borsaf Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 [B]Parsonrk[/B] Własnie czekamy na kolędę, więc dla zabicia czasu wypisałam imiona, które mi przyszły do głowy: [COLOR="Red"]Panie[/COLOR]: Fifi, Fibi, Fryga, Figa, Fila, Fobia, Fala, Fonia, Feeria, Frezja, Frugia, Filozofia, Fascynacja, Fanfara, Frywolna, Frywolitka, Fatamorgana. [COLOR="#ff0000"]Panowie[/COLOR]:Franc, Fromage, Fenistil, Finek, Fenek, Franek, Figiel, Fiacik, Fergusson, Falstart, Felix, Fryc lub Fritz, Fargo, Faruk, Filutek, Fikacz, Frędzel, Fąfel, Frugo.
PARSONRK Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Super:lol: zapisałam, potem z tych wszystkich, które mam będziemy z rodzinką wybierać.;)
Flaire Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 A może botaniczne? Floks Fikus Filodendron Fiołek Frezja Fuksja Forsycja Figa Funkia Fasola
PARSONRK Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 [quote name='Flaire']A może botaniczne? Floks Fikus Filodendron Fiołek Frezja Fuksja Forsycja Figa Funkia Fasola[/quote] Jak najbardziej, zwłaszcza Fikus i Frezja:multi:
PARSONRK Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 :lol: [quote name='Flaire']Tak naprawdę to powinien chyba być Fervex ;)[/quote] No juz jest ! Milo to Ferwex !:cool3: Od razu zaznaczam Pudliszek nie będzie
Flaire Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 [quote name='PARSONRK']Od razu zaznaczam Pudliszek nie będzie[/quote]No bo nie na F! :lol: Wstawiłam całą długą listę imion, a potem było "server is busy" :mad: .
Ludek Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 [quote name='PARSONRK']:lol: No juz jest ! Milo to Ferwex !:cool3:[/quote] Mój mąż chciał go od razu przechcić na Apap:lol: . [quote name='PARSONRK']Od razu zaznaczam Pudliszek nie będzie[/quote] Ale moga być Fudliszki:lol: .
PARSONRK Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 [quote name='Ludek']Mój mąż chciał go od razu przechcić na Apap:lol: . [/quote] Ibuprom ???:cool3: [quote] Ale moga być Fudliszki:lol: .[/quote] O tym nie pomyślałam :lol:
Abi Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 :lol: [QUOTE]Filodendron[/QUOTE]:lol: JESTEM ZA:eviltong:
Ziomalka Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 [FONT=Times New Roman][SIZE=4]A może coś z mojej dziedziny, minerały:[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4]FABIANIT, FAJALIT, FARAONIT, FARMAKOLIT, FARRINGTONIT, FASSAIT, FAUSERYT, FAUSTYN, FEDORYT, FERNANDINIT, FERRIERYT, FERRICYT, FERSMIT, FLOGOPIT, FLORENCYT, FLUORYT, FOGGIT, FOJASYT, FOLERYT, FOLIDOIT, FOSFAT, FOUCHERYT, FRANCOLIT, FRANKLINIT, FREBOLDYT, FREDERICYT, FRENZELIT, FRIESEIT, FROODYT, FUKALIT, FULVIT, FYLLORENTYN i inne, można dodać „a” i będzie panienka! :evil_lol: :diabloti: :evil_lol: [/SIZE][/FONT]
Ziomalka Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 [quote name='"ziomalka"'][FONT=Times New Roman][SIZE=4]FABIANIT, FAJALIT, FARAONIT, FARMAKOLIT, FARRINGTONIT, FASSAIT, FAUSERYT, FAUSTYN, FEDORYT, FERNANDINIT, FERRIERYT, FERRICYT, FERSMIT, FLOGOPIT, FLORENCYT, FLUORYT, FOGGIT, FOJASYT, FOLERYT, FOLIDOIT, FOSFAT, FOUCHERYT, FRANCOLIT, FRANKLINIT, FREBOLDYT, FREDERICYT, FRENZELIT, FRIESEIT, FROODYT, FUKALIT, FULVIT, FYLLORENTYN i inne, można dodać „a” i będzie panienka! :evil_lol: :diabloti: :evil_lol: [/SIZE][/FONT][/quote] [quote name='"Ludek"']Toż to język można sobie połamać:lol: .[/quote] Ale jakby wziąć po dwie, trzy pierwsze sylaby to wychodzą niezłe imionka: [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=darkorange]FABIA[/COLOR], FAJA,[COLOR=blue] FARAON[/COLOR], FARMA, [COLOR=blue]FARRINGTON[/COLOR], FASSAI, FAUS, FAUSTYN, [COLOR=blue]FEDOR[/COLOR],[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4]FERNANDIN, [COLOR=blue]FERRIER[/COLOR]( prawie jak Terrier), FERRIK,[COLOR=blue] FERSMIT[/COLOR],[COLOR=lime] FLOGO[/COLOR], FLOREN, [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=red]FLORENCJA[/COLOR], FLUO, [COLOR=lime]FOGGIT[/COLOR], FOJAS, FOLER, FOLI, FOSFAT, FOUCHER, [COLOR=blue]FRANCO[/COLOR], [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4]FRANKLIN, FREBO, FREDERIC, [COLOR=blue]FRENZEL[/COLOR], FRIES, [COLOR=red]FROODYTA[/COLOR], FUKAL, [COLOR=blue]FUL,[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=red]FYLLORENTYN-A[/COLOR] :lol: :lol: :lol: Teraz , chyba lepiej!:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4]A te zielone to prawie z Władcy Pierścieni :eviltong: [/SIZE][/FONT]
Mokka Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 No to masz już w czym wybierać, ale dorzucę coś jeszcze, a co tam Finka, Flora, Fryga, Ferro, Fernando, Flamenco - tyle mi zostało, jak przestudiowałam pozostałe propozycje:lol:. Jeśli coś przeoczyłam i jednak się powtórzyłam, to wybaczcie, jestem pod wrażeniem ilości propozycji. Aha, jeszcze jedno - żadnego Frodo :angryy: !!! Ostatnio co drugi (no, może co trzeci) pies, jakiego spotykam, to Frodo, mam dość.
PARSONRK Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 [quote name='Mokka'] Ostatnio co drugi (no, może co trzeci) pies, jakiego spotykam, to Frodo, mam dość.[/quote] Frodo, ani fredek nie będzie.
Marmal Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 [B]PARSONRK [/B]- dlaczego znowu na F? Będą na tą samą literę tylko data urodzenia będzie inna. Będzie można w przyszłości trochę się pogubić które są które (oczywiście chodzi mi o osoby postronne). U mnie też dobra wiadomość: [B]ELZA będzie po raz pierwszy MAMUŚKĄ:loveu: [/B]Szczęśliwym tatusiem jest [B]Q-MAN :oops: [/B]Ciekawa jestem jakie będą maluchy:???:
PARSONRK Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 [quote name='Malcharek Maria'] [B]Q-MAN :oops: [/B]Ciekawa jestem jakie będą maluchy:???:[/quote] Będzie rodzinka :cool3:
PARSONRK Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 Parsonie zabawy :lol: Lecę ........... [IMG]http://img367.imageshack.us/img367/8756/tnzima170106287au.jpg[/IMG] Chłopaki :cool3: [IMG]http://img367.imageshack.us/img367/8342/tnzima170106290me.jpg[/IMG] [IMG]http://img367.imageshack.us/img367/660/tnzima170106328yc.jpg[/IMG] Prosto w oczy ;) [IMG]http://img367.imageshack.us/img367/9269/tnzima170106405ks.jpg[/IMG] Ja ci pokaże :mad: [IMG]http://img367.imageshack.us/img367/2718/tnzima170106444yc.jpg[/IMG] Piłeczka [IMG]http://img367.imageshack.us/img367/3323/tnzima170106492wc.jpg[/IMG]
Marmal Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Jak zwykle - piękne zdjęcia:crazyeye: A kiedy u Ciebie będą maluchy? No i z jakiego skojarzenia? Dzieci Q-Mana masz w swojej hodowli (chyba jest dziadkiem) ale jakie były jego dzieci?
PARSONRK Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 [quote name='Malcharek Maria']Jak zwykle - piękne zdjęcia:crazyeye: A kiedy u Ciebie będą maluchy? No i z jakiego skojarzenia? Dzieci Q-Mana masz w swojej hodowli (chyba jest dziadkiem) ale jakie były jego dzieci?[/quote] Szczeniaki będą na przełomie lutego/marca (pokryta 3-4 stycznia, może wcześniej;) , ale te krycia widziałam:razz: ), tatuś Emir, matka Fanaberia. A RednockQ-MAN to tatuś Emirka i jak widać dorodny:cool3: synek wyszedł:lol:
Viz Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Jakie sliczne foty :) Piekne te Twoje psiaki :) Mam pytanie: Parsony maja taka troszke dluzsza siersc, czy idealnie przylegającą, krótkowłosa? Bo mi sie zaczyanaj mylic z foxterierami krotkowosymi chyba... :oops:
Marmal Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Parsony mogą być szorstkowłose i gładkowłose. Ja np. mam gładkowłosą parsonkę Bonę (jest na mojej stronie) i jej córkę szorstkowłosą Elzę - niestety nie ma jej zdjęcia.
PARSONRK Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 [quote name='Malcharek Maria']szorstkowłosą Elzę - niestety nie ma jej zdjęcia.[/quote] Zdjęcia Elzy są w tym topiku ;) (ostatnie chyba z Poznania lub Wrocławia)
Viz Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 Bardzo dziekuej za wytlumaczenie :) To wiele tlumaczy :lol: Ten parsonek znajomego jest krotkowlosy ;)
Recommended Posts