Zmysł Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 I znowu psia tragedia. Otrzymałem wiadomość od znajomego znajomego i obiecałem pomóc. Przeważnie nie wysyłam takich maili.... Czyli maili do wielu osób. Ale sami widzicie. Wczoraj znalazłem w lesie młodego psiaka, o którym to jedno wiem, że na pewno został wyrzucony z samochodu - zgodnie z tradycją naszych rodaków, którzy przed wyjazdem na wakacje robią porządki w domu. Co się nie mieści w kuble na śmieci - zostawiają w lesie pod miastem (np. pod Warszawą). W południe i wieczorem sprawdzałem, czy nadal biega i szuka (tj. czy nikomu nie zginął). Nie. Pies nie miał obroży, histerycznie biegał za samochodami. Pewnie do dzisiaj rana spotkałby na drodze koła jakiejś ciężarówki. No ale go zabrałem - i teraz mam kłopot. Mam w domu tyle przygarniętych zwierząt, że za chwilę zacznę prowadzić schronisko. To niemożliwe :) Może sami myśleliście o psiaku, może kogoś znacie: podajcie namiar do mnie. Krótko o psie. Bardzo młody, mały, żywy. Nie wyrośnie na wielkiego psa. To widać. Jak na nową sytuację - wyjątkowo posłuszny (nauczyłem go nie gonić kotów w trakcie 15 minut spaceru, potem obserwowałem na podwórku - nadal tego nie robił - chociaż miał chęć). Rozumie podstawowe polecenia (zostań, nie rusz). Ma ładną sierść i jest zdrowy (był dobrze karmiony, myślę, że chował się w mieszkaniu). Mógłbym długo o nim pisać, ale do rzeczy. Popytajcie znajomych. Pomyślcie sami. Wyślijcie opis i fotki oraz dane kontaktowe do mnie: Sławek 0-601 20 49 94 Quote
EVA2406 Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Czasem zastanawiam się dlaczego jestem nazywana Człowiekiem :-( , tak samo jak ci którzy wyrzucają te biedne zwierzęta i jadą sobie spokojnie na urlop; co tam pies, za chwilę gwiazdka to się weźmie następnego szczeniaczka dziecku na prezent :mad::mad::mad: Quote
rozi Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Mój Boże, bidna psina... :( Ja już nie mam kogo pytać, wczoraj rozmawiałam ze znajomymi, których uważałam za dobrych ludzi, i dowiedziałam się, że jakiś czas temu przygarnęli psinę, a po miesiącu ODWIEŹLI DO SCHRONISKA!!!, ponieważ niszczyła książki, kiedy zostawała sama w domu... Quote
GameBoy Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Darek wydaje dzis Inke ale musze pgadac z TZ'tem - zabije mnie jak tylko skoncze zdanie :roll: Quote
Zmysł Posted July 9, 2008 Author Posted July 9, 2008 Psiak został znaleziony w gm. Dębe Wielkie, w okolicach Mińska Mazowieckiego. Quote
agusiazet Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 [quote name='Zmysł'] To chyba jeszcze szczeniaczek i trochę wyżełkowaty! Quote
Argat Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Kolejna ofiara wakacji... Nigdy nie zrozumiem takich "ludzi". Quote
anouk92 Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Rany Gameboy gadaj z TZ tylko skutecznie:evil_lol: Quote
Zmysł Posted July 9, 2008 Author Posted July 9, 2008 agusiazet napisał(a):To chyba jeszcze szczeniaczek i trochę wyżełkowaty! młodziutki jest, fakt Quote
Zmysł Posted July 9, 2008 Author Posted July 9, 2008 GameBoy napisał(a):Darek wydaje dzis Inke ale musze pgadac z TZ'tem - zabije mnie jak tylko skoncze zdanie :roll: może nie będzie tak źle dziękuję Quote
GameBoy Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Zmysł napisał(a):może nie będzie tak źle dziękuję niestety przez te upaly = smrod od maluchow, moj TZ zostal doprowadzony do ostatecznosci :roll: edit: czy to jest dorosly ale mlody psiak czy szczenie? bo jezeli jest dorosly hexa zrobi z niego tapete:roll: Quote
Zmysł Posted July 9, 2008 Author Posted July 9, 2008 GameBoy napisał(a):niestety przez te upaly = smrod od maluchow, moj TZ zostal doprowadzony do ostatecznosci :roll: edit: czy to jest dorosly ale mlody psiak czy szczenie? bo jezeli jest dorosly hexa zrobi z niego tapete:roll: trudno powiedzieć, tyle wiem, co ze zdjęcia i z tego, co napisał p.Sławek(młody, mały...). Wygląda szczeniakowato Quote
GameBoy Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 a moglbys sie dowiedziec? czy mam sama zadzwonic? w ciemno nie bede ryzykowala Quote
Zmysł Posted July 9, 2008 Author Posted July 9, 2008 GameBoy napisał(a):a moglbys sie dowiedziec? czy mam sama zadzwonic? w ciemno nie bede ryzykowala zadzwonię,, Quote
GameBoy Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Zmysł napisał(a):na razie nie odbiera ok bo jezeli on sprobuje nr na nia skoczyc w sensie prokreacji to bedzie kiepsko Quote
Zmysł Posted July 9, 2008 Author Posted July 9, 2008 GameBoy napisał(a):ok bo jezeli on sprobuje nr na nia skoczyc w sensie prokreacji to bedzie kiepsko rozumiem;) Quote
Zmysł Posted July 9, 2008 Author Posted July 9, 2008 Łaciatek będzie miał domek!!!! Przyjaciel Sławka przygarnie malucha. Ale szybki wątek:multi::multi::multi: Quote
Argat Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Zmysł napisał(a):Łaciatek będzie miał domek!!!! Przyjaciel Sławka przygarnie malucha. Ale szybki wątek:multi::multi::multi: Wspaniale! :multi: Quote
Recommended Posts