Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='luka1']EEEEEEEE, na pewno przytulak :cool3:, tak mu dobrze z oczu patrzy. A jak na swojego człowieka trafi to przecie go nie zeżre.[/quote]
Taki przytulak, że dzisiaj dojrzałam [B]L[/B] na jego karcie. Kto bardziej bystry będzie wiedział, o co chodzi :-(

Poza tym ma napisane, że [B][I]agresor[/I][/B], a to już nie są przelewki. Pan Boguś jest super pielęgniarzem i wszystkie psy na boksach go kochają! Nawet jak przyjdzie jakiś zwichrowany psychicznie to po jakimś czasie jest wpatrzony w opiekuna, jak w obrazek. Jeżeli [B][SIZE=3][COLOR=red]PON[/COLOR][/SIZE][/B] do tej pory go nie zaakceptował, to biedna jego rozczochrana!

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Żeby pies był nie wiem, jak wychuchany, wypieszczony i wycackany i z jak najlepszego domu to po pewnym czasie akceptuje warunki w jakich przyszło mu żyć. I gryzienie, capanie, chwytanie, jak zwał tak zwał, eliminuje się w zachowaniu.

Jeżeli [B][SIZE=3][COLOR=red]PON [/COLOR][/SIZE][/B]do tej pory jest niedopstępny i nieprzewidywalny w swoim jestestwie to dobrego materiału do adopcji z niego nie zrobicie! Już nie raz widzialam, że byli kamikadze biorący psa gryzącego, który do nich akurat się milił i był bardzo grzeczny na początku i twierdzili, że sobie z nim poradzą. Gówno prawda- pies wracał wcześniej, czy później.

[I]..to jest moje zdanie- można się nie zgodzić i ładować komuś psa do domu. Ja na siebie jego dokumentów nie wypiszę.:shake:[/I]

Poza tym nie jest napisane, że [B][I]wymaga doświadczonego opiekuna[/I][/B] (a taką etykietkę dostają psy gryzące, ale dające się opanować w konkretny sposób), tylko że [B][I]agresor[/I][/B], a to wielka różnica!

Posted

[quote name='Koperek']Żeby pies był nie wiem, jak wychuchany, wypieszczony i wycackany i z jak najlepszego domu to po pewnym czasie akceptuje warunki w jakich przyszło mu żyć. I gryzienie, capanie, chwytanie, jak zwał tak zwał, eliminuje się w zachowaniu.

Jeżeli [B][SIZE=3][COLOR=red]PON [/COLOR][/SIZE][/B]do tej pory jest niedopstępny i nieprzewidywalny w swoim jestestwie to dobrego materiału do adopcji z niego nie zrobicie! Już nie raz widzialam, że byli kamikadze biorący psa gryzącego, który do nich akurat się milił i był bardzo grzeczny na początku i twierdzili, że sobie z nim poradzą. Gówno prawda- pies wracał wcześniej, czy później.

[I]..to jest moje zdanie- można się nie zgodzić i ładować komuś psa do domu. Ja na siebie jego dokumentów nie wypiszę.:shake:[/I]

Poza tym nie jest napisane, że [B][I]wymaga doświadczonego opiekuna[/I][/B] (a taką etykietkę dostają psy gryzące, ale dające się opanować w konkretny sposób), tylko że [B][I]agresor[/I][/B], a to wielka różnica![/quote]
Oj Koper Koper - coś się tak Zbiesiła???:diabloti: Przecież to mały gnojek, szkoda że nie widziałaś mojej ręki jak mi Bulcia ziąbki zatopiła na dzien dobry - teraz tylko obcych nie lubi. To nie pitt bull !!!

Posted

[quote name='Koperek']Taki przytulak, że dzisiaj dojrzałam [B]L[/B] na jego karcie. Kto bardziej bystry będzie wiedział, o co chodzi :-(

Poza tym ma napisane, że [B][I]agresor[/I][/B], a to już nie są przelewki. Pan Boguś jest super pielęgniarzem i wszystkie psy na boksach go kochają! Nawet jak przyjdzie jakiś zwichrowany psychicznie to po jakimś czasie jest wpatrzony w opiekuna, jak w obrazek. Jeżeli [B][SIZE=3][COLOR=red]PON[/COLOR][/SIZE][/B] do tej pory go nie zaakceptował, to biedna jego rozczochrana![/quote]
Taaaa.... a Psotka miała zagryzać, pamiętasz? :cool3: Miejmy nadzieje że on tez jest po prostu zestresowany, a nie agresywny faktycznie, niestety jedyny sposób na sprawdzenie to - dom, stały lub tymczas...

Posted

[quote name='ulvhedinn']Taaaa.... a Psotka miała zagryzać, pamiętasz? :cool3: Miejmy nadzieje że on tez jest po prostu zestresowany, a nie agresywny faktycznie, niestety jedyny sposób na sprawdzenie to - dom, stały lub tymczas...[/quote]
Tyle, że on nie jest wielkości Psotki:roll: Porozmawiam jutro o nim z p. Bogusiem- zobaczymy, co mi powie...

Jeżeli będą wątpliwości to go sobie na spacer wezmę i wtedy już na prawdę będzie biedny, jak mnie capnie!:mad:

Posted

[quote name='Talcott']Jeja " rozszalały Koper" jak ja bym chciała to zobaczyć Hi Hi:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote]
Już niejeden dostal ode mnie kopa w doopę ze szpica- to sobie wyobraź :diabloti:

Posted

[quote name='GoskaGoska']no coz ja rozklejam jego wátek na dogo - moze ktos sié znajdzie z pomyslem. Mimo wszytsko ja zadnego psa na stracenie bym nie dala[/quote]

No pewnie, nie zawsze musi mieć dobry dzień, takie miejsce, stres- nic dziwnego, że czasem tak się zachowują.

Posted

[quote name='mysza 1']No pewnie, nie zawsze musi mieć dobry dzień, takie miejsce, stres- nic dziwnego, że czasem tak się zachowują.[/quote]
No tak [B]mysza[/B]- bo pracownicy schroniska ocenili go po jednym dniu i akurat, jak padało, a on miał reumatyzm :cool1:
A psy zachowują sie dziwnie to prawda, ale tak jak piszesz:[B][I] CZASEM[/I][/B], a nie [B]zawsze[/B]!

[I]Szkoda tylko, że tych co ja np. reklamuję to nikt nie chce, a za pięknym i agresywnym kudłaczem do uśpienia to ludzie szaleją...:roll:[/I]

[I]Chyba zacznę pisać po kolei na swoich wątkach, że każdy jeden do uśpienia to może jakieś zainteresowanie zacznie być.[/I]

Posted

Pytałam wcześniej o tego psa,bo przed puszkiem myślałam o wzięciu go na Dt,ale Puszek był bardziej zagrożony.
Nie biorę Rudzika,bo dla osoby zostającej u nas podczas naszej nieobecności byłby zbyt dużym obciążeniem.Myślałam więc o małej biało-czarnej lub o Ponku.Ale jeżeli jest agresywny,to też nie mogę go wziąć i za kilka dni wjechać. I co tu robić??:crazyeye:
Koperku ,sprawdź go,Psota też miała być agresywna :angryy:

Posted

Poker wlasnie trzeby by bylo sprawdzic, jaki on jest poza schronem. Poker pomysl o nim, najwyzej w kagancu będzie. Ale ja caly czas myśle, mam nadzieję, łudzę się , ze poza schronem będzie juz ok. Szkoda go :-(