M&S Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 [quote name='Juszes']Niestety nie... Wybór pozostawiłam hodowcy, bo nie miałam żadnego pomysłu[/quote] ..szkoda, a może "Dulcynea"...;) Quote
Neutralka Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Niestety włączam się za późno, aby podpowiedzieć, ale przychodzą mi na myśl takie imiona na D: Dobra Decyzja, Dynamiczna Dyplomatka, DODA, Delfinja, Drażetka, Dotrzymana Obietnica, Dobroduszna Dygresja, Dobrodziejka,Dramaturgia, Demolka, Despotka, Domowa Dyktatorka. Quote
Juszes Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 No niestety spóźnione propozycje ;) Już niedługo powinnam mieć fotki szczeniaczków, nie mogę się doczekać, aż je zobaczę:multi: Quote
Juszes Posted October 30, 2008 Author Posted October 30, 2008 [url=http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1730030_szpic_miniaturowy_pomeranian.html]Szpic Miniaturowy Pomeranian[/url] Tutaj można zobaczyć szczeniaczki. Niestety jestem bardzo rozczarowana jakością zdjęć... były robione telefonem komórkowym. Moja najprawdopodobniej będzie sunia na pierwszym zdjęciu będąca po środku, a na drugim po lewej. Quote
Martunia Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Ważne, że jakieś zdjęcia są. :) Ale ona słodka! :loveu: Quote
dadiii Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 sliczna !! :loveu: mam nadzieje ze bedzie miala galerie :p Quote
Juszes Posted October 30, 2008 Author Posted October 30, 2008 No, oczywiście, że tak (-: Zakupiłam właśnie niedawno odpowiedni do tego sprzęcik, tak więc galeria na pewno będzie(; Quote
dadiii Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 to super! :loveu: bedziemy zagladac napewno :) Quote
Avaloth Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 faktycznie fotki marne, ale już widać że maleństwa cudowne :loveu::loveu: naoglądamy się pompków !:multi::multi: Quote
Juszes Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 W tą środę będziemy się już umawiać z hodowcami, kiedy możemy po maleństwo przyjechać (: Quote
M&S Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 zdjecia niezbyt dobre, ale ważne, że nareszcie masz swoje maleństwo...:lol: Quote
Neutralka Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Zdjęcia nie najlepsze, ale jednak pokazują urodę szczeniaków; Twoja panna prezentuje się bardzo ładnie i jest obficie owłosiona. Jak to miło, że wchodzisz do grona właścicieli pomeranianów, a nie sympatyków tylko. A czy już wiesz jak ma na imię? Quote
Juszes Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 [quote name='Neutralka']Zdjęcia nie najlepsze, ale jednak pokazują urodę szczeniaków; Twoja panna prezentuje się bardzo ładnie i jest obficie owłosiona. Jak to miło, że wchodzisz do grona właścicieli pomeranianów, a nie sympatyków tylko. A czy już wiesz jak ma na imię?[/quote] Właśnie cały czas rozmawiając z hodowcami zapominamy spytać! :shake: Przy następnej rozmowie muszę to sobie chyba gdzieś zapisać, aby nie zapomnieć! Quote
Magi Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Gratuluje Wyboru,na pewno jestes bardzo szczesliwa ze to dlugie Czekanie sie nareszcie konczy. Magi Quote
Avaloth Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 [quote name='Juszes']Właśnie cały czas rozmawiając z hodowcami zapominamy spytać! :shake: Przy następnej rozmowie muszę to sobie chyba gdzieś zapisać, aby nie zapomnieć![/quote] idź ty :D ale prawda taka, że o wszytko się zapytasz, o szczegóły, pierdoły, a o najbadziej oczywistą rzecz nie :eviltong: też tak czasem mam xD Quote
naimax Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 zastanawiam sie nad kupnem siostry Twojej sunii! Tej pierwszej od lewej najciemniejszej. Pani powiedziala ze wybarwi sie na pomaranczowo! i nie wiem czy to prawda bo bardzo chcialabym pomaranczowego psiaka! Jak myslicie?? Quote
Juszes Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 Możesz poprosić Panią, aby sprawdziła, jaki kolor sierści ma sunia za uszkami, to podobno najbardziej odzwierciedla kolor, jaki maluch może osiągnąć w przyszłości ;) Quote
naimax Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 ta pani powiedziala ze bedzie ruda, ale czy to wogole mozliwe zeby tak bardzo zjasniala? moze to bedzie ciemny rudy, i wiesz nie wiem co robic bo chcialam miec takiego jasnego pomaranczowego pieska :) Quote
Juszes Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 [quote name='naimax']ta pani powiedziala ze bedzie ruda, ale czy to wogole mozliwe zeby tak bardzo zjasniala? moze to bedzie ciemny rudy, i wiesz nie wiem co robic bo chcialam miec takiego jasnego pomaranczowego pieska :)[/quote] Jasna raczej nie będzie, chociaż pomeraniany czasem przechodzą prawdziwe metamorfozy kolorystyczne, więc nigdy nic nie wiadomo;) Jest jeszcze jedna sunia jasna, ta na zdjęciu (: Quote
naimax Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Pani powiedziala ze bedzie intensywnie pomaranczowa :D ale nie wiadomo co to do konca znaczy :D sama juz nie wiem :D jest jeszcze ta biala? a dzisiaj ta pani mi powiedziala ze jest tylko ta ciemna ostatnia. Quote
naimax Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 [url=http://www.allegro.pl/item470328024_pomeranian_szpic_miniaturowy.html]POMERANIAN-szpic miniaturowy (470328024) - Aukcje internetowe Allegro[/url] o chcialabym zeby moj byla takiego koloru :) Quote
Neutralka Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 W zasadzie nie ma powodu, aby nie wierzxyć hodowcy, jeśli mówi, że będzie pomarańczowa. Szczenięta zadziwiająco zmieniają umaszczenie i też spotykałam się z niedowierzaniem, gdy pokazując szaro-burego szczeniaka mówiłam, że po wymianie włosa szczenięcego i młodzieżowego zrobi się pomarańczowy .( a tak włąśnie się dzieje). Podobne zmiany umaszczenia zdarzają się z niektórymi białymi szczeniętami - odchodzi biały lub bardzo jasno beżowy(kość słoniowa), a po roku przyjeżdża w odwiedziny z właścicielką całkiem rudy. Z kolei czarne przechodzą przez okres błękitnego podbarwienia lub czekoladowego, a potem dopiero robią się jet-black. Quote
filonek_bezogonek Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 [quote name='naimax']ta pani powiedziala ze bedzie ruda, ale czy to wogole mozliwe zeby tak bardzo zjasniala? moze to bedzie ciemny rudy, i wiesz nie wiem co robic bo chcialam miec takiego jasnego pomaranczowego pieska :)[/quote] no jeśli chcesz mieć pewność ze zakupić RUDEGO psa to zgłoś się do mnie na wiosnę : Jeśli podoba ci się taki kolor psa: [IMG]http://vintoyra.com.pl/galeria/vgrlodz2008r/images/5t.jpg[/IMG] [IMG]http://vintoyra.com.pl/galeria/vgrlodz2008r/images/6.jpg[/IMG] to wydaje mi się , że w 90 % takie właśnie bedą u mnie za jakis czas. ten sam piesek co jest na zdjęciach powyżej w wieku 2 miesięcy wyglądał tak: [IMG]http://vintoyra.com.pl/galeria/gal12/arles_gallery/images/85.JPG[/IMG] [IMG]http://vintoyra.com.pl/galeria/gal12/arles_gallery/images/90.JPG[/IMG] Quote
Juszes Posted November 8, 2008 Author Posted November 8, 2008 Jutro z samego rana wyruszamy po nasze maleństwo. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko poszło, jak trzeba! (: Quote
Recommended Posts