Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 311
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest monia3a
Posted

Szczęściarz z niego :loveu:
Żeby po wszystkie pieski ustawiały sie kolejki ;)

Posted

Psiak piękny, ale radze uważać przy adopcji, bo na śląsku są ludzie którzy adoptowali jakiś czas temu spanielke z Sosnowca, a teraz szukają pieska w celach prokreacyjnych. Szukają przez ogłoszenia, ale także sami jeżdzą po schronach. Poczatek numeru tel to 508 120 resztę na pw.

Posted

[quote name='DG32']Psiak piękny, ale radze uważać przy adopcji, bo na śląsku są ludzie którzy adoptowali jakiś czas temu spanielke z Sosnowca, a teraz szukają pieska w celach prokreacyjnych. Szukają przez ogłoszenia, ale także sami jeżdzą po schronach. Poczatek numeru tel to 508 120 resztę na pw.

[FONT=Arial]wiadomo kochana :razz::razz: wiemy o co biega- kazdy domek jest sprawdzany... psy w typie nie trafia od nas do rozmnażaczy ;)[/FONT]

Posted

DG32 napisał(a):
Psiak piękny, ale radze uważać przy adopcji

Rozumiem obawy! Dlatego chętnie zaproszę kogoś na wizytę przedadopcyjną!
Mam już wysterylizowaną spanielkę i nie zamierzam otwierać pseudohodowli. Proszę zasięgnąć języka w światku spanielowym, tam mnie już znają ;)

Posted

Nikita. zna sie na rzeczy i na pewno jest doświadczoną i odpowiedzialna właścicielką spaniela, więc psiak miałby u niej cudowny i przede wszystkim bezpieczny i pewny dom.
Trzymam kciuki Nikito!!

Posted

Cockermaniaczka napisał(a):
Ze spanielowego dziewczyna tez sie po niego ustawila w kolejce:cool3:
Oby go wziela bo mialby jak w niebie:loveu:

To ja we własnej osobie :)
Nie wiem czy jak w niebie, bo mieszkamy w lesie ;) Nasza Nesca jest członkiem naszej rodziny, oczkiem w głowie i pomarańczowy pycholek mógłby liczyć na takie samo traktowanie :) Tyle ode mnie. Poczekamy co los przyniesie! Choć już najchętniej siedziałabym w samochodzie w drodze po niego ;) :D

Posted

Za Nikitę to ja głowę daję! :cool3:
Trzymam kciuki aby Nesca "dostała" braciszka :loveu:
Psiak jest przepiękny, nie wiem czemu lubię to umaszczenie :evil_lol:

Ta kolejka po niego napawa mnie pewnym optymizmem, może spaniele "wrócą do łask"? Swoją drogą jakieś 2 lata temu identyczny spaniel był w Bydgoskim schronisku...

Posted

Estera napisał(a):
Za Nikitę to ja głowę daję! :cool3:
Trzymam kciuki aby Nesca "dostała" braciszka :loveu:
Psiak jest przepiękny, nie wiem czemu lubię to umaszczenie :evil_lol:

No właśnie czemu tak je lubisz Esterko :eviltong:
A Nikita jest nam znana od dawna więc i ja głowę mogę dać ;) :thumbs:
Estera napisał(a):
Ta kolejka po niego napawa mnie pewnym optymizmem, może spaniele "wrócą do łask"?

Oby, oby...

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial]ooo tak ...uchi bedą do czesania :roll: i mokasynki do wycięcia [/FONT]
mokasynki sá najfajniejsze! ja specjalnie wycinam tylko podeszwy stóp a pozostawiam wierzch stopy w pomponie- wygládajá super takie bamboszki!

Posted

[quote name='emilia2280']mokasynki sá najfajniejsze! ja specjalnie wycinam tylko podeszwy stóp a pozostawiam wierzch stopy w pomponie- wygládajá super takie bamboszki!
[FONT=Arial]taaaaa a szczególnie jak jest chlapa i frędzelki :evil_lol::evil_lol::evil_lol:.....14 lat miałam ten lux więc mam pojęcie o spanielkach :evil_lol::evil_lol:[/FONT]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial]taaaaa a szczególnie jak jest chlapa i frędzelki :evil_lol::evil_lol::evil_lol:.....14 lat miałam ten lux więc mam pojęcie o spanielkach :evil_lol::evil_lol:[/FONT]
ja mam dopiero 4 lata dziewuszké. ale myjé pompony jeszcze i czeszé zawziécie narazie.

Posted

[quote name='emilia2280']ja mam dopiero 4 lata dziewuszké. ale myjé pompony jeszcze i czeszé zawziécie narazie.
[FONT=Arial]
szacun... ja bym do głowy dostała jakbym miała wyczesywac TAKIEGO psa :roll:

sama ścięłam sie na krótko bo machanie szczotką nie dla mnie :cool1:
[/FONT]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial]taaaaa a szczególnie jak jest chlapa i frędzelki :evil_lol::evil_lol::evil_lol:.....14 lat miałam ten lux więc mam pojęcie o spanielkach :evil_lol::evil_lol:[/FONT]
Ja posiadam cos ala spaniel i to cos te posiada takie fajne futrzaste kamasze..:cool3: Na pewno bez porownania z cockerkami ale swoje zalety też mają..;)

Posted

My mieszkamy w lesie, chodników brak, w domu, z tych futrzastych kamaszy, to w ciągu tygodnia można byłoby spokojnie piaskownicę zapełnić :roll::lol:
ale to boskie spojrzenie kłapouchów wszystko wynagradza :diabloti:

Posted

Nikita. napisał(a):
My mieszkamy w lesie, chodników brak, w domu, z tych futrzastych kamaszy, to w ciągu tygodnia można byłoby spokojnie piaskownicę zapełnić :roll::lol:
ale to boskie spojrzenie kłapouchów wszystko wynagradza :diabloti:

wynagradza a nawet działa hipnotyzująco, szczególnie pod czas pory obiadowej...:razz::diabloti:

Posted

[quote name='Torzysława']wynagradza a nawet działa hipnotyzująco, szczególnie pod czas pory obiadowej...:razz::diabloti:

:evil_lol::evil_lol:[FONT=Arial]:evil_lol:...i to głośne łykanie śliny :evil_lol:[/FONT]

Posted

[quote name='Alicja']:evil_lol::evil_lol:[FONT=Arial]:evil_lol:...i to głośne łykanie śliny :evil_lol:[/FONT]
Antonina zaczyna chodzić na dwóch łapach, macha przednimi i piszczy... terrorystka, ale staram się nie uginać.. czasem się nie da.. co zrobić..:evil_lol::loveu:
A potem brzuch jej rośnie i ma jeszcze wieksze zapedy żebrzące..:roll::mad:

Posted

Torzysława napisał(a):
Antonina zaczyna chodzić na dwóch łapach, macha przednimi i piszczy... terrorystka, ale staram się nie uginać.. czasem się nie da.. co zrobić..:evil_lol::loveu:
A potem brzuch jej rośnie i ma jeszcze wieksze zapedy żebrzące..:roll::mad:

mojá nauczylam ze jak bédzie grzeczna w czasie obiadu, to zawsze dostanie cos na koniec z mojego talerza- jak juz skonczé. wtedy siedzi jak aniolek i patrzy az skonczymy.

Posted

emilia2280 napisał(a):
mojá nauczylam ze jak bédzie grzeczna w czasie obiadu, to zawsze dostanie cos na koniec z mojego talerza- jak juz skonczé. wtedy siedzi jak aniolek i patrzy az skonczymy.

Tośka nie umie wyczekac swojej kolejki, ale na prożno.. i tak dostaje po 20 minutach swojej udręki..:cool3:
taki mały off.

Posted

Odnoszę wrażenie, że wszystko już postanowione w sprawie pieska. Nigdy nie miałam pieska tej rasy i specjalistką tez nie jestem, ale bardzo chciałam dać mu ciepły i kochający domek stałą opiekę. Innych rzeczy przecież można się nauczyć, pielęgnacji, sposobu żywienia. Nie wiem czy powinnam, ale wydaje mi sie że tutaj jakiś kumplowski system zadziałał. Serdecznie zapraszam na wizytację przed adopcyjną jutro pozwolę sobie na tel w tej sprawie. :(:(:(:(:-(

Pozdrawiam