Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='AKITY-HalneWzgórze']
-bo to już stateczny pies! -w końcu to tatuś ! :)

pozdrawiaja tatusia sześcioraczki :lol: -ALI BIMBOBO i 5 BAB!

:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
sliczneeee:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Mam pierwsze wieści z wystawy akit w Łodzi:
YUGATA Halne Wzgórze wygrała w klasie szczeniąt suczek (4 suczki w stawce) i podobno kiedy sedzia oglądał jej ząbki to dała mu buzi:lol:

a ISSUN BOSHI Halne Wzgórze wygrał w klasie młodzieży(psy),

serdecznie gratuluję włascicielom !!!!:lol: i bardzo sie cieszę:multi:

w nocy napisałam długasnego posta ,tłumacząc sie dlaczego mnie nie ma na wystawie,bo pewna osoba żyje w przeświadczeniu,iż zrobiłam bojkot tej wystawy:-o ta osoba często tu zagląda,zaglądała tu znacznie wcześniej niż ja (i to ona informowała mnie,jak b.zle sie dzieje w dogomanii i na dogs.pl i skłonila do zaglądniećia tutaj-a było to wiosną ponad rok temu )i jest na bieząco z wszystkim w polskim swiecie akit(jednak nigdy sie tu nie wpisała)-wiele osób zna ją b.dobrze.
ten mój nocny post zniknął,przy probie zatwierdzenia,i nie miałam już sił pisac ponownie,choc chcialam przed wystawą
- jeszcze raz sie wytłumaczę-ale to za chwilę

Posted

Jolu moim zdaniem nie sam się z czego tłumaczyc. To jest twoj wybor, a kwestii dlaczego moze byc tysiac i pewną osobę nie powinno interesowac jakie to są powody.

Zamiast nie potrzebnie sie tłumaczyc wklejaj na dogo salamadry :)
:eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :razz: :razz: :razz: :razz:

Ja właśnie też walcze z gorączką, bo jutro moja ulubiona wystawa w Zielonej Górze. Nie wiem czemu, ale bardzo lubię tam jeździć :)

Posted

No i wystawa akit w Łodzi dla nas zakończona.

Miło było poznac i spotkać wielu akiciarzy i dogomaniaków.

Shojo dała popis nieposłuszeństwa i szczeniackiego temperamentu.
Szkoda ale i tak ją kochamy.

Ocena WO i nie najgorszy opis powoduje, że jesteśmy zadowoleni chociaż z tego - bo początek był nieudany. Zapomniałem dowodu wpłaty - na szczęście wpuścili nas mimo tego, na parkingu przed wystawą wgniotłem sobie zderzak bo nie zauważyłem 10 metrowego słupa :-(.

Pewnie zdjęć będzie dużo a ja mogę jakies tam pokazać dopiero gdy wrócę do domu - mama robiła niestety zdjęcia tylko nam :-(

Za to jeśli ktoś jest chętny to mam filmik który jest trochę obszerniejszy i mogę udostępnić.

Posted

[quote name='Asiunia02']cd ..

Usmiech chikaki :)

Dona w swojej skrytce :)

B.sliczne są Wasze suczki! Myślę,że smiało możecie sięgac po Interchampionaty!
powodzenia w Zielonej Gorze!!
Asiuniu-wczoraj tez nie udało mi sie wyslac tego postu:-(
nadrabiam dzisiaj,sory,ze nie napisałam nic mailem(jeszcze nadrobię),miałam wiele pracy,bo Momiji(Miecia)miala nadmlecznośc i mocno musialam dopilnowywać by równo malce spijaly wszystkie cycuchy,bo omijały 2 najwieksze,które groziły peknieciem,duzo bylo z tym pracy,masowania ,sciagania,by nie dopuścić do stanow zapalnych,a dzielnie tez pomagały malce Ryoko,które żarlocznie podpijały mleko od cioci Mieci:lol:

ja b.chciałam być w Łodzi,ale zajęloby mi to 3 dni (z ogniskiem i odczytami )i dobrze,ze sie nie zapisałam-mimo iż umawiałam sie,ze będę tam-przy okazji Torunia -z Tomkiem P.(Roal),potem dzwonił p.S. od Issuna pytając,czy warto jechac do Łodzi i czy my bedziemy-jeszcze wydawało mi sie ,że to możliwe,choć już mialam przebłyski rozsadku,takze ,co do finansów(przed 20 oplacona swiatówka,potem Toruń,a to daleko i wyjazd kosztowny,jesli chodzi o paliwo),wiedzialam,ze jednej z doroslych cór nie będzie,a malce miały sie rodzić miedzy 5-10.09 i jak je zostawić z rozwakacjowaną mlodzieżą-rozsądek musiał zwycięzyć! -to moje alibi ,co do braku na wystawach w Łodzi.
tu tez nawiąże do postu Mushy,co do Sopotu- w klasie mlodziezy pieskow byly zapisane 2 Halniaki ,w suczkach też dwie,po co mialam sie jeszcze dokładac ze swoimi? to chyba normalne,żeby nie blokowac sie wzajemnie(zupełnie inaczej jest w klasie szczeniąt-kiedy zachęcam kazdego by jak najwiecej pokazywac pieski i suczki by sie oswajały z ringiem,a kolejnośc nie ma tak wielkiego znaczenia ,jak juz w klasach wyższych)
Co do obaw zwiazanych z konfrontacją to np.nieobecnośc pp.M-K z Bielska -Białej (Kofuku i Ichibusy)nie miała nic wspólnego z takimi przesłankami(Ichibusa byłaby niewątpliwą faworytką klasy mlodziezy suczek),a ich nieobecnośc w Łodzi wynika z zdania-iż małe Zw.ml. -nic juz nie daje obu pieskom -i tego tez nikomu nie można miec za złe,prawda?
-myśle,ze poki,co nie mushę;) więcej tłumaczyć?

Musha -gratuluje Interchampionatu !!! i miejsca w BOG i pięknej fotki i pieknego wystawiania!!!:multi:

Posted

Asiunia02 napisał(a):
A ja chce salamandry ;) :lol: :lol: :lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

A w zgaduj zgaduja idzie ładna zgadnac.

1. Anata
2. "maluda" :)
3. Bimbo

Zgadłam ???

niet ;):evil_lol: :evil_lol:

Posted

:lol: [quote name='Asiunia02']Jolu moim zdaniem nie sam się z czego tłumaczyc. To jest twoj wybor, a kwestii dlaczego moze byc tysiac i pewną osobę nie powinno interesowac jakie to są powody.

Zamiast nie potrzebnie sie tłumaczyc wklejaj na dogo salamadry :)
:eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :razz: :razz: :razz: :razz:

Ja właśnie też walcze z gorączką, bo jutro moja ulubiona wystawa w Zielonej Górze. Nie wiem czemu, ale bardzo lubię tam jeździć :)

-ja tez b.lubię Zielona Górę! i pierwszy raz od 4 lat tam nie będe.
czulam,że musze trochę potłumaczyć,a jeszcze za jakiś czas coś wyjasnię niezorientowanym w sprawie dogomaniakom

zaraz wkleje jakąs salamandre:lol:
a po japonsku salamandra brzmi HITOKAGE a drugie tlumaczenie -SANSHOUUO -ale to dośc trudne do wymawiania(sansiołło mw.brzmi z japonska):roll:
a to rzeczona salamandra z mamusią:lol:

pierwsze leżakowanie,choc na pół godzinki przy zachodzącym wrześniowym sloneczku

i jeszcze Salamandra :lol: chyba zostanie jej HITOKAGE

Posted

Zobaczymy jak pojdzie nam w Zielonej, bo troche czasu na wakacjach poswieciłam donci wiec moze cos z tego wyjdzie. Teraz juz chyba wszystko w jej rekach :)

Dziekuje za miłe słowa i z Chikaka jesli nie bedzie miała szczeniaczkow to na wiosne bedziemy probowac. Zobaczymy co wygra karriera czy rodzina :)

Posted

[quote name='AKITY-HalneWzgórze']:lol:

-ja tez b.lubię Zielona Górę! i pierwszy raz od 4 lat tam nie będe.
czulam,że musze trochę potłumaczyć,a jeszcze za jakiś czas coś wyjasnię niezorientowanym w sprawie dogomaniakom

W tej zielonej górze cos jest :) moze teren, bo tak w lesie.

SALAMADRA przesliczna, oj bedzie miała ciekawy kolorek !!!!!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='AKITY-HalneWzgórze']Mam pierwsze wieści z wystawy akit w Łodzi:
YUGATA Halne Wzgórze wygrała w klasie szczeniąt suczek (4 suczki w stawce) i podobno kiedy sedzia oglądał jej ząbki to dała mu buzi:lol:

a ISSUN BOSHI Halne Wzgórze wygrał w klasie młodzieży(psy),

serdecznie gratuluję włascicielom !!!!:lol: i bardzo sie cieszę:multi:

My również bardzo serdecznie gratulujemy Yugatce, Agatce i Rafałowi :BIG: Super! :multi:

Gratki oczywiście również dla Issunka i jego właścicieli :klacz:

Z niecierpliwością oczekuje na kolejne informacje z Łodzi. Czy wiadomo już coś więcej :confused:

Posted

AKITY-HalneWzgórze napisał(a):
w nocy napisałam długasnego posta ,tłumacząc sie dlaczego mnie nie ma na wystawie,bo pewna osoba żyje w przeświadczeniu,iż zrobiłam bojkot tej wystawy:-o ta osoba często tu zagląda,zaglądała tu znacznie wcześniej niż ja (i to ona informowała mnie,jak b.zle sie dzieje w dogomanii i na dogs.pl i skłonila do zaglądniećia tutaj-a było to wiosną ponad rok temu )i jest na bieząco z wszystkim w polskim swiecie akit(jednak nigdy sie tu nie wpisała)-wiele osób zna ją b.dobrze.
ten mój nocny post zniknął,przy probie zatwierdzenia,i nie miałam już sił pisac ponownie,choc chcialam przed wystawą
- jeszcze raz sie wytłumaczę-ale to za chwilę

Chyba się domyślam o kim i o czym mowa. Nas też ten problem dotyczy, też "bojkotujemy" ;)
Cóż tu dużo mówić, przykrym jest fakt, że nie wszyscy potrafią zrozumieć, że niestety, albo i stety człowiek i pies nie samymi wystawami żyją. Choć bardzo chcieliśmy zaprezentować Aszi na tej wystawie, wyszło tak, że poprostu nie mogliśmy - moja lepsza połowa musiała stawić się w pracy :-(

Posted

[SIZE=2]

[SIZE=2]

[SIZE=2]Śliczne fotki, ślicznych panien :loveu:

[SIZE=2]Asiunia i Daria szczerze Wam radzę, zastanówcie się poważnie nad jakimś konkursem fotograficznym. Fotki zasługują na najwyższe uznanie! :klacz:

Posted

Ja namówiłam Kasie na konkurs wygrała i teraz sama innych popycha.

Obiecałam juz Kasi ze wstaiwe wiecej zdjec uśmiechniętej Chikaki z powodu natajac lotki nad głowa dlatego zaraz postram się to zrobic.

Posted

Specjalnie dla Kasi Chikaka i jej szał na lotki :)

Nadarzyła się okazja zeby porwać :)

Pan ma w rece lotke :)

Usmiech 2 - lotka w górze :)

Pancio szczuje pieska :)

I walka o lotkę :eviltong:

Posted

[quote name='Kasia_i_Łukasz']Chyba się domyślam o kim i o czym mowa. Nas też ten problem dotyczy, też "bojkotujemy" ;)
Cóż tu dużo mówić, przykrym jest fakt, że nie wszyscy potrafią zrozumieć, że niestety, albo i stety człowiek i pies nie samymi wystawami żyją. Choć bardzo chcieliśmy zaprezentować Aszi na tej wystawie, wyszło tak, że poprostu nie mogliśmy - moja lepsza połowa musiała stawić się w pracy :-( [/quote
Coś Ty?! -też bojkotujecie?!:lol: ,ja już wiosną bylam posadzona o bojkot Łodzi,kiedy to moja druga córa zaczynała mature a starsza miała sesje egzaminacyjną i nijak nie moglam się ruszyć(a poza tym moje szczeniaki już dośc się nawystępowały w kl.szczeniąt i czekalam na pierwszą ich mlodziezowa miedzynarodowkę).
Tak,to tak-smutnawe:shake:
-to Wy znacie Agatę i Rafała z Yugatką-chyba w Rzeszowie się poznaliście?!:lol:

Posted

[quote name='Asiunia02']Specjalnie dla Kasi Chikaka i jej szał na lotki :)
Usmiech 2 - lotka w górze :)

Uśmiechać się, to dziewucha naprawdę potrafi :loveu: Cudownie! :loveu:

Asiunia, bardzo Ci dziękuje za fantastyczną dedykację :lol:

Posted

[quote name='AKITY-HalneWzgórze'][quote name='Kasia_i_Łukasz']Coś Ty?! -też bojkotujecie?!:lol: ,ja już wiosną bylam posadzona o bojkot Łodzi,kiedy to moja druga córa zaczynała mature a starsza miała sesje egzaminacyjną i nijak nie moglam się ruszyć(a poza tym moje szczeniaki już dośc się nawystępowały w kl.szczeniąt i czekalam na pierwszą ich mlodziezowa miedzynarodowkę).
Tak,to tak-smutnawe:shake:
-to Wy znacie Agatę i Rafała z Yugatką-chyba w Rzeszowie się poznaliście?!:lol:

We wrześniu mieliśmy wystawę u nas, a co z tym się wiązało, przesympatycznych gości, więc tej wystawy odpuścić nie mogliśmy. Za tydzień jest miedzynarodówka we Wroc[SIZE=2]ławiu, z której też zrezygnować nie mogliśmy, bo najwyższa pora zawalczyć z ma[SIZE=2]łą o duże CWC. Nad krajówką akit też poważnie się zastanawialiśmy, aż w końcu los zadecydowa[SIZE=2]ł za nas. Tym sposobem trafiliśmy do "grupy trzymającej w[SIZE=2]ładzę", potocznie zwanej "bojkotującymi" :mad: :lol: Fajnie jest nie bojkotować jak się ma wystawę na miejscu ;)

[SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2]Zgadza się Jolu, Agatkę, Rafa[SIZE=2]ła i Yugatkę mieliśmy przyjemność poznać w Rzeszowie. Teraz sobie trochę mail-ujemy i mam nadzieję, że nie raz spotkamy się z nimi na wystawie :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...