Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Psa trzeba koniecznie zabezpieczyć! Zamknąć w kojcu czy jak. Jeśli są zainteresowane domki tym bardziej.
Jeśli trzeba będzie wezmę ja na tymczas.
Ale musicie mi ja przywieźć (mogę kawałek wyjechać ok.50, 60 km).
Jestem z włocławka.

• Replies 508
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bary, pies w typie owczarka podhalańskiego akceptuje suczki, ale Killer, pekińczyk już nie. A jak Killer atakuje, to i Bary się włącza :mad: :shake:

Posted

[quote name='Cekinka13*']Bary, pies w typie owczarka podhalańskiego akceptuje suczki, ale Killer, pekińczyk już nie. A jak Killer atakuje, to i Bary się włącza :mad: :shake:[/quote]

Cekinko a Killer nie moglby byc w domu ?

Posted

A jak z tym Panem z Ząbek? Czy coś wiadomo. Jeśli okaże się, że domek dobry a adopcja tuż tuż, to nie ma sensu przewozić suni do Włocławka. Jeśli nie to pomysł Agaty super.:Rose:

Posted

[quote name='Doda_']Cekinko a Killer nie moglby byc w domu ?[/quote]
Heh, tak, mógłby, ale rodzice mi nie pozwalają wziąć suńki na podwórko... :angryy:

Wanda zaproponowała swój tymczas, znalazł się również transport, niestety Saba musiałaby jechać pociągiem, a ona nie jest ani szczepiona na wściekliznę, ani nie ma dla niej kagańca! A do jutra tego nie załatwimy...

Agata, jeżeli pan nie będzie chciał suńki, to spróbujemy znaleźć transport do Ciebie! Dzięki wielkie!!! :loveu: :Rose:

Zaraz dzwonię do pana z zapytaniem, czy zdecydował się na Sabę, czy też nie!

Posted

Jak już pisałam Ten pan starał się o "moją" Larę i jako rekomendacje powiedział, że domek był sprawdzony przez jedną
z wolontariuszek - podał mi jej telefon.To był telefon komety.
Rozmawiałam z kometą niedawno domek jest dobry.
Ten pan właśnie zadzwonił , jedzie do domu i niedługo odbierze maila.
Dla niego ważne, żeby sunia była łagodna do dzieci - ma trójkę.
Z tego co mówiła kometa to sunia bedzie miałe piekną ciepłą budę
i wiekszość czasu bedzie spedzać w ogrodzie ale wstęp do domu bedzie miała.

Posted

ona jest młodziutka, piękna, nie szkoda wam dawać jej do budy...?
zróbice ogloszenia, na pewno nie jeden domek się odezwie
Gajowa w końcu ty temu Panu lary nie dalaś czyli może znaleźć coś lepszego niż mieszkanie na dworzu.
tak uważam
a co do nie sprawdzania domu bo nie ma na to czasu to nie sztuką jest oddać psa komukolwiek z brzegu, sztuka znaleźć dom w 100% pewny który psa pokocha i niegdy już nie odda....

Posted

[quote name='_beatka_']ona jest młodziutka, piękna, nie szkoda wam dawać jej do budy...?
zróbice ogloszenia, na pewno nie jeden domek się odezwie
Gajowa w końcu ty temu Panu lary nie dalaś czyli może znaleźć coś lepszego niż mieszkanie na dworzu.
tak uważam
a co do nie sprawdzania domu bo nie ma na to czasu to nie sztuką jest oddać psa komukolwiek z brzegu, sztuka znaleźć dom w 100% pewny który psa pokocha i niegdy już nie odda....[/quote]

Zgadzam się w 100%

Posted

Jeżeli państwo zapewnią Sabie odpowiednią opiekę i miłość, to myślę, że spokojnie możemy ją wydać! Tymbardziej, że tu śpi w krzakach a tam może mieć ciepłą budę, w której zawsze może się schronić! Nie można przekreślać domu z powodu budy!

Posted

Nie każdy pies ma to szczęście by wylegiwać się na kanapie. Jeśli ludzie są dobrzy i zapewnią jej ciepłą budę, pełną michę i odrobinę serca, to myślę że spokojnie można ją wydać. Spisujemy umowę przedadopcyjną więc jeśli będzie coś nie tak czyli pies będzie np. na łańcuchu to ją zabierzemy.

Wiadomo lepiej gdyby trafiła do domku, ale no cóż ....nie dajmy sie zwariować. My piszemy, a to Cekinka ma problem na głowie. Decyzja należy do Ciebie Cekinko, jeśli uważasz, ze to dobrzy ludzie to im daj psa.

Posted

Jakie są ostatecznie ustalenie w sprawie suni?
Pytam, ponieważ mogę zrobić Allegro (jeśli nie ma).
Z tego co wiem, brany był pod uwagę awaryjny DT... czy coś wiadomo w tej kwestii. Nie pytam li tylko z ciekawości, ale mam pewne plany, uzależnione od tego.

Posted

[quote name='MaJa 75']Nie każdy pies ma to szczęście by wylegiwać się na kanapie. Jeśli ludzie są dobrzy i zapewnią jej ciepłą budę, pełną michę i odrobinę serca, to myślę że spokojnie można ją wydać. Spisujemy umowę przedadopcyjną więc jeśli będzie coś nie tak czyli pies będzie np. na łańcuchu to ją zabierzemy.

Wiadomo lepiej gdyby trafiła do domku, ale no cóż ....nie dajmy sie zwariować. My piszemy, a to Cekinka ma problem na głowie. Decyzja należy do Ciebie Cekinko, jeśli uważasz, ze to dobrzy ludzie to im daj psa.[/quote]

Maju! Zgadzam się z Tobą w 100 %!
Dobra buda nie jest zła a układ jaki proponuje ten pan uważam za idealny!
Pies w ogrodzie, z dostępem do domu....Hmmm ... super sprawa! A jeszcze jak kometa go przetrzepała to myślę, że możemy psiaka spokojnie wydać!

Tylko jeszcze jedna sprawa! Widziałam suńkę w realu i coś za grubawa mi się wydaje .......:shake::-(

Posted

[quote name='DIF'](...)
Dobra buda nie jest zła a układ jaki proponuje ten pan uważam za idealny!
Pies w ogrodzie, z dostępem do domu....Hmmm ... super sprawa!(...)[/quote]

Są psy, dla których w/w warunki są korzystniejsze, niż ciasne mieszkanie w bloku i max. dwa krótkie spacerki dziennie.
Lepsze warunki od opisanych, byłyby tylko wtedy, gdyby dostęp do domu, zastąpić dostępem do łóżka swojego pana/pani ;)

Posted

[quote name='gallegro']Są psy, dla których w/w warunki są korzystniejsze, niż ciasne mieszkanie w bloku i max. dwa krótkie spacerki dziennie.
Lepsze warunki od opisanych, byłyby tylko wtedy, gdyby dostęp do domu, zastąpić dostępem do łóżka swojego pana/pani ;)[/quote]

Pięknie powiedziane!
Musimy ustalić co z ewentualną ciążą i wyadoptować małą

Posted

[quote name='MaJa 75']Grubawa powiadasz??? Czyli ciąża? Czyli jest źle!!! Pozostaje sterylka aborcyjna i to przed wydaniem.[/quote]

No właśnie nie jestem pewna, bo ma nie powiększone sutki! :roll:
Może jest tylko dobrze utrzymana ....:roll:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...