Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 311
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kolia']Na szczęście w umowie adopcyjnej jest punkt o obowiązku sterylizacji adoptowanego zwierzęcia :D

[FONT=Arial]i tej wersji się trzymamy , nie ma bata żeby poszedł bez umowy ...i będzie musiał być wyciachany [/FONT]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial]i tej wersji się trzymamy , nie ma bata żeby poszedł bez umowy ...i będzie musiał być wyciachany [/FONT]
Mi się nie do końca podobają te zasady! Ale jak jest umowa to trzeba sie trzymać..;)

Posted

[quote name='Torzysława']Mi się nie do końca podobają te zasady! Ale jak jest umowa to trzeba sie trzymać..;)

[FONT=Arial]powiem tak :
że bywa że można psa oddać bez kastracji , ale musi to być dom na 100000% pewny czy też pies jest np chory i niosłoby to niebezpieczeństwo , a tutaj jest pies młody i tak piękny , że może kusić do rozmnażania ...więc wstępnie tak czy inaczej jest wymóg kastracji , poza tym spanielom to dobrze wpływa na zachowanie ;)
[/FONT]

Guest monia3a
Posted

Trzymam kciuki za domek :thumbs:
a co do kastracji jestem zawsze za :)

Posted

[FONT=Arial]jak u spanieli szuka sie tatuażu :cool1: on ma wszędzie włosy do ziemi :evil_lol::evil_lol:

odgarniałam włos po włosku - nie widziałam :roll: za to wyrwałam mu 2 tysiące rzepków ;)

miałam dziś konkretny telefon w sprawie spanielka.... chyba od faceta hyanda;)

wspomniałam też o boxerku bo tak jakoś wyszło z rozmowy:roll:

mam podesłac linka też na boxera :razz::razz:

wizyta przedadopcyjna jaknajbardziej- co do kastraci tez pan Piotr nie miał oporów :cool3::cool3:

bedzie domek do wizytacji w Katowicach :p

lece pisać maila ;)
[/FONT]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial]powiem tak :
że bywa że można psa oddać bez kastracji , ale musi to być dom na 100000% pewny czy też pies jest np chory i niosłoby to niebezpieczeństwo , a tutaj jest pies młody i tak piękny , że może kusić do rozmnażania ...więc wstępnie tak czy inaczej jest wymóg kastracji , poza tym spanielom to dobrze wpływa na zachowanie ;)
[/FONT]
Aha, czyli to działa w ten sposób..
Tak, słyszałam właśnie, że spaniele, szczególnie psy (może to plotka) często bywają agresywne, chociaż tak jak opisujecie jego zachowanie to nie wiem czy byłby zdolny do gryzienia i warczenia.. ale lepiej zapobiec wcześniej niźli później znów go spotkać w schronisku za to, że gryzł i się rzucał..
Chociaż mam nadzieje, że przyszły właściciel będzie odpowiedzialny i znał się na psach .. ;)

Posted

[quote name='clockwork'][FONT=Arial]jak u spanieli szuka sie tatuażu :cool1: on ma wszędzie włosy do ziemi :evil_lol::evil_lol:

odgarniałam włos po włosku - nie widziałam :roll: za to wyrwałam mu 2 tysiące rzepków ;)

miałam dziś konkretny telefon w sprawie spanielka.... chyba od faceta hyanda;)

wspomniałam też o boxerku bo tak jakoś wyszło z rozmowy:roll:

mam podesłac linka też na boxera :razz::razz:

wizyta przedadopcyjna jak najbardziej- co do kastracji tez pan Piotr nie miał oporów :cool3::cool3:

bedzie domek do wizytacji w Katowicach :p

lece pisać maila ;)
[/FONT]
[FONT=Arial]ja w PW do hyanda zaproponowałam aby jeśli są ze Śląska oprócz telefonu do Ciebie wpadli do schroniska sami zobaczyć psiaki jak już się zdecydują [/FONT]

Posted

[quote name='Torzysława']Aha, czyli to działa w ten sposób..
Tak, słyszałam właśnie, że spaniele, szczególnie psy (może to plotka) często bywają agresywne, chociaż tak jak opisujecie jego zachowanie to nie wiem czy byłby zdolny do gryzienia i warczenia.. ale lepiej zapobiec wcześniej niźli później znów go spotkać w schronisku za to, że gryzł i się rzucał..
Chociaż mam nadzieje, że przyszły właściciel będzie odpowiedzialny i znał się na psach .. ;)

[FONT=Arial]ja miałam spanielkę 14 lat ...panna z humorami ale lojalna i cnotliwa ;) za to jej koledzy panowie to typowe powsinogi ...kastracja pomagała opanować skłonności do włóczęgostwa ...agresywnego spaniela znałam 1 i to nie osobiście a z opowieści znajomego weta [/FONT]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial]ja miałam spanielkę 14 lat ...panna z humorami ale lojalna i cnotliwa ;) za to jej koledzy panowie to typowe powsinogi ...kastracja pomagała opanować skłonności do włóczęgostwa ...agresywnego spaniela znałam 1 i to nie osobiście a z opowieści znajomego weta [/FONT]
No w końcu to psy myśliwskie.. ;)
A czy w schronisku nadaliście mu jakieś imię?..:razz:

Posted

[quote name='Torzysława']No w końcu to psy myśliwskie.. ;)
A czy w schronisku nadaliście mu jakieś imię?..:razz:

[FONT=Arial]próbowałam wołać go różnymi imionami ....zero reakcji :shake:...ja bym mu dała Kacper :evil_lol:[/FONT]

Posted

Torzysława napisał(a):
słyszałam właśnie, że spaniele, szczególnie psy (może to plotka) często bywają agresywne

Pospanielowe kundelki czasem bywają agresywne, jednak nie ma to nic wspólnego z prawdziwymi cockerami - te są najwspanialszymi przytulankami na świecie :)
Gdyby ze znalezieniem domku się nie udało (w co na szczęście wątpię) to jestem obecnie na dłuższym urlopie i mogłabym małemu dać tymczasek u mnie pod Warszawą.

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial]ja miałam spanielkę 14 lat ...panna z humorami ale lojalna i cnotliwa ;) za to jej koledzy panowie to typowe powsinogi ...kastracja pomagała opanować skłonności do włóczęgostwa ...agresywnego spaniela znałam 1 i to nie osobiście a z opowieści znajomego weta [/FONT]
No to moja spanielka jest mojá wygraná na loterii- psychiczna sucz z syndromem cocker rage. Nie mogé przez to brac zadnych innych zwierzát do domu a wszystkie spacery sá w kagancu (sunia, nie ja), ale jest kochana jak dziecko w rodzinie.

Posted

[FONT=Arial]w spanielku zero agresji....gupie to to takie jak szczenior :loveu:
do boxia dzisiaj merdał ogonkiem i szlaał, a boxiu drugi taki zwariowaniec....

nie zaryzykowaliśmy jednak bliższego spotkania bo między nogami mieli szczeniaki :roll::roll:

[/FONT]

Posted

[quote name='hyanda']witam:)

kontaktowalismy sie dzis w sprawie malego psiaka. Po telefonie mielimy dostac e-mail. Skrzynka pusta. Prosimy o jakieś info:);)

[FONT=Arial]wysłałam 3 min temu :roll::oops: dopiero zasiadłam na dłużej do kompka ;)[/FONT]

Posted

Gdyby forumowicz hyanda jednak się rozmyślił, to wraz z mężem ustawiamy się w kolejkę po ten piękny pycholek. Bylibyśmy szczęśliwi gdyby z nami zamieszkał. Napisałam PW.
Pozdrawiam

On jest pięknyyy :loveu:

Posted

[quote name='clockwork'][FONT=Arial]one też piekne kochane i nie trza czesać :roll::cool1:
[/FONT]
My już mamy wprawę w czesaniu, szczególnie uszu :) :) Poza tym mizianie i zanurzanie paluchów w ten milusi gąszcz kłaków mmmm :loveu: