Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bejotka napisał(a):
Sprecyzuj "ma charakterek" :)

Potrafi pokazać ząbki i dziabnąć jak mu się coś nie podoba, ale już jest na dobrej drodze do zrozumienia "kto tu rządzi" ;) Beagle są w pełni dojrzałe dopiero, gdy mają ok. 2 lat, więc jeszcze da się go wychować :p Zachowuje się, jak to na większego szczeniorka przystało: jest bardzo ciekawski - pierwszego dnia oglądał nawet obrazy na ścianach :D , podskubuje co mu w mordkę wpadnie - nie przejdzie pod wiśnią bez chociaż jednorazowego skubnięcia wiszącej gałązki, ale nie rozrabia. Ogólnie taka mała przylepa :)

Posted

Collie też dojrzewają późno. Czekamy już 3 lata na to, by z kolei choć raz pokazał ząbki - nic z tego. Sami sprawdzamy co jakiś czas czy aby na pewno ma te na górze :-D Ostatnio coś się zmieniło, bo zaczął po siusianiu drapać murawę - znaczy chyba już mężczyzna całą paszczą :)
Beagle z reguły są charakterne i wszędzie ich pełno - nie wiedziałam natomiast, że są też koneserami sztuki (obrazy??) :)

Posted

Bejotka napisał(a):
Beagle z reguły są charakterne i wszędzie ich pełno - nie wiedziałam natomiast, że są też koneserami sztuki (obrazy??) :)

Też była zdziwiona :D Ale obraz ładny, więc ma gust. Dziś okazało się również, że lubi oglądać telewizję, zwłaszcza telenowele, siedząc u mojej mamy na kolanach ;)

Posted (edited)

A tymczasem:
FREDDIE

na Tablicy i Alegratce
i na: zwierzaki.nasza-lista.com, olsztyn.oglaszamy24.pl, olsztyn.lento.pl, olsztyn.cwirek.pl, olsztyn.olx.pl, olsztyn.swistek.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, hiperogloszenia.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl, olsztyn.naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl

(na Alegratce i na zwierzaki.nasza-lista w profilu mam "na zawsze" ustawione telefony Ani i Jagody, więc w razie czego przekażą zainteresowanych Fredkiem) :)

Edited by Bejotka
Posted

Bejotka napisał(a):
Gabi, Betsy i Primo - nic o nich nie wiem :(

Psiaki wczoraj były na pierwszym spacerze. Na razie trudno dużo o nich powiedzieć.
Gabi to ok 4 letnia drobna sunia w typie amstaffa. Jest towarzyska i przyjazna. Jak każdy bullowaty tej pełna energii.

Betsy to ok 2 letnia sunia w typie labradora. Jest szalona, bardzo energiczna i nie wychowana. Jest towarzyska i przyjazna. będzie idealnym psem dla ludzi, którzy /będą potrafili rozładować jej energię w pożyteczny sposób. Sunia nie przepada za psim towarzystwem.

Primo to ok 7 letni średni mieszaniec. Jest wesoły i towarzyski. Jest bardzo otwartym i przyjaznym psem.

Posted (edited)

I jeszcze ujęcie "sweet":loveu: - Zenon w roli dumnego ojca :P :) Wychodząc na spacer zauważył szczeniaczki i postanowił się z nimi zapoznać. Perfekcyjnie opiekował się maluchami :) Ile jeszcze ukrytych talentów skrywa małe Zenonkowe ciałko?? ;)

Edited by Confess
Posted

Bejotka napisał(a):
Napiszcie mi coś o Funciku.

W sobotę więcej...
Oddany, chyba po śmierci Pana, ma ok. 6 lat, jest przerażony, bardzo przeżywa pobyt w schronisku, w tym tygodniu kończy kwarantannę.