Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:peace: Tak to ja, dręczyciel spanieli :evilbat:

Całkowicie się pogrążając, dodam jeszcze, że czasem za karę noszę je na rękach

lub zmuszam do pozowania do zdjęć

• Replies 311
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
Posted

Hogat napisał(a):
No pięknie Ci Nikito z Teksasikiem w objęciach :lol:
Esterko czarną jędzą to ja jestem, zapomniałaś?? :evil_lol:
Obie jesteście czarne jędze :diabloti:

Posted

[quote name='Asia & Ginger']Ale spaniele uwielbiają być tak dręczone. :loveu: :loveu: :loveu:

[FONT=Arial]o tak w ten sposób na pewno :multi: moja uwielbiała być noszona [/FONT]

Posted

Nikita. napisał(a):
Jak my czarne jędze to Ty ruda małpa :mad:
Ja już miałam chyba wszystkie kolory na głowie :evil_lol:
Ale zgadłaś-dzisiaj się pofarbowałam na cynamonowy,czyli jakby rudy :evil_lol:
Co wyjdzie mi na głowie- zobaczymy jak wyschnie :diabloti:

Posted

Alicja napisał(a):
[FONT=Arial]:hand: hey dręczyciele ....co słychać :razz::razz:[/FONT]

To do nas? :eviltong:
Żyjemy, mamy się dobrze, tyjemy - solidarnie cała rodzina :razz:
Texas - bo wciąż go tuczymy,
Ja - bo biorę końskie dawki sterydów (astma),
Szanowny małżonek - bo... nie wiem, ale on twierdzi, że to przez te moje sterydy :cool3:
Nesca - tego nikt nie wie, wszyscy twierdzą że nie dokarmiają :mad:
Cezary - z racji wieku :evil_lol:

Tak więc utuczona, szczęśliwa rodzina ma się całkiem nieźle.
Texas w niektórych dziedzinach życia robi postępy, w innych nie, w zależności od nastroju :mad:

Chodzenie przy nodze to dla niego totalny abstrakt, Texas zdaje się uważać że to godzi w jego męską godność :roll:
Do niedawna, na spacerki poza ogródkiem chodził wyłącznie na smyczy. Ostatnio stwierdziłam, że przyszedł czas próby i... udało się, psiak ładnie zachowuje się w lesie, choć zdarza mu się czasem głuchnąć, szczególnie na początku spaceru. Teraz więc już codziennie biega z Nescą przez minimum godzinkę bez skrępowania po lesie i jest najszczęśliwszym spanielem pod słońcem. To żywe srebro, on urodził się żeby biegać i sikać :p:p no i jeszcze żeby się przytulać - straaaszna nachalna, przylepa.

Układy między-psiowe idą ku dobremu. Raz się gryzą (ostrzegawczo) a raz całują. Są o nas zazdrosne i to jest główne pole konfliktów, w pozostałych przypadkach zachowują się jak na kochające rodzeństwo przystało. Ostatnio Nescę zaczęła podgryzać pewna wyżlica, wystarczał jej jeden skowyt aby "Strażnik Texasu" zjawił się na ratunek :loveu:

Poszukam jakiś fotek :razz:

Posted

Dziś mijają dokładnie 4 miesiące odkąd Texas jest u nas :lol:
Z tej okazji wielki buziak od nas i Texia dla obu "Jastrzębskich Cioć" :buzi: Wielkie podziękowania również dla wszystkich forumowiczów, którzy trzymali za nas kciuki, gdy po niego jechaliśmy i gdy walczyliśmy o zdrówko Texasa :hand:

Jak znajdę chwile czasu to wstawię jakiś zapsiony filmik.

Posted

Widzicie te kędziory na męskiej, Texasowej klacie? Na 'spanielach' śmiejemy się że taki z niego prawdziwy macho :p Zresztą on zachowuje się jak typowy facet, a męskie hormony wręcz wylewają mu się uszami ;) Jednak Estera nazwała go panienka co mocno uraziło dumę Texa. Najpierw jej to wypominał, a później udowadniał jaki jest męski :diabloti:

To my dziękujemy!

Posted

[quote name='Estera']wiem, strasznie żałuję, że to powiedziałam :placz: Nie chciałam go urazić :-(

ale co ja za to mogę, że on tak a nie inaczej wygląda? :razz:

poślijmy go do jakiegos salonu ;):evil_lol: