nice_girl Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 [quote name='Hexi']Witam wszystkich, piszę tu pierwszy raz :) i mam od razu prośbę ;) pod koniec roku bede miala sunie, dużą dziewczynkę, imie przwdopodobnie bedzie miała na J. Jak na razie wymyśliliśmy Jamiaka. Może macie pomysły na imie ja J, po polsku lub angielsku ktore moze rosnac razem z psem?[/quote] Napisz jakiej rasy będzie ta twoja dziewczynka, będzie wtedy łatwiej. :wink: Quote
Hexi Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Dog Niemiecki :) Arlekin prawdopodobnie, moze czarny albo plaszczowy :) Quote
ursus Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 a może to które będzie miała w metryce będzie fajne?? Może hodowca da jej jakieś imię do wołania?? :lol: :lol: :lol: Quote
Hexi Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 tak by bylo najfajniej, ale moze z hodowca uda sie dogadac....podobaja mi sie imiona dwuczlonowe, inne, orginalne, gdzie np jeden z czlonow moze byc "na codzien" :) ale jesli znajde to wymazone ktore bedzie pasowalo do szczeniaka do jego charakteru to jakie by nie bylo zostanie w uzytku :o) po prostu szukam mozliwosci Quote
Hexi Posted February 8, 2005 Posted February 8, 2005 no i cisza..... na prawde nie chcialam zamykac tematu :) Quote
CHI Posted February 8, 2005 Posted February 8, 2005 Dożyca na J? :wink: ależ imion może być mnóstwo!! np: Jaśnie Pani Jaka Piękna lub Ja Piękna :D Jaka Czarna Jaka Zgrabna Juna, Jutrzenka (pojedyncze ale ładne :wink: ) Quote
ursus Posted February 8, 2005 Posted February 8, 2005 :) a może by JULIA ?? :) albo JUSTYSIA ?? Quote
Mokka Posted February 8, 2005 Posted February 8, 2005 Przychodzą mi na myśl tylko jednoczłonowe Junona Jurata Jejmość Jasmina Jantaria Jawa Jamaha Jodła Jessica Quote
Hexi Posted February 8, 2005 Posted February 8, 2005 Jaka Piekna Jutrzenka :) naprawde macie wene, a jamaha sie pewnie drugiej polowie spodoba ;) Quote
Aera Posted February 23, 2005 Posted February 23, 2005 Moj jest Tytan i tak samo na nego wolamy. ;] Quote
Bouvisia Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 Moja bouvierka nazywa się Amara-Brandy Phaeton,w domu Amara,jej siostra Arna-Brandy Phaeton,brat Abram-Brandy Phaeotn ,matka Brandy-Gracja z Flandryjskiego Gniazda a ojciec Badar-Brima Filos Quote
sheltomaniak Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 Mój drugi szetland rodowodowe imie ma TRISTAN SWEET BOY Quote
Agasia Posted May 18, 2005 Posted May 18, 2005 Na J potrafia byc fajniutkie imionka z przedrostkami -ja , - jestem, - juz, - jakto ;) Quote
gwiezdny-wyslannik Posted May 19, 2005 Posted May 19, 2005 Ja tak często sobie myśle jakbym nazywała szczeniaki w hodowli i wiem napewno, że nie nadwałabym polskich nazw - nie wiem dlaczego, ale nie podobają mi się.... ;) Z imion na "D" strasznie podobają mi się: - DIRTY DANCING - DROP KICK THE BALL - DRINK COKE PLAY AGAIN - DUSK TILL DAWN - DAWID BECKHAM ( :D ) - DUSHANE - DWINDELL Z imion na "N" podobają mi się: - NARROW ESCAPE - NASH BRIDGES - NATIONAL VELVET - NATIVE OF AMERICA - NEITHER HERE NOR THERE - NEPTUNE'S KINGDOM - NEW YORKER - NOEMI - NURTURING YOUNG ARTIST Quote
tufi Posted May 19, 2005 Posted May 19, 2005 Do naszego grona dolaczyl pinczer miniaturowy Nygus z Zadziornego Gangu :lol: A bigos w papierach to Tuffi Boy Buteo Quote
Irviers Posted May 27, 2005 Posted May 27, 2005 Naszą najmłodszą sznaucerkę ochrzciliśmy : ZONTANA KIWI NORTHUMBERLAND :) Quote
ursus Posted May 27, 2005 Posted May 27, 2005 ooooooooooo :lol: :lol: :lol: To mam w Oddziale TOLE z tym przydomkiem !! :lol: :lol: :lol: Quote
Irviers Posted May 29, 2005 Posted May 29, 2005 TOla Northumberland?? ;) A no jest taka dziewczyna :D Quote
szaraduszka Posted June 4, 2005 Posted June 4, 2005 Ja "z natury" biorąc psa nadaję mu nowe imię. Wolę takie własne, pasujące do psa, domu i reszty sfory 8) I tak beagle - RULETKA Tel Qel = Furia weimarka - MALINA :-? z Bobięcińskiego Lasu = Draka sunia ze schroniska - TINA = Heca jamniczka szorstka miniatura - ŻARARAKA z Kordegardy = Plotka, Psiotka, Płotka... :lol: tylko azjata został z hodowlanym imieniem, bo nie znaleźliśmy mu lepszego, pasującego do takiego niedźwiadka: BALTAJ Różana Jutrznia Quote
Dzidtka_Gl Posted June 14, 2005 Posted June 14, 2005 jeśli macie jakieś propozycje imion dla Polskich Owczarków Nizinnych (koniecznie Polsko brzmiące) na litere [b]U[/b] napiszcie :) Quote
Katarzyna Posted June 14, 2005 Posted June 14, 2005 Uczta Udany Udana Uczynek Ugoda Ukochany Ukochana Ul Ulga Ulewa Umbra Uncja Unia Uniwersalny Usposobienie Uparty Upojny Urok Uroda Urwis Urzekający Uśmiech Utopia Utrapienie Utwór Uwodziciel Uwodzicielski Uzasadniony I teraz mozna tworzyc :) np. Uwodzicielski Urwis, Urzekający Urok, Urzekająca Uroda, Ujmujący Uśmiech, Urzekający Uwodziciel, Ukochane Utrapienie, Udany Uczynek, Udana Uczta, Uniwersalna Uroda, Uzasadniony Uczynek, itp. itd. :) Quote
Dzidtka_Gl Posted June 14, 2005 Posted June 14, 2005 Kasia jak zwykle jestes w tym THE BEST! dzięki Quote
Dzidtka_Gl Posted June 15, 2005 Posted June 15, 2005 dziękuję ale chodzi o polskojęzyczne ;) ja PONom daje imiona polskie typu : Wybranek, Zalotna itd za to lhasaki mają długie anglojęzyczne imiona ;) Quote
Recommended Posts