Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ostatnio musiałam wyjechac za granicę i Rejka została na wakacjach w domu mojej mamy razem z rodziną brata. Brat ma synka 2-letniego Jasia który bardzo lubi moje "żywe zabawki". Na początku wolał Czibo-samojeda, bo się nie ruszał i ze względu na futro. Teraz woli Rejkę bo może się z nią pobawić piłką. Dotychczas słownictwo Jasia było wyjątkowo skąpe, mówił swoją chińszczyzną, mamował i tatował ale bez określonego celu. Słów w ogóle nie chciał powtarzać.
I właśnie jak byłam na wyjeździe, pierwsze normale słowo wypowiedziane przez Jasia to było "Reja"!:loveu: Oczywiście w jego wydaniu wyszło" Jeja" ale to i tak jest niesamowite. Tym bardziej że Jasiu widzi mnie ze stworami 2-3 razy w miesiącu. Niesamowite, prawda?:multi:
Rejka ma teraz ogromnego plusa u bratowej:cool3: .

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Witam!
Zgłasza się kolejna miłośniczka terierów. Pojawiłam się na tym temacie, ponieważ miesiąc temu wzięłam psa ze schroniska na tymczas, ale po pewnym czasie zdecydowaliśmy, że pies zostanie z nami. Od razu wiedziałam, że ma coś z teriera i dlatego mnie tak urzekł, bo ja teriery uwielbiam. Zakochałam się w jego charakterze i sposobie bycia i w ogóle cały był kochany. Niestety pies odszedł za TM:-( . Wątek o jego chorobie:http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=31821
Teraz w domku puściutko jest, mój pies ma doła, bo zabrakło mu towarzysza do zabaw.... I szukam psa, który wypełni nam wszystkim pustkę. Możecie mi pomóc i powiedzieć do jakiego russel teriera Willi bardziej jest podobny?
Willy:

pozdrawiam,
Karolina

Posted

Hej!!!
Gratulujemy wygranych wszystkim zwycięscom!!!!!!
U nas nic się nie zmieniło. Edy rośnie szybko, szaleje na podwórku. Ostatnio dostaliśmy całe cd ze zdjęciami Edy'ego od dnia narodzin do dnia, gdy go zabraliśmy do nowego domku :) Później może wrzucę kilka. Mogliśmy zobaczyć jak nasz chłopak się zmienił i jaki jest już duży.
Dziś mieliśmy suuuper pogodę to siedzieliśmy 2 gdzinki nad jeziorkiem. Edy się wybiegał :Dog_run: ,a teraz sobie smacznie śpi w swoim legowisku. Nie moglismy mu tylko zdjęć porobić, bo aparat nam się popsuł :placz:
Musimy zacząć z Edy'm trenować kolejne komendy. Opanowaliśmy już przychodzenie na dźwięk klikera. Teraz musimy poćwiczyć siadanie przy nodze, bo Edy jak usłyszy kliker to oczywiście przybiega, dostaje oczywiście smakołyk i biegnie dalej się bawić :cool3: macie może jakieś sprawdzone i szybkie :p sposoby nauki??

Ziomalka my też zgłosiliśmy Edy'ego do tej wystawy na http://www.kynologia.pl/index.php?modul=w_rasy&w=2 :evil_lol: głosujcie na Edy'ego

Agata – suuuper !!! przyczyniłaś się z Rejką do poszerzenia słownictwa bratanka. Fajnie jest tak usłyszeć jak jednym z pierwszych słów dziecka jest imię pupila. Nasz bratanek potrafił wołać naszego kota, ale to było łatwe imię – Zuza.

Mam jeszcze pytanko - jak go kupiliśmy to babka powiedziała,że kolejne szczepienia musimy zrobic pod koniec października, a mi się wydaje, że powinno to byc pod koniec września. Zaczęłam szukać w necie i tam podają, że szczepienia powinne być robione w wieku 12 tygodni. To kiedy ??

Pozdrowienia, mona & edy & tom

Posted

tanina bardzo przykro mi z powodu pieska :(. Ja kilkanaście lat temu też wzięłam szczeniaka ze schronu, który był juz chory na nerwową postać nosówki. Niestety również nie audało nam się go uratować, choć walczyliśmy o niego kilka tygodni.

Ze zdjęć ciężko ocenic jego wyskość. Wg mnie podobny jest bardziej do jacka one są wpisane w prostokąt, takie bardziej jamnikowate. Parsony są wpisane w kwadrat i są wyższe od jacków.

mona 27 śliczne zdjęcia :)

Posted

Dzisiaj odbyla sie wyjatkowa wystawa w Przechlewku,a wyjatkowa dlatego ze w przerwie miedzy ocenianiem mozna bylo skoczyc na grzyby i spotkac takie zwierzaki:

Jak co roku mozna bylo kupic herbatke w wersji "dla dzieci" i dla "doroslych";) a miedzy ringami palilo sie ognisko .

Jacki na wystawie byly 4 oto one:

psy posrednia

ALI ABABOUA OF MAYO LAND dosk,1 lok,CWC,NPwR,BOB

IGI I.J.ROT dosk,lok 2

suki klasa posrednia

URI PAKA WILKOLAKA dosk,1 lok,CWC,NSwR

HOSSA Dwor Debogora dosk,2 lok

Posted

mona_27 napisał(a):
Hej!!!

Mam jeszcze pytanko - jak go kupiliśmy to babka powiedziała,że kolejne szczepienia musimy zrobic pod koniec października, a mi się wydaje, że powinno to byc pod koniec września. Zaczęłam szukać w necie i tam podają, że szczepienia powinne być robione w wieku 12 tygodni. To kiedy ??

Pozdrowienia, mona & edy & tom

Przepisz z ksiazeczki jakie szczepienia i kiedy byly wykonane.

Posted

[quote name='Malcharek Maria']Dzisiaj startowaliśmy na Konkursie Norowania w Krotoszynie z dwoma naszymi suniami: DIANA Obornicki Nornik i ATMA Obornicki Nornik.
Ogółem startowało 6 jamników i 11 terierów.
A to wyniki naszych jacków:

DIANA - Dyplom I stop. lok. 2/11, ocena 100/100 punktów z czasem 23 sek.,

ATMA - Dyplom I stop. lok. 6/11, ocena 100/100 punktów z czasem 3 min.28 sek.

Jesteśmy dumni z ich osiągnięcia, bo ta rasa jest mało znana jako psy myśliwskie użytkowe.

WIELKIE GRATULACJE!!:multi: :multi: :multi: Nie tylko piekne ,ale i zdolne.
A w naszej lokalnej gazecie byl artykul o agility i na zdjeciu byl chyba Parson Agaty ;)

Posted

Dorota- za twoją radą podaję co on ma w książeczce " nobivac dhppi vet A001A01" z 15-08-2006r.

Na jakich serwerach trzymacie zdjęcia?? Mój serwer chyba nie jest najlepszy, dziś znowu musiałam wklejać zdjęcia, bo poznikały, albo ja nie umiem ich na stałe wklejać :evil_lol:

Posted

Dlaczego mam tak daleko do Przechlewka :(.
Śliczne zdjęcia dzików. Może dobrze, że nas jednak tam nie było, bo Milo też mogłoby już nie być. Jakby spotkał takiego dzika, to mogłabym go wołać do us... śmierci.:evil_lol:

Ja zdjęcia trzymam na www.album.com.pl

Posted

[quote name='mona_27']Dorota- za twoją radą podaję co on ma w książeczce " nobivac dhppi vet A001A01" z 15-08-2006r.

Na jakich serwerach trzymacie zdjęcia?? Mój serwer chyba nie jest najlepszy, dziś znowu musiałam wklejać zdjęcia, bo poznikały, albo ja nie umiem ich na stałe wklejać :evil_lol:
Jeśli chodzi o szczepienia, to najlepiej skonsultuj się z wetem :roll:. Moje szczeniaki w wieku 3 miesięcy były szczepione już po raz trzeci :cool3:. Pierwszy raz gdy skończyły 6 tygodni, drugi 9 tygodni i trzeci 13 tygodni :lol:.

Natomiast co do wstawiania zdjęć, to najlepiej korzystać z serwisów ImageShack lub Tinypic :roll:. Widocznie ten, z którego skorzystałaś co jakiś czas zmienia adresy fotek i w związku z tą właściwością nie nadaje się do wstawiania fot na dogo :shake:.

Posted

[quote name='mona_27']Dorota- za twoją radą podaję co on ma w książeczce " nobivac dhppi vet A001A01" z 15-08-2006r.

Drugie szczepienie powinno byc 15 -09-2006 wiec musisz juz isc do weta na drugie szczepienia.Przed szczepieniem odrobacz.

Twoj maluch jest bardzo,bardzo fotogeniczny:)Sliczniocha z niego;)

Posted

Gratulujemy wygranych - Ali znów zaszalał :cool3:

My ten weekend przeznaczyliśmy na zawody agility i już jesteśmy w trójkach :multi: Zaszaleliśmy nieźle 3 x I miejsce , raz 3, raz 6 (na 6 przebiegów)

Posted

dzwoniłam do weta, okazało się że powinniśmy go zaszczepić w wieku 12 tygodni, więc jutro jedziemy do lekarza:cool3: zobaczymy jak Edy będzie się zachowywał u lekarza. Będę musiała mu kupić coś ekstra jak będzie grzeczny :evil_lol:

Posted

PARSONRK napisał(a):
Gratulujemy wygranych - Ali znów zaszalał :cool3:

My ten weekend przeznaczyliśmy na zawody agility i już jesteśmy w trójkach :multi: Zaszaleliśmy nieźle 3 x I miejsce , raz 3, raz 6 (na 6 przebiegów)

W imieniu Urki dzieki:razz: A co do Aliego to jest sliczniusi,bardzo mi sie podoba ;)
Gratulacje dla Ciebie i Twoich Parsonow:multi: :multi: i nie wiem czy doczytalas ale Twoje psiaki (na 99 % bo jakie inne parsony lataja w agility?;) )byly w naszej lokalej gazecie .

Posted

Gratulacje dla wygrańców:
za norowanie
za wystawianie
i za bieganie w agility
:klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz:
Ali rzeczywiście jest wyjątkowo urodny i dlatego naszą jedyną z nim wygraną z Czaplinka wstawimy w ramki i na ścianę dla wnuków ;) .

Tanina twój piesek bardzo podobny do Jacka, tylko kufa wydaje się za krótka.:lol:
Mona zdjątka przecudne, szkoda, że ja takich od hodowczyni nie dostałam, jest tylko jedno zdjęcie Ziomala -pluszaczka z hodowli, szkoda.:-(

Agata Hanel - Rejka trafiła w dobre ręce. Niestety Ziomal po spotkaniu z 2,5 latkiem ma tylko złe doświadczenia, bo mały rozpuszczony i rozpieszczony "terrorysta";) , ciągnie, ściska, szczypie itp, a tatuś tego nie widzi:angryy: . Nie chcę wprowadzać scysji w rodzinie, ale jak tak dalej będzie, to będziemy ich z Ziomalem unikać. Ziomal nauczył się tylko szybkiego uciekania- na wyciągnięte małe, sprytne i silne łapki.:angryy: Nie chcę by mój pies bał się małych dzieci, jak to jest np. u znajomego, jego suczka już na widok małych dzieci szczeka i ucieka.:shake:

Posted

[quote name='PARSONRK']Gratulujemy wygranych - Ali znów zaszalał :cool3:

Agnieszka gratulacje :)
W Berlinie tak zaszaleliście?
Mam nadzieje, że wrzucisz jakiej zdjęcia.

[quote name='DorotaSapala']Gratulacje dla Ciebie i Twoich Parsonow:multi: :multi: i nie wiem czy doczytalas ale Twoje psiaki (na 99 % bo jakie inne parsony lataja w agility?;) )byly w naszej lokalej gazecie .

A jaka to gazeta.
Jak możesz to wrzuć skan lub zdjęcie artykułu.

Faktycznie pluszaczek był z Ziomala. Wszystkie maluszki są słodkie tylko potem z tego wyrastają i stają się słodkie inaczej:diabloti: .
A swoją drogą to bardzo fajnie, że hodowca przygotowuje taką "wyprawkę" dla przyszłego właściciela.

Posted

Ale Ziomal był słodki, jak pluszak :lol: taki do przytulania
to bardzo miło ze strony hodowcy, że nam przesłała te zdjęcia na CD i dostaliśmy też album z kilkoma zdjęciami :) teraz będziemy ten album pomału uzupełniać !!!!!

A dziś podjęliśmy decyzję, że na święta przyjeżdżamy do Polski. Jutro jedziemy do weta, będziemy załatwiać dla Edy'ego paszport i takie tam. Czeka nas sługa podróż przez skandynawię, a potem jeszcze przez Polskę. Mam nadzieję, że Edy dobrze to zniesie. Już się nie mogę doczekać na tą podróż i spotkanie z rodzinką :multi:

Posted

DorotaSapala napisał(a):
W imieniu Urki dzieki:razz: A co do Aliego to jest sliczniusi,bardzo mi sie podoba ;)
Gratulacje dla Ciebie i Twoich Parsonow:multi: :multi: i nie wiem czy doczytalas ale Twoje psiaki (na 99 % bo jakie inne parsony lataja w agility?;) )byly w naszej lokalej gazecie .

OOO liczę , że wrzucisz gazetkę (jej skan) na dogo ;)
lub podasz nazwę i nr wydania :) - to postaram się sobie gazetkę zamówić

W agility zaszaleliśmy ładnie i jak tylko dziewczyny prześlą mi foteczki moich wygibasów to wkleję :)

Posted

Gratulacje dla zwycieżców z przechlewka :)

My jednak w ten weekend wybraliśmy wystawe miedzynarodową w Rostocku.

Wsumie Jaków było 13 sędziowała Pani E.Clerc ze szwacari, mała wada powodowała ocene bdb, a nawet dobra u psów ktore by u naszych sedziów czesto wygrywały.

Rasę wygrał Leonard's Cassanowa
Caciba Dorte-Martina Homer

Szortinek szarpnął res. caciba (V2 res.cac res.VDH) pokonuja championa i świetnego psa z pośredniej syna ZW EUROPY z 2005 roku z tulln.

Wystawa bardzo nam sie podobała, a poziom Jaków bardzo pozytywnie nas zaskoczył, tak świetnych psów tyle na raz jeszcze nie widzielismy.

Posted

Witam! Mam nadzieję, ze mnie nie zwyzywacie za off'a ;)

Moja siostra, tanina, pisała wyżej o naszym psiaku, którego musieliśmy uśpić z powodu nosówki. Podobno był podobny do russelów i zaczeła nam się marzyć ta rasa. Jednak przez pół roku nie możemy nowego psa do domu sprowadzać, bo wirus nosówki do tego czasu moze się gnieździć w domu, a nie chcemy żadnego psiaka narażać na tą chorobę. Dostałyśmy wiadomość o szczeniaku, obecnie ma koło 7 miesięcy, który jest "parsonowaty". Piesek jest śliczny, przebywa teraz w domu tymczasowym z tego co zrozumiałam. Nie powiem, żebyśmy nie chciały go wziąśc, ale pół roku to długo, dlatego zdecydowałyśmy się też szukać mu domu. Niektórzy pewnie uznają, ze psiak ma jeden "feler" - jest głuchy. Wiem, że piszą tutaj hodowcy parsonów i jacków, może wiecie o kimś, kto chce takiego pieska, a nie stać go na rodowego psiaka? Może znajdzie się dla niego dobry dom...

Pare zdjeć Lolka:

Posted

Jest śliczny i bardzo parsonowaty. Nawet brzucho ma nakrapiane :).

Zróbcie mu topik na PWP.

A co do wirusa, to wydaje mi sie , że jeśli jest zdrowy i zaszczepiony, to nic u Was nie powinno mu grozić. A jeśli nie jest zaszcepiony to trzeba go teraz zaszczepić i po kwarantannie możecie go brać.

Posted

Lolek jest zaszczepiony :) Z tym, że nam wet powiedział że szczepienie nie daje 100% gwarancji, ze piesek się nie zarazi, szczególnie ze to jest młody psiak, ma niespełna rok. I własnie wyznaczył nam kwarantannę - pół roku :( A my wolimy dmuchać na zimne teraz....

Lolek ma już swój temat na Psach w potrzebie - http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=25332&page=24

Aż mi się same ręce do niego wyciągają :loveu: Żeby te pół roku szybko zleciało...

Posted

Dorota i Wika gratulacje za Przechlewko!!!!
Jak zwykle wrzucilas fajne fotki.Jak widac nawet zla aura nie przeszjodzi w dobrej zabawie. Pozdrawiam Was

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...