to się zgodzę, ale ja mam parsona:lol: . Za to nie niszczy zabawek, ani piłeczek, ani pluszaków:).
wrona Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 Sorry Ludek, ja tu z Maxem jestem świeżutka na forum, sumienie przeczytałam 170 str. ale stale mam braki. Przecież one są i tak s
Recommended Posts