Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gorący lipcowy poranek. Na jednej z siedleckich posesji kobieta znajduje piszczący i ruszający się worek, który ktoś przerzucił przez ogrodzenie. W worku 7 ok.8-tygodniowych, przerażonych maleństw. Za dużych już na uśpienie...

Rozpaczliwie szukają ratunku, ponieważ właściciele wyjechali i... nie ma z kim zostawić maluchów.

Bąblom groził wyjazd do schroniska w Ostrowi... a to jest umieralnia.

Szczenięta, 3 dziewczynki i 4 chłopaczków wylądowały na awaryjnym tymczasie u totalnie zapsionej dobrej duszy... na parę dni.

Bardzo prosimy o pomoc w ogłaszaniu, maluszki szybko muszą znaleźć domy lub chociaż tymczasy.

Psiaki będą docelowo nieduże.
Dziewczynki 1 i 2

Dziewczynka 3

Chłopczyk 1

Chłopczyk 2

Chłopczyk 3

Chłopczyk 4

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Times New Roman]Tomku nie wskazuje, tylko jesteście tam niezbędni :) Trzeba Kluseczki odrobaczyć(środek z maluchami pojechał około 0,5cm na każdą paszczę).[/FONT]

Posted

reksio50 napisał(a):
[FONT=Times New Roman]Tomku nie wskazuje, tylko jesteście tam niezbędni :) Trzeba Kluseczki odrobaczyć(środek z maluchami pojechał około 0,5cm na każdą paszczę).[/FONT]

Niestety, Ania nie będzie mogła, dlatego sam pojadę w odwiedziny.
Mam nadzieję, że nie będzie padać, bo wybieram się rowerem...

P.S. Czyżby awaryjny D.T. nie życzył sobie rozgłosu...???
Do tej pory nie było na ten temat ani słowa, dlatego i ja o tym nie wspominałem (tak na wszelki wypadek ;-) )

Posted

[FONT=Times New Roman]No to będziemy trzymali mooooooooooocno kciuki żeby nie było deszczu, nam też on będzie przeszkadzał, jutro plakatujemy miasto ;) [/FONT]

[FONT=Times New Roman]No i wytarmoś kluseczki, ehhhh sam zobaczysz jakie to cuda są :loveu:[/FONT]

[FONT=Times New Roman]PS[/FONT]
[FONT=Times New Roman]DT nic nie mówił, więc my siedzimy cichutko, a Kluski mają szczęście trafiły do cudownego domu tymczasowego niestety nie mogą tam zostać bo nowy lokator przybedzie, a wtedy zapsienie na maxa będzie. [/FONT]

[FONT=Times New Roman]No i zapomniałam napisać Kluseczki my możemy dowieść do 50 km w jedną stronę :cool3:[/FONT]

Posted

[FONT=Times New Roman]Hop do góry [/FONT]

[FONT=Times New Roman]A tu plakacik dla młodziaków, prosimy o pomoc w rozwieszaniu... [/FONT]

[FONT=Times New Roman][/FONT]

Posted

[FONT=Times New Roman]Wystarczy kliknąć w obrazek(po wyświetleniu) i zmniejsza się :) Tak duży format po to by po zapisaniu i druku w formacie A4 wszystko było baaaaaaaaaaaardzo wyraźne :razz:[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Bądź na maila mogę wysłać plakat zapisany w Wordzie lub .PDF :lol:[/FONT]

Posted

Maluszki odrobaczone. Były bardzo grzeczne i nawet nie wypluwały pipetki.
Ze względu na upał, cały czas śpią w cieniu. Jedynie miska z jedzonkiem jest w stanie je stamtąd wywabić ;).
Każde z nich ma inny charakter, począwszy od "płaczka", na zawadiace skończywszy. Jedne są mniej, inne bardziej śmiałe, ale wszystkie bez wyjątku są przeurocze. Nieco pózniej wkleję kilka nowych fotek.
Domki potrzebne na cito.

Posted

[FONT=Times New Roman]Wszystko się zgadza :) Są fajniutkie, a charakterki różne, jest tam panienka kluseczka największa z całej paczki co to nic tylko by się bawiła, piłka do tenisa mimo że jest jej rozmiarów jest najlepszą zabawką którą można w paszczy ponosić :D[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Bardzo dziękujemy za pomoc w odrobaczeniu klusek[/FONT]

[FONT=Times New Roman]I czekamy na fotki.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]A my już wkręcamy znajomych na razie informacja się rozchodzi po – Puławach, Śląsku, Krakowie i Mińsku. [/FONT]

[FONT=Times New Roman]Błagamy o domki dla kluseczek :modla:[/FONT]

Posted

[FONT=Times New Roman]Miałam telefon i wszystkie suczki mają zagwarantowaną darmową sterylizację. [/FONT]
[FONT='Times New Roman']No i hopsajcie po domki [/FONT]

Posted

A tymczasem małe kuleczki rozrabiają tak, że trudno za nimi nadążyć :razz:
Za wszelką cenę próbują wydostać się z kojca, szczególnie kiedy na horyzoncie pojawi się ich tymczasowa Pańcia ;). Jeden z pomniejszych rozrabiaków, zdołał nawet przecisnąć łepek razem z przednimi łapkami, przez oczko w siatce ogrodzeniowej i utknął tam na dobre.
Na szczęście udało się go uwolnić, ale kto wie, co wymyślą następnym razem :cool3:
Psiaki pozbyły się już sporej ilości robali, ale po kilku tygodniach odrobaczenie trzeba będzie powtórzyć. Mam nadzieję, że stanie się to już w ich docelowych domkach... czego psiakom, a przede wszystkim pewnej niestrudzonej Ciotce, życzę :lol:

Posted

Na zdjęciach psiaki wyglądają na większe, niż są w rzeczywistości, ale absolutnie nie mam zamiaru namawiać tej pani. Szczególnie dwa z nich będą niewielkimi psiakami (mają krótkie i delikatne łapki).