Jump to content
Dogomania

Dorka i dwa cairn terriery urwisy - Lexi i Legenda ... a w pamięci na zawsze Gaja (') i Saba (')

Recommended Posts

Posted

[quote name='sota36']a skoro serducho mowi o kolakach, briardach i rotkach, to moze ...3:)???? Kochana ;) Czy Ty chcesz abym ja wykitowała i więcej na Dogo nic nie napisała :lol:

[quote name='asher']Katerinas, a co ty ze swoją galeria wyprawiasz? :???: Ja mam obecnie 85 stronę, która kończy się postem Soty o zamęcie na głowie (nr 3400). I na liczniku stron widać, że jest jakaś kolejna strona, nr 86, ale... nie mogę na nią wejść :-o Teraz, pisząc posta, zerknęłam sobie w podgląd i faktycznie, post Soty jest ostatni. To skąd ta dodatkowa strona? :cool3: Jakaś tajna dla wtajemniczonych? :mad: Wiesz... ja tak mam też na innych galeriach. Chyba Dogo znów gdzieś nawala. Też wciskam odpowiedz i sprawdzam czy aby czegoś jeszcze nie ma.
Nie ma żadnych stron dla niewtajemniczonych ;) (a może są ... a ja o tym nie wiem :icon_roc: ;) )

[quote name='asher']Nooo, widać, że masz sentyment do kudłaczy :loveu: A Buba to cyba miał coś z pudla, albo innego puli? Fajny kudłacz!
A jakbyś się zdecydowała na kolaka, to... starannie wybierz hodowlę. Niestety hodowla na jak najpiękniejsze futro zrobiła tej rasie kuku. Ciężko o kolaka z fajną psychiką, który, jak zobaczy owcę, albo inne dziwo, to nie zwieje w panice z podkulonym ogonem :shake:
Buba miał sierść lekko kręconą. Trochę właśnie jak puli. Był przekochany. :-)
A o kolakach właśnie ostatnio słyszałam taką opinię. Że ciężko o takiego z dobrą psychiką (niestrachliwego). Zresztą coś takiego gdzieś też mi się obiło o uszy o briardach; tyle że dość dawno.

[quote name='LAZY']Retrospekcyjne zdjecia boskie!!! Dziękuję :-)

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dziś pierwszy dzień po chorobowym wybraliśmy się z Miśkiem na chwilę na ogród.

Mój kochany szkrab od razu wziął sie do pracy... przesypywanie piachu

... i zakopywanie drewnianego klocuszka ;)

hmmm.... co z niego wyrośnie? ;)

Posted

A Dora zapytacie?

.......
Z Dory zrobił się straszny leniuch :nonono2: ;)

Trochę pobiegała za piłką.
Ale z niewyraźną miną ;)

By po paru razach / przebiegach usiąść okrakiem (boszz... gdzie moja psia dama się podziała ) ...

... i już miała mnie i piłkę w nosie ;)

Ciekawsze było obserwowanie ptaszków na gałązkach :niedowia: ;)

Posted

Czesc, zajrzalam do Was zeby przeczytac o Twoich psiakach. Ale widze ze 2 juz nie macie (w tym jednej z chudoscia i nerkami). Jak sie Dorka trzyma kiedy juz jakis czas minal jak jest sama?

Posted

[quote name='sota36']Michas to zaczal porzadki wiosenne, a Dorcie ogarnelo przesilenie... chyba tak ;)

[quote name='LAZY']Dorcia jest piękna w tej swojej rozkrokowej pozie:razz: To jej chyba z dzieciństwa pozostało :lol:

[quote name='deer_1987']Czesc, zajrzalam do Was zeby przeczytac o Twoich psiakach. Ale widze ze 2 juz nie macie (w tym jednej z chudoscia i nerkami). Jak sie Dorka trzyma kiedy juz jakis czas minal jak jest sama? Tak... :sad: Były trzy.
Gaja

- to ta chora na niewydolność nerek.
I Saba

Dora przeszła to ciężko. Prawie miesiąc nie jadła lub jadła mikre ilości. I tylko wtedy kiedy karmił ją Michał (mój synek). Najlepiej z ręki lub małej miseczki.
Robiliśmy badania, były trochę nie takie jak trzeba. Z czasem wszystko się wyprostowało i Dora przyzwyczaiła się do samotności.

Jutro minie rok jak nie ma z nami Saby. :sad:

Posted

Toller napisał(a):
Poza rozkrokowa świetna! Nic, tylko zrobić sesję do psiego Playboy'a :razz:
:lol: Brakuje tylko różowego ogonka ;)

malawaszka napisał(a):
ehh niedawno tez minął rok jak odszedł Bolo - tak szybko ten czas pędzi...
a Dora boska na tej fotce z łapką w gipsie taka niunia malutka :loveu:

No czas pędzi...
A ostatnio wspominałam sobie właśnie jak to niunia w łupce pomykała :-)

sota36 napisał(a):
Je - "moja" Gajeczka!:placz::placz::placz::placz:
Kasiu - popatrz - juz prawie rok od kiedy Sabinka.... ( tak ja nazywam)....
Sabina... :sad:
Dzięki Jolu...

deer_1987 napisał(a):
nie myslicie o drugim psie?
Myślimy...

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

oj... fot u nas mało ostatnio :roll:

Ja dopiero co wyszłam z zapalenia oskrzeli i zapalenia krtani. Michał też chorował.
Jakoś tak początek roku wybitnie chorobowo nam się zaczął. :roll:

Mam tylko takie... z ogrodu ...

Michałowe i Dorkowe przeciąganie się sznurkiem.

... które czasami kończy się tak ;)

Mimo, że zima... rowerek też można pomęczyć ;)