Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Ziomalka']Dorota i Maria- dzięki bardzo za fotorelacje z wystawy:lol: .
Gratulacje dla wszystkich wygranych i zadowolonych :klacz: :klacz: :klacz: , szczególnie dla Marii i Parsonki- widzę, że kciuki się przydały i caciby doleciały :evil_lol: Bravo :smilecol: !

Ziomalka - wielkie dzięki za gratki. Staraliśmy się Tobie dorównać z fotorelacjami ale daleko nam do Ciebie:cool3: niestety................

Posted

[quote name='Malcharek Maria']Ziomalka - wielkie dzięki za gratki. Staraliśmy się Tobie dorównać z fotorelacjami ale daleko nam do Ciebie:cool3: niestety................
bo ja mam osobistego fotografa- kierowcę:razz: , który ostatnio buntuje się i nie chce jeździć, muszę go zmuszać :cool3: .

Posted

Witam Wszystkich. Pragnę bardzo podziękować wszystkim osobą, którzy wsparli mnie i Tinusie na wystawie we Wrocławiu. Duże ukłony kieruję do Doroty i jej męża z Torunia, którzy okazali się prawdzwymi i nieocenionymi przyjacielami w tym niefortunnym dla mnie momencie. Okazaliście nie tylko zrozumienie i powagę sytuacji ale przede wszystkim wsparcie, które podniosło mnie na duchu kiedy przebywałam w szpitalu.
Również dziękuję Agnieszce bez której nie wiem co byśmy robiły z Tinusią gdyby nie jej wsparcie "autowe". Dzięki niej nie siedziałyśmy na dworcu tylko zwiedziłyśmy rynek we Wrocławiu, ponieważ pociąg którym miałyśmy wracać niestety odjechał a następny miałyśmy o 23.10. To dzięki niej miło spędziłyśmy czas. Duże buziaki i uściski dla Pana od Czarliego, który wspierał mnie i wszystkim tym, których nie znam. Dziękuję i wiem jedno niech żyją właściciele JACK RASELL TERRIER.

Posted

Witam Wszystkich. Pragnę bardzo podziękować wszystkim osobą, którzy wsparli mnie i Tinusie na wystawie we Wrocławiu. Duże ukłony kieruję do Doroty i jej męża z Torunia, którzy okazali się prawdzwymi i nieocenionymi przyjacielami w tym niefortunnym dla mnie momencie. Okazaliście nie tylko zrozumienie i powagę sytuacji ale przede wszystkim wsparcie, które podniosło mnie na duchu kiedy przebywałam w szpitalu.
Również dziękuję Agnieszce bez której nie wiem co byśmy robiły z Tinusią gdyby nie jej wsparcie "autowe". Dzięki niej nie siedziałyśmy na dworcu tylko zwiedziłyśmy rynek we Wrocławiu, ponieważ pociąg którym miałyśmy wracać niestety odjechał a następny miałyśmy o 23.10. To dzięki niej miło spędziłyśmy czas. Duże buziaki i uściski dla Pana od Czarliego, który wspierał mnie i wszystkim tym, których nie znam. Dziękuję i wiem jedno niech żyją właściciele JACK RASELL TERRIER.:multi:

Posted

[quote name='Malcharek Maria']Teraz trochę fotek które osobiście zrobiłam na wystawie:

JAPET Obornicki Nornik - syn Elzy - W.O. Najlepsze Szczenię

GUINESS Obornicki Nornik - dosk.

IRISH Obornicki Nornik - dosk. IV lok.

HEBE Obornicki Nornik - db

Leonhard's CHARLY BROWN - dosk.CWC,CACIB NPwR

a tutaj "sztuka pokazywania zębów":

duża metalowa plansza, która spadła na głowę (2x) koleżanki TINUSI

TINUŚ - napisz co z koleżanką?

To na razie tyle.
dzień dobry Pani Mario

zdaje sie, ze Ola odezwala sie na forum, ale ze swojej strony moge powiedziec, ze po powrocie sytuacja nieco sie skomplikowala. "Poszkodowana" dostala 40stopni goraczke i wyladowala na pogotowiu. zanosi sie na dluzsze leczenie. Bol glowy, zawroty beda przez kilka dni. Lekarz zalecil tydzien lezec w lozku i nie wstawac.
Zdjecia piekne. pozdrawiam Panstwa bardzo goraco!!!:multi:

Posted

B.J napisał(a):
GRATULUJEMY WSZYSTKIM !!!!

Ja po Wrocławiu stwierdziłam, że nie potrafię przegrywać:shake:

Witaj, rozumiem, że wygraliście...?:multi:

Posted

Tinuś napisał(a):
Witaj, rozumiem, że wygraliście...?:multi:

No właśnie nie - byłam z Szorstkiem druga :(
A nie przywyklismy do drugiej lokaty niestety - na 15 wystaw do tej pory byliśmy tylko dwa razy drudzy - u Opary i u Jendrasiaka teraz.
Byc moze dlatego mialam nerwa po uzyskaniu drugiej lokaty.

Posted

B.J napisał(a):
A nie przywyklismy do drugiej lokaty niestety - na 15 wystaw do tej pory byliśmy tylko dwa razy drudzy - u Opary i u Jendrasiaka teraz.

Bywa i tak, trzeba przeżyć ;)

Posted

B.J napisał(a):

Teraz kojarze. W ogole malo pamietam z jackow, przez to zamieszanie z przewroceniem sie slupa na moja kolezanke:crazyeye: . Ja bylam 3 i ok. Roznie bywa z tymi lokatami. Swoim konkurentkom dalabym specjalne wyroznienia za pomoc w calej akcji.
A Twoich nerwow nie bylo widac;)
Nastepnym razem jesli okaze sie , ze jestesmy na samym koncu robimy jackowy piknik...kto jest za...? W koncu bylo nas tam troche. Pozdrawiam:multi:

Posted

Piękne fotorelacje z Wrocka! Chyba nieźle musiało wiać skoro plansza "ożywała" i spadała na głowę niewinnej osoby. Życzymy powrotu do zdrowia!
A co się tyczy lokat to na dwoje babka wrózyła. Jest ustalony wzorzec ale jego interpretacja przez sędziów może być różna. Inaczej też się ocenia poszczególne sztuki, a inaczej gdzy psy stoją koło siebie; wówczas wyraźniej widać różnice. U parsonów sędziowie na przykład różnie oceniają ogonki. Jeden nie zwraca uwagi na zakręcony ogonek a drugi za to obniży lokatę. Nie należy brać na super poważnie wystaw i tyle. Uśmiechnąć, podziękowac zwyciezcy i szykować na następną wystawę!:multi:

Posted

Dzisiaj startowaliśmy na Konkursie Norowania w Krotoszynie z dwoma naszymi suniami: DIANA Obornicki Nornik i ATMA Obornicki Nornik.
Ogółem startowało 6 jamników i 11 terierów.
A to wyniki naszych jacków:

DIANA - Dyplom I stop. lok. 2/11, ocena 100/100 punktów z czasem 23 sek.,

ATMA - Dyplom I stop. lok. 6/11, ocena 100/100 punktów z czasem 3 min.28 sek.

Jesteśmy dumni z ich osiągnięcia, bo ta rasa jest mało znana jako psy myśliwskie użytkowe.

A to podium:

Posted

Malcharek Maria napisał(a):
Nie wiecie dlaczego "zginął" avatar? A na dokładkę nie można go wstawić.......:shake: jedne są a innych nie ma:angryy:

Gratulacje :)

Avatarków też nie widać, ani tych łapek/płomyczków pod nickiem, buźki też wcięło...... może jakieś zmiany albo cuś ?;)

Posted

Widać tylko te avatarki które nie są na serwerze dogomani. Analogicznie jest z podpisami. Ehh Nie wiem jak długo te awarie jeszcze potrwają

Posted

Gratulacje!!!

Znam Wasze jacki ze stronki , te ktore tak świetnie norowały.Podobaja mi się takie konkurencje. Moja Leda ma bardzo silny instynkt łowiecki.Razem z moja huska polują na myszy, najczęściej Tina łapie, a Leda konsumuje. Razem by nie zginęły.
POZDRAWIAM WAS GORĄCO. Moja kolezanka , poszkodowana z Wrocławia, jest na zwolnieniu, ale już jest lepiej.

Posted

Tinuś napisał(a):
Gratulacje!!!

Znam Wasze jacki ze stronki , te ktore tak świetnie norowały.Podobaja mi się takie konkurencje. Moja Leda ma bardzo silny instynkt łowiecki.Razem z moja huska polują na myszy, najczęściej Tina łapie, a Leda konsumuje. Razem by nie zginęły.
POZDRAWIAM WAS GORĄCO. Moja kolezanka , poszkodowana z Wrocławia, jest na zwolnieniu, ale już jest lepiej.

Dziękujemy. Psia współpraca jest niezmiernie ważna i potrzebna. Gratulacje!!! Czy koleżanka zgłosiła ten fakt u organizatora wystawy? Jeżeli nie, to służymy dokumentacją fotograficzną i zeznaniami świadków. Wystawa napewno była ubezpieczona. Pozdrawiamy i życzymy koleżance szybkiego powrotu do zdrowia .

Posted

[quote name='Malcharek Maria']Dzisiaj startowaliśmy na Konkursie Norowania w Krotoszynie z dwoma naszymi suniami: DIANA Obornicki Nornik i ATMA Obornicki Nornik.
Ogółem startowało 6 jamników i 11 terierów.
A to wyniki naszych jacków:

DIANA - Dyplom I stop. lok. 2/11, ocena 100/100 punktów z czasem 23 sek.,

ATMA - Dyplom I stop. lok. 6/11, ocena 100/100 punktów z czasem 3 min.28 sek.

Jesteśmy dumni z ich osiągnięcia, bo ta rasa jest mało znana jako psy myśliwskie użytkowe.

WIELKIE GRATULACJE!!!!!!
I znowu się "niedowiarki" przekonały, że Jack to też pies myśliwski!!!!!!:p
A na pierwszym miejscu to CISA, sunia, z którą razem trenujemy.
Oh szkoda, że nie mogliśmy jechać.
Pozdrawiam

Posted

[quote name='LUBA']WIELKIE GRATULACJE!!!!!!
I znowu się "niedowiarki" przekonały, że Jack to też pies myśliwski!!!!!!:p
A na pierwszym miejscu to CISA, sunia, z którą razem trenujemy.
Oh szkoda, że nie mogliśmy jechać.
Pozdrawiam

LUBA - więcej zdjęć jest na tym drugim forum w topiku Psie Sporty ale w pierwszym temacie (przez pomyłkę). Szkoda że nie było Ciebie w Krotoszynie. Mogłaś się zabrać razem z tą borderką, wspólne treningi, wspólne konkurowanie:lol: A atmosfera w Krotoszynie jest wspaniała, niemal rodzinna. Może w przyszłym roku tam się spotkamy, byłoby fajnie pokazać pracę większej ilości jacków.

Posted

Malcharek Maria napisał(a):
Dziękujemy. Psia współpraca jest niezmiernie ważna i potrzebna. Gratulacje!!! Czy koleżanka zgłosiła ten fakt u organizatora wystawy? Jeżeli nie, to służymy dokumentacją fotograficzną i zeznaniami świadków. Wystawa napewno była ubezpieczona. Pozdrawiamy i życzymy koleżance szybkiego powrotu do zdrowia .

Witam Pani Mario. Bardzo dziękuję za zainteresowanie moim stanem zdrowia. Wciąż jest fatalne. Do wszystkiego doszło również zapalenie płuc. Cały czas jestem na zwolnieniu lekarskim i już drugim antybiotyku. Fakt wypadku zostal zgloszony u organizatora, ale oni grzecznie umywają ręce. Dlatego też skontaktowałam się z adwokatem, który nawet kazał mi złożyć doniesienie do prokuratury, ale tego nie zrobię. Wysłałam list do Zwiąku Kynologicznego we Wroclawiu w którym poinformowałam ich, że odszkodowanie będę dochodzić po zakończonym leczeniu. Zobaczymy czy się odezwą /jak do chwili obecnej nikt nie zadzwonił/.Jeszcze raz bardzo dziękuję za wsparce. Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia na następnej wystawie.

Posted

Witam wszystkich!:lol:
Strasznie to przykre Oliś, że Cię na wystawie takie krzywdy spotkały:-( .
Wystawa powinna być bezpiecznym i przyjemnym miejscem.:shake: Mam nadzieję, że organizatorzy wezmą pod uwagę Twoje kłopoty i się ukorzą i jakoś zadośćuczynią.:mad: Życzę jak najszybszego powrotu do zdrowia.:lol:

Zapisałam mojego psa na II Internetową Wystawę Psów :evil_lol: .
Jeśli lubisz ZIOMALA , uważasz, że jest piękny to głosuj tu. :B-fly:

Posted

Stawka Parsonów i Jacków na Zabrze. To już 15 10 2006.

FCI 339 - Parson Russell Terrier /
Suki - Hündinnen
Klasa: młodziey / youth
680 GALATHEA Paleur
Klasa: championów / champion
681 ChCZ Gulabin`s GIGI-LOU

FCI 345 - Jack Russell Terrier / .
Psy - Rüden
Klasa: szczeniat / puppy
664 KERYKS Obornicki Nornik
665 POKER Drapichrust
Klasa: posrednia / intermediate
666 MłChPL ZIOMAL Magor
Klasa: otwarta / open
667 MłChPL CUDNY CZORCIK Magor
668 RIMMEL Zona buls
Klasa: championów / champion
669 CZARUJACY CIAPEK Magor
Suki - Hündinnen
Klasa: szczeniat / puppy
670 ULA`La Magor
671 CHIKAKA Tnt
672 VIKI Paka Wilkołaka
Klasa: posrednia / intermediate
673 INKA Obornicki Nornik
674 IRISH Obornicki Nornik
Klasa: otwarta / open
675 NORKA Magor

:lol:

Posted

Ja też gratuluję :)

Też jestem ciekawa jak wyglądają takie zawody. Wybieram się, i wybieram i jakoś nie mogę się wybrać.
I czy można na nie pojechać z zupełnie "zielonym" psem.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...