xxxx52 Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 ida mrozy:-(piesek nie moze zostac w budzie!!!!!!!!!!! Ps zalozcie jej kaganiec i dajcie psu szanse:-( Quote
nusiaczek Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 [quote name='xxxx52']ida mrozy:-(piesek nie moze zostac w budzie!!!!!!!!!!! Ps zalozcie jej kaganiec i dajcie psu szanse:-([/quote] uwazam ze ten piesek sie tak zachowuje bo sie boi po 2 spawdzze to w tym tygodniu:) Quote
netti1 Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 moja suczka cierpi na lękową agresję,ale przy odrobinie dobrej woli jest to do przeżycia,nie chodzę z nią tam gdzie są ludzie i inne psy,a dla nas jest grzeczna i miła. Quote
nusiaczek Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 [quote name='xxxx52']czasu psiak nie ma duzo:-([/quote] do konca tygodnia napewno zajrze do niej:) i postaram sie zrobic wszystko co w mojej mocy (a jest jej duzo) hehe zeby jej pomoc;) trzymajta kciuki Quote
Koperek Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Powoli mija tydzień. Wiesz już coś na temat suczki nusiaczek?? Czy spełzło na obiecankach-cacankach??:roll: Quote
nika28 Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 [quote name='Koperek'] Wiesz już coś na temat suczki nusiaczek?? Właśnie, właśnie ??? :roll: Quote
nusiaczek Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 nika28 napisał(a):Właśnie, właśnie ??? :roll: mialam wazne sprawy rodzinne i niestety musialam wrocic do rodzinnego domu w srode bede we wroclawiu i jade :) Quote
Paulina87 Posted November 16, 2008 Author Posted November 16, 2008 Ja odwiedziłam Pusię w tym tygodniu. Oczywiście gdyby tylko mogła to pożarłaby mnie w całości :evil_lol:. Dowiedziałam się, że Pusia akceptuje tylko 2 osoby: jednego pracownika i panią ze stowarzyszenia, która co tydzień zabiera ją na spacery. Quote
agata-air Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Paulina ale to daje pewną nadzieje. Znaczy, ze akceptuje osoby które zna. Czyli jej agresje pewnie jest na tle lękowym....prawdopodobnie:oops: Quote
missy87 Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Czasem zabieram Pusie na spacery i musze stwierdzic ze ma dziwny charakter, raz lagodna i grzeczna, a nagle cos jej odbija i nie wiem czy chce ugryzc czy co, ale sie odwraca w moja strone i czlapie szczęką, tak jakby chciala mnie chapnac. Musze ja wtedy trzymac na odleglosc. Zazwyczaj zaczyna sie tak zachowywac dopiero po kilku minutach od wziecia na spacer, bo na pocztaku jest ok. Nie wiem co sie z nia dzieje...Pamietam w wakacje jak do nas trafila to od razu weszlam do jej kojca zeby ja poznac, usiadlam. Ona wlazla mi na kolana, tulila sie do mnie i sie ze mna bawila - pies ideal. A teraz...? Nie wiem... Quote
martama Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Pewnie warunki w jakich przebywa wpłynęły na jej zachowanie, schronisko nie jest rajem dla psów, więc może to od tego zależy. Moze jakby była w domu, to zachowanie by się unormowało, wyciszyłaby się, sama nie wiem. Biedna sunia:-( Quote
missy87 Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 hmm czy calkowicie gluchy piesek szczeka? dzisiaj Pusia byla bardzo glosno, szczekala sobie razem ze swoim sasiadem z kojca... nusiaczek: jak sie ma sprawa? Quote
nika28 Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 netti1 napisał(a):i co tą suczką? Też chcę wiedzieć :roll: Quote
missy87 Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Co z suczka? Nic...Nadal jest w schronisku. Mial podobno ktos przyjechac i dokladnie obejrzec jej zachowanie, ale nikogo nie bylo:/ Quote
nusiaczek Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 ja poproszeo namiary tel. i adres schrona. dostalam prace i kurcze nie mam jak pojechac postaram sie moze na weekend to zalatwic strasznie mi zalezy zeby jej pomoc. Quote
missy87 Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Nusiaczek: juz dawno temu mialas pojechac, ale to cos tam wypadlo, potem znow cos innego, a potem juz calkowicie przestalas sie w tym watku odzywac, dopiero teraz kiedy ktos znow tu cos napisal....hmm... Quote
missy87 Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 no i brak odpowiedzi...jak dla mnie to nusiaczek nie jest wiarygodna osoba Quote
nika28 Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 nusiaczek napisał(a):...strasznie mi zalezy zeby jej pomoc. Jak ja bym chciała pomóc, to bym już dawno odwiedziła ten schron :cool1: Quote
Maupa4 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 [quote name='missy87']Co z suczka? Nic...Nadal jest w schronisku. Wczoraj my ją odebrałyśmy ze schronu. Pusia od wczoraj od godziny 23.00 jest w domu tymczasowym u Agaty. [quote name='missy87'] Mial podobno ktos przyjechac i dokladnie obejrzec jej zachowanie, ale nikogo nie bylo:/ Oglądanie zachowania Pusi zajęło nam 15 minut czyli tyle czasu ile zajęło nam wysłuchanie tego co wiadomo o niej i o jej zachowaniu w schronisku. Po kolejnych 5 minutach Pusia opuściła schronisko. Według nas bulwa absolutnie nie jest agresywna. Owszem ma pewne zachowania typowe dla głuchego psa ale nie jest agresywna. [quote name='lavinia'] Mała jest chuda i straszliwie głodna. Umie załatwiać się na dworze, bardzo chętnie rozdaje buziaczki. Nie lubi kiedy dotyka się ją z tyłu głowy. Ani razu nie ugryzła żadnej z nas, a mogła to zrobić wielokrotnie, gdyby tylko chciała. I Pusia podczas 7 godzinnej podróży do Wawy: Quote
xxxx52 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Dziewczyny jestescie wspaniale :multi:,i tak za dlugo ten golasek wysiedzial w zimnej budzie:placz:Tak to jest jak w schronisko daje czesto niezgodne informacje o charakterze psa.:shake: Quote
Maupa4 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 [quote name='xxxx52']Tak to jest jak w schronisko daje czesto niezgodne informacje o charakterze psa.:shake: Może to nie zła wola tylko nieznajomośc zachowań buldożków. ;) No i mimo wszystko pewnych "rzeczy" nie robi się przy niesłyszącym psie a Pusia jest jednak głucha jak pień. Quote
Maupa4 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 I tradycyjnie ode mnie - zdjęcia lewego oka, prawego oka, otwartego oka, zamknietego oka, itd, itp ... ;) Quote
Recommended Posts