Jagoda1 Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Mróweczka, malutka dwumiesięczna sunia, jest po mechanicznym urazie głowy, ale rozwija się normalnie. Przebywa w domu tymczasowym, jest pod opieką weterynaryjną Polikliniki. Malutka to wesoła, pełna temperamentu, odważna Sunia. Mrówka bardzo lubi towarzystwo człowieka, chętnie bawi sie z psiakami. Dodatkowe informacje u Ania_i_Kropka - 693 63 32 11 Maleństwo...:lol: Quote
Jagoda1 Posted July 22, 2008 Author Posted July 22, 2008 I jeszcze kilka zdjęć...:lol::lol::lol: Quote
wilczyca Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 śliczności tak cudnie śpiące :cool3:, Jagoda* a cóz to się stało w łepusia :shake: Quote
Jagoda1 Posted July 22, 2008 Author Posted July 22, 2008 wilczyca napisał(a):śliczności tak cudnie śpiące :cool3:, Jagoda* a cóz to się stało w łepusia :shake: W schronisku, w klatce była razem z rodzeństwem i ugrzęzła... Quote
Jagoda1 Posted July 22, 2008 Author Posted July 22, 2008 Niezawodna Ciocia Anetka zrobi Mróweczce banerki... Quote
anetek100 Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 może banerek?? i ten trochę niewyraźny mi wyszedł Quote
lilith27 Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 najbardziej smutne jest to, iż nieszczęsliwie i są nawet takie piękne istoty up up na góre samą serdecznmie pozdrawiam Quote
Jagoda1 Posted July 22, 2008 Author Posted July 22, 2008 Mróweczko, wierzę, że znajdziesz wspaniały domek. Quote
Jagoda1 Posted July 23, 2008 Author Posted July 23, 2008 Mróweczka bardzo prosi o odpowiedzialny domek... Quote
anetek100 Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 ....................................................... Quote
sugarr Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 śliczności. allegro ma? jakby nie wakacje, to domek pewnie byłby już Quote
Ania_i_Kropka Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Moja kochana Mróweczko:loveu::loveu::loveu: pokazuj się wszystkim. Quote
t_kasiek Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Ania_i_Kropka napisał(a):Moja kochana Mróweczko:loveu::loveu::loveu: pokazuj się wszystkim. no i ja podrzuce, ale czy nie powinna miec jakis ogloszen ? czy ma choc allegro ?? Quote
t_kasiek Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 ale wczesnie cioteczko Olu budzisz na ten spacerek :) Quote
sugarr Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 [quote name='sugarr']śliczności. allegro ma? jakby nie wakacje, to domek pewnie byłby już [quote name='t_kasiek']no i ja podrzuce, ale czy nie powinna miec jakis ogloszen ? czy ma choc allegro ?? To jeszcze raz zapytam... Ma? Jeżeli nie to proszę o tekst i zrobię Quote
Ania_i_Kropka Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Przepraszam, że się nie odzywałam, ale nie miałam wczoraj siły nic pisać. W czwartek po 22 jak zwykle wyszłam z Mrówką na ostatni spacer. Zawsze wychodziłyśmy pod klatkę na siusiu. Stałam z mrówka na trawniku obok klatki gdy nagle z krzaków wyleciał mieszaniec ONa. Bydlak chwycił Mróweczkę za kark i podniósł do góry. Puścił dopiero jak dostał kopniaka w pysk. Mróweczka upadła na ziemię i zaczęła uciekać z piskiem. Chwyciłam małą na ręce i wpadłam z nią do domu. Mróweczka strasznie krwawiła. Od razu pojechałyśmy do lecznicy. W drodze do polikliniki malutka zaczęła się dusić. Na szczęście po dojechaniu do lecznicy okazało się, że obrażenia malutkiej nie są aż tak poważne jak wyglądało na początku. Mróweczka dostała kroplówkę i leki. Gdy tylko się uspokoiła i jej stan sie ustabilizował można było zszyć jej rany. Mrówka miała dużą ranę na boku i malutka, ale bardzo głęboką pod okiem. Wczoraj Mróweczka miała zrobione zdjęcie rtg i na szczęście wszystko jest ok. Teraz sunia czuje się dobrze. Jest obolała i przestraszona. Quote
Recommended Posts