Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Akitka napisał(a):
Ale po co dopuszczać akitę z huskym? Po co? :shake:

A moze same sie dopuscily? Nikogo nie usprawiedliwiam oczywiscie, ale zwrocilam uwage na ten durny dopisek, ktory swiadczy o totalnej nieznajomosci pojecia "rasa". Ale to tez jest zgroza i inna para kaloszy dlaczego suka nie byla wysterelizowana :angryy::angryy::angryy::angryy:

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie kochani akitomaniacy! :loveu:

Nie pamiętam, kiedy ostatnio odzywałam się tutaj :oops: Dziś jednak nareszcie miałam trochę wolnego czasu, więc mogłam zaktualizować naszą stronkę. Idąc za ciosem, postanowiłam również, wrzucić kilka fotek do naszej dogomaniackiej "Galerii Akit". :lol:

Do przedstawionej poniżej fotorelacji najbardziej, jak dla mnie, pasuje tytuł "wiosenne lenistwo" :cool3:

spojrzenie "Tyfuska" :evil_lol:

i znowu aniołecek ;)

a to najbardziej "atrakcyjny", dla naszych akitek, dołek w naszym ogrodzie :mad: - kto pierwszy ten lepszy ;)

i na koniec - obraz hierachii naszego psiego stada ;)

tymczasem w domu...

jak wiosna to... (mężuś dla żonki takie cuda hoduje) :loveu:

Pozdrowionka :multi:

Posted

Aville napisał(a):
Tak dokładnie, jak już cytujemy, to napisano, że "mieszańce tych ras są dopuszczone do sprzedaży w Polsce", ......:(

A ja podstępnie zadałem pytanie sprzedającemu co to oznacza, nie zdradzając ani swoich zamiarów ani stosunku do psów. Zobaczymy czy w ogóle i jaką odpowiedź dostanę.

A tak przy okazji to miałem o tym napisać wcześniej ale jakos mi wyleciało z głowy. Mam nadzieję, że Kasia_i_Łukasz podtrzymuja swoje zdanie, że mogę o tym napisać.
Otóż jakiś czas temu też na allegro zanalzłem aukcję, gdzie wystawione szczeniaki "akit" - jak zwykle - "porodowodowe" itd itp. Ale moja uwagę głównie przyciągnęło imię matki: Arashi. Zaraz skontaktowałem się z Kasią_i_Łukaszem czy aby ktoś nie wykorzystuje imienia ich suki aby sobie ułatwic sprzedaż szczeniaków. O szczegółach kontaktów z tą panią Kasia może opowiedzieć najlepiej ale efekt był taki, że zaraz za dzien czy dwa aukcja zniknęła z allegro.
A pisze o tym dlatego, że jak widać czasami (przynajmniej czasami) jakakolwiek reakcja z naszej strony na takie podejrzane oferty może przynieśc choćby droby czy połowiczny ale jednak sukces. Ludzie jednak obawiają się, że ich niueczciwość zostanie zdemaskowana i się wycofują z ostentatycyjnych ogłoszeń. Mniejsza liczba ogłoszeń ---> mniejsza sprzedaż, mniejsza sprzedaż ---> mniejsze zainteresowanie procederem ... czyli jakiś mały efekt pozytywny jest do uzyskania.

Posted

Kasia i Łukasz, Wasze zdjęcia są rewelacyjne. Pięknie wygląda takie dumne stadko Akit:loveu: :loveu: :loveu: A Koteczki słodkie mordeczki:loveu: Już nie wspomnę o tych pięknych kwiatach!!!;)

Natomiast pseudo Akity na allegro, wiem, to strasznie przykre. Najgorsze Sylwekw jest to, że jeżeli aukcja zniknęła z allegro, to te pieski i tak nadal są sprzedawane...Niestety ilość psów w naszym kraju jest przerażająca.:angryy: :angryy: :angryy:
Pozdrawiam, Agata&Alpa

Posted

Agappe napisał(a):
no to tym razem wpadniemy :)):multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:
która godzinka?

Ok 16:00 ale wyślę Ci sms jak będę wiedziała na 100%

Posted

Kasia_i_Łukasz: piękne pieski, piękne kwiaty, piękne zdjęcia! :loveu:

A odnośnie tego procederu z allegro: wiadomo, że te psiaki zostaną gdzieś indziej sprzedane... Tak do końca to nie jesteśmy w stanie wszystkiego zmienić niestety. :roll:

Posted

sylwekw napisał(a):
A tak przy okazji to miałem o tym napisać wcześniej ale jakos mi wyleciało z głowy. Mam nadzieję, że Kasia_i_Łukasz podtrzymuja swoje zdanie, że mogę o tym napisać.
Otóż jakiś czas temu też na allegro zanalzłem aukcję, gdzie wystawione szczeniaki "akit" - jak zwykle - "porodowodowe" itd itp. Ale moja uwagę głównie przyciągnęło imię matki: Arashi. Zaraz skontaktowałem się z Kasią_i_Łukaszem czy aby ktoś nie wykorzystuje imienia ich suki aby sobie ułatwic sprzedaż szczeniaków. O szczegółach kontaktów z tą panią Kasia może opowiedzieć najlepiej ale efekt był taki, że zaraz za dzien czy dwa aukcja zniknęła z allegro.

Rzeczywiście zaraz po telefonie od Sylwka próbowałam skontaktować się z Panią, która zamieściła wspomnianą aukcję. Długo nikt nie odbierał telefonu, aż w końcu Pani do mnie oddzwoniła. Prosiłam, aby podała mi przydomki rodziców, bo dzięki tej informacji będę mogła prześledzić ich rodowody. Pani pamiętała jedynie przydomek ojca szczeniąt a przydomek ich matki miała sprawdzić po powrocie do domu. Niestety nie oddzwoniła a na drugi dzień - jak już wspomniał Sylwek - aukcja zniknęła z Allegro.

To jednak nie koniec tej historii...Po kilku może kilkunastu dniach aukcja ponownie pojawiła się na allegro. Tym razem postanowiłam "wyciągnąć" informacje, na temat rodziców szczeniąt, za pomocą e-maila. Po kilku dniach dostałam odpowiedź z informacją o 1 i 2 pokoleniu szczeniąt. Wówczas uświadomiłam sobie, że nasza ARASHI faktycznie nie jest jedyną przedstawicielką rasy o tym właśnie imieniu...

Posted

[quote name='Kasia_i_Łukasz']Witajcie kochani akitomaniacy! :loveu:

Nie pamiętam, kiedy ostatnio odzywałam się tutaj :oops: Dziś jednak nareszcie miałam trochę wolnego czasu, więc mogłam zaktualizować naszą stronkę. Idąc za ciosem, postanowiłam również, wrzucić kilka fotek do naszej dogomaniackiej "Galerii Akit". :lol:

Do przedstawionej poniżej fotorelacji najbardziej, jak dla mnie, pasuje tytuł "wiosenne lenistwo" :cool3:

spojrzenie "Tyfuska" :evil_lol:

i znowu aniołecek ;)

a to najbardziej "atrakcyjny", dla naszych akitek, dołek w naszym ogrodzie :mad: - kto pierwszy ten lepszy ;)

i na koniec - obraz hierachii naszego psiego stada ;)

tymczasem w domu...

jak wiosna to... (mężuś dla żonki takie cuda hoduje) :loveu:

Pozdrowionka :multi:

Śliczne pieski, koteczki i kwiatuszki :loveu: :lol: :lol: :lol: Moje kudłacze tez tylko by leżały i leżały ;)

Posted

Kasia!!!!!Hihiihiihih oj znam ja to ''tyfusikowe '' spojzenie!!!:diabloti: :diabloti: W wieku niemowlecym ,towazyszylo temu jeszcze ostre warczenie i proby odgryzienia mi nosa albo palca od reki:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Ale teraz jestem juz slodka dziwczyna!! Co do tej ''hierarchii '' w stadzie........oj zmieni sie ona zdecydowanie po dzieciach!!!!!! U mnie nie rzadzi juz chlopak ale mama ARASZI.I nie zamierza tej wladzy oddac a biedny Kenzorek godzi sie na to ze swoim misiowatym spokojem.Chce baba wladzy ,niech ma!!!!!!!!!

Posted

Kasia i Łukasz - jeeeeee, jakie cudne fotki! Pozazdrościć! I nie wiedziałam (albo przeoczyłam), że macie takie cudne kizie-mizie...:loveu::loveu::loveu::loveu:
Pzdr.

Posted

KAsia i Łukasz śliczne zdjecia jak zawsze :)) :loveu: :loveu: :loveu:
a "mała" AIDA chyba bardzo podobna do tatusia?? dobrze widze??:roll: :roll:

jestem ciekawa czy dziewczynki bezproblemowo się dogadują ze sobą??

Posted

Witam
Byłem wczoraj na Polach Mokotowskich choć byłem to za dużo powiedziane bo było tyle ludzi ,ze nawet nie udało mi się zaparkować :mad: :mad: :mad: ( była jakaś impreza –chyba sprzątanie świata )
i chyba imprezy będą tam się odbywać cyklicznie:placz: :placz: :placz: .
Dlatego mam prośbę jakbyście umawiali się gdzieś na spacery z psami nie zapomnijcie o mnie i o Gothi.

Kasia_i_Łukasz – psy wyglądają super ,ale jak mają wyglądać jak mieszkają w tak fajnym domku :cool3: :cool3: :cool3: ...
Mam nadzieje ,ze dobrze go pilnują ????
Krzysiek

Posted

[quote name='Jussi']Witam
Byłem wczoraj na Polach Mokotowskich choć byłem to za dużo powiedziane bo było tyle ludzi ,ze nawet nie udało mi się zaparkować :mad: :mad: :mad: ( była jakaś impreza –chyba sprzątanie świata )
i chyba imprezy będą tam się odbywać cyklicznie:placz: :placz: :placz: .
Dlatego mam prośbę jakbyście umawiali się gdzieś na spacery z psami nie zapomnijcie o mnie i o Gothi.

Krzysiek

Dlatego ja zdecydowanie wolę park żołnierzy radzieckich ;) - jest mniej ludzi, psów a przez to znacznie spokojniej :lol:

Posted

[quote name='cavallo']Donya, a zdjęcia ze spacerku??? Mam nadzieję, że robiłaś i wstawisz niebawem...:razz:
Pozdrawiam, Agata&Alpa

zdjecia ja robiłam.. ale jak na razie nie mam czasu na obróbke.. :oops: :oops: :oops: :oops:

Posted

Dawno mnie tu nie było, a fotki Kasi i Łukasza cudne :loveu:
Aida to już kawał baby he,he no i podobna do tatusia.
hm... i tez mnie tak jak Agappe nurtuje pytanie z serii : jak się dwie niespokrewnione dziewczynki ze sobą dogadują???

Posted

[quote name='cavallo']Donya, a zdjęcia ze spacerku??? Mam nadzieję, że robiłaś i wstawisz niebawem...:razz:
Pozdrawiam, Agata&Alpa

Ja nie zabieram aparatu jak dwa łobuzy jadą do Warszawy. Niestety, nie wykonalne jest pilnowanie dwóch stukniętych akit i jeszcze robienie zdjęć.
Koi dorosła i przestała być miłym psem :evil_lol:
Daria ma zdjęcia ;)

Posted

Dzięki Agappe, poczekam....:roll:
Donya, no tak rozumiem. I tak Cię podziwiam, że sama zabierasz na spacer takie Dwa Futrzaki....:loveu:
Pozdrawiam, Agata&Alpa

Posted

Ja wczoraj przechodziłam przez Pola Mokotowskie i rzeczywiście był dziki tłum ludzi. To była impreza pt. Dzien Ziemi. Wszędzie stały stoiska, była nawet estrada... Nie spuszczałam Gusia, bo chłopak był wyraźnie spłoszony takim tłumem...
Pzdr.

Posted

donya napisał(a):
....Koi dorosła i przestała być miłym psem :evil_lol:
Daria ma zdjęcia ;)

Hm nieładnie to zabrzmi ale dobrze przeczytać, że nie tylko Shojo jest charakterną akitą :-)

Posted

sylwekw napisał(a):
Hm nieładnie to zabrzmi ale dobrze przeczytać, że nie tylko Shojo jest charakterną akitą :-)

Aż tak jak Shojo to jeszcze nie jest ale wszystko przed nami :evil_lol:
Pod względem charakteru jednak wolę Bimbonka, przynajmniej wiem czego się po nim spodziewać.

Posted

Asiaczku, Agappe, Jussi i ineczko - bardzo Wam dziękujemy za tyle ciepłych słów pod adresem naszych pieseczków, koteczków a nawet naszego domku ;)

Agappe i ineczka słusznie zauważyły, że Aidka to wykapany tatuś. Sami czasami mamy problemy z ich odróżnieniem ;) Najważniejsze, że odziedziczyła również jego cudowny charakter :loveu: - a na tym nam najbardziej zależało :multi: tfu, tfu...mam nadzieję, że nie zapeszę...

Pytałyście również, oto jak dogadują się nasze dziewczynki. Ujmę to tak: Aszi to dość charakterna sunia. Sama pola.1, nie raz, tu wspominała o jej wczesno-szczenięcym zachowaniu :mad: Aidka, przynajmniej jak narazie, zna swoje miejsce w szeregu, więc nie wchodzi w drogę starszyźnie. Doskonale wie, kiedy jest czas na zabawę a kiedy lepiej nie przeszkadzać. Wszystko było cacy dopóki Aidka była mniejsza od Aszi, kiedy jednak ta ją przerosła, Aszi wyraźnie zaczęła się jej obawiać. Teraz wygląda to tak, że Aszi jest czujna "na zapas". Aidka nigdy jej nie sprowokowała a jednak zdażyło się, że Aszi ją skarciła - łapiąc za kark, przyciskała ją na moment do ziemi. Pewnego dnia, kiedy zauważyłam, że Aszi jest już wyraźnie pobudzona i tylko szuka zaczepki, zaczęłam do niej mówić bardzo podniosłym głosem, żeby dać jej do zrozumienia, że powinna odpuścić. Nie poskutkowało - zaatakowała bezpodstawnie Aidkę, na co oczywiście musiał zareagować Asztar i sprowadził Aszi do parteru. Wyglądało to na dość poważną szarpaninę. Na szczęście zakończyło się bez poważnych obrażeń - Aidka miała małą rankę na łapce a Asztarek trochę zdarty nosek, oczywiście "Tyfusek" wyszedł z opresji bez szwanku ;) Te zdarzenia miały miejsce wyłącznie na terenie naszej posesji. Na neutralnym gruncie Aszi nigdy się tak w stosunku do Aidki nie zachowała. Młoda może wówczas robić z nią co jej się tylko żywnie podoba a Aszi nawet noska nie zmarszczy :-o Zapisaliśmy się z dziewczynami na szkolenie PT, by w ten sposób odbudować więź między nimi. Poza tym napewno takie zajęcia poprawią również zachowanie Aszki w stosunku do obcych psów - z tym też nie jest najciekawiej - nasz błąd, Aszi w młodości miała kontak stale z tą samą grupą psów, gdzie prędzej, czy później wszystkie psy sobie podporządkowała :diabloti: Na szczęście widać już pierwsze efekty w poprawie relacji między dziewczynkami :lol: - i tym optymistycznym akcentem zakończę dość przydługawy post ;)

Ps. pola.1 Ty mnie nawet nie strasz, tak jak jest, jest dobrze! Niewyobrażam sobie, żeby rolę Alfy miała przejąć troszeczkę niezrównoważona emocjonalnie sunia ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...