Pestka Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 [quote name='Alicja'] [FONT=Arial]my nie mamy szans na dowóz psiaka[/FONT] Ech.. Szkoda. Quote
Alicja Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 [quote name='Kinguska']Ech.. Szkoda. [FONT=Arial]zawsze można szukać na transportowym ;)[/FONT] Quote
Kolia Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Na szczęście w umowie adopcyjnej jest punkt o obowiązku sterylizacji adoptowanego zwierzęcia :D Quote
Alicja Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 [quote name='Kolia']Na szczęście w umowie adopcyjnej jest punkt o obowiązku sterylizacji adoptowanego zwierzęcia :D [FONT=Arial]i tej wersji się trzymamy , nie ma bata żeby poszedł bez umowy ...i będzie musiał być wyciachany [/FONT] Quote
Torzysława Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 [quote name='Alicja'][FONT=Arial]i tej wersji się trzymamy , nie ma bata żeby poszedł bez umowy ...i będzie musiał być wyciachany [/FONT] Mi się nie do końca podobają te zasady! Ale jak jest umowa to trzeba sie trzymać..;) Quote
Alicja Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 [quote name='Torzysława']Mi się nie do końca podobają te zasady! Ale jak jest umowa to trzeba sie trzymać..;) [FONT=Arial]powiem tak : że bywa że można psa oddać bez kastracji , ale musi to być dom na 100000% pewny czy też pies jest np chory i niosłoby to niebezpieczeństwo , a tutaj jest pies młody i tak piękny , że może kusić do rozmnażania ...więc wstępnie tak czy inaczej jest wymóg kastracji , poza tym spanielom to dobrze wpływa na zachowanie ;)[/FONT] Quote
Guest monia3a Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Trzymam kciuki za domek :thumbs: a co do kastracji jestem zawsze za :) Quote
madzia828 Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 spanielek cudny:loveu::loveu: nie mogę uwierzyć że nikt go nie szuka:shake: Quote
clockwork Posted July 12, 2008 Author Posted July 12, 2008 [FONT=Arial]jak u spanieli szuka sie tatuażu :cool1: on ma wszędzie włosy do ziemi :evil_lol::evil_lol: odgarniałam włos po włosku - nie widziałam :roll: za to wyrwałam mu 2 tysiące rzepków ;) miałam dziś konkretny telefon w sprawie spanielka.... chyba od faceta hyanda;) wspomniałam też o boxerku bo tak jakoś wyszło z rozmowy:roll: mam podesłac linka też na boxera :razz::razz: wizyta przedadopcyjna jaknajbardziej- co do kastraci tez pan Piotr nie miał oporów :cool3::cool3: bedzie domek do wizytacji w Katowicach :p lece pisać maila ;) [/FONT] Quote
emilia2280 Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 jaki piékny cycus! patrzy jak moja ruda niunia. on biegiem znajdzie domek na szczéscie. Quote
Torzysława Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 [quote name='Alicja'][FONT=Arial]powiem tak : że bywa że można psa oddać bez kastracji , ale musi to być dom na 100000% pewny czy też pies jest np chory i niosłoby to niebezpieczeństwo , a tutaj jest pies młody i tak piękny , że może kusić do rozmnażania ...więc wstępnie tak czy inaczej jest wymóg kastracji , poza tym spanielom to dobrze wpływa na zachowanie ;)[/FONT] Aha, czyli to działa w ten sposób.. Tak, słyszałam właśnie, że spaniele, szczególnie psy (może to plotka) często bywają agresywne, chociaż tak jak opisujecie jego zachowanie to nie wiem czy byłby zdolny do gryzienia i warczenia.. ale lepiej zapobiec wcześniej niźli później znów go spotkać w schronisku za to, że gryzł i się rzucał.. Chociaż mam nadzieje, że przyszły właściciel będzie odpowiedzialny i znał się na psach .. ;) Quote
Alicja Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 [quote name='clockwork'][FONT=Arial]jak u spanieli szuka sie tatuażu :cool1: on ma wszędzie włosy do ziemi :evil_lol::evil_lol: odgarniałam włos po włosku - nie widziałam :roll: za to wyrwałam mu 2 tysiące rzepków ;) miałam dziś konkretny telefon w sprawie spanielka.... chyba od faceta hyanda;) wspomniałam też o boxerku bo tak jakoś wyszło z rozmowy:roll: mam podesłac linka też na boxera :razz::razz: wizyta przedadopcyjna jak najbardziej- co do kastracji tez pan Piotr nie miał oporów :cool3::cool3: bedzie domek do wizytacji w Katowicach :p lece pisać maila ;) [/FONT] [FONT=Arial]ja w PW do hyanda zaproponowałam aby jeśli są ze Śląska oprócz telefonu do Ciebie wpadli do schroniska sami zobaczyć psiaki jak już się zdecydują [/FONT] Quote
Alicja Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 [quote name='Torzysława']Aha, czyli to działa w ten sposób.. Tak, słyszałam właśnie, że spaniele, szczególnie psy (może to plotka) często bywają agresywne, chociaż tak jak opisujecie jego zachowanie to nie wiem czy byłby zdolny do gryzienia i warczenia.. ale lepiej zapobiec wcześniej niźli później znów go spotkać w schronisku za to, że gryzł i się rzucał.. Chociaż mam nadzieje, że przyszły właściciel będzie odpowiedzialny i znał się na psach .. ;) [FONT=Arial]ja miałam spanielkę 14 lat ...panna z humorami ale lojalna i cnotliwa ;) za to jej koledzy panowie to typowe powsinogi ...kastracja pomagała opanować skłonności do włóczęgostwa ...agresywnego spaniela znałam 1 i to nie osobiście a z opowieści znajomego weta [/FONT] Quote
Torzysława Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 [quote name='Alicja'][FONT=Arial]ja miałam spanielkę 14 lat ...panna z humorami ale lojalna i cnotliwa ;) za to jej koledzy panowie to typowe powsinogi ...kastracja pomagała opanować skłonności do włóczęgostwa ...agresywnego spaniela znałam 1 i to nie osobiście a z opowieści znajomego weta [/FONT] No w końcu to psy myśliwskie.. ;) A czy w schronisku nadaliście mu jakieś imię?..:razz: Quote
Alicja Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 [quote name='Torzysława']No w końcu to psy myśliwskie.. ;) A czy w schronisku nadaliście mu jakieś imię?..:razz: [FONT=Arial]próbowałam wołać go różnymi imionami ....zero reakcji :shake:...ja bym mu dała Kacper :evil_lol:[/FONT] Quote
Nikita. Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Torzysława napisał(a): słyszałam właśnie, że spaniele, szczególnie psy (może to plotka) często bywają agresywne Pospanielowe kundelki czasem bywają agresywne, jednak nie ma to nic wspólnego z prawdziwymi cockerami - te są najwspanialszymi przytulankami na świecie :) Gdyby ze znalezieniem domku się nie udało (w co na szczęście wątpię) to jestem obecnie na dłuższym urlopie i mogłabym małemu dać tymczasek u mnie pod Warszawą. Quote
emilia2280 Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 [quote name='Alicja'][FONT=Arial]ja miałam spanielkę 14 lat ...panna z humorami ale lojalna i cnotliwa ;) za to jej koledzy panowie to typowe powsinogi ...kastracja pomagała opanować skłonności do włóczęgostwa ...agresywnego spaniela znałam 1 i to nie osobiście a z opowieści znajomego weta [/FONT] No to moja spanielka jest mojá wygraná na loterii- psychiczna sucz z syndromem cocker rage. Nie mogé przez to brac zadnych innych zwierzát do domu a wszystkie spacery sá w kagancu (sunia, nie ja), ale jest kochana jak dziecko w rodzinie. Quote
clockwork Posted July 12, 2008 Author Posted July 12, 2008 [FONT=Arial]w spanielku zero agresji....gupie to to takie jak szczenior :loveu: do boxia dzisiaj merdał ogonkiem i szlaał, a boxiu drugi taki zwariowaniec.... nie zaryzykowaliśmy jednak bliższego spotkania bo między nogami mieli szczeniaki :roll::roll: [/FONT] Quote
hyanda Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 witam:) kontaktowalismy sie dzis w sprawie malego psiaka. Po telefonie mielimy dostac e-mail. Skrzynka pusta. Prosimy o jakieś info:);) Quote
clockwork Posted July 12, 2008 Author Posted July 12, 2008 [quote name='hyanda']witam:) kontaktowalismy sie dzis w sprawie malego psiaka. Po telefonie mielimy dostac e-mail. Skrzynka pusta. Prosimy o jakieś info:);) [FONT=Arial]wysłałam 3 min temu :roll::oops: dopiero zasiadłam na dłużej do kompka ;)[/FONT] Quote
Nikita. Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Gdyby forumowicz hyanda jednak się rozmyślił, to wraz z mężem ustawiamy się w kolejkę po ten piękny pycholek. Bylibyśmy szczęśliwi gdyby z nami zamieszkał. Napisałam PW. Pozdrawiam On jest pięknyyy :loveu: Quote
Sajnox Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 OOOOOOo widzę że może i dzisiaj uśmiechnie się szczęście:lol::lol: Quote
clockwork Posted July 12, 2008 Author Posted July 12, 2008 [FONT=Arial]dlaczego taka kolejka nie ustawia sie po boxia i amstaffa :placz::placz: one też piekne kochane i nie trza czesać :roll::cool1: [/FONT] Quote
Nikita. Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 [quote name='clockwork'][FONT=Arial]one też piekne kochane i nie trza czesać :roll::cool1: [/FONT] My już mamy wprawę w czesaniu, szczególnie uszu :) :) Poza tym mizianie i zanurzanie paluchów w ten milusi gąszcz kłaków mmmm :loveu: Quote
Ela_and_Krzys Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 ale cudo, dobrze ze domki juz w kolejce stoja :) podobny do naszego Bimunia (') choc Bimus byl czarno-bialy Quote
Recommended Posts