Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Roksana napisał(a):
a ja Cuxę, żeby znajdywała wygrane losy na lotto :cool3:

A mi by wystarczyło, żeby Rolek się słuchał i pilnował...:cool1:

Posted

pszym napisał(a):
A mi by wystarczyło, żeby Rolek się słuchał i pilnował...:cool1:

Z Tym to trzeba trochę pracy. Ile ja się nazłościlam i straciłam nerwów na szkoleniu. Kilka razy podejmowałam decyzję, że już tam nie pojadę bo to nic nie daje - pies mnie i tak olewa.I w końcu udało się, że po 5 miesiącach ćwiczeń, Figiel na spacerach zostawia psy i przychodzi na komendę i siada przede mną. Oczywiście ciasteczka wątróbkowe zawsze muszę mieć przy sobie. Za nie zrobi wszystko a bez nich nic - taki to bezinteresowny pies.:shake:

Posted

hanik napisał(a):
Z Tym to trzeba trochę pracy. Ile ja się nazłościlam i straciłam nerwów na szkoleniu. Kilka razy podejmowałam decyzję, że już tam nie pojadę bo to nic nie daje - pies mnie i tak olewa.I w końcu udało się, że po 5 miesiącach ćwiczeń, Figiel na spacerach zostawia psy i przychodzi na komendę i siada przede mną. Oczywiście ciasteczka wątróbkowe zawsze muszę mieć przy sobie. Za nie zrobi wszystko a bez nich nic - taki to bezinteresowny pies.:shake:

Teraz ciepło i dłużej widno, bierzemy się do pracy!

Posted

pszym napisał(a):
Teraz ciepło i dłużej widno, bierzemy się do pracy!

To prawda. Lepiej się szkoli psa gdy jest ciepło. Te mrozy dały się nam we znaki.Na pewno i przez to szkolenie Figla trwało tak długo.Dopiero teraz zaczął warować jak stwierdził, że temperatura ziemi jest odpowiednia:lol: . Wcześniej warował tylko na dywanie - wygodniś. Dużo lepiej się z nim teraz pracuje.

Posted

Dzisiaj postanowiłam wypróbować nowy przepis na smakołyki dla Figla. Upiekłam serowe kuleczki. I muszę powiedzieć, że dobre. Już nie ma połowy bo zjadłam:diabloti:. Troszkę soli i świetna przekąska do piwa:lol:
Biedny Figiel. Ale co tam - on też mi podbiera jedzenie :eviltong: .

Posted

hanik napisał(a):
Dzisiaj postanowiłam wypróbować nowy przepis na smakołyki dla Figla. Upiekłam serowe kuleczki. I muszę powiedzieć, że dobre. Już nie ma połowy bo zjadłam:diabloti:. Troszkę soli i świetna przekąska do piwa:lol:
Biedny Figiel. Ale co tam - on też mi podbiera jedzenie :eviltong: .

On też je przysmaki do piwa? Bo Rollo to woli samo piwo - najlepiej Redsa malinowego...

Posted

pszym napisał(a):
On też je przysmaki do piwa? Bo Rollo to woli samo piwo - najlepiej Redsa malinowego...

Nie próbowałam, ale myślę, że piwkiem by nie pogardził. bo jak był szczeniakiem wylizywał butelki po piwie

Posted

O to musze kiedyś spróbować ,tylko żebym psa nie spiła. Będzie potem czkał i podskakiwal. Miałam kiedyś psa kundelka - fajowy pies. No i moi sąsiedzi piętro wyżej pędzili bimber w foliowym worku i wszystko pękło i nam zalało cały balkon łącznie ze świeżo powieszonym praniem. Nasz kochany piesek zaczął czyścić balkon. Nóżki mu się rozjechały i zasnął na cały dzień :lol: :lol: :lol:

Posted

[quote name='p-piter']Wiem, że w Łodzi będzie 12 foksów, więc zapowiada się niezła konkurencja :cool3:

co to jest na całą stawkę... ja wczoraj w Opolu mialam 19 w mojej klasie ;) , a w otwartej były 33 dziewczyny.

Posted

Pan Sułek i Fretka (Jersey) są już w nowych domkach.
Trochę się zrobiło puściej w domu, ale pozostała czwórka nadal daje czadu :diabloti:

Posted

p-piter napisał(a):
No wiesz, u foksów to jest troszkę inaczej - nie są niestety tak popularne jak Goldeny :placz:

to fakt, ale widzę coraz więcej foksów no i coraz więcej ludzi poznaje tą rasę a nie mówi " o jaki piękny kundelek..." :lol:

Posted

ale i tak nadal jest "a to nie Jack Russel?" :roll:

wklejam foto Sułka już w nowym domku w Trójmieście :p
Podobno już dzielnie rozrabia :evil_lol:

Posted

Rzeczywiście jak ludzie widzą Figla to krzyczą . O to z tego Filmu "Maska".
A na wystawie pewne małżeństwo się kłóciło. Pan mocno twierdził. że to JRT a pani, że foks no i pani wygrała. Na moim osiedlu wielu ludzi w moim Figlu poznaje foksa i to mnie cieszy. A jeden pan mnie zapytał czy to jakiś mieszaniec foksa bo nie ma takiej kudłatej mordki:lol:. I bardzo się zdziwił, że istnieją takie foksy bez kudłatych mordek.

Posted

Myślę, że pora wziąć się i pomóc Roksanie w popularyzacji rasy... Ja nawet mam pewne pomysły...:cool3: . Pogoda sprzyja do działania - pomyślcie jak mozemy się przyczynić do tego, aby ludzie nie wołali kundelek albo JRT.
Czekam na pomysły...

Posted

pszym napisał(a):
Pogoda sprzyja do działania - pomyślcie jak mozemy się przyczynić do tego, aby ludzie nie wołali kundelek albo JRT.
A żeby zachować bilans w przyrodzie, to pewnie właśnie ci sami ludzie przekonują mnie, że moje psy to foksy :roll:.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...