Hania&Andrzej Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 W wielkopolskim schronisku od niedawna znajduje się niewidomy miks boksera. Po co komu niewidomy pies, tylko z nim kłopot, na ulicę z nim.... Podłość ludzka nie ma granic.... Pies nie jest stary, jego wiek to 3-5 lat. Nie jest niewidomy od urodzenia, niestety, zaćma dopadła go bardzo wczśnie. Ze swoim kalectwem radzi sobie dobrze, jest bystry, wykorzystując zmysł węchu dobrze orientuje się na swoim terenie. Siedzi w kojcu z kilkoma psami i tam narodziła się przyjażń - on i mała suczka mieszaniec. Suńka opiekuje się swoim przyjacielem, jak ten nie kieruje się do miski z jedzeniem, to podchodzi do niego i trącając noskiem naprowadza go na michę. On opiekuje się sunieczką i pilnuje aby większe psy nie odganialy jej od jedzenia. Czasami niektórzy ludzie powinni uczyć sie od zwierząt wzajemnych relacji .... Czy ta dwójka przyjaciól ma szansę na swojego człowieka??? (telefon do kontaktu: 608 789 140) [IMG]http://img235.imageshack.us/img235/2997/ichi1vc1.jpg[/IMG] [IMG]http://img235.imageshack.us/img235/5348/ichiprzewodniczkaur4.jpg[/IMG] [B]Ichi i jego Przewodniczka[/B] Quote
Hania&Andrzej Posted July 3, 2008 Author Posted July 3, 2008 No tak, mają chyba pzrzechlapane... Dlaczego ??? Bo Ichi jest niewidomy, czy dletego że Ichi jest tzw "prawie bokserem"?:shake: A mała sunieczka "tylko" kundelkiem o wielkim serduszku.....? Quote
TYGRYS-ica. Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 ja mysle ze z obu powodow :eviltong: jeszcze z suńka nie powinno byc duzych problemow. jest mala i sliczna :loveu: gorzej z boksiem bo nie dosc ze mix to jeszcze niewidomy :shake: Quote
Hania&Andrzej Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 Ale razem mają [B]coś,[/B] co niesamowicie ujmuje..... jak w schroniskowym boksie rodzi się taka psia przjaźń ??? Coś takiego przwołuje uśmiech, a może i troche refleksj ? Ta para potrafi zachwycić, mimo wszystko... Quote
ewajanka Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Niesamowita jest taka przyjaźń dwóch zwierząt,:loveu: jedno drugiego nigdy nie zdradzi, w przeciwieństwie do niektórych ludzi. Quote
rotek_ Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 to jedna z najbardziej niesamowitych histroii jakie znam dwóm psom jest bardzo ciężko znaleźć dom:shake: w uciechowie dwie sunie od dwóch lat siedza w boksie i nic....żadnego zainteresowania.... może warto zwrócić się do jakieś psiej gazety z prośbą o napisanie artykułu o psach Quote
ewajanka Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 [quote name='rotek_']to jedna z najbardziej niesamowitych histroii jakie znam dwóm psom jest bardzo ciężko znaleźć dom:shake: w uciechowie dwie sunie od dwóch lat siedza w boksie i nic....żadnego zainteresowania.... może warto zwrócić się do jakieś psiej gazety z prośbą o napisanie artykułu o psach[/QUOTE] Dobry pomysl. Przyjazn tych psiakow jest wzruszajaca, moze kogos poruszy. Quote
rotek_ Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 nie mam do czynienia z poznańskim schronem:shake: a najlepszych komentarzy o tamtejszych pracownikach tez nie słyszałam czy ktoś ze schroniska mógłby dac mi odpowiedź czy gdybyśmy znaleźli gazetę gotową do napisania artykułu, dyrekcja zgodziłaby się na wpuszczenie dzienniakrzy do schroniska... ???? już raz maiałam taką sytację ze dyr. zamknął drzwi przed mediami Quote
Hania&Andrzej Posted July 9, 2008 Author Posted July 9, 2008 Ichi jest w bardzo dobrym schronisku, o ile schronisko może byc wogóle dobrym miejscem dla psiaków. Ma mieć konsultację i zdiagnozowanie okulistyczne, tak więc może zobaczmy co powie specjalista. Ale nie wyobrażam sobie rozdzielenia tej dwójki... Schronisko niestety z dala od dużych miejscowości, to i liczba adopcji bardzo mała...:roll: A pomysł z gazetą bardzo dobry. Poczekam na diagnozę... Quote
rotek_ Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 a byłam pewna ze cały czas mowa o poznanskim schronisku :oops: w piątek wyjeżdzam do wrocka...i jakoś nie moge się skupić na niczym... w sobote usiądę napisze w miare coś sensownego i zobaczymy co uda się zdziałać.... a w jakim schronie jest para????? Quote
rotek_ Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 tak dostałam... przyznam się ze czas mi jakoś uciekł i cąłkiem zapomniałam o ichim:oops: już zabieram się do pisania czegoś sensownego i wysyłaniem do gazet w pierwszej kolejności chciałabym uderzyć do Mojego Psa...często się podejmują pisania tego typu artykułów Quote
Hania&Andrzej Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 Dzwoniłam do nich, w poniedziałek (dopiero ...:lookarou:) wraca z urlopu weterynarz do którego mają przywieść psa na konsultację. Ale pod koniec przyszłego tygodnia ktoś z BwP będzie w tym schronisku, powinny być i aktualne wiadoości i być może zdjęcia... Quote
Hania&Andrzej Posted July 23, 2008 Author Posted July 23, 2008 Rozmawiałam telefonicznie z lekarzem konsultantem. Nie ma najmniejszych szans by Ichi widział, jego ślepota jest nieodwracalna. Pozostaje próba naglośnienia historii tych [B]2 psiaków[/B] i bynajmniej nie chodzi tu o tkliwą opowieść wywołującą ochy i achy, ale..... Ci którzy kochają psy, ci którzy adoptują psie sieroty ze schronisk, robią to by pomóc tym najbardziej potrzebujacym, a kierują się w wyborze czymś co ich w jakiś sposób urzeka, co pcha do wzięcie akurat tego a nie innego psa. Może kogoś urzeknie, tak głęboko, relacja pomiedzy tymi dwoma psiakami... Jest czas wakacyjny, niesprzyjający adopcjom, ale warto sprobować, po 26 lipca będę miała świeże wiadomości. Quote
Charly Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 psiaki wstawiłam na wspólny wątek [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117212[/URL] (jęsli coś zmienić itd piszcie na pw) Quote
rotek_ Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 wielkie dzięki charly:loveu: cały czas czekam na informacje ..może tez od razu wysłać do magja Quote
zwierzus Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 [quote name='Hania&Andrzej']Rozmawiałam telefonicznie z lekarzem konsultantem. Nie ma najmniejszych szans by Ichi widział, jego ślepota jest nieodwracalna....[/quote] Ale jeśli wcześniej widział a w oku jest zaćma to usuniecie soczewki nie przywróci mu wzroku choćby w minimalnym stopniu?? Quote
Charly Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Jesli zacma jest juz 100%owa, to nie ma szans na przywrocenie wzroku. Trzeba spojrzec w oczko psa. Jesli jest załamanie, taka litera Y, wtedy nic nie da się już zrobic. (z tego co mi tłumaczył Dr. Garncarz) Quote
rotek_ Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 z tego co wiemto ichi już był diagnozowany i nie ma najmniejszych szans na to żeby widział Quote
Charly Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Ale jak wiemy to nic to nic, bo ma super przewodniczkę:loveu:Zeby tylko ktos odpowiedni to umial docenić i pokochać Quote
GameBoy Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 czy te psiaki mogą mieszkać w kojcu czy chcecie je wydać do domu? Quote
Recommended Posts