mch Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 może to był po prostu ja to nazywam ,,śpioch" ;-) a oczęta psiaka piekne . moja ma oczęta łoj ,takie brązowe ,ciemny bursztyn, więc rozczulają wszystkich ,a mnie najbardziej, na dodatek ubarwienie okolicy oczu sprawia wrazenie minki proszącej, więc normalnie wymiękam jak tak na mnie spojrzy :D Quote
martussia83 Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 Ale słodki ryjek :angel: Ja to bym chciała żeby mój (pies,nie ryjek :lol: )był już taki duży :roll: Quote
asher Posted May 8, 2005 Posted May 8, 2005 [quote name='rysiczka']Asher gdzies zniknela? :cry:[/quote] :o Gdzie znikłam? :o Przecież jestem :o :lol: Mam teraz w domu oba swoje burki :D Łazimy sobie na długaaaaaśne spacerki, szkoda, że nie mam aparatu :( Wczoraj odebrałam wyniki badań krwi psiurów - oba w porządku :multi: Kamień spadł mi z serca, bo bałam się, że Bugajski ma coś z nerkami - siuśki ma dośc ciemne, jak żółteczko. Na szczęście jak zwykle okazało się, że jestem panikara :wink: I Sabince już się ślicznie paskudny hot spot zagoił. Nie trzeba było stosowac antybiotyków :multi: [quote]to bym chciała żeby mój (pies,nie ryjek )był już taki duży [/quote] [b]Marta[/b], daje ci maluch do wiwatu? :lol: Aaaa, moja kuzynka kazała ci powiedziec, że mail jej nie działa! Pisz na [email][email protected][/email] ale zaznacz w tytule, że to do Ani, bo to mail jej brata. Quote
Magdula Posted May 8, 2005 Posted May 8, 2005 Wczoraj odebrałam wyniki badań krwi psiurów - oba w porządku Kamień spadł mi z serca, bo bałam się, że Bugajski ma coś z nerkami - siuśki ma dośc ciemne, jak żółteczko. Na szczęście jak zwykle okazało się, że jestem panikara I Sabince już się ślicznie paskudny hot spot zagoił. Nie trzeba było stosowac antybiotyków Jak często robicie swoim Onkom badanie krwi??Bo ja Antarowi jeszcze nie robiłam, a ma już 7 m-cy. I jeżeli robicie to konkretnie jakie?? Quote
asher Posted May 8, 2005 Posted May 8, 2005 Boogie ma 8 lat, u mnie zamieszkał w wieku ok. półtora roku i badanie krwi miał robione po raz pierwszy :wink: Jakoś nigdy nie uważałam tego za konieczne - psu nic nie dolegało, dobrze wyglądał. Zimą zaniepokoiły mnie te siuśki (byłam na spacerze z koleżanką, której pies choruje na nerki i ona bacznie przygląda się jego siuśkom :wink: ). A ze teraz miałam nieco wolnej kasy, postanowiłam przy okzji badania Sabiny zbadać i Boogiego, zwłaszcza, że ma juz swoje latka :wink: Zrobiłam mu badanie podstawowe, czyli: morfologia krwi, obraz krwinek białych i czerwonych oraz watroba i nerki. Kosztuje to u mnie 60 zł... :roll: Sabina jest ze mną od niespełna dwóch lat i krew miała juz kilkakrotnie badaną - raz bo było podejrzenie ropomacicza, przy okazji sprawdzono krew pod kątem babeszii. Drugi raz kiedy okazało się, że ma problemy z sercem - wtedy oprócz badania podstawowego sprawdzano też hormony tarczycy. No i teraz trzeci raz, równiez w związku z sercem - badanie podstawowe plus oznaczenia jonowe: wapń, fosfor, potas i magnes... I nareszcie wyniki są ok :multi: Bo wcześniejsze badania ciągle wskazywały na jakiś stan zapalny w organizmie... :roll: (nieco podwyższone leukocyty i białko). Quote
martussia83 Posted May 13, 2005 Posted May 13, 2005 [quote]Marta, daje ci maluch do wiwatu? Aaaa, moja kuzynka kazała ci powiedziec, że mail jej nie działa! Pisz na [email][email protected][/email] ale zaznacz w tytule, że to do Ani, bo to mail jej brata.[/quote] [b]Asher[/b]nie wiem jakim cudem nie wyświetliła mi się Twoja odpowiedź w wyszukiwaniu ostatnio napisanych postów :roll: bo już 13 mamy...najwyraźniej przeoczyłam :oops: dzięki za informację o mailu :D napiszę jeszcze raz :D Falcon jest dosyć grzeczny (a może to mnie się tak wydaje :lol: ),jak na owczarka szczeka dosyć mało,chociaż wczoraj jakiś buc w bmw po tym jak szczeniak go przywitał krótkim szczekiem i merdaniem ogona wyleciał na mnie "gdzie on ma kaganiec" :roll: mieszkanie jeszcze nie zdemolowane,obgryzł kawałek tapety i mojego kapcia a tak to wszystko na swoim miejscu :wink: mama się dziwi że on jakiś taki duży jest i nie dopuszcza myśli że jeszcze "trochę" urośnie :lol: wczoraj sąsiadka na skargę przyszła że na deskorolce jeździmy po mieszkaniu a to tylko mały Falconik brał rozbieg i ślizgał się po podłodze :wink: czy mogę liczyć na czyjąś pomoc we wklejeniu kilku najnowszych zdjęć zbója? :) Quote
asher Posted May 13, 2005 Posted May 13, 2005 Jasne, dawaj foty na [email][email protected][/email] :multi: Quote
doddy Posted July 2, 2005 Author Posted July 2, 2005 Hi hi Brena jest w Przyjaciel Pies :lol: No to teraz mam sławnego psa :wink: Jak obaczycie skaczącego ONka na reklamie Pedegree to ONA :oops: Quote
asher Posted July 30, 2005 Posted July 30, 2005 No i znowu nam forum zamarło :roll: [b]doddy[/b] widziałam skaczącą Brenkę :D Na dogomanii był przez chwilę banner reklamowy Pedigree :wink: A dla rozruszania tematu - pokażę wam psa, który mi sie zarąbiście podoba!!! [url]http://www.pedigreedatabase.com/gsd/pedigree/27.html[/url] Gdzie się podziały takie owczarki? :cry: Quote
rysiczka Posted July 30, 2005 Posted July 30, 2005 Piekny pies moj Hak ma go i ta linie w rodowodzie dlatego tez jest w zblizonym do niego typie.Swoja droga to chcialabym sie pochwalic ze wlasnie pokrylam moja sunie jamniczke dlugowlosa standardowa i czekam teraz cierpilwie na szczeniaki,pisze tutaj bo jakos tu fajniejsi ludzie wpadaja.Jak beda zainteresowani to wrzuce zdjecie Ineczki i "ziecia". :D Quote
asher Posted July 30, 2005 Posted July 30, 2005 No jasne, że wklejaj!!! Skoro ja wklejam swoje burki do galerii bulowatych, to czemu nie miałabyś dac jamników w topiku o ONach? :lol: A jeśli masz jakieś inne fotki Zamba, to też nie pogardzę? :wink: Bo w googlach wyskakuje tylko ta jedna jedyna :( Normalnie zakochałam się w tym psie :placz: Quote
717Magda Posted August 1, 2005 Posted August 1, 2005 Witam!!! Pozdrawiam wszystkich. Od dwóch tygodni mam ślicznego ON. Oj będzie się działo.... Quote
AM Posted August 1, 2005 Posted August 1, 2005 [quote name='rysiczka']Swoja droga to chcialabym sie pochwalic ze wlasnie pokrylam moja sunie jamniczke dlugowlosa standardowa i czekam teraz cierpilwie na szczeniaki,pisze tutaj bo jakos tu fajniejsi ludzie wpadaja.Jak beda zainteresowani to wrzuce zdjecie Ineczki i "ziecia". :D[/quote] To gratulacje!!!! :D Czekamy na szczęsliwe rozwiązanie, babciu :wink: Quote
Beff Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 Rysiczka - gratulacje dla przyszłej babci! :) ja niestety nie mam jeszcze swojego ONka ale mam nadzieje, że w przyszłości... kto wie :D zobaczymy, może juz niedługo umieszcze tu Jego foto :) hmm.... czas pokaże :D Quote
rysiczka Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Zachecona waszymi milymi slowami wklejam zdjecia. [url]http://img186.imageshack.us/my.php?image=obraz1717qn.jpg[/url] [url]http://img186.imageshack.us/my.php?image=obraz1760st.jpg[/url] na pierwszej focie Ineczka moja to trzecia z prawej a ziec to ostatni z prawej,na drugiej focie juz tylko we dwoje. [url]http://img186.imageshack.us/my.php?image=17zm.jpg[/url] zięć [url]http://img186.imageshack.us/my.php?image=obraz1677ij.jpg[/url] moja Inka. Mam nadzieje ze dziewczynka zaszla w ciaze i beda sliczne maluchy. Quote
asher Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Słodkie są :D [size=1]Ale Inka ładniejsza od męża[/size] :oops: :wink: Quote
rysiczka Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 Dziewczyny dzieki za mile slowa :D ,teraz to tylko czekamy na potwierdzenie ciazy a pozniej bede rodzic z dogomaniakami. :wink: Quote
asher Posted August 6, 2005 Posted August 6, 2005 Hahaha, no to czekamy na szczęśliwe wieści :fadein: :kciuki: Quote
reucia Posted August 12, 2005 Posted August 12, 2005 Witam wszystkich owczarzkarzy :D Od trzech dni szczęśliwie posiadam internet, a dzisiaj nareszcie udało mi się zalogować :angel: . Jestem szczęśliwą posiadaczką póltorarocznego owczarka (chyba piszecie o nich ON-ki?) Rondla (bądź jak mówią moi siostrzeńcy i bratankowie - Rondela). Bardzo sie cieszę, że jest ta strona i mam nadzieję, że znajdę tu wiele rad jak postepować z moim ON-kiem. Pozdrawiam Quote
asher Posted August 12, 2005 Posted August 12, 2005 Hej, hej, napisz coś więcej o Rondlu. Jaki jest, w jakim wieku, z jakiej hodowli... No po prosu wszystko, wszyściutko 8) I zdjęcia wklej do naszej ONkowej galerii :D Piszesz, że liczysz na naszą pomoc - masz z nim jakieś problemy? Quote
JustynaJK Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 [url]http://www.pedigreedatabase.com/gsd/pedigree/59114.html[/url] to jest mój onek,nie umiem wklejać fot więc daję to co mam Quote
reucia Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 na szczęście problemów nie mam, bo trafiliśmy do dobrej szkółki dla szczęniąt i prawie skończyliśmy PT. piszę prawie, bo jak miał byc egzamin to były 30stopniowe upały i nie pojechaliśmy. ON jest z hodowli Matador i ma półtora roku. jest też wzorem cierpliwości i mam nadzieje, że tak mu zostanie. ostatnio nawet nauczył się, że jak mówię "bierzemy tabletkę" to otwiera na całą szerokość pysk :lol: niestety ma zwyrodnienie stawu łokciowego w lewej łapie (i to z naszej winy :cry: ). pytałam lekarza o Artroflex (przeczytałam tu tyle entuzjastycznych opinii), ale stwierdził, że równie dobrze mogę mu podawać inny lek z dużą zawartością siarczanu chondroityny i glukozaminy oraz witaminę C. psiak dostaje też Reumpapai, który zachamował mu proces zwyrodnieniowy. nie wiem czy ktoś z Was ma też taki problem, bo jeżeli tak, to jeaki dajecie mu leki? Quote
Recommended Posts