Agappe Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Asiunia02 napisał(a):Tak zgadza się i Hanu w klasie młodzieży była III. Nie wiem czy nie którzy się nie obrazą, ale moj komentarz o wystawie w Łodzi jedynie jest taki: PSY - zaskoczenie :crazyeye: , ale w pewnym stopniu spodziewane. SUKI - po mojej myśli :) A co z Bunya ?? ma ktoś na zdjęciach to śliczną sunię. chris wróci to pewnie i zdjęciami w Nas rzuci ;)
Agappe Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Asiunia02 napisał(a):Suczka biała jest po M: Saba z Grodzkiego Zakątka O: Kozutsu Vaduz Jak juz pisalam bylam ciekawa jak taka suczka wyszła po takim psie. Ale juz na zdjeciach widac podobienstwo. Zobaczymy jak sie rozwinie, bo narazie ma nie cały rok - dokładnie do 10 miesiecy. hmm a dlaczego jeśli można wiedziec ciekawi Cie akurat ten pies??:roll: :roll: Tego psa widziałam tylko na zdjeciach w necie chyba na stronie hodowli Grodzki Zakątek.. kiedyś <ze 2 lata temu> była strona hodowli, z której pochodzi, ale do dziś nie przezyła <strona oczywiscie ;)>
Asiunia02 Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Agappe napisał(a):hmm a dlaczego jeśli można wiedziec ciekawi Cie akurat ten pies??:roll: :roll: Tego psa widziałam tylko na zdjeciach w necie chyba na stronie hodowli Grodzki Zakątek.. kiedyś <ze 2 lata temu> była strona hodowli, z której pochodzi, ale do dziś nie przezyła <strona oczywiscie ;)> Ich strona nadal jest i sa tam jego zdjecia. Mnie ten pies ciekawi, bo jest w pewnym sensie ciekawy :) I zawsze byłam ciekawa co po takim psie wyjdzie w miocie.
Asiunia02 Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 A tak naprawde właścicielem psa jest znajomy mojego taty. Hoduje akity ale za bardzo nie idzie z czasem, a to dlatego, ze nie jeździ na wystawy, a reproduktora zrobił szybciutko i bez zadnych problemów. Zawsze sie zastanawiałam skad on go kupił, bo nie znam tej hodowli, a w naszyhc okolicach jest duzo dobrych hodowli.
Agappe Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 ale ja pisałam o stronie hodowli VADUZ która była kiedyś w internecie Z tego co pamietam pies jest po misiowatym BISHO Tajgeta:loveu: matki nie znam... byla kiedyś jakas wystawa chyba jeszcze w 2003 na ktorej stawil sie ojciec, syn i mama ;)
pola.1 Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Tak Agappe w sobote w Lodzi Cama z Doliny Wiazow I miejsce i ZW.ML. i w sobote Aiko Tajgeta w posredniej I miejsce i CWC a w niedziele Cama z Doliny Wiazow 4 miejsce z ocena b.dobra .Aiko Tajgeta w niedziele miejsce 4 z ocena doskonala.Tez w niedziele Atsumi Tajgeta 1 miejsce ZW.ML.(czym zakonczyla ML.CH.PL.) Kenjiko Tajgeta klasa otwarta 1 miejsce CWC. To pamietam.Wiesz jak to jest zapamietujesz przewaznie wyniki swoich psow( albo ewentualnie tych ktorzy ci podpadli:evil_lol: )
Agappe Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 pola.1 napisał(a):Tak Agappe w sobote w Lodzi Cama z Doliny Wiazow I miejsce i ZW.ML. i w sobote Aiko Tajgeta w posredniej I miejsce i CWC a w niedziele Cama z Doliny Wiazow 4 miejsce z ocena b.dobra .Aiko Tajgeta w niedziele miejsce 4 z ocena doskonala.Tez w niedziele Atsumi Tajgeta 1 miejsce ZW.ML.(czym zakonczyla ML.CH.PL.) Kenjiko Tajgeta klasa otwarta 1 miejsce CWC. To pamietam.Wiesz jak to jest zapamietujesz przewaznie wyniki swoich psow( albo ewentualnie tych ktorzy ci podpadli:evil_lol: ) Ciekawe jak to pies może się zmienić przez jeden dzień ;) a nie wiesz może jak inne lokaty w klasie młodzieży w sobote i w niedziele wygladały???? niedziela: suki - kl.młodzieży wynik A'BAKIO Tajgeta ??? ATSUMI Tajgeta oc.doskonała, med.złoty, lokata I, Zw.Mł. CAMA Dolina Wiązów oc.bardzo dobra, lokata IV MEGAMI-GO Tajgeta ??? sobota: suki - kl.młodzieży wynik A'BAKIO Tajgeta ??? AKISHINA Tamura oc.???, lokata IV ATSUMI Tajgeta ??? CAMA Dolina Wiązów oc.doskonała, med.złoty, lokata I, Zw.Mł. MEGAMI-GO Tajgeta oc.??, lokata III
pola.1 Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Juz pisze sobota CAMA Z DOLINY WIAZOW- I miejsce ZW. ML. ATSUMI TAJGETA- II miejsce oc. doskonala MEGAMI-GO TAJGETA - III miejsce oc. doskonala A'BAKIO TAJGETA - IV miejsce oc. doskonala AKISHINA FAMURA - V miejsce oc. b.dobra niedziela ATSUMI TAJGETA - I miejsce ZW.ML. MEGAMI-GO TAJGETA- II miejsce oc. doskonala A'BAKIO TAJGETA - III miejsce oc.b.dobra CAMA Z DOLINY WIAZOW - IV miejsce oc. b.dobra
pola.1 Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Ale walnelam babola!!!!!!!!! AKISHINA TAMURA A NIE FAMURA przepraszam :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
sylwekw Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 Nie wiem jakos tak albo przegapiłem ale nic nie rozmawiacie o akitach na wystawie Światowej w Poznaniu?? Nikt sie nie chwali kto jedzie. Ja sobie myślę, ż epojechałbym jako widz, zwłaszcza, że jak widze psy będzie sędziował japoński sędzia. To będzie chyba jakas wykładnia :-). Tylko kurcze akity są w czwartek i niestety nikt mi nie da wolnego w pracy ze względu na wystawę psów :-(
Agappe Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 sylwekw napisał(a):Nie wiem jakos tak albo przegapiłem ale nic nie rozmawiacie o akitach na wystawie Światowej w Poznaniu?? Nikt sie nie chwali kto jedzie. Ja sobie myślę, ż epojechałbym jako widz, zwłaszcza, że jak widze psy będzie sędziował japoński sędzia. To będzie chyba jakas wykładnia :-). Tylko kurcze akity są w czwartek i niestety nikt mi nie da wolnego w pracy ze względu na wystawę psów :-( jak to nikt nie mówi?? kilka stron wczesniej rozmawiałam o tym z Asiunią.. która bierze ze sobą CHIKAKĘ i HACHIKO (mam nadzieje, że dobrze napisałam).. cóż ja urlopu ze studiów tez nie dostane, ale sama sobie go wezme i oczywiście z Anatą sie zjawimy :)
Agappe Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 pola.1 napisał(a):Juz pisze sobota CAMA Z DOLINY WIAZOW- I miejsce ZW. ML. ATSUMI TAJGETA- II miejsce oc. doskonala MEGAMI-GO TAJGETA - III miejsce oc. doskonala A'BAKIO TAJGETA - IV miejsce oc. doskonala AKISHINA FAMURA - V miejsce oc. b.dobra niedziela ATSUMI TAJGETA - I miejsce ZW.ML. MEGAMI-GO TAJGETA- II miejsce oc. doskonala A'BAKIO TAJGETA - III miejsce oc.b.dobra CAMA Z DOLINY WIAZOW - IV miejsce oc. b.dobra dziekuję za uzupełnienia!!!!! :))
Asiunia02 Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 a ja podam dodatkowe informacje :) Bedzie nie 13 ale 16 tysięcy psów i prawdopodobnie zabraknie miejsc w hotelach. Wiec jesli ktos chce lokum w Poznaniu to szybko załatwiac. Informacje moze uda mi sie zdobyc ale nie wiem kiedy. bede sie starac :)
Asiaczek Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 Ja, co prawda, nie akita, ale też V grupa i będą z 2 baskami! Pzdr.
donya Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 Asiaczek napisał(a):Ja, co prawda, nie akita, ale też V grupa i będą z 2 baskami! Pzdr. tylko 2 :roll: a reszta :roll: :lol: :lol: :lol:
Asiaczek Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 Zostają i będą domu pilnować!;) Donya, pamiętasz, że jutro jesteśmy umówione u mnie w pracy w/s CD? Pzdr.
donya Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 oczywiście :lol: :lol: :lol: wyslę sms jak będę wychodzić z pracy - myslę, że tak ok 13:00 - 13:30 :lol:
Asiunia02 Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 Donya, a twoja hiszpanka pojawi sie w Poznaniu?? Bo Bimbo na 100% prawda?? Podoba mi się coś ze światówki. Ze pies z zagranicy który otrzyma CWC utomatycznie dostaje tytułu Ch.Pl. No to może zrobimy liste akit, o których wiemy: 1. Chikaka Pa-Lis 2. Hachiko Pa-Lis 3. Anata Yamamoto zapraszam do dodawania się !!!!!!!!!!!!!!!!!!! zobaczymy co nam wyjdzie :)
Asiunia02 Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 PRZEPRASZAM, ŻE TAK NA FORUM ale wiem, że Wiola czasem tu zagląda !!!!!!!!!!!! WIOLA, straciłam waszego maila, a dawno nie miałam wieści o Fumisiu. Odezwij się bardzo prosze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Agappe Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 Asiunia02 napisał(a):PRZEPRASZAM, ŻE TAK NA FORUM ale wiem, że Wiola czasem tu zagląda !!!!!!!!!!!! WIOLA, straciłam waszego maila, a dawno nie miałam wieści o Fumisiu. Odezwij się bardzo prosze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hehe to tak apropo Światówki? :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
ewaka Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 Agappe, ja myślę, ze z tą oceną w sobotę tej suczej młodziezy, to była "pomyłka" sędziego..., ktory źle pokazał, i głupio mu było z tego potem wybrnąć. Takie mam wrazenie, z reszta nie tylko moje, tej sytuacji. Ale wiadomo, co sędzia to obyczaj, a nuż moze jemu się spodobała. Nie mam nic do zadnego psa, żeby nie było, ze kogos chcę obrazić, ale własnie tak to wyglądało... Słyszałam rozmowę w niedzielę przy ringu sedzina, ktora sedziowała akity, i tej Camie, to nawet poczatkowo chciała dac ocenę dobrą, juz nie pamietam o co dokładnie chodziło o zęby czy o ruch. A juz tak przy okazji. Dziewczyny-akitowe dajcie sobie spokój z tymi osobistymi wycieczkami. Nie tak dawno DGM była miejscem kaźni innej hodowczyni, teraz przyszła pora na inną. Tak sobie myslę, zeby kazda z was pomyślała sobie, ze wystarczy iskra, i zaraz każda z was moze stać się dla innych tą nastepną... Przez długi czas bardzo mi się tu podobało, bo nie było tego, co jest w zaprzęgowcach - sekty, podziały, kłótnie, publicznie, zakulisowo czy jeszcze inaczej. Teraz widzę, ze dzieje się cos niedobrego... W dodatku chyba patrząc przez pryzmat hodowców, ktorych lubicie czy nie (ogólnie piszę - nie personalnie) dostaje się przy okazji dowalania hodowcom, także ich psom, chocby i były przyzwoite.... Chociaz jednoczesnie zaczeto pomijac milczeniem niektóre posuniecia posunieciach hodowlane, ktore jeszcze do niedawna były piętnowane... Wiem, ze to kazdy hodowca to konkurencja, ale załatwiajcie swoje niesnaski poza forum, bo niestety od razu widać kto tu z kim i kto przeciwko komu... A tak się fajnie czytało japonczyki, i fajnie by było gdyby tak pozostało ;)
Asiunia02 Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 A ja mam jeszcze takie pytanie dla mnie za 100 punktów ;) Czy ma ktoś zdjecia z wystawy z Poznania w roku 2004 ??
AKITY-HalneWzgórze Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 Asiunia02 napisał(a):A ja mam jeszcze takie pytanie dla mnie za 100 punktów ;) Czy ma ktoś zdjecia z wystawy z Poznania w roku 2004 ?? czy to w tym roku Chikaka dostała CACIB ?a sędziowała p.Urbanowska -jeśli to ta wystawa to mam.
AKITY-HalneWzgórze Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 [quote name='ewaka']Agappe, ja myślę, ze z tą oceną w sobotę tej suczej młodziezy, to była "pomyłka" sędziego..., ktory źle pokazał, i głupio mu było z tego potem wybrnąć. Takie mam wrazenie, z reszta nie tylko moje, tej sytuacji. Ale wiadomo, co sędzia to obyczaj, a nuż moze jemu się spodobała. Nie mam nic do zadnego psa, żeby nie było, ze kogos chcę obrazić, ale własnie tak to wyglądało... -Tak własnie teraz będzie omawiany ów fakt -pomylka sedziego. Pani Blatonowa przyszła i poprawiła sedziowanie Deutshera -te psy i suki,ktore byly 16.09 na pierwszych miejscach otrzymały oceny b.dobre,a w klasie otwartej suczek tez zaistniała poprawka diametralna :-o Czyż to możliwe,żeby przez jeden dzień psy sie tak zmieniły? ciekawe jakby wyglądała ocena YUGATY Halne Wzgórze(na wystawie akit była pierwsza przed 3-ma suczkami),gdyby była wystawiana 17.09-u pani Blatonowej-jak myślicie? wklejam foto camy Dolina Wiązów z wystawy w Jeleniej Górze,gdzie otrzymała dosk.Zw.Ml. iwcale nie kwestionowałam tego wyniku,tylko dlatego,ze wygrała z moją suczką AKARI NO TSUKi(która nigdy nie otrzyamła oceny niższej niż doskonała) http://republika.pl/halne/ourAkitas/akari.htm a Cama niejednokrotnie była konkurentką AKARi i otrzymywala zawsze oceny wyb.ob.szczenię i często doskonałe, i znamy sie z panią Anią(właścicielką Camy)i z panią Anią (hodowla z Doliny Wiązów) i widze,jak bardzo sie akitami interesują, tudzież wystawami i na pewno będa dążyły do doskonalenia rasy. Cama z Doliny Wiazów(jest to córka Shoguna Halne Wzgórze i Camy Yumi z Wilczego dworu,która to jest córką Yume Watakushi Yume imp.z Holandii przez p.E.Szeremetę Dalej EWAKA piszesz,tak: Słyszałam rozmowę w niedzielę przy ringu sedzina, ktora sedziowała akity, i tej Camie, to nawet poczatkowo chciała dac ocenę dobrą, juz nie pamietam o co dokładnie chodziło o zęby czy o ruch. :shake: :shake: :shake: -wiesz, trudno tej suczce zarzucic,że ma zły ruch,ruch ma taki,że niejedna akitka mogłaby pozazdrościć na fotce Akari i Cama w porownaniu o Zw.mł. (notabene u innej sedziny siostra Camy w Bedzinie była 2ga w dużej stawce młodzieży6)-można sprawdzić na stronie u AGAPPE w wynikach a suczka wygląda tak: dalej EWAKA piszesz... A juz tak przy okazji. Dziewczyny-akitowe dajcie sobie ....... i w ten sposób(te podsłuchane opinie sedziny) chcesz nawołac do zgody kogokolwiek?:-o Zapytaj tego kogoś,kto poprosił ciebie o interwencję tutaj czemu w tych prześlicznych fotkach z wystawy akit 16.09.06 nie ma ISSUNA BOSHI z tymi wszystkimi cudnymi akcesoriami przynależnymi zwycięzcy? a moze byłaś obserwatorem wystawy akit w Warsawie 08.07.06 (międzynarodowa) i może rozumiesz tamte wyniki i znasz opinie sedziów? http://republika.pl/halne/nasze/wars.htm po tej wystawie nastapiła wielka cisza na dgm,prawie wszystkich zatkało, wyniki tej wstawy niektórych akit i "przemila atmosfera zapraszajaca" na wystawę akit do Łodzi :shake: ,a sedziowali -na fotkach widac kto-obaj sedziowie sa z łódzkiego zwiazku.Uważnie śledziłam dalsze sedziowanie pana Szemraja,i nie zauważyłam by popełnial jakieś kardynalne bledy,czy stosował,jakies przedziwne metody np.porownań psa i suki z klasy mlodziezy i dopiero wybierał Zw.Mlodziezy (owszem ten pan stosuje takie porównanie,ale w celu przyzanania tytułu Najlepszego Juniora)-a taki ostentacyjny wg.mnie wybór Zw.mlodziezy spośród psa i suki mial miejsce w Warszawie. i jeszcze chcialabym pokazać dogomaniakom,jak można skrzywdzić psa-dając mu wiele,bezasadnie, może nie psa,ale włascicieli,którzy bardzo się ucieszyli zwyciestwami w Warszawie a potem mieli serię porażek,jak mają to rozumiec? mam tu na mysli pieska ARASHI Tomodachi -piesek wygrał w W-wie -Zw.Ml. Najlepszego juniora tytuł tez dostał,za parę tygodni w Chojnicach był 3/3 (przed nim 2 psy z Hal.Wzg.) u kogo ?- u P.Szemraja ! -i na tej wystawie i piesZw.Ml. i suczka Zw.Ml. i tytuł Najl.juniora dostała suczka(potem również BOB) -hm.-jaka suczka?- Ichibusa Halne Wzgórze -siostra Isuuna Boshi ! -tego samego dnia w Będzinie ich inna siostra -I'Yorokobi no Izumi również wywalczyła Zw.Ml.Naj.Juniora i BOB ! -to b.mlodziutkie akity -wtedy mialy po 11 miesiecy -pisze to dlatego,bo inny ich braciszek to wlasnie Mlodzieżowy zwycięzca Europy z Helsinek ,tudzież v-ce zwyciezca VII Specj.Wystawy Ras japonskich -INochi, a w tym czasie ,bo 12.06.06. ISSUN BOSHI w Lublinie otrzymał od b.wymagajacej sedziny(p.Ewy Szeremety) Zw.Ml. najl.Junior i BOB no to sie rozpędzilam,ale wróćmy do ARASHI'ego Tomodachi ,dalej piesek ten był w Sopocie,gdzie uzyskał oc.b.db. i 4/4-u pani G.Richard u tejże samej sedziny -uznanej przez większośc akiciarzy za bardzo obiektywną ,miłą i rzetelną -suczka YOKO Akita u Isis -otrzymuje CWC,r-CACIB! z W-wy 08.07-wyjechała z oc.b.db! -to chyba jedyna jej ocena b.db. w karierze .(17.09) u p.Blatonowej tez uzyskala dosk.pewne macki już nie mialy tu dostepu? i jeszcze jedna akitka skrzywdzona w Warszawie-BARA Yamamoto (na międzynarodwoej w W-wie wygrała z 3 suczkami,ale CWC nie dostała-nie zasłużyła?)-która na 2 wystawach niedługo póxniej- w sierpniu i wrześniu -Wlocławek i Warszawa(krajowa) -uzyskuje i CWC i BOB-y,(tudzież ISSUN BOSHI w W-wie u p.Jakubowskiego też usyskuje Zw.Ml. -sedzia docenia pieknego psa mimo iż pies jest w trakcie wymiany wlosa). wrócmy do ARASHI'ego Tomodachi -czemu nie przyjechał do Łodzi-jesli tak pięknie w W-wie został do niej zaproszony? -nie przyjechał tez do Torunia-mimo ,że był zapisany -może wlasciciele sie podłamali?-smutne to bardzo -czy tak powinno sie robić? i nie zdawac sobie sprawy z konsekwencji swoich czynów? czy takie mieszanie ludziom w glowach powinno odbywac się za przyzwoleniem!?-udajemy,że nic nie widzimy i nie wiemy?! milczymy,nie powiemy i niech tak jest dalej? Wtedy w Warszawie powinna byc przemiła atmosfera ,a nawet gdyby tak ciut milej,tak o mały kroczek nawet na wyrost potraktowac pewne pieski i suczki,dla zachęty,czy suka ,ktora wygrała z 3 konkurentkami nie powinna dostać CWC?co czuli jej własciciele? B."mile" były zapraszane szczególnie niektóre hodowle(szczególnie umilowane przez kogoś,co wyraźnie wielu zauważyło)i myślę,że sędzia główny,na ktorego zwala sie odpowiedzialnośc,w ogóle jest nieświadom całej sytuacji i tez nalezałoby go bronić. od lat jeżdze na wystawy,wszyskie wyniki moich akit przyjmuje albo z radościa,albo z pokorą,bez dyskusji,i nigdy nie uwazałam,ze jest niesprawiedliwie,ile sie natlumaczylam ludziom-nie martwcie sie,jeśli macie gorsza ocenę,pracujcie nad sobą-poprawiajcie wystawianie,szkolcie pieska,ladnie go przygotujcie do wystawy,a sedziowie widzac ładne zwierze na pewno nie skrzywdzą go złą oceną. I tak powinno zostać. pozdrawiam wszystkich
Recommended Posts