Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

może wstawicie zdjęcia tych łysin,będzie można zobaczyć i porównac?mój Porto po tej szczepionce ma placki bez bąbelków i już nie są czerwone,sierść wyłazi mniej

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja jutro porobie dokładne zdj łysych placków. Inka ma kompletnie inne niż Jaco- u każdego jest coraz gorzej...

Teraz przyjemniejsza sprawa :cool3:

"Nawet Dziunia Nas zaakceptowała..."

"razem śpimy...w kupie cieplej :eviltong:"

"zawsze ktoś Nas obudzi na spacer...i jeszcze zakładanie tych kubraczków :roll:"

"Kiedy widzimy Nikę czujemy się odrazu bezpieczniej. Jest dużaaa.."

Posted

Jaco- "A ten duży to Waldi. Dziś wyrwałem sobie pazurek i bardzo płakałem. Waldi mnie przytulił, ucałował i przestało tak boleć...On udaje niewzruszonego naszymi wdziękami, ale my wiemy, że Nas uwielbia :eviltong:"

"Pozdrawiamy :p"

Posted

Są naprawde fajne. Bardzo łatwo i szybko się je zakłada. Zamówiłam na allegro, ale już takich nie ma. Troche Jaco już wyrósł a więc kupie materiał i zaniose do krawca żeby mi takie uszył. Podaj mi wymiary i jaki chcesz kolor, materiał to zamówie tez dla ciebie :lol:

Posted

Ta fota jest zajefajna!!
Mamusiu-czy naprawde musimy, my takie śpiące:evil_lol: Może w domku nalejemy?:cool3:

Agata-air,
a z kotem pełna zgoda zawsze? Czy tylko podczas, kiedy baterie nawalają i maluchy są śpiące?

Dysplazja mieszka włosowego nijak sie do naszych łysych placków nie wpasowuje, bo maluchy sa za młode...Atakuje psy starsze od 2,5 -4 lat..
A juz myślałam, że jest sie czego złapać...:placz:

Posted

Mało nam zachwytów nad dzieciakami więc jeszcze fotki :cool3:

"nic nie widzie, nic nie widze... ale i tak Jaco nie oddam Ci ucha"

"Mamo On znów idzie, chce mi zabrać..."

"...wcale nie ukradłem, ja tylko pożyczyłem..."

"..mam i nie oddam.."

"yhyhy wszyscy mają ucho, mamy i my"

ps. Jaco ma już jajka na swoim miejscu :evil_lol:

a oto i łyse placki
Jaco http://upload.miau.pl/3/143407.jpg
Inka http://upload.miau.pl/3/143409.jpg

Posted

Ale jak one symetrycznie jedzą:loveu::lol: na tej ostatniej focie. Agata, Ty Jaco oliwką smarujesz? Tak się niesamowicie błyszczy:crazyeye:

Posted

wymiary, kolor, materiał i Ci zrobie takie :lol: tzn Ptysiowi.

co do placków. Według mnie to typowe uczulenie. Emisia też takie ma. Cała trójka jest biała... ciekawe tylko na co to uczulenie :placz:

Posted

nie smarujemy niczym. Wykluczamy po koleji jedzenie...ale z obserwacji wynika, że Inka aby nie mieć świństwa powinna jeść...nic...

Co do kubraczka to jest fajny bo ma rzep i daje się go powiększyć, zmnieszyć :lol: co do kasy to za zwrotem kosztów więc będzie Cię kosztował jakieś 10zł :evil_lol:

Posted

nie no wybraliśmy uczulenie zamaist głodzenia psa :evil_lol:

Eliminowanie pokarmów: sera, warzyw, owoców itp. w różnych kombinacjach wcale nie pomaga. Karma sucha rybna też sie nie sprawdziła...

Posted

eliminujac pewne pokarmy u psa trzeba patrzec w perspektywie kilku tygodni. Zakladajac, ze pies moze byc uczulony np na kurczaka to przez 3-4 tygodnie nie podajemy kurczaka, jezeli nic sie nie dzieje, tzn, ze kurczak nie uczula...
Potem sprawdzamy np ryz
Z dnia na dzien o niczym sie nie dowiemy...

Albo testy albo dlugotrwala eliminacja.

Z karm jakie datad stosowalam przy alergiach najbardziej sprawdzila sie Trovet z krolikiem, potem orijen 6 ryb, potem Specyfic CDD.
Dobra by byla karma z wieprzowina, bo ona jest bardzo malo uczulajaca, ale jest moze promil karm na rynku z tym miechem...
Jezeli okaze sie, ze piesio jest uczulony na miecho, to pozostaje karma wegetarianska.
Mojej znajomej mastino byl wegetarianinem.

Moze smece, ale moja Sigma w zeszlym roku miala lyse placki na nogach. Robilam jej kapiele w specjalnym roztworze + dawalam silne antybiotyki.
Roztwor:
Vagothyl 1:10
Manusan 1:20
Imaverol 1:50
wszystko razem zmiezac i smarowac miejsca zmienione 3 razy dziennie, nie zmywac tego.
Nie wiem czy pomoze, nam pomoglo i od zeszlego roku nie mamy zadnych klopotow.

Posted

Elmo ma dokładnie takie same łyse placki jak Inka, tyle, że na łapkach. Wet pobrał zeskrobiny i musimy czekać jeszcze tydzień na wynik. Damy znać co wyszło.

Posted

Kochani dzięki, że tutaj o tym wszystkim piszecie, to bardzo pomocne, bo u nas z diagnostyką krucho....czekam na info! Jest nas tyle, że może ktoś w końcu znajdzie właściwą przyczynę, bo jak na razie u mnie nic nie wiadomo :(

Posted

A ja mam przykre wieści :oops:

Ale może zacznę od tych nie najgorszych- a więc u Inki to na 100% uczulenie. Jemy więc gotowaną rybę z ziemniakami i zero innych smakołyków. Ponieważ Jaco je to co Inka on też przechodzi na tą dieta :eviltong: Niedługo cała rodzina będzie się tym żywiła- choć będzie zdrowo.

Gorsza informacja dla tych którzy zaobserwowali u swoich zmiany skórne jak u Jaca. Chłopak ma niestety nużeńca :-(