Ismena Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 No właśnie nie wiadomo. Z obrębu pazura poleciała krew ostatnio na spacerze, a Dolly kulała. Jeszcze wcześniej dostała zastrzyki, a w ubiegły piątek maści. I było troszkę lepiej. Wczoraj na wizycie u weterynarza pazurki Dusi zostały bardzo mocno skrócone. Może dlatego, że pazurki były za długie i gdzieś jednym zahaczyła w zabawie i coś sobie naruszyła. Ogólnie Dolly przy każdym obcinaniu pazurków bardzo mocno krwawi, więc zawsze miała ciut przydługie. Wczoraj o dziwo krewka w ogóle nie poleciała, mimo, że pazurki zostały skrócone dość mocno. Dzisiaj na szczęście już lepiej. Dolly nie kuleje, a nawet pobiegała troszkę za piłeczką. Zobaczymy jak będzie do czwartku. Quote
Maalwi Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Oby zdrowiała, warto kupić proszek tamujący krwawienie, tak na przyszłość :) Quote
mychaaaaa Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 [quote name='Maalwi']To co forumowicze, skadamy się na laptopika dla Ismeny?? hahaha :D[/QUOTE] załóżmy bazarek z fantami :eviltong: a dzisiaj jak mała? Quote
Ismena Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 [quote name='Maalwi']Oby zdrowiała, warto kupić proszek tamujący krwawienie, tak na przyszłość :)[/QUOTE] Dzięki, będę pamiętać! :) [quote name='mychaaaaa']załóżmy bazarek z fantami :eviltong: a dzisiaj jak mała?[/QUOTE] Haha, przydałoby się, nie powiem.:eviltong: Już nie kuleje, cały czas smarujemy łapkę maściami. Chyba jednak musiała sobie gdzieś tym za długim pazurem zahaczyć. Teraz wszystkie są bardzo króciutkie i wszystko jest ok. :) [quote name='kalyna']ja mogę na 3-4 dni swojego pożyczyć :) razem z aparatem :) i oby to nie było nic strasznego z tą łapką :)[/QUOTE] O, bardzo chętnie. ;) Quote
Maalwi Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 A tak bedize niedługo wyglądała Layla :loveu: Quote
Ismena Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 Nie wiesz może co ta za collie? Bardzo ładny! :loveu: Na jakiej wystawie było robione to zdjęcie? Ona już w sumie bardzo podobnie wygląda, hihi...:diabloti: I ma podobne frędzelki na uszach.:razz: Widać jakie mamy zaległości ze zdjęciami. ;) Ale póki co... ;) Zdjęcia zostały zrobione przez hodowców. Quote
Maalwi Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 aaa jaka kochana Ta fotka jest z wystawy 5 lipca 2009 roku w Gorzowie wlkp :) Albo mi się wydaje, albo collie tracą włos z pysia z wiekiem. Quote
Cheritka Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 [quote name='Ismena']No właśnie nie wiadomo. Z obrębu pazura poleciała krew ostatnio na spacerze, a Dolly kulała. Jeszcze wcześniej dostała zastrzyki, a w ubiegły piątek maści. I było troszkę lepiej. Wczoraj na wizycie u weterynarza pazurki Dusi zostały bardzo mocno skrócone. Może dlatego, że pazurki były za długie i gdzieś jednym zahaczyła w zabawie i coś sobie naruszyła. Ogólnie Dolly przy każdym obcinaniu pazurków bardzo mocno krwawi, więc zawsze miała ciut przydługie. Wczoraj o dziwo krewka w ogóle nie poleciała, mimo, że pazurki zostały skrócone dość mocno. Dzisiaj na szczęście już lepiej. Dolly nie kuleje, a nawet pobiegała troszkę za piłeczką. Zobaczymy jak będzie do czwartku.[/QUOTE] Najlepiej przycinać pazurki cco dwa tygodnie o 1-2 mm wtedy nie krwawią :) Quote
Ismena Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 [quote name='Cheritka']Najlepiej przycinać pazurki cco dwa tygodnie o 1-2 mm wtedy nie krwawią :)[/QUOTE] Dziękuję za informacje! Na pewno się do niej zastosuję. :) [quote name='Maalwi']A ja wogóle się boję podcinać :([/QUOTE] Ja do tej pory chodziłam za każdym razem obcinać do weta, ale muszę w końcu kupić obcinacza do pazurków i zacznę to robić sama. Ten włos między uszkami się obcina. ;) A ja mam zdjęcia Layli z dzisiaj...:cool3: Tylko czekam aż TŻ mi je podeśle, a ja obrobię i wrzucę.:p Dolly niestety siedzi w domu, aż do całkowitego zużycia maści na łapkę, więc nie ma jej na zdjęciach. Nie chcę jej jeszcze nadwyrężać. Za to ostatnio dorwałam się do nożyczek i ją ciachnęłam...:diabloti: Quote
Maalwi Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Jak to włos między uszkami?? Aaaa boję się zobaczyć obcięta Dolkę! i wrzucaj fotki Layli, bardzo lubię ta rasę i ją ;) Quote
Ismena Posted August 13, 2011 Author Posted August 13, 2011 Chodzi Ci o te frędzelki na uszkach? :) Na początek fotka łóżkowa A teraz spacerek ;) Quote
Ismena Posted August 13, 2011 Author Posted August 13, 2011 Jakość zdjęć powala...:-( Chyba będę musiała zainwestować w lepszy aparat, bo ten już ledwo żyje. Quote
Maalwi Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Łóżkowa fotka, fajnie to zabrzmiało :diabloti: http://imageshack.us/photo/my-images/153/img0200hv.jpg/ Piękna jest Layla, bardzo mi ise podoba, a ona ma taki ciemnyjęzor czy to zdjęcie tak przyciemniło? ;) I o co chodzi z tymi frędzelkami,bo nie rozumiem... Gdzie one są?:oops: Quote
Ismena Posted August 13, 2011 Author Posted August 13, 2011 Maalwi, napisałam PW :) A ja nie mogę się zdecydować na kosmetyki dla Lulki... Wystawa już niedługo, a ja nie jestem w nic zaopatrzona. Do tego boje się wziąć nożyczki do ręki, żeby nie przegiąć.:shake:Coś czuję, że to będzie moja życiowa klapa.:razz: Quote
Maalwi Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 [quote name='Ismena']Maalwi, napisałam PW :) A ja nie mogę się zdecydować na kosmetyki dla Lulki... Wystawa już niedługo, a ja nie jestem w nic zaopatrzona. Do tego boje się wziąć nożyczki do ręki, żeby nie przegiąć.:shake:Coś czuję, że to będzie moja życiowa klapa.:razz:[/QUOTE] Ajj przesadzasz! A ja się nawet nie orientuje, jak wygląda włos szkota, jest twardy? Ja siedzę na forum sheltie i tam piszą,ze używają iv san bernard zielone jabłuszko (ja też go mam ;)) A co przed wystawą trza zrobić z collie? podcina się cos? Quote
Ismena Posted August 13, 2011 Author Posted August 13, 2011 Tak, włos collie ma być szorstki, nigdy "waciany". ;) Ja też mam Iv San Bernard Zielone Jabłuszko dla Dolly, ale boję się, że za bardzo zmiękczy włos Layli. Tak, podcina się łapki i włos na uszkach. ;) Ten sam szampon, ta sama obróżka i jeszcze adresówka.:cool3: Quote
Maalwi Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 To może skontaktuj się z hodowcą Layli, on ci na pewno podpowie :) hihi to samo faktycznie ;) Quote
Ismena Posted August 13, 2011 Author Posted August 13, 2011 Ja wiem co robić, tylko się po prostu boję. :cool3: W sumie to Layla idzie w szczeniaczkach, więc myślę, że aż tak bardzo nie będą zwracać uwagi na to czy sierść jest super szorstka itp. W końcu to jeszcze maluszek i ma jeszcze szczenięcy puszek. ;) Quote
Maalwi Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 [quote name='Ismena']Ja wiem co robić, tylko się po prostu boję. :cool3: W sumie to Layla idzie w szczeniaczkach, więc myślę, że aż tak bardzo nie będą zwracać uwagi na to czy sierść jest super szorstka itp. W końcu to jeszcze maluszek i ma jeszcze szczenięcy puszek. ;)[/QUOTE] łee no własnie, jak wiesz co robić to okej ja pamiętam,ze za 1 razem miałam Bibi podciać kapcie za długie na łapach...wziełam i ciachnęłam w linie prostej nie przyszło mi na myśl,ze to trzeba uformować okrągły kształt hahaha i odrastało ponad miesiac...hahahaha tak samo uciełam Bibi włos na pupie,zeby się nie osrywała i rosnie już 4 miesiące i dopiero wraca do dawnej formy... Quote
Ismena Posted August 14, 2011 Author Posted August 14, 2011 Tyle, że ja się boję i nie wiem czy wezmę nożyczki do ręki.:eviltong: Oglądając Bibi na zdjęciach nic nie zauważyłam. Na wystawach przecież idzie jej również super. Może nie było aż tak źle? ;) Quote
wiki4 Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 http://img153.imageshack.us/img153/92/img0200hv.jpg Jaką ma inteligentną minę :loveu: Będziecie ćwiczyć jakieś sporty? Quote
Ismena Posted August 14, 2011 Author Posted August 14, 2011 Rekreacyjnie z pewnością. Już zaczęłam nakręcać małą na frisbee. ;) Chciałabym też kiedyś zobaczyć jak tam z jej instynktem na PIPie. ;) Poza tym ćwiczymy sztuczki, posłuszeństwo. ;) Layla i tak najbardziej kocha piłki, a im większe tym lepsze. ;) Quote
Maalwi Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 [quote name='Ismena']Rekreacyjnie z pewnością. Już zaczęłam nakręcać małą na frisbee. ;) Chciałabym też kiedyś zobaczyć jak tam z jej instynktem na PIPie. ;) Poza tym ćwiczymy sztuczki, posłuszeństwo. ;) Layla i tak najbardziej kocha piłki, a im większe tym lepsze. ;)[/QUOTE] A o agi myśleliście? Quote
Ismena Posted August 17, 2011 Author Posted August 17, 2011 Raczej nie. ;) Przyszły nożyczki.:evil_lol: Kosmetyki też już wybrane, teraz trzeba zamówić.:cool3: Quote
Recommended Posts