KrystynaS Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 No DuDziaczek ........ brawo :klacz: :klacz:. Znaczy Dom-Ideał :multi: :multi: dla Pumy. I Erce też brawa :klacz: :klacz:, bo jak napisała "coś tam wiedziała" (tak to skromnie określiła) :lol:. PS. DuDziaczku a co to jest NK :oops: Quote
DuDziaczek Posted July 14, 2008 Author Posted July 14, 2008 Dokladnie to samo pyt. zadałam mojej kol. miesiac temu ;) Głupi skrot prawda? :lol: NaszaKlasa.pl :lol: Normalnie kocham ta strone od kiedy przeczytalam urywek pw jaki wysłała moja mama :) "A u mnie jakos leci dorastająca corka - 15 lat- same kłopoty :D , syn to anioł :) ..." Odrazu się człowiekowi milej robi xD Oh... juz się nie moge doczekać jutra bo Puma bardzo się przywiązala... A dzis wlasnei chciala zjeść chomika wujka (wyjechal i dostalam na 2 tyg.:evil_lol:) bardzo jej się podobał i teraz biedak musi na szafie siedzieć:evil_lol: Quote
kika22 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Super wieści o Pumie:lol: Oby jak najlepiej jej było w tym domku;) Quote
ewelinka_m Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 :multi::multi: ogromnie się cieszę :loveu: i udam że też o niczym nie wiedziałam:evil_lol: Quote
polciuaa Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 A ja o wszystkim wiedziałam,ale nie chciałam pisać i odbierać Dudziaczkowi tej wspaniałej możliwości.:evil_lol: PumoWarcię się suuuper trafiło.:loveu: Quote
saga_86 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Ale historia z Pumą:lol: Powiem wam,że nie wierzyłam,że znajdzie dom przez te 5 dni:oops: Podobna do niej Birma- tylko trochę bardziej zwariowana- czeka u nas już prawie rok! A Pumie tak sie udało jak w telenoweli:loveu: Quote
ewelinka_m Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 [quote name='saga_86']Ale historia z Pumą:lol: Powiem wam,że nie wierzyłam,że znajdzie dom przez te 5 dni:oops: Podobna do niej Birma- tylko trochę bardziej zwariowana- czeka u nas już prawie rok! A Pumie tak sie udało jak w telenoweli:loveu: no i się wyda co my robimy jak wychodzimy z psami na spacer :siara::evilbat: Quote
DuDziaczek Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 Dzisiaj o 18 Puma zmienia Adres, ale osiedla nie :loveu: Quote
GoskaGoska Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 to o 18 zmienicie tytul :) oby więcej szczeliwych zakonczen Quote
betel Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 To super , a daleko ten domek dla Pumy i kiedy nastapi ta szczęsliwa chwila?????:lol: Quote
polciuaa Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 15 minut od domu Dudziaczka.:evil_lol: I chyba już dzisiaj nastąpiła.:loveu: Quote
erka Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Wstrzymajmy się ze zmianą tytułu do soboty. Nie podpisaliśmy jeszcze umowy adopcyjnej, państwo w sobotę podejmą ostateczną decyzję. Przez te kilka dni chcą zobaczyć jak ułożą się stosunki Pumy z ich jamniczką. Na razie było wszystko ok, rezydentka tylko troche zazdrosna o względy państwa. Ale widzę,że oni troche się o nią boją. Puma zobaczyła przez ogrodzenie kolegę ON-ka i zaczęłą się przed nim popisywać , biegała , jak szalona po ogródku, kręciła kółka, zaczepiała jamniczkę do zabawy , jak to duży pies, trochę może niezbyt delikatnie, jamnisia troszkę sie wystraszyła. Ale mam nadzieję ,że wszystko sie ułoży. Chociaż państwo nie maja zbyt dużego doświadczenia z psami, jamnisia , to ich pierwszy pies i to co mnie troszkę zaniepokoiło, to pan domu obawia się dużych psów, kiedys pogryzł go ON-ek, widać to było w takim podejściu z rezerwą do Pumy. Ale już w piątek wraca z sanatorium córka państwa, to ona bardzo chciała Pumę, myślę,że sie nią odpowiednio zajmie. A Puma to wspaniała sunia, pełna energii, ale posłuszna, zrównoważona,mądra i piękna:lol:. Quote
kika22 Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Pumka badz grzeczna w nowym domku:razz: A co do zabawy z małymi psiakami to sunka musi się przyzyczaić. Sama mam średniej wielkości suke i wiem,że nie bardzo umie się bawić z mniejszymi psiakami. Swoją masą może im niechcący zrobić krzywde. Natomiast ze szczeniakami obchodzi się bardzo delikatnie:lol: Quote
DuDziaczek Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 Poczatek zabawy pumy wyglada tak: Siada przed psem zadziera lape do gory i smera go po glowie pazurami :diabloti: A jak juz psa do zabawy przekona to zachowuje sie jak dzicz, biega ,zatacza kolka psy maja jej dość :diabloti: Ale z tego co zauwazylam z malym psem potrafila sie obejsc delikatnie :lol:, mam nadizjee ze w nowym domku nic nie zrobi i wszystko się ułoży:loveu: W koncu Pani jak jej powiedizalam na przedadopcyjnej ze chappi jest niedobra i zeby kupila purine/acane wczoraj juz purina czekała na nią :lol: Czekala tez nowa smycz i obrozka tez czerwone :loveu: Oraz poslanko z kocykiem :lol: Pani zapomniala tylko o misezce ale jakas stara suni jeszcze mają :cool3: Wszystko w łapach Pumy... Quote
erka Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Tym razem można już zmienić tytuł:lol:. Puma w swoim domku!:multi: Ale nie tym , w którym zostawiłysmy ją z DuDziaczkiem , myślę ,że w lepszym:lol:. Okazało sie ,że w tamtym domu jamniczka rezydentka była bardzo zazdrosna o panią, nie dała jej się zbliżać do Pumy, podgryzałą ją. Gdyby Puma poczuła się tam pewniej mogłoby dochodzić do konfliktów. Puma trafiła do siostrzenicy tej pani, do młodego sympatycznego małżeństwa z dziećmi, dom z ogródkiem/większym niż poprzedni:razz:/. Pan psów sie nie boi, tak jak jego poprzednik:cool3:, to on głównie wychodzi z Pumą na spacery. Byłyśmy tam dzisiaj z KrystynąS zobaczyć jak to wygląda, a ponieważ było ok, podpisałm juz umowe adopcyjną z państwem. Puma widać ,że już zadomowiona, chociaż pewnie jeszcze trochę czasu potrzeba,żeby poczuła się zupełnie jak u siebie, bo przecież co kilka dni jest przerzucana z miejsca na miejsce. Ale to otwarta sunia, bez jakis lęków, więc szybko się adaptuje w nowym miejscu. Quote
kika22 Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 erka napisał(a):Tym razem można już zmienić tytuł:lol:. Puma w swoim domku!:multi: No to swietne wiesci w taki lejacy dzień:multi: Quote
ewelinka_m Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 bardzo się cieszę czytając te wieści :multi: bo o zamianie słyszałam już wczoraj z tajemnych źródeł :evil_lol: Quote
Recommended Posts