Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jezeli sie szybko meczy, to radzilabym tez skontrolowac serducho, czy cos sie z nim nie dzieje. Wiecej sie ruszac, ale na poczatek czesto, a krotko, zeby nie zrobic wiecej zlego niz dobrego.

Posted

kupic wysokoenergetyczna karme,ustalic ile powinna wazyc wygladajac jak zdrowy on[czyli chuda jak anorektyk:evil_lol:] i dawac 1/2 dawki.np.suka powinna wazyc 27-28kg.duza suka.dawka karmy patrze a tu na przedizal do 30 kg mam 250 g.to daje 100g.:evil_lol:.25 g na czarna godzine:evil_lol:.schudnie.:cool3:.jak jest bardoz gruba +serce onka to napewno ledwo lazi.oczywiscie jelsi ma blade sluzowki to bym zrobila badania.ajak bede u weta to i tak oslucha psa i zdecyduje.onki maja...onkowe serducha co u nich normalne ze tak powiem.:evil_lol:

Posted

Co do karmy wysokoenergetycznej calkowicie sie zgadzam, natomiast w kwestii dawkowania, ja dalabym tyle, ile powinien jesc normalnie aktywny pies o wadze takiej, jak docelowa waga Twojej suki, gdyz zbyt szybkie chudniecie tez nie jest zdrowe. Dopiero po 3-4 tygodniach, jesli suka nie bedzie chudla, zmniejszyla bym jeszcze ilosc jedzenia. Oprocz tego, suka pewnie bedzie, szczegolnie a poczatku chodzila non stop z mina, jak to nazywa moja kolezanka "jak boga kocham, nie jadlam" wiec warto pomyslec o jakis niskokalorycznych zapychaczach, jak np marchewka.

Posted

a ja widze ze na poczatku sierpnia moje rude tłuscioszki ważyło 36,5 ,waga z wczoraj 35,5 :loveu: ,takze z malym ograniczeniem porcji , naciskiem na pory jedzenia uwazam ze to sukces ;). priorytetową wagą dla niej byłoby 32-33 kg . źabągowski nadal 41,5 , czyli waga stoi , optujemy na 40 lub 39 . pytalam znajomych którzy widzą psa co jakis czas , czy widac te roznice od zeszego roku , twierdzą ze widza tylko tylko ,,pietno płci" bardziej , nie przytycie.

Posted

wylazi na badaniach.onki pracujace neimaja z tym wiekszych problemow tj ja tez mam serce sportowca i nie daje to "objawow".mam tez lekka arytmie i zyje z tym juz 45 lat.:evil_lol:.
generalnieonki maja czesto takie serducho.nasza kochaniutka grupowa wetka podawala kiedys ze karnityna podawana z tauryna mocno ochrania serce-rowniez onkowe.dla nas na grupie karnityna z tauryna jest jak chleb powszedni:evil_lol:.jest tez taka pasta o rybim ble zapachu[zabijcie mnei nei pamietam jak sie nazywa] ktora fajnie "robi"serduchu.:cool3:

Posted

Oooo a karnityna to taka ludzka L-karnityna czy jakas inna? popytam jutro weta bo mlody ma jakies biegunki a dzisiaj i krew byla;/ mam andzieje, ze to jakis malutki stan zapalny a nie robale;/

• 2 months later...
  • 1 month later...
Posted

Przeczytałam z zainteresowaniem co piszecie o odchudzaniu :roll:
Moja Korka grubaśna jest baba, choć w formie ruchowej niezłej ;)
Łakoma jest od zawsze, tj. od czasu wzięcia jej z hodowli kojcowej.
Teraz planujemy sterylkę, więc trzeba schudnąć koniecznie i trzymać wagę :roll:
Na oko widac, że ma nadwagę....ale zważyć jej nie mam sposobu :oops:
do weta wchodzić nie chce......wszystkie badania i szczepionki ma robione w aucie :diabloti: a tam wagi przecie nikt nie zainstaluje :shake:

Posted

Pierwszy komentarz Astrid teraz, jak bylismy - "No, ale linie to Balto ma doskonala" :p Biedny chudzielec :evil_lol: Powiedzialam, ze to dzieki ayshe :loveu:, ktora szybko wpoila mi zasady oszczednego karmienia ONkow.

Posted

Dzisiejsza historia chudego Baltka.
Temperatura -12. Naprawde zimno. Caly ryj zaslinionego fascynata frisbee obsliniony lacznie z torsem. Slina zamienia sie w spieniony zamarzniety snieg.
Jestesmy na cwiczaku sami, ale za ogrodzeniem mysliwi strzelaja do krolikow. Na oko i ucho mysliwych jest przynajmniej 2 grupy po 2 osoby - dwoch przed nami, dwoch za nami. Ci przed nami wydali 3 strzaly. Ogluszony duzy zajac (albo krolik) pedzi oboczem w kierunku 'za nas'. Ja go widze - Baltowski widzi tylko frisbee w moim reku.

Zajac zniknal mi z oczu. Po chwili mysliwi za nami wydali strzal - zajac jak pijany pedzi z powrotem, ale blizej nas.
W tym samym momencie ja wyrzucam frisbee. Balto nagle zauwaza zajaca pedzacego, jak by sie wydawalo, w kierunku JEGO frisbee. :laugh2_2:
O zesz cholera, dran chce na pewno ukrasc frisbee biednemu pieskowi. Balto w pelnym galopie z wizgiem na zmrozonej ziemi pochwycil zwyciesko frisbee.
Krolik w miedzyczasie dawno pobiegl lukiem w inna strone... :evil_lol:
Jedna jedyna komoreczka mozgu mojego piesia dalej dzaiala bez zarzutu, he he :ylsuper:

Posted

phi...my mielismy wczoraj trening przy -20:diabloti:.
baltowski zachowal sie jak baltowski tj frustrat.:evil_lol:.zajac-zlodziej.wiadomo co chcial zrobic:mad:.podpirzyc mu frisbee:evil_lol:.