Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 412
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

Widzę że wątek powoli wygasa.... wątek psów praktycznie nieadoptowalnych, posiadający swój cudowny bajkowy przebieg. I wszystko wskazuje na to, że tak jak w bajkach można bedzie napisać "żyli długo i szczęśliwie" :lol: :lol: :lol:

"Komplecik" w dalszym ciągu w komplecie, a Wspanialy Domek tak opisuje wzajemne relacje:
[...] Dwie czarne "baby" (kocica Czarna i Norka) troszeczkę lubią "pogonić sobie kota" . Największy luzak w tym towarzystwie to Kocur.Dzisiaj właśnie ulokował się w legowisku Ichi-ego. Ichi parę razy podchodził,obwąchiwal i przechodził na nasłonecznione miejsce. Natomiast jeśli kocice "zagadają" po swojemu to wtedy wkurzony Ichi szykuje sie do ataku. A ja staram się jakoś odwrócić jego uwagę :lol: [...]

Życzę wszystkim wytrwałym wielbicielom Dwójeczki udanego tygodnia :lol:

Posted

Haniu ja zaglądam i cały czas myśle o nich. Mam pare takich psiaków któych watki mam i zawsze będe miała w subskrypcji. Ichiego i Norkę też.

Z łeżką i rozczuleniem oglądam ich zdjęcia.

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

[FONT=Arial][FONT=Arial]Czerwcowe wiadomości z Domeczku:[/FONT]

[FONT=Arial]"Szanowna psia dwójeczka traktuje koty jako coś oczywistego. Często są tuż obok siebie. Zdarza się i nos zanurzony w sierści i sprawdzanie zapachu.[/FONT]
[FONT=Arial]A Koty zupełnie nie obawiają się Psiaków, dla nich to też normalna sytuacja. Nie fuczą, nie uciekają chociaż widać gotowość do ucieczki.[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial]Czasami Nora, gdy na progu siedzi kot czeka na mnie i dopiero wtedy pewniej wchodzi do mieszkania. [...] [FONT=Verdana]Myślę,że gdyby koty chciałyby spać z Ichim na jego legowisku to poprostu przytuliłby te futrzaki. "[/FONT][/FONT]

Isadorko, miałaś rację z kotami, budowanie kocio - psiej więzi to proces długotrwały, ale postępujący :lol:. Zaczęło sie od "kotów na szafie" , a skończy się na "kotach w psich objęciach"

[FONT=Arial][/FONT]

[FONT=Arial][/FONT]

No co, dooobrze mi tutaj...

• 1 month later...
Posted

Weszłam tu, i jak zobaczyłam "już w nowym domu"to sie popłakałam i uwierzyć nie mogłam. Oboje w jednym wspaniałym domku:placz::placz::placz: booosko. Cuda się zdarzają

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Kolejna, nieco spóżniona relacja z Domeczku:

„A u nas ciągle dzieje się "cóś" jak to w naszym stadzie ;-).
Ichi lubi jeść owoce a Nora odrobinę. Raczej widząc, że smakują Ichi-emu.
Najpierw piszczał, gdy poczuł zapach jabłka, które jadłam.Nie sądziłam,że można mu też zaproponować. Zjadł ze smakiem. Ale tylko jeden gatunek jabłek.
Potem w ogrodzie trafił na przejrzałe, bardzo soczyste i słodkie czereśnie. Razem z Norą przy każdym wyjściu buszowali pod czereśnią. Wiedział jak tam trafić.
Teraz biega pod śliwkę i wyszukuje owoców mocno dojrzałych z cieknącym sokiem. Pestki wypluwa. Nora zadowala się paroma kęsami - dla towarzystwa.
Ichi chętnie też tarza się w ściętej trawie, widać że sprawia mu to ogromną radość.
Koty :-) , Czarna chętnie poprzytulałaby się do Ichi-ego, Ciułała nie schodzi mu z drogi tylko fuczy "uważaj jak chodzisz" i Ichi ją omija. Nora rozpędza się żeby pogonić Czarnej "kota" ale Czarna wytrzymuje to napięcie (nie rusza się nawet na milimetr) i wtedy Nora hamuje aby nie wylądować na ścianie lub drzewie :lol:.”

A poza tym… Ichi kąpie się w rzece, Ichi pływa… Sama widziałam na filmiku którego niestety nie potrafię na forum wstawić :oops:. A Norę dopiero przy kolejnym wypadzie nad rzekę pani Ela namówiła" na zamoczenie "stópek"
Filmiku nie wstawiam, ale śpiącego Ichiego i owszem...:lol: