Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W wielkopolskim schronisku od niedawna znajduje się niewidomy miks boksera. Po co komu niewidomy pies, tylko z nim kłopot, na ulicę z nim....
Podłość ludzka nie ma granic....
Pies nie jest stary, jego wiek to 3-5 lat. Nie jest niewidomy od urodzenia, niestety, zaćma dopadła go bardzo wczśnie. Ze swoim kalectwem radzi sobie dobrze, jest bystry, wykorzystując zmysł węchu dobrze orientuje się na swoim terenie. Siedzi w kojcu z kilkoma psami i tam narodziła się przyjażń - on i mała suczka mieszaniec. Suńka opiekuje się swoim przyjacielem, jak ten nie kieruje się do miski z jedzeniem, to podchodzi do niego i trącając noskiem naprowadza go na michę. On opiekuje się sunieczką i pilnuje aby większe psy nie odganialy jej od jedzenia. Czasami niektórzy ludzie powinni uczyć sie od zwierząt wzajemnych relacji ....
Czy ta dwójka przyjaciól ma szansę na swojego człowieka???

(telefon do kontaktu: 608 789 140)

[IMG]http://img235.imageshack.us/img235/2997/ichi1vc1.jpg[/IMG]

[IMG]http://img235.imageshack.us/img235/5348/ichiprzewodniczkaur4.jpg[/IMG]

[B]Ichi i jego Przewodniczka[/B]

• Replies 412
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale razem mają [B]coś,[/B] co niesamowicie ujmuje..... jak w schroniskowym boksie rodzi się taka psia przjaźń ??? Coś takiego przwołuje uśmiech, a może i troche refleksj ? Ta para potrafi zachwycić, mimo wszystko...

Posted

to jedna z najbardziej niesamowitych histroii jakie znam

dwóm psom jest bardzo ciężko znaleźć dom:shake:
w uciechowie dwie sunie od dwóch lat siedza w boksie i nic....żadnego zainteresowania....

może warto zwrócić się do jakieś psiej gazety z prośbą o napisanie artykułu o psach

Posted

[quote name='rotek_']to jedna z najbardziej niesamowitych histroii jakie znam

dwóm psom jest bardzo ciężko znaleźć dom:shake:
w uciechowie dwie sunie od dwóch lat siedza w boksie i nic....żadnego zainteresowania....

może warto zwrócić się do jakieś psiej gazety z prośbą o napisanie artykułu o psach[/QUOTE]
Dobry pomysl. Przyjazn tych psiakow jest wzruszajaca, moze kogos poruszy.

Posted

nie mam do czynienia z poznańskim schronem:shake:
a najlepszych komentarzy o tamtejszych pracownikach tez nie słyszałam

czy ktoś ze schroniska mógłby dac mi odpowiedź czy gdybyśmy znaleźli gazetę gotową do napisania artykułu, dyrekcja zgodziłaby się na wpuszczenie dzienniakrzy do schroniska...
????

już raz maiałam taką sytację ze dyr. zamknął drzwi przed mediami

Posted

Ichi jest w bardzo dobrym schronisku, o ile schronisko może byc wogóle dobrym miejscem dla psiaków. Ma mieć konsultację i zdiagnozowanie okulistyczne, tak więc może zobaczmy co powie specjalista. Ale nie wyobrażam sobie rozdzielenia tej dwójki... Schronisko niestety z dala od dużych miejscowości, to i liczba adopcji bardzo mała...:roll: A pomysł z gazetą bardzo dobry. Poczekam na diagnozę...

Posted

a byłam pewna ze cały czas mowa o poznanskim schronisku

:oops:

w piątek wyjeżdzam do wrocka...i jakoś nie moge się skupić na niczym...
w sobote usiądę napisze w miare coś sensownego i zobaczymy co uda się zdziałać....

a w jakim schronie jest para?????

Posted

tak dostałam...

przyznam się ze czas mi jakoś uciekł i cąłkiem zapomniałam o ichim:oops:
już zabieram się do pisania czegoś sensownego i wysyłaniem do gazet

w pierwszej kolejności chciałabym uderzyć do Mojego Psa...często się podejmują pisania tego typu artykułów

Posted

Dzwoniłam do nich, w poniedziałek (dopiero ...:lookarou:) wraca z urlopu weterynarz do którego mają przywieść psa na konsultację. Ale pod koniec przyszłego tygodnia ktoś z BwP będzie w tym schronisku, powinny być i aktualne wiadoości i być może zdjęcia...

Posted

Rozmawiałam telefonicznie z lekarzem konsultantem. Nie ma najmniejszych szans by Ichi widział, jego ślepota jest nieodwracalna. Pozostaje próba naglośnienia historii tych [B]2 psiaków[/B] i bynajmniej nie chodzi tu o tkliwą opowieść wywołującą ochy i achy, ale..... Ci którzy kochają psy, ci którzy adoptują psie sieroty ze schronisk, robią to by pomóc tym najbardziej potrzebujacym, a kierują się w wyborze czymś co ich w jakiś sposób urzeka, co pcha do wzięcie akurat tego a nie innego psa. Może kogoś urzeknie, tak głęboko, relacja pomiedzy tymi dwoma psiakami... Jest czas wakacyjny, niesprzyjający adopcjom, ale warto sprobować, po 26 lipca będę miała świeże wiadomości.

Posted

[quote name='Hania&Andrzej']Rozmawiałam telefonicznie z lekarzem konsultantem. Nie ma najmniejszych szans by Ichi widział, jego ślepota jest nieodwracalna....[/quote]
Ale jeśli wcześniej widział a w oku jest zaćma to usuniecie soczewki nie przywróci mu wzroku choćby w minimalnym stopniu??

Posted

Jesli zacma jest juz 100%owa, to nie ma szans na przywrocenie wzroku. Trzeba spojrzec w oczko psa. Jesli jest załamanie, taka litera Y, wtedy nic nie da się już zrobic. (z tego co mi tłumaczył Dr. Garncarz)