Izabella Hossa Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 zofia&sasza dziękuje Na moje konto wysłano pierwszą wpłatę : Ania B. 200zł. Serdeczne wielkie dzięki :loveu: Ps. Szukam hotelu na w razie gdyby tymczas nie wypalił, ale nigdzie nie ma miejsc, a do tego żaden hotel nie chce się podjąc opieki nad psem po operacji czy psem do leczenia :shake: Kto ma najlepszy kontakt z kliniką ? Quote
Zofia.Sasza Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Może zapisz go do Murki? To wprawdzie Janów Lubelski, ale warunki dobre, opieka serdeczna, a ostatnio się tam ruszyło z adopcjami. No i Lisek wypadł z kolejki. Oni by wzięli psa z zagojoną raną (to trwa ok. 2 tygodni) Quote
Zofia.Sasza Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Czy mogłabym uzyskać odpowiedź na kilka pytań? 1. Kto jest aktualnie opiekunem prawnym? 2. Kilka osób (w tym ja ;)) deklarowało pomoc finansową. Czy można by się dowiedzieć kto, ile i na jak długo? To pozwoli rozejrzeć się za kliniką i dt lub hotelem. 3. Kto może pomóc w transporcie (ja mogę codziennie po 17.30 i w weekendy)? 4. Czy ktoś zna konkretną lecznicę skłonną zoperować psiaka? Bez odpowiedzi na te pytania będziemy się - w moim pojęciu - kręcić w kółko i użalać nad psiakiem. Zofia Quote
Angie :) Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 zofia&sasza napisał(a):Czy mogłabym uzyskać odpowiedź na kilka pytań? 1. Kto jest aktualnie opiekunem prawnym? 2. Kilka osób (w tym ja ;)) deklarowało pomoc finansową. Czy można by się dowiedzieć kto, ile i na jak długo? To pozwoli rozejrzeć się za kliniką i dt lub hotelem. 3. Kto może pomóc w transporcie (ja mogę codziennie po 17.30 i w weekendy)? 4. Czy ktoś zna konkretną lecznicę skłonną zoperować psiaka? Bez odpowiedzi na te pytania będziemy się - w moim pojęciu - kręcić w kółko i użalać nad psiakiem. Zofia ja rowniez transport rano do 8ej i po pracy 19sta (Wawa i okolice) Quote
Izabella Hossa Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 zofia&sasza dziękuje, tylko tak ruszymy z miejsca. Słodziak na dobra sprawe jest pod kuratelą Gminy, w której został wyłapany, najprościej byłoby go adoptowac. To nie będzie problem, biore to na siebie. Jest 200 zł, póki co nadal nie ma domu tymczasowego. Obdzwaniam kliniki, miejsce się znajdzie , jestem pewna ,szukam dobrej , ale niedrogiej opieki. Nie mam pomysłu na jakie konto można zbierac pieniądze, wolałabym nie na prywatne, może na konto kliniki. Myślę o AFN, ale na wypłaty trzeba długo czekac, dużo nas i dlatego pewnie. Quote
Izabella Hossa Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 Lecznica przy Podlesnej ma miejsce tylko na mini psa np.York , więc nie ma póki co tam miejsca dla Słodziaka. Quote
Zofia.Sasza Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Pogadamy zobaczymy. Trzeba jak najszybciej go zdiagnozować i ew. zoperować. Łatwiej umieścić gdzieś psa na trzech nogach, niż z jedną bolącą i wymagającą zmiany opatrunku. PONAWIAM PROŚBĘ O DEKLARACJE WPŁAT, HEJ - JEST TAM KTO? Quote
Selenga Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 [quote name='Angie :)']ja rowniez transport rano do 8ej i po pracy 19sta (Wawa i okolice) Ja praktycznie cały dzień PONAWIAM PROŚBĘ O DEKLARACJE WPŁAT, HEJ - JEST TAM KTO? ja deklarowałam bazarek, na stałe niestety nie mogę się zobowiązać, wpłacam już na jednego psa u Murki :( Quote
Zofia.Sasza Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 No to czekamy dalej. Ostrzegam, jutro przeczytam wątek 2 raz i będę uderzać na pw :mad:. Za trzy stówy, to można go ew. poddać kremacji, a nie leczyć. Ja też nie mogę więcej - niestety! Quote
Kamila_s Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 ja cos dorzuce w piatek..dajcie mi numer konta! Quote
Selenga Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 zofia&sasza napisał(a):No to czekamy dalej. Ostrzegam, jutro przeczytam wątek 2 raz i będę uderzać na pw :mad:. Za trzy stówy, to można go ew. poddać kremacji, a nie leczyć. Ja też nie mogę więcej - niestety! Zosiu, Izabella pisała, że fundacja Emir też ma się włączyć w finansowanie leczenia. Myślę, że łatwiej będzie się deklarować jak będzie wiadomo ile potrzeba :) Quote
Selenga Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 jak juz będzie diagnoza to go poogłaszam na allegro... Quote
Selenga Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 izabellah-aldonda napisał(a): Nie mam pomysłu na jakie konto można zbierac pieniądze, wolałabym nie na prywatne, może na konto kliniki. Myślę o AFN, ale na wypłaty trzeba długo czekac, dużo nas i dlatego pewnie. Z tego co mi się udało zaobserwować na dogo, wpłaty na AFN to nie jest dobry pomysł - miesiącami się czeka na rozliczenie, są pomyłki polegające na niezaksięgowaniu wpłat na konto konkretnego podopiecznego i do tego wysokie koszty manipulacyjne. Quote
Zofia.Sasza Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Jessu, Selenga, nie pisz nic o AFN ;) Bo zaraz tu będzie zadyma z udziałem osób znanych i lubianych z tegoż. Ja po południu pogadam np. ze Sforą, czy to by można "przepuścić" przez nich? Kurka, w lecznicy na Podleśnej nikt nie odbiera, dzwonię dalej. Quote
Selenga Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Ależ ja nie zamierzam niczego złego o AFN pisać :) W końcu to AFN załaciło za operację mojej Duśki zanim do mnie trafiła. I dziewczyny na prawdę robią dobrą robotę. Pieniądze jak sądzę uzbieramy, nie takie kwoty były na dogo zbierane, więc Słodziak nie zostanie bez pomocy na pewno. Najważniejsze żeby miał gdzie trafić po operacji. Myślę, że Twój pomysł z zarezerwowaniem miejsca u Murki jest bardzo dobry - kolejka jest, więc nie jest to sprawa na jutro, jeżeli w międzyczasie Słodziak znajdzie dom tymczasowy lub stały to na pewno na jego miejsce nie jedna bida się znajdzie. A jak nie będzie DT czy DS to przynajmniej nie będzie problemu gdzie go umieścić. Quote
Zofia.Sasza Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Cholercia, tak we dwie tu siedzimy... Gdzie reszta? Quote
Angie :) Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 ja tez jestem - tylko nie chce czytac na watku psiaka kolejnych wypowiedzi ze tam nie mozna wplacac...albo na inny temat sprzeczek ktore powinny isc na PW pomiedzy zainteresowanymi osobami :shake: Quote
Selenga Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Ja się na pewno kłócić nie będę :) Zastanawiam się czy czekać z rezerwowaniem miejsca u Murki na decyzję Izabelli? na diagnozę? na odpowiedź od ciotek, które deklarowały DT dla Liska? Quote
Zofia.Sasza Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Izabella się zgadza chyba, bo nie protestowała jak o tym pisałam. Angie, ja żartowałam ;) Po prostu Iza ma chyba dość problemów i bez rozliczeń psiaka, a lepiej wpłacać na konto fundacji niż prywatne - mniej ryzyka jakichś wątpliwości potem. Quote
Selenga Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Zosiu to napiszesz do Murki? Znasz ją osobiście więc może tak będzie lepiej. chociaż Murka to by pewnie wszystkim psiakom chciała nieba przychylić, więc nie ważne kto pyta :) Quote
Zofia.Sasza Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 No napiszę, albo zadzwonię może. A w weekend odwiedzę go, jeśli można będzie... Quote
Izabella Hossa Posted August 6, 2008 Author Posted August 6, 2008 Dzięki,że działacie. zofia&sasza Ja w weekend pracuje, ale skontaktuje Cię z moją koleżanką , chciałabym żebyś go zobaczyła na żywo, mam nadzieję,że do tego czasu będzie jakieś wyjście dla niego. Quote
Zofia.Sasza Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 No koniecznie mnie skontaktuj! Ja czekam na info (0-695-063-783 oddzwaniam na "głuchole"). Czy można by też prosić o kontakt do Emira w sprawie tej diagnostyki? Mogę być u piesia w sobotę. Dorobi się zdjęć etc. Quote
Izabella Hossa Posted August 8, 2008 Author Posted August 8, 2008 Prawdopodobnie w niedzielę lub w poniedziałek Słodziak pojedzie do kliniki, nadal nie mamy domu tymczasowego, ani forsy na hotel ,dlatego bardzo Was proszę o pomoc. Czy są chętni i pomysły np na bazarki i tym podobne akcje by pomóc Słodziakowi ? Quote
Recommended Posts