Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maja taki zamiar , nawet jeżeli sunia będzie nieco nerwowa :cool3: Ich boksia też nie lubi pewnych zachowań ludzi , prawdopodobnie przez to co przeszła w młodości w wiejskim kojcu . Maja nadzieję , że z bulwinką będzie podobnie , nauczą rozpoznawać się co może być dla nieprzyjemne i na co reaguje takim niegrzecznym :razz: zachowaniem .

• 2 weeks later...
Posted

Wróciłam z krótkich wakacji i sytuacja wygląda niestety w ten sposób , że w nowym domku jest biduś buldożek , ale nie ten . Hodowla buldożków , która jest niedaleko Poznania namierzyła we Wrześni "hodowlę" , do której trafił jeden jej piesio i chciała go z niej wyciągnąć . Niestety człowiek ten nie chce go odsprzedać . W trakcie wizyty kobitka zauważyła innego młodziutkiego bulwka , który w kojcu 1m/1m biegał w kółko z obłędem w oczach . Okazało się , że tego za 300 może sobie zabierać............ i zabrała a wśród potencjalnych klientów zaczęła szukać dla niego domku . Oddała go za darmo . Teraz w nowym domciu Bazyl zapoznaje się z Colcią i czeka na sterylkę .:diabloti:
Zmieniając temat czy Września (k/Poznania) to nie zagłębie "hodowli" psiaków ja na allegro znalazłam nawet oferty oficjalnych rejestrowanych hodowli , które sprzedają różne psiaki po rodowodowych .

Posted

dziwne, że jeszcze nikt jej nie zabrał...właściwie to powinna po nią ustawiać się kolejka

całe szczęście jest jeszcze ciepło ale nie wyobrażam sobie aby ta psinka dała radę jesienią już nie wspomnę o zimie:shake:

może jakiegoś tymczasu jej póki co szukać?

• 3 weeks later...
Posted

Ona nadal w schronie bo jest głucha a przez co wykazuje zachowania agresywne. Wydaje mi się, że przez ta głuchotę jest bardziej zalękniona i nieufna przez co potrafi zaatakować bez przyczyny (tzn człowiekowi może sie wydawać że nic takiego nie zrobił)

• 4 weeks later...
Posted

moze po kastracji suczka sie zmieni.
Czy piesek jest z tej wrzesinskiej obrzydliwej hodowli?
Ps buldozki nie moga zima siedziec w budzie,sa bardzo wrazliwe na zimno!
Dlaczego i w jakich sytuacjach pokazuje zeby?

Posted

Ona jest bardzo nieprzewidywalna. Do mnie np od razu wysoczyła z zębami, ale np jeden wolontariusz ją głaskał i było dobrze aż do chwili... i też już szły zęby w użycie.

Tzn ja właśnie nie wiem czy ona to bardziej francuska czy angielska. Bo uszy ma klapnięte i małe a nie jak nietoperz. Ale z kolei budowę ma drobniejszą.

Nie wiem z jakiej jest "hodowli", bo do nas trafiła z ulicy, nie znane sa jej wcześniejsze losy.